Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tubi2
senior tag
DV kazi lejátszásakor a felvétel enyhe kockázódása mire utalhat?
-
pibácsi
senior tag
Szia!
Ha jól értem, akkor a laptopon nincs IEEE 1394 aljazat. Pedig ide az kellene, mert az USB-vel nemigen tudsz mit kezdeni. Kell szerezni egy külső kártyát, pl. Pinnacle USB-510, ami egy asztali csatoló. Ezen többféle bemenet van, és VHS digizésre is jó. Ez tényleg USB-vel csatlakozik és erre kell csatolni Firewire (IEEE 1394) kábellal a lejátszódat és arra alkalmas capture progival át tudod venni. Viszont ha ez sikerűl, akkor nagyon sok hely kell, mivel a DV fájl kb.3.5MB/sec. azaz egy órás kazetta kb. 13 GB. ha ez 50 db. kazetta, akkor elég húzós, ennek egy külső wincsi is kell, nem is kicsi. vagy folyamatosan szerkeszteni és mpg-be átdolgozni. Ez sem kevés idő és géphasználat.
Vagy a másik: mentsd az asztali géppel, egy csatolt külső merevlemezre a DV-t, majd dugd a laptopra a külső wincsit és onnan dolgozd fel és szerkeszd meg a laptopon és a végmentést ismét tedd át a külső eszközre.
üdv. Pibácsi -
somi55
csendes tag
válasz
pibácsi #2217 üzenetére
Szia Pibá!
Az asztali gépre így tudom csatlakoztatni a Sony DCR HC14E kamerát,de leterheltsége miatt a vágóprogramot laptopon szeretném futtatni. Viszont ott az a gond,hogy csak HDMI,USB csatlakozói vannak.Próbáltunk beiktatni átalakítót,de nem akart úgy sem átmenni a jel. Közben bevittem egy pc guru céghez a lomokat,küzdenek vele. A lejátszó a kazetták könnyebb kezelése okán lenne célszerű,kb 50db-ot kell átmásolnom,szerkesztenem. -
pibácsi
senior tag
Bocs somi55!
Most látom, hogy ez a GV-D1000 egy miniDV lejátszó. Ehhez viszont nem tudok hozzászólni, mert nem ismerem a lehetőséget, de nem lehet bonyolúlt a dolog. Viszont azt látom, hogy van IEEE 1394 ki/be menet rajta, így azt célszerű alkalmazni, ha van a PC-n IEEE 1394 bemeneti csatlakozó és egy arra való minimális kis capture program. Szerintem ekkor úgy működik, mint egy kamera amiről be akarunk tölteni (capture).Üdv. Pibácsi
-
somi55
csendes tag
Sziasztok!
Sok DV kazettám van,ideje merevlemezre menteni őket.
Nézegetem ezt a szerkezetet,mit gondoltok róla,mit szól hozzá a win7?http://data.e-manual.eu/hu/elonezet-hasznalati-utmutato-ingyenes-16655/videofelvevo-sony-gv-d1000/oldal-92.html#
A felül lévő ablakokban a 92.-től tárgyalja a csatlakoztatást. Ez a 96-os oldalszámnak felel meg.
-
pibácsi
senior tag
válasz
Gandalf80 #2209 üzenetére
Szia Gandalf80!
Az A/V kimenetre csatlakozz, mivel ott van videó és audió (mono) kimenet, amit tudsz csatolni a felvevő adapteredhez. A videót nyilván arra kell dugni. Ha azon a felvevőn stereo bemenet van, akkor össze kell párhuzamosítani a két bemenetet és arra rádugni a kamera egy db. RCA hangkimenetét.Üdv. Pibácsi
-
tsyl
aktív tag
válasz
Gandalf80 #2211 üzenetére
Az AV kimenet audió részére teljesen jó ha csatlakozol, úgy már biztosan lesz hangod. Nagyon régen én is csináltam így és rendesen tapasztaltam szinkron csúszást a képhez képest. Nem tudom, most a jelenlegi technikával ez hogy alakul..
Amúgy a legjobb megoldás véleményem szerint egy Digital8-as kamera lenne és a sok Hi8-as felvételt tökéletes minőségben lehetne Firewire porton keresztül gépre vinni. Én ha kapok nagy-nagy ritkán ilyen kazit, így csinálom. -
tsyl
aktív tag
Szia! A kamera pontos tipusa?
-
Gandalf80
csendes tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, ha erre a kérdésre már volt válasz.
Van egy kamera S-video, A/V out és RFU DC OUT kimenetekkel. Digitalizálni szeretném a régi kazettáket. Van adpterem is, Azon van S-video, és a hagyományos (piros, fehér és sárga bemenet).
Vettem egy S-video kábelt, ezzel van is képem. Azóta azt olvastam, hogy ez csak videójelet ad le, tehát ezért nincs hang.A kérdésem: Melyik kamerakimenetre szerezzek kábelt? Illetve most hogy is van ez? Egyszerre csak az egyik kimenetet tudom használni vagy pl. az S-video adja a képet és mondjuk a hangot adja a további két kimenet (A/V out és RFU DC OUT) valamelyike?
Nagyon szívesen venném, akár ha valaki korábbi hozzászólásokra hívná fel a figyelmemet. Köszönöm!
Üdv,
Gábor -
pibácsi
senior tag
Szia Anjuc!
Sajna ez nem csak vezeték kérdése. Először is próbáld lejátszani a Canon felvételt a JVC kamerával. Ezek nem szeretik egymást, főleg a Canon-ok nem szeretik a másik kamerákat. Ha nem szaggat a hang és nem kockásodik, csíkosodik a kép, akkor jó. Meg kell nézni, hogy a számítógépeden van-e Firewire bemeti aljazat. Ha nincs, akkor kell egy külső asztali kártya. Be kell szerezni egy Firewire kábelt is, aminek az egyik oldala 4 pólusú, a másik 6 pólusú. Ezen kivül kell egy "capture" eszköz (bemásoló), egy program, amivel a gépre viszed be a kamera DV jelét. Ekkor még csak a számítógépen van a videód, amit ott meg tudsz nézni valamelyik Playerrel. Ezután kell egy Videó DVD szerkesztő program, amivel megszerkeszted magát a DVD-t. Ebből nyilván van olyan, ami fizetős (Pl. Ulead Movie Factory6, vagy Corel) , de van olyan is, ami szabad. KI kell választani egyet, de sajna nem mindegyik a legjobb. Ezen kivűl kell egy olyan külső lejátszó, ami írni is tud, amivel a szerkesztett videót, vagy ha nem szerkeszted, akkor azt DVD lemezre írod.
Hát röviden összefoglalva ennyi. Ezen kivül majd jönnek az "apróbb" fogások, amik szintén nem elhanyagolhatóak.
Minden esetre szívesen segítek, ha a fenti "fizikai" dolgok összejönnek.Üdv. Pibácsi
-
Anjuc
újonc
Sziasztok! Nem vagyok szakember, de most vettem egy működő JVC digitális video kamerát, hogy végre lejátszhassam a régi mini DV kazettáimat, amiket egy Canon digital video camcoder-rel vettem fel 10 éve
Szóval szeretnék tanácsot kérni, hogyan menthetem át merevlemezre a rajta lévő felvételeket házilag? Milyen kábel kell vagy hallottam valami szerkezetről is, amibe belehelyezem, mint egy keretbe, és kiírhatom DVD-re? Csak egy egyszerű anyuka vagyok, kíméletesen mondjátok -
pibácsi
senior tag
válasz
togereg #2200 üzenetére
Szia togereg!
A Pana NV-GS180-as a videó felvételt miniDV szalagra rögzíti, amit csak "firewire" kábellel tudsz a megfelelő IEEE 1394-es bemeneti aljazaton keresztűl a megfelelő szoftver segítségével bevinni a PC-re. (De jó hozzá a Movie Maker is, de az csak DV-1 ben rögzít). Az USB rész erre nem alkalmas. Azt a kamerával fényképezett képek bevitelére hozták létre.
Keress egy ilyen kábelt ami firewire és jó lesz.üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
Öregharcos #2201 üzenetére
Szia Öregharcos!
Úgy látom, közben már megvan a válasz az USB portra és jól látod, ha a kamerával fényképezel, akkor kamerán belűl kártyára menti a képeket - amit külön lehet betenni és azokat lehet az USB-n keresztűl felvinni a PC-re.Üdv. Pibácsi
-
-
Öregharcos
csendes tag
válasz
Öregharcos #2201 üzenetére
Sziasztok!
Utána olvastam, és a legtöbb helyen írják, hogy USB-n keresztül
webkamerának lehet használni, vagy képek PC-re átrakására. -
Öregharcos
csendes tag
válasz
pibácsi #2167 üzenetére
Szia Pibácsi!
Elnézést kérek, hogy a segítségedre nem válaszoltam!
Az a helyzet, hogy elvitte a kamerát a gazdája, de nem tudom, hogy mit lépett.
Most én is próbálkoztam a Sony kamerámmal USB-n,
de nem tudok csinálni vele semmit.
Firewire kártyán keresztül tudom használni, gondoltam, hogy kipróbálom USB-n is.
Ha nem használható az USB-port, akkor minek van a kamerán,
egyáltalán lehet valamire használni?Válaszokat előre is köszönöm!
oregharcos -
togereg
újonc
Üdv, próbáltam visszaolvasni, de ha nem gond, meg is kérdezném, nem találtam megnyugtató választ.
Van egy régi kis kamerám Panasonic, nv-gs180. Utoljára 2012 körül használtam, Ha jól emlékszem, akkor már win7 volt a gépemen, és gond nélkül digitalizáltam, guglizni se kellett hozzá, összedugtam a kamerát a géppel (usb), és csók, adta magát. movie makerrel behúztam a cuccot gond nélkül.
Tegnap újra vettem fel, és szeretném behúzni. Másik géppel, win7. A kábel amit használok nem a kameráé, de - nyilván - passzol a kimenetbe, és bedugom a gépbe, de semmi.
A processzhez leszedtem a windows essentialt, és felraktam a movie makert belőle.
Mit csinálok rosszul, a kamera saját kábele kéne?
Köszönöm a választ, biztos nagyon láma a kérdés. Nem kell hosszú válasz, igazából csak azért furcsállom, mert 2012-ben nem volt semmi gond, szeretnék ahhoz az egyszerű verzióhoz visszatérni
-
mrob75
újonc
Sziasztok,
Kérem, segítsen valaki.
Kamera: PanasonicNV-GS21
Oprendszer: Win 7 64 bit
Rendszer: Shuttle FP35 barebone (Intel Quad Core, 4GB RAM)Pár hete működött a capture PowerDirect 13-al, de nem találtam a kamera hálózati kábelét, így csak 20 percet tudtam rögzíteni aksival. Meglett, gondolom volt pár Win7 update azóta, összerakom firewire-el, nem látszik a kamera. Eszközkezelőben a "Texas Instruments 1394 OHCI szabványnak megfelelő állomásvezérlő" szerepelt, de nem tudta elindítani (hibakód:10). Lecseréltem a "1394 OHCI szabványnak megfelelő állomásvezérlő (örökölt)"-re, nincs hibakód, viszont továbbra sem látja sem a Movie Maker, sem a PowerDirect. Valami ötlet?
Köszi előre is.
-
pibácsi
senior tag
válasz
alcapone386 #2184 üzenetére
Szia alcapone386!
Egy másik fórumon már adtam erre egy bővebb választ/leírást, amit most megismételnék.
Enosoft DV Processor , Capture FluxTeljes számadatok felvitele az áttöltött videóra.
Nem minden capture program alkalmas arra, hogy ezeket az adatokat felvegye. Még a nagyobb szerkesztőben találhatók sem. Én egyet tudok ajánlani, az itt valahol már említett "Enosoft DV Processor" kis progit, aminek a házi alkalmazása ingyenes és amivel több dolgot/adatot át lehet venni együtt a videóval FireWire kábel alkalmazásával. Mondjuk alapból nem a megszokott helyre teszi, bár be lehet állítni a "configure" pozícióban azt is, és kijelölni a pipákkal, hogy melyik adatot hagyja rajta. A jobb oldali monitor alatt a lenyílósban be kell jelölni, megnevezni a fájlt és így DV-2-be kell átvenni és akkor az eredeti váltottsoros fájlt kapod. Ha közben megpróbál beindítani valami más szerkesztő progit, akkor azt le kell állítni a piros x-el. A bal oldali "Enable RemoteDV" kockát be kell jelölni, mert így indítja a monitor alatt lévő gombokkal a kamerádat, ha nincs bepipálva, akkor kézzel kell kezelned a kamerát. Szokni kell. A középső "ByPass"-t nem kell pipálni, mert akkor kihagyja a középen bejelölteket. Középen fent be kell jelölni az "Aut" kockát és a "Text Overlay" kockát. (a többit nem). Ezután itt a "configure" részt megnyitva oda kell huzogatni a kis csíkokat, ahol meg akarod jeleníteni. A felvételt középen indítod. (ha nem megy, akkor előbb elindítod a baloldali monitor alatt éa úgy a középső Run füllel.). Ezt egy arra alkalmas videó szerkesztővel meg kell vágni és DVD-t lehet készíteni belőle, ha kell.
A Capture Flux v5.2.3, vagy a v6.0.5.0 progi. a másik megoldás.Ez mind a kettő szabad és nem telepűl, csak a letöltés után a mappában található exe fájlt kell elindítani. Előtte természetesen a kamerát feltenni a FireWire kábelra és bekapcsolni.A "nyitott könyv"-nél a Video Source résznél meg kell keresni a kamerát és lehet indítani. A kisérletezéshez nem kell a felvétel gombot benyomni. A felső sorban a hangot engedélyezni kell és a lakatot is, mivel ez utóbbi lezár mindent. Mindkettővel lehet adatokat rögzíteni. Vagy a mostani valós dátumot és a videó lejátszás idejét, vagy a felvételkori dátumot és lejátszási időt, vagy a sec. lejátszási időt veszi fel. Beállítás kérdése. Elindítjuk a lejátszást, majd szünetre állítjuk. A felső sorban a kéz ikonra kapcsolunk. Jobbra lent az „Inlay” fülre klikkelünk. Ekkor a monitor képernyőjén megjelenik egy beállítás. Attól függően, hogy korábban mivolt a beállítás. Ezen az oldalon lehet több beállítást is elvégezni.Lehet a számokat tetszés szerint is nagyítani, betűtipust választani, betűszínt választani, vagy automatikust választani egy pipálással, ami egy méret, de a betűszínt itt is lehet állítni.. Lehet a számok alá csíkot tenni, fekete border, ami 4-ig méretezhető. Az átmeneti idő választásával automata módban azt adjuk meg, hogy meddig maradjon a másolaton a kijelzés. A manuál módban végig rajta van, csak akkor tűnik el, ha lent a „Stop inlay” fület megnyomjuk. Ezeket az adatfelviteleket felvitel közben is módosíthatjuk. Több variáció van, ki kell ismerni. Ez elég egyszerű és a felvétel kezelése is. De lehet képeket is készíteni a videóból. Meg kell keresni a beállítási módokat. Mentés: DV-2 recomp, Jpeg - és hogy hová mentse a videót. A DV-2 natív nem jó, mert nem teszi rá a számokat. A normál mentéshez ez utóbbit – DV-2 native - kell használni. Ez a Capture Flux jobb, mint az előző „Enosoft DV Processor”. Könnyebb a kezelése is. Itt a felső sorban lévő lakattal is vigyázni kell, mert ha lezárod, akkor nem tudsz állítni a képméreten (aspect rátio) és a kijelző monitor méretén (4:3, 16:9)(bár ez nem egyértelmű).
( If pushed, then wat you preview is what you capture. (recommended)Remélem segítettem. Üdv. Pibácsi
-
seria
tag
válasz
Szia!
Én se olvastam utána , lehet volt már róla szó.
Én a vágott/szerkesztett avi fájlból kinyerem az adatokat a "dvsubmaker" nevü programmal és feliratként rakom a videóra. Ha dvd-re szeretnéd rakni a feliratot arra én a tmpeg authoringot használom, rá is tudod égetni és ki-be tudod kapcsolni is.
Ha még aktuális a dolog akkor részletesebben is leírom. -
akela91
addikt
Nos megérkezett a kicsike: [link] 1500Ft volt szállítással, 2 hét alatt ideért messziről. Kaptam hozzá minden tartozékot. win 8.1 x64-hez is van driver. Tökéletesen működik. A kis kazettákat digitalizálom vele, egy röccenés sincs, minden nagyon pöpec. Ajánlott cucc, nevetséges áron. Upsz, nem ide. Talán annyira mégsem off.
-
tsyl
aktív tag
válasz
edgelaszlo #2193 üzenetére
Igen, sajnos csak azzal. De nem olyan drágák már ezek a kártyák még újonnan sem.
-
tsyl
aktív tag
válasz
edgelaszlo #2191 üzenetére
Szia!
Nincs értelme kínlódni és kísérletezni a leírtakkal.
A firewire kábelhez kéne egy firewire kártya amin keresztül már minden gond nélkül sikerülnie kell a digizésnek. -
edgelaszlo
senior tag
sziasztok
abban kérnék kis segítséget hogy egy mini DV-s kamerával szeretnék "bedigizni" pár mini DV kazettát. namost, ugyan van firewire kábelem, de sajnos a videokártyámon csak DVI és HDMI bemenetek vannak....
namost a kérdés: van olyan kábel amivel rá tudom kötni a HDMI csatlakozóra a kamerát? vagy marad a DVI? egyáltalán van értelme HDMI vel hülyéskedni? gondolom egy Sony mini DV-s kamera biztos nem rögzít HD-ban. -
tsyl
aktív tag
válasz
Bálint9008 #2188 üzenetére
Az Ulead VideoStudio nem fog működni win7 alatt sajnos.
Én mivel csak Az Adobe Premiere-t használom ezt tudnám javasolni ami biztosan működik win7 alatt is. De Bizonyosan megy a Vegas újabb verziója is közül valamelyik.
Nem tudom hova valósi vagy, de hátha akad a környezetedbe olyan, aki megnézné saját gépén a firewire kártyát, hogy müxik-e. Ha Debrecenhez közel vagy, én szívesen segítek ebben. -
Bálint9008
újonc
-
tsyl
aktív tag
válasz
Bálint9008 #2186 üzenetére
Szia!
Próbáltad másik programmal használni? -én első körben ezt tesztelném.
Utána (feltételezem, hogy pci-os a firewire kártya) én megpróbálnám egy másik slot-ba áttenni. Egy régi Asus-os gépemnél volt ilyen kínlódásom, hogy a videó-kártya melletti slot, sehogy sem akart működni. -
Bálint9008
újonc
Sziasztok!
A fórumot olvasva nem találkoztam olyan problémával, mint ami nálam jelentkezik, így kérem aki tud segítsen nekem.
A kamera egy Panasonic NV-GS1-es. A számítógépen win 7 van. Sajnos a gépben nem volt firewire kártya, így azt vettem hozzá. Ellenőriztem a kártyát látja a gép, illetve ha csatlakoztatom a videókamerát rögtön elindul a Nero Vision program is. Viszont ezzel egy időben feljön egy ablak, hogy az eszköz inicializálása sikertelen volt. Az eszköz menüben viszont látható a videókamera ikonja és az eszközállapot infója szerint megfelelően működik.. Továbbá K-Lite Codec Pack van a gépen. Ennek ellenére a kamerán a lejátszást elindítva a gépen nem jelenik meg semmi. Régebben egy xp-s gépre lett digitalizálva a felvett anyag, és ott gond nélkül működött minden. Mellékelek egy képet is a tisztánlátás végett.A válaszokat előre is köszönöm, üdv: Bálint
-
pibácsi
senior tag
válasz
Szia!
Nem tudom, mivel viszed fel a gépre, milyen programmal, de nem minden capture program alkalmas erre. Még a nagyobb szerkesztőben találhatók sem. Én egyet tudok ajánlani, a fentebb már említett "Enosoft DV Processor", amivel több dolgot/adatot át lehet venni együtt a videóval. Mondjuk nem a megszokott helyre teszi, de rajta van.Üdv. Pibácsi
-
alcapone386
őstag
Sziasztok! Lehet volt már kérdés, de nem győztem minden hozzászólást végigolvasni.
Firewire kábelen keresztül Sony DV kameráról tömörítetlen AVI formátumba digitalizálok virtualdub segítségével. Amit sehogy se sikerül megcsinálnom az az, hogy a digitalizált videón nem látszik az idősáv. Értem én ez alatt a készítés idejét illetve a dátumot. A kamerán visszajátszáskor látszik jobb alsó sarokban, tehát a kazettára rögzítve van. Mi lehet a megoldás? Melyik szűrő lehet az?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
USB kábellel összekötve Panasonic NV-GS17E VirtualDub 15fps-el digizik. Normális ez, vagy beállítás kérdése? Hirtelen nem találtam erre beállt.
Köszi
-
pibácsi
senior tag
Sziasztok Mindenkinek!
Eladó egy használt Canon HV30-as DV/HDV kamera 1 db. eredeti akksival, akku töltőjével, 1 db. STV-250N videó kábellel, 1 db. CTC-100/S komponens kábellel. Adok hozzá 1 db. miniDV kazettát, magyar nyelvű kézikönyvet. Sajnos már nincs meg a doboza, az IFC 300 PCU-USB kábel (én kártyaolvasót használok) és a tájékoztató CD. A kihajtható LCD kijelzője nem jól működik (itt a vezeték hibás), egyébként minden tökéletes rajta, a gyári beállítás szerint működik. Az átnéző keresővel szépen lehet felvenni, lejátszani, dolgozni vele. Tökéletes videót, képeket készít.
Irányár: 55.000.- Ft. Érdeklődni: nove.istvan@globonet.hu, Tel: +36304357939üdv. Pibácsi
-
Tibibacsii
újonc
Sziasztok!
S.O.S. Valaki tudna segíteni, mi lehet a gondom ha a firewire kártyán csatlakoztatott kamerát a PC nem látja??!
CSeréltem firewire kártyát, ill másik kábelt, sőt másik videókamerát! Egyiket sem látja a PC, csak rövideket csipog egymás után gyorsan 3-4-et, vagyis nem a szokásos egy csippanás ha eszközt csatlakoztatok. Mi lehet a gond?? Hogyan tovább?? Milyen néven ellenőrizem, hogy működik-e a port??
Előre is köszi! -
pibácsi
senior tag
válasz
sasgyula #2177 üzenetére
Szia Sasgyula!
Itt egy-két dolgot ismétlek, de így kerek. Amikor a kamerát lejátszásra bekapcsolod (nem is muszáj, hogy a lejátszást is elindítsuk, de jobb), bejelentkezik a Windows tájékoztató ablak, akkor azt be kell csukni – Mégse - , ha jobbra lent is megjelenik a tálcán, akkor ott bal klikk, és az ismét megjelenő ablakot ismét bezárjuk. Nem választunk onnan belülről semmit. Érdemes leellenőrízni – mivel a windows ablakot feldobja, tehát látja valahol – a sajátgép – kétszer bal klikk – és a „Képolvasók és fényképezők” résznél meg kellene jelennie, sőt a kamera nevét kell, hogy beadja. Ha erre a kamera ikonra kétszer bal klikk, akkor egy közönséges windows mappán belüli ablakban meg kell, hogy jelenjen a mozgó videó lejátszás, persze már előre elindítottuk. Hang nem lesz. Ott az eszközkezelőben, amiről képet is adtál, kétszer klikkelj rá. Meg kellene nyitnia ezt a Windows ablakot. Ha bejön, akkor próba tovább. Ezt bezárjuk majd megnyitjuk az Uleadot és ott beállítgatjuk a „Capture” részt arra, amit megadtam. Türelmesen meg kell várni, amíg a beállítások után visszaadja a kiindúló részt. Source: Sony DV eszköz, Format: DV. Options: capture - Options Capture to Library, DV type: DV type-2. Split by scene: ha kell darabolni akkor pipa. Ennek így működnie kellene, mivel itt belső codec van. Van olyan, hogy nem veszi be a kamerát. „Nem szereti” mindegyiket, de akkor meg sem jeleníti a Source részben. Ha elsőre nem sikerűl, akkor be kell zárni a programot és ujra indítani, mert nem tudja felvenni a kamerát. Ha viszont felvette, akkor csak beállítás probléma van, vagy a kamera hibásan adja be a DV fájlt. Meg kellene próbálni egy másik gépen, ahol más kamera biztosan jól működik. Vagy itt egy másik kamerát. Esetleg egy másik miniDV szalaggal, amin felvétel van és korábban már biztosan át lehetett venni (valahol). Esetleg ez a szalag nem ezzel a kamerával lett felvéve. Persze könnyű tanácsot adni, ha nincs a közelben ilyen lehetőseg.
Zárd be ezt a programot és próbáld az AmCapot. De ha eddig nem látta rendesen a kamera-képet, akkor az sem fogja vszínű.
Az AmCap-nál amikor megnyitjuk a programot a Devices funkciónál megkeressük a kamerát kijelöljük, ugyanott bejelöljük capture audio from video source részt. Options – Prewiev.
Capture rész: capture audio klikk (másként nem vesz hangot), capture DV as: Tip-2 klikk.
Compression: none. Setup: Options – Owerlay mixer klikk, OK. A többi beállítás marad. Meg lehet vele nézni a videót ha nem is akarjuk felvenni. Ha nem állítjuk át a Owerlay mixerre, akkor fűrészfogas lesz a kép. (váltottsoros). A felvételt a Capture rész lenyitásával – Start Capture indítjuk (nem a piros gombbal) és ugyanitt lehet megállítni is. Ennek így működnie kellene. Ha beadja a „87”-es figyelmeztetést, akkor próbálgatni kell addig, amíg el nem felejti. Egyszer beindúl. Nekem is volt már ilyen jelenség.Üdv. Pibácsi
-
sasgyula
csendes tag
válasz
pibácsi #2176 üzenetére
Szia Pibácsi!
Köszönöm az érdeklődést, már készültem írni magam is, Az eredmény még mindig nem az igazi. A 87-es problémára találtam egy újraindítási javaslatot, ami után az AMCap beindult néhány másodpercig működött, ugyanolyan szétesett képet adott, mint a többi, majd lefagyott, és vitte a kamera illesztőprogramját is.
Aztán aznapra elegem is lett belőle, meg hiányoztam a családi leltárból. Tegnap elkezdtem olvasni az átlinkelt AMCap tudnivalókat, állítottam a csúszkán, mire a gép újraindítást kért. Megtettem, majd ahogy írva volt, bekapcsoltam a kamerát és elindítottam a filmet. Olyat csinált a gép, amit még soha, feldobta a szokásos ablakot, hogy kamerát észlelt, mit akarok tenni? Gyorsan kiválasztottam Uleadet, szép lassan hagyta, hogy megtegyem a beállításokat, megállította a filmet is, de a felvétel ugyanolyan rossz, a hang pedig gyors, egérszerűen cincogó. (Megnéztem közben az intézőt is, de ott továbbra sem szerepelt az eszköz.) Ulead el, AMCap próbál, de az továbbra se kezd vele semmit, és a Nero, meg a WMW se.
Most itt tartok, amikor este hazaesek, próbálok keresgélni, de eddig még nem találtam újabb ötletet. Ha van valami javaslatod, örömmel kipróbálom, és mindenképpen megírom, ha jutottam valamire.
Üdv:
Sasgyula -
pibácsi
senior tag
válasz
sasgyula #2173 üzenetére
Szia!
A MovieMakernál nem az import fájlt kell klikkelni, hanem a "Rögzítés videó eszközről", bár a képen nem látok ilyet. A Win7-nél nincs ilyen? A csrélhető adathordozónál nem értem, hogy miért nem adja fel, amikor az eszközöknél ott van. Az AmCapnál is be kell állítni a dolgokat. Itt egy tájékoztató, csak a Device-nél a kamerádat kell kiválasztani és a többi részt beállítni.
http://digitalizalo.net/cpg/764338/Mit-tegyek-ha-nem-mukodik-a-keszulek#.UyYt-KywW6h
További próbálkozás: az Uleadnál a "Format" funkciót DV-re kellene átállítni, úgy lenne jó, mivel a kamerát felismeri és neki a DV fájl az igazi. De a Neronál is az mpeg2-őt DV-2 re kellene állítni, ha megjelenik a lenyitósban. Az Uleadnál az "Opcót" kell még beállítni. Mellékelek képeket.Ü. Pibácsi
-
sasgyula
csendes tag
válasz
pibácsi #2172 üzenetére
Üdv pibácsi!
Köszönöm az eddigieket.
Ugyanezzel a kamerával, a 10 éves P4 gépemmel XP alatt Neroval működött, csak a minősége volt rossz, szaggatott de az a gép teljesítménye miatt, mivel gyakorlatilag folyamatosan 100%-on ment a proci és az is kevés volt. Ezért meg is tartottam a régebbi felvételeket is kazettán, hogy ha majd lesz erősebb gépem, átírom.Ezt próbálom most, de egyelőre sikertelenül. Képekkel szemléltetve leírom mire jutottam, hátha sikerül rájönnöd belőle, hol a hiba, illetve hátha másnak is ad segítséget merre keresgéljen, ha így jár.
Kezdjük az AMCappal:
Telepítéskor a következő üzenetet kaptam:Aztán próbáltam elindítani:
Érzékelte a kamerát, de valamiért nem működik, a 87-est még keresem a neten.
Telepítettem a MainConcept DV Codec 2.0.4-et, AMCapnál nincs változás, de az Ulead, ami korábban idáig eljutott
hosszas gondolkodás lefagy, nem használható.
A Nero kicsit már megtáltosodott, talált valamilyen eszközt, de nem a kamerát, és más eszközt nem is adott fel:
A firewirwe kártya érzékeli a kamerát
az eszközkezelőben ott van
viszont a WindowsMovieMaker listájában nem szerepel (és a sajátgépben sem).
Szóval most itt tartok, és továbbra sem tudok továbbjutni. Nem értem, ha a rendszer érzékeli az eszközt, akkor miért nem jelentkezik az intézőben a számítógépnél, és miért nem tudja egyik szoftver sem elcsípni a jelet.
Találkoztál már ilyennel, vagy hasonlóval? Mivel próbálkozzak még?
Kösz:sasgyula -
pibácsi
senior tag
válasz
sasgyula #2171 üzenetére
Szia sasgyula!
Gondolom, olvastad a 2163-as leírásomat. Ebből az elsővel a legegyszerűbb kisérletezni. Ez az AmCap, amelyik, ha beindúl és veszi a kamerát, akkor kiadja a képet is, mert ez egyébként videó néző is egyben. Még akkor nem kell rögzíteni. Ha már itt sincs rendes kép, akkor hiányzik a codec a gépről. Fel kell telepíteni a MainConcept DV Codec 2.0.4-et, vagy a frissített változatot. Amikor csatlakoztatod a kamerát és elindítod és a Nero elindúl, akkor azt ki kell kapcsolni (piros kocka, kereszt). Ezután elindítani az AmCapot (de lehet más is amit ott felsoroltam) és ha van kép, akkor mehet a Capture. ha nincs, akkor fel kell tenni a MainConcept DV codeket. A Neroval is lehet bevinni nagyon szépen - a NeroVision Express - Videó merevlemezre rögzítése funkcióval. Ha megnyílik, akkor balra fent beadja a kamerát, ha nem, akkor le kell nyitni a sort és megkeresni. Ha nem jelenik meg, akkor sajna nem csatlakozik a kamera. A legegyszerűbb megnézni, hogy a kamera csatlakozik-e rendesen és adja a képet (persze lejátszásra be kell kapcsolni), hogy amikor a kamerát becsatolod meg kellene jelenni egy Windows ablaknak azzal a felírattal, hogy „Digitális videóeszköz”. Ezt ki kell nyomni, hogy „Mégse”. Ha ugyanez lent jobbra a tálcán is megjelenik, akkor arra is bal klikk, azt is ki kell nyomni. Ezután, ha megnyitod a „Sajátgép” funkciót – két bal klikk az ikonra - akkor ott meg kell, hogy jelenjen a „Képolvasók és fényképezőgépek”között a kamera „AVC szabványnak megfelelő DV kamera” címmel. Ha itt a kamera ikonra kétszer klikkelsz, akkor megnyílik egy sima Windows bemutató ablak, ahol – ha előtte a kamerát lejátszásra kapcsoltad, akkor mutatja a felvett videót. Itt hangot nem ad. Ez arra jó, hogy ellenőrízzük, a kamera jól van csatolva és működik, tehát elviekben bármelyik Capture szoftverrel átvehető lenne. Pl. Windows MovieMaker.
A másik ellenőrzési mód, hogy – Sajátgép – jobb klikk – tulajdonságok – hardver – eszközkezelő – imaging eszközök – és ott kell legyen egy „AVC szabványnak megfelelő DV kamera” szöveg. Ha ezeknél egyiknél sem jelenik meg a kamera, akkor valami nem jó a bemenetnél. De itt úgy látom, hogy valami bemegy. Itt inkább codec baj lesz.
Próbálkozz a fentiek szerint valamelyik módszerrel. Üdv. Pibácsi -
sasgyula
csendes tag
Sziasztok!
Problémám a következő:
DV kameráról firewire csatlakozón keresztül vinnék be filmet, de nem tudok. Az eszközt felismeri a gép, időnként hajlandó is kommunikálni vele, de a legjobb eredmény amit rögzíteni tudtam, az a képen látható. Gyakorlatilag szét van esve, és függőlegesen is el van csúszva. Leggyakrabban közli a program, hogy nincs megfelelő eszköz csatlakoztatva. Újraindításkor a kamera bekapcsolt állapotában a Nero automatikusan beindul rá, de nem tudok capture-ni. Megnéztem már ezt a topikot, kipróbáltam az itt leírtaknak megfelelően több progit is, illetve utánanéztem az eszközkezelőben is, de annak ellenére, hogy a firewire busznál is szerepel a kamera nem műxik. Op rendszer Win7. Az azonnali kérdéseknél próbálkoztam, de az ottani segítséggel se jutottam előbbre. Azóta már próbálkoztam a prociba integrált videó letiltásával is, de az sem hozott eredményt.
Ötlet?
Előre is köszi! -
pibácsi
senior tag
válasz
haligali70 #2169 üzenetére
OK. várom az eredményt.
-
haligali70
csendes tag
Píbá.
Egyenlőre ott tartok, hogy beszéltem egyik barátommal és arra jutottunk, hogy újra telepítjük a gépet és akkor hátha meggyógyul. Három éves a rendszer. Mindíg ugyanazt csináltam ahogy szoktam, de sehogyan sem sikerült kapcsolatba lépni a kamerának a géppel. Egy ként a fotó funkció mint cserélhető lemez jelenik meg. Majd tájékoztatlak sikerült-e.
-
pibácsi
senior tag
válasz
haligali70 #2165 üzenetére
Szia haligali70!
Küldtem egy privi levelet.Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
Öregharcos #2166 üzenetére
Szia Öregharcos!
Csak USB-ről nem tudod átvenni, feltétlen kell hozzá a Firewire kábel és a bemenő kártya. Van olyan IEEE1394-es kártya, ami külső, asztali kártya, USB-n keresztül csatlakozik. nekem is ilyen van (Pinnacle). De a Firewire bemenet feltétlenűl kell. Ezen kivül kell egy progi, amivel "Capturelni" lehet, azaz bevinni a DV felvételt, pl. AmCap, Ulead VidStud, vagy valami más.Ü. Pibácsi
-
Öregharcos
csendes tag
Sziasztok!
A barátomnak van egy Panasonic NV-GS60 videokamerája.
Nem tudjuk PC-re menteni a felvett filmjeit.
Az alaplapján nincs PCI slot, így firewire kártyát nem lehet berakni.
USB- keresztül meg nem ismeri fel a kamerát.
Nekem van firewire kártyám, és a Sony Vegas rendesen kezeli a kamerát,
tehát ezzel a résszel nincs gond. Megpróbáltam XP- alatt, és Win7-alatt is,
de USB- keresztül nem látja.
Szerintetek van arra valami esély, hogy USB-n keresztül lemásoljuk a filmeket?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
haligali70
csendes tag
S O S. Kérem ha valaki tud segíteni, segítsen.
Van egy Canon mv830. dv kamerám. Jó készülék, megvagyok vele elégedve, de. Tavaly nyáron voltam a családdal Csehországban és vittem a kamerámat is. Majd egy másik alkalommal. Nem sokkal utána elmentem a fiammal és barátommal a Barum rallyra. Készítettem felvételt. Jó volt, sikerült minden, csak egy probléma volt vele. Amikor elakartam készíteni a kész filmet a Ulead8 video studio program nem választotta külön a jeleneteket, vagyis a teljes felvételt egy film ként tudtam bemásolni a gépre. Egyszer már jártam így ( számítógép újra telepítéskor ) tehát tudtam, hogy van egy kis kocka amit ki kellet pipálni és különválasztja a jeleneteket. De hiába ott a pipa nem választotta külön. Felidegesített a sikertelenség és férre tettem a kamerát. A napokban elővettem és mondván adok egy esélyt magamnak meg a kamerának és vettem bele egy új dv. kazettát, mivel arra gondoltam, hogy amire készítettem a tavalyi felvételeket már több alkalommal használtam töröltem, vagyis sok felvételt készítettem már azzal a kazettával, gondoltam agyonhasználtam.
Tehát csináltam egy három - négy jelenetes felvételt. bekapcsoltam aUlead 8- at és rákapcsoltam a videokamerát. Úgy csináltam mint eddig oly sokszor. És jött a meglepetés: a studio program capture fülre rákapcsoltam és egy olyan üzenet jelent meg, hogy " either no video capture driver is this system or no device is connected - lefordítva: vagy nincs video capture driver ez a rendszer, vagy nincs eszköz csatlakoztatva. A kamerához adott lemezek közül nem telepítettem semmit. Csak, és kifejezetten úgy készítettem a filmeket, hogy eszközt csatlakoztattam, jött egy üzenet, hogy új projekt, rákattintottam majd a studio programon kiélesedtek a kezelő gombok és a gépen keresztül irányítottam akár a kamerát is.
A kamerát feltehetően felismerheti a gép, mert amikor összekötöm akkor megjelenik a telepítővarázsló és a drivert kéri, de mondom én soha nem telepítettem semmit hozzá csak külső eszköz kén használtam. A firewire kártyát is cseréltünk rajta, hátha az fáradt el, de semmi. Ugyan az az üzenet.Kérem ha valaki tudna valami okosat nagyon megköszönném.
-
haligali70
csendes tag
hahó
-
pibácsi
senior tag
Szia rolo76!
A korábban javasolt MovieFactory egy komoly DVD szerkesztő progi, de vannak egyszerűbbek is. Nyilván mivel az eszközkezelőben megjelenik, így van lehetőség. Egy Capture megoldás az AmCap 9.21 (Demo version). Ez egy egyszerű Capture lehetőség. DV-tip2-be ment megtartva a váltottsorosságot, mivel a miniDV kamerák általában váltottsorosba vesznek fel (Lower Field First). (Már a mostaniak között sok van ami progresszívet csinál). Művelet közben látod, hogy hol tartassz, mert egyébként símán videó nézőnek is lehet alkalmazni. Be kell jelölni a hang felvételét is mivel egyébként azt lehagyja. Lehetőség még pl. MooGear DV Capture, Magix. Vagy WinDV, Debut, Stoik, DVApp, DVIO, EZV Capture, Magic Video Capture, DV Capture (DV-1-be veszi), Super Video Capture, Video Capture Master, stb. Ezek közül van sok, ami szabad. Na és a nagyok természetesen: Adobe, Vegas, Pinnacle, Corel, Ulead.
Természetesen mindet FireWire (IEEE1394) kábellal kell csatolni.
Ü. Pibácsi -
gezogezo
csendes tag
Hasonló problémám volt nekem is, de panasonic régi kamerával. AZ XP alatt minden jó volt, de W7- nél annak ellenére hogy jól ismerte fel a kamerát, és a firewire kártyát az eszközkezelőben, nem tudtam kapcsörőlni. Sok programot kipróbáltam, volt olyan is amelyik jobbra-balra tekerte a kazettát de jelet nem szedet le.
A megoldás az lett, hogy az eszközkezelőben a VIA chipsettes firewire állomásvezérlőt, lecseréltem Örökölt IEEE 1394 busz vezérlőre. A hiba megismétlődött 64 bites W7-nél is és a IEEE 1394 vissza módosítása régi fajtára segített. Azóta minden tökéletesen működik.Remélem segítettem írd majd meg a választ.
-
pibácsi
senior tag
Szia!
Kérdezem, hogy milyen programmal próbálkoztál, mert egyébként, ha az eszközkezelőben fent van a kamera, akkor egy capture program lehetőséggel biztos, hogy át lehet vinni a DV fájlokat. (IEEE1394 vezeték). Próbáld meg a MovieFactorival, mert ott meg kellene jelennie.Ü. Pibácsi
-
rolo76
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. A problémám, hogy van egy DCR-HC 35E sony típusú videó kamerám
amit ritkán szoktam használni. XP- vel tökéletesen működött néro progin keresztül vittem át felvételeket az asztali gépre. Most újra előkerült a kamera, de az asztali gép már nincs meg, laptopot használunk( Lenovo sl 510) amin 32bit-es win7 op rendszer van. A kamera a gyári I link-firewire kábellel egy express cardon keresztül
csatlakozik a laptophoz. A gép felismeri a kártyát és a kamerát is, az eszközkezelőben látszik az egyebeknél. Innen nem tudok tovább lépni, már több videó szerkesztő programot is kipróbáltam, de nem hozott eredményt, majd a sony-val is felvettem a kapcsolatot de ők sem tudnak segíteni. Sajnos a telepítő lemeze elveszett a kamerának. A sony honlapján van egy win7 frissítés de kéri a telepítő lemezen lévő kódot ami nincs meg. A sony szerint nem ez a probléma, hanem a csatlakozás.
Előre is köszönöm a segítségeteket Rolo. -
Haver27
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
Vettem egy ilyendigitalizálót. A gond az, hogy ha nagyobb felbontásban mondjuk HQDVD minőségben rögzítek kb 5-6 perc után darabos lesz a felvétel.
A konfigom egy q9200, 4gb ddr3, sata 3 kingmaxssd-vel..... tehát nem a gép hal bele. Mi lehet a gond? -
LógaGéza
veterán
válasz
Tegla80 #2155 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy a tüske be van-e kötve, hanem az, hogy a készülék tud-e kiadni rá.
Ha a készülék tud kiadni több módban is SCARTon, akkor a menüben általában van egy beállítási lehetőség, amivel lehet váltani azt, hogy milyen módon adjon ki ott. Ha nincs, akkor csak RGBben ad ki, és nem fog menni. -
-
Tegla80
addikt
válasz
Haver27 #2152 üzenetére
szia
igazad van,az úgy nem passzol.
de mivel nekem van már AverMedia Game Capture om(amit neked is ajánlottam),ahhoz ezek közül már jó lesz valami. "SCART to Component"
így talán összejön a vhs kazik digitalizálása esetemben.
szakik: működhet ez az átalakító? ("erre" szeretném rákötni a videót,ha menne a dolog)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával