Új hozzászólás Aktív témák
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Zirowe #10700 üzenetére
Szerintem próbálkozni kell. Most megnéztem és a Hármashatár-hegyen lévő adó alig tized akkora teljesítménnyel ad mint a Széchenyi-hegyi. Így tippre elég nagy takarásnak kéne lenni, hogy ne tudjátok fogni az onnan jövő jelet. (kb.90 km-re északkeletre szerintem a Széchenyi-hegyi adó jelét tudtam fogni egy erősítős lepkeantennával-igaz csak a közszolgálati muxot).
Őszintén szólva nem nagyon tudom, hogy mennyire kell irányban lennie. Ami biztos, hogy pontosabban mint egy lepkeantennánál és mivel csak egy sorban vannak a vízszintes elemek a függőleges irányra nem annyira kényes. ( A privát próbálkozásaim során néha viszont milliméterek is számítottak, de abban az esetben sokkal gyengébb jellel volt dolgom. )
Az viszont kár, hogy nem fértek hozzá magához az antennához. Ha valami korrózió okozta hiba van, akkor az talán esélyesebb a kinti dobozban mint a padláson lévő elosztóban.
Tudom beteg ötlet, de esetleg próbáld meg leszerelni a saját antennádat és a célhelyen a padláson kipróbálni. A lepkeantennás esetemben is az antenna a padláson van és mégis tűrhető a vétel. Ha pedig működik akkor rákötni a régi kábelezésre és ha így is ok, akkor a régi antennánál lesz a hiba. Ebben az esetben én valahogy leszedném a tetőről és felraknám a padlásra ( persze miután kiderült hol a hiba és kijavítva )
Murphistic
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, MS3091, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- iKing.Hu Motorola Edge 60 Pro Green Használt, karcmentes állapotban 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest