Hirdetés
- OLED monitor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
tigerleslie
tag
Nos van egy olyan gondom hogy leszedem kamerárol a filmet aviban, konvertálom, kiirom DVD-re és kockásodik a kép, ez mitöl van?
-
futrinka
csendes tag
válasz
tigerleslie #697 üzenetére
Teljesen jó. A Firewire kártya egy ''buta'' soros port. A többi az Oprendszer és a Programok dolga!
-
tigerleslie
tag
Vettem egy Pyro 1394 Dv, Firewire kártyát.Nyugtassatok meg hogy nem vettem szart.
-
futrinka
csendes tag
Ha bizonytalan a dolog, ahogy már írtam, érdemes máshol kipróbálni. Ekkor a kábel hibája is kiderülhet.
Javaslom, hogy a kamkorderrel kell először kezdeni, azaz más, egyébként digitális kamerával nap mint nap működő sz. gép látja-e. Kábelcsere... Ha itt akad el a dolog, akkor első lendülettel kábel a kukába, másik lendülettel irány a bolt. ezt követően a saját rendszeren sem lehet gond. (az oprendszer nem ismert)
Ha másik gépen sincs bimbamm, akkor vagy ott, ahol én.
5000-ért szakvélemény.... stb. stb. -
tigerleslie
tag
Up, mert most veszek dv kamerát.
-
Otana
csendes tag
-
futrinka
csendes tag
Az, hogy két éve, az mit jelent?
a) két éve még felismerte, de most már nem
b) sohasem ismerte fel, csak két éve van meg a kamkorder
Mindkét esetben ki kell próbálni másik (hasonló kamerával jól működő) gépen is. Ha az sem ismeri fel, akkor a kamera lehet hibás. Ha másik gépen jó, akkor otthon indulhat a hardver varázsló (OHCI firewire csatoló, plug'n'play, eszközök stb.).
[Szerkesztve] -
tutuke
csendes tag
Sziaztok!
Ulead Video Studio 8-at használok (meg kísérletezgetek a TMPGENC-el is).Tudna valaki beállítási javaslatot adni,hogy hogy tömörítsek ahhoz,ha DVD-re szeretnék menteni? 2óra jó minőségben ráfér,vagy ne is álmodjak róla?
Köszi -
Otana
csendes tag
Valaki mondja már meg, hogy miért nem ismeri fel a gép a kamerát FireWire-en keresztül?! Már második éve ez e problémám.
-
ISZOLE
senior tag
válasz
oregharcos #682 üzenetére
Szerintem az eddig leírtakból két járható út látszik. Az egyik, hogy szerzel használtan egy olyan digitalizáló kütyüt (kártyát, külső egységet) amelyik HW-ből csinálja a tömörítést, ekkor a procid tehermentesítődik és szerintem ez megoldja a hang elcsúszás problémát is. A DC10 pl. ilyen megoldás lehet, jó minőségben MJPEG-be tömörít. A másik az eddigi HW és HUFFYUV kodek kipróbálása, a minőségen nem ront és kicsi a processzor igénye is. A bevitelhez egyszerű programnak próbálkozhatsz a mediapleyer classic-kal.
Bármelyik bejön, a DVD-t már megcsinálhatod ingyenes progikkal, szerkesztéshez mindenképpen nézd meg a Virtualdubot vagy valamelyik módosulatát. Nézz körül a doom9 oldalon.
[Szerkesztve] -
futrinka
csendes tag
válasz
oregharcos #683 üzenetére
Sajnos a PCTV-t (és általában a TV-tuner/digitalizáló kártyákat) nem hogy szakértő, de még csak ''próbálgatta már'' szinten sem ismerem, de IMHO minden olyan program szóba jöhet, ami a Windows video ''rendszer''-ben látja a kártyát. Az elcsúszást sok esetben lehet lock-olni (locked audio, vagy hasonlók), amikor is a kódoló valahogy figyel erre. Minden esetre kipróbálnám a MainConcept MPEG Enkóderét, a capture modulja bármilyen kodekkel képes menteni az elfogott videót. Akár röptében tömörítve is. Nekem sajna a 2.4-es Pentium gépem nem elég a közvetlen kódolásra, előtte/alatta készülnek a hatalmas temp (DV-AVI) fájlok.
Volt egy MPEG kódoló kártyám, de az nálam mindíg megállt. A kamerám megrokkanásáig a lejjebb elmlített módszerrel digiztem. (On the fly ritkán, inkább időkód alapján darabolt AVI-k, majd kódolás és szerkesztés. Sajna az MPEG-ek darabolása/összefűzése során sokszor nálam is elmászott a hang, de ez csak a TMPGenc működése okozta, a forrásban nincs ilyen. Az így készült SVCDk minősége általában kiváló lett.
Konkrét segítséghez látnom kellene egy ilyen cuccot ''élőben'', talán más valaki, vagy más topic. -
dabadab
titán
válasz
oregharcos #683 üzenetére
''A proci: Intel Celeron 1.7 GB, A digiző kártya: Pinnacle System Studio PCTV.''
Itt a problema forrasa. Ugyanis a PCTV az egy ''buta'' kartya, annyit csinal mindosszesen, hogy az analog jelet digitalissa alakitja - es ebbol a ''nyers'' digitalis jelfolyambol a procidnak kellene vmi tomoritett formatumot eloallitania. Marpedig a tomorites meglehetosen idoigenyes folyamat, igy aztan ez valos idoben nem fog menni a Celeronodnak (legalabbis ebben a formaban). Ezert aztan azt csinalja, hogy idonkent egy-egy kepkockat kihagy, hogy birja kovetni a filmet, vagyis a vegen kevesebb filmkockad lesz, mint eredetileg (''megrovidul'' a video resz), a hang ellenben teljes egeszeben ott lesz, aminek az az eredmenye, hogy a kep egy ido utan jol lathatoan megelozi a hangot.
Kb a kovetkezoket teheted:
1. Lejjebb veszed az igenyeidet (pl 352x576-os felbontassal problakozol, stb)
2. Rogzited a nyers formatumot (azert erre keszulj fel: nyers allapotaban a 720x576-os felbontasban egy oranyi anyag kb teljesen elfoglal egy 120 GB-os vinyot - vannak vesztesegmentes, viszonylag gyors tomoritoeljarasok (pl HuffYUV), azokat lehet hasznalni, de nem tudom, hogy mennyit segitenek), es utolag tomorited ugy, ahogy szeretned.
3. Veszel vmi olyan digitalizalot, amit hardveresen tamogatja az MPEG2-ot. Ilyenbol van USB-s is, es nem annyira veszes az aruk, saccperkabe 20 - 50 ezer penz.
Ebbol a harombol a masodik produkalhatja a legjobb minoseget (mivel itt lehetoseg nyilik tobbmenetes tomoritesre, mindenfele furmanyos szurok alkalmazasara, stb), a harmadik meg a legkenyelmesebb.
Szerk: Ja, igen, es ott van Khalox megoldasa a videokartyaval, ami kb a 2. opcionak felel meg, annyi javulassal, hogy a videokamera altal produkalt DV anyag viszonylag keves helyet foglal (olyan 10-20 GB / ora, vki biztos tudja fejbol is a pontos adatot)
[Szerkesztve] -
khalox
őstag
válasz
oregharcos #682 üzenetére
Lehet, hogy nem kivitelezhető, de ha arra az időre kölcsönkérsz egy olyan DV videokamerát, amin van bemenet, akkor azon keresztül DV formátumban szépen mindent fel tudsz vinni merevlemezre mondjuk videóról (Video Scart->kamera DV in->kamera Firewire out->PC).
Én így digitalizálok nagyon jó minőségben. -
dabadab
titán
Ha archivalni akarsz, akkor ne csinalj vele semmit, mentsd el ugy, ahogy van. A legolcsobb megoldas talan az, ha rajtahagyod a DV kazettan
, de a jelenlegi DVD arak mellet DVD-re kiirni (nem video, hanem adat DVD-kent) sem egy eszeveszett osszeg.
Az atkodolasnal mindenkeppen van minosegromlas, ha meg jo minoseget akarsz, akkor olyan nagyon ugyse fog osszemenni az adat, raadasul par napig (esetleg hetig - nem tudom, hogy milyen procid van) biztos elszottyogne vele a geped, mindezek tetejebe az igy kapott anyagot nem is lehet nagyon vagni, igy aztan nyugdijas korodban, amikor elfogna a vagy, hogy elkeszitsd eleted filmjet, v akarmi, akkor atkozni fogod azt a napot (napokat, heteket), amikor atkodoltad a cuccot.
Szerintem -
oregharcos
csendes tag
válasz
futrinka #680 üzenetére
Szia Futrinka!
Valóban a Adobe Premier nem tud DVD-t fogadni. Elnézést én nem jól írtam!
A 720X576-os felbontásra értettem a DVD minőséget.
A DC 10-es kártyáról már régen ólvastam a Rádiotechnikában a Sipos Gyula tollából. Igen jó dolgokat írt róla. Ezek szerint valóban jó.Kezemben van a 2003-as
Computer Panoráma ''CD&DVD-írás'' különszáma, itt foglalkozik a Firewire kűlső
boxokkal. Az új ára igen borsos, legalábbis nekem, vetekszik egy digitális kamera árával.Talán használtan megtudnám venni, ha találnék valahól.
Szerinted milyen Codekeket használjak és még mit javasolsz, hogy ne csússzon el a hang a képtől? A kártyával adott programmal tudok felvenni DVD 720X576,SVCD 480X576 MPEG2, DVD Longplay 352X576, VCD 352X288 MPEG1 és tömörítettlen AVI-t.
A proci: Intel Celeron 1.7 GB, A digiző kártyainnacle System Studio PCTV.
Köszönet a segítségért!
Szia!
Öregharcos -
oregharcos
csendes tag
Szia ISZOLE!
Köszi az leírtakat! Valóban nem tudnék az analóg jellel mit kezdeni egy Firewire bemenetű kártyával. Arra gondóltam, hogy egy ilyen külső digitalizáló begigizi az analóg jelet és utánna Firewire kártyán keresztűl felviszem a vinyóra.
A leírt problémámról már több irodalmat átnéztem és ott javasólták ezt a mególdást, mert ez valós idejű digitalizálást tud. Állitólag az USB-s megoldásnál is gyorsabb és nem terheli a procit. Az én kártyám Pinnaccle System Studio PCTV. Sajnos annyi pénzem nincsen, hogy digitális kamerát vegyek,mert ezek szerint megoldódna a problémám.Olyat is olvastam, hogy külön a képet és külön a hangot kell bedigitalizálni és akkór nincsen elcsúszá.Azt viszont nem tudom, hogy utánna hogyan tudom összeszinkronizálni? A másik javaslat, hogy rövid részeket kell felvenni.
Köszi a segítséget!
Szia!
Öregharcos -
Eve
csendes tag
Sziasztok!
Off topic a kérdés, de látom, hogy ez egy élő fórum, sok szakértővel!
Szóval az lenne a problémám, hogy van 3 DV kazettányi videóanyagom, amit le szeretnék archiválni későbbi feldolgozás (szerkesztés) céljából, valamint a kazetta felszabadítása érdekében.
Odáig jutottam, hogy becapture-öltem a fájlokat, most van több tíz gigányi avim a vinyón. Kérdésem, hogy milyen kódekkal (szoftverrel) tudnám kezelhető méretűre tömöríteni, úgy, hogy azért a minősége is élvezhető maradjon.
Vegas-t használok, az mpeg2-t tud csinálni belőle, de nem tudom, az jónak számít -e?
Légyszi segítsetek, nem akarom elcseszni a dolgot, mert pótolhatatlan családi videókról van szó (esküvő, szülés, gyerek stb.).
Előre is köszönöm a segítséget! -
futrinka
csendes tag
Köszi köszi ;-)
A DC10 nagyon bevált, van ismerősöm aki egyszerre kettőt tartott a szervízben)Megoldották, ha jól tudom. Van (volt?) egy DC30-asa is, de azt XP alatt el lehet felejteni. Visszatérve a DC10-re, az a DV AVI-hoz hasonló MJPEG-be rögzít, jól vágható stb. Félprofi munkára kiváló. Profira csak azért nem, mert nincs benne preview meg ilyesmik. Sajna a Windows alatt nem jelenik meg, mint pl. egy TV tuner, csak a Studioval működik rendesen. Érdemes használtan is venni, legtöbbször csak a 4Gigás korlát (FAT32) a használata körüli probléma. Egy digitális kamera ugyanilyen jó digitalizálónak és bár drágább, még egyéb szolgáltatási is vannak
[Szerkesztve] -
futrinka
csendes tag
válasz
oregharcos #676 üzenetére
''DVD'' formátumot tudtommal a Premiere (a 7 Pro biztosan) nem ismeri. DV-AVI-ba kell dolgozni. Ha egyszerűen megoldható MPEG-be digizni, van beépülő plugin (MainConcept) amivel egy MPEG klip megnyitható a Bin-ből.
A kis felbontású digizést nem értem, az a gép-driver/kódoló együttműködés eredménye, elvben a 720*576 működik, csak ki kell ''választani''. -
ISZOLE
senior tag
válasz
oregharcos #676 üzenetére
Ezt értettem, csak ugyebár az analóg jel digitalizálásának közvetlenül semmi köze a firewire-hoz mert az csak egy csatlakozó felület. Talán azért kevered mert a digitális kamerákat szokták vele (többek között) csatlakoztatni, de ott nem kell digitalizálni.
A #675-ben futrinka kolléga jól leírta a lehetséges megoldásokat. Nekem is DC10-es kártyám van és valóban nagyon jó, én még a hozzá kapott (és általában sokat szidott) Studio8 editorral is megcsináltam eddig mindent. Kis szépséghibája a dolognak, hogy ezt a kártyát már nem gyártják de ha jól tudom egy USB-s külső cucc van helyette. -
JC
tag
Sziasztok!
Nekem az problémám,hogy újabban nem ismeri fel a gépem a kamerát.
Elinditom az Ulead Video Studiot és nem látja a gép a kamerát.
Régebben semmi gond nem volt vele.
Próbáltam 6/4 és 4/4 Firewire kábellel is, kipróbáltam alaptopom is ott gond nélkül megy.
Az asztali géepmen a csatlakozáskor nem hallom szokásos hangot (Gong?) amikor a kamerát csatlakoztatom.
Úgy gondoltam elszállt a Fireware az alaplapon, és beviszem a boltba, ahol vettem azalaplapot.
Bevittem a munkahelyemre, hogy majd később átviszem ha kinyitottak, elinditottam a gépet, rádugom a kamerát és csodák csodája működik.Ezek után délután hazajövök újra probálom ,és nem működik.
Nem tudom mi lehet a probléma.
A két bekapcsolás között visszaraktam a reggel kivett vinyókat, nem tudom ez lehet az oka.
Az alaplap Gigabyte GA7N400Pro2
(integrált Firewire inetgrált SATA és plusz Integrált IDE RAID vezérlő)
Vinyók
1 160 GB Samsung PATA (Rendszer partició+egyéb particiók ) reggel csak ez volt benne
2 160 GB Samsung SATA
1 80 GB Samsung PATA
1 80 GB Seagate PATA
Lehet hogy összeakad a firewire valamivel?
PCI eszközök
1 AverMedia TV tuner
1 Gigyabte WLAN kártya -
futrinka
csendes tag
válasz
oregharcos #672 üzenetére
A Pinnacle digiző elég tág fogalom. Pl. a DC10 kártyája nagyon jó, azt tudom ajánlani. A hang-kép elcsúszás a szoftveres eszközöknél elég nagy probléma, a kivédése szerintem csak megfelelő és jól beállított kodekekkel lehetséges. A gyatra képminőségért (is) a lassú gép és a kodek párosa a felelős.
Külső ''firewire'' eszköz több is van, 30-50e Ft magasságában. Egy Pyro AV-DV-t én is próbáltam, működik. Igaz allul lila-sárga csíkokat tesz a képre. Egy Digitális kamera is megteszi, ha van analóg bemenete (és aktív). A Sonym, amíg ment, sokkal jobb képet csinált, mint pl. a pyro. Nem is a kép maga, hanem a kép alja, oldala stb. volt kifogásolható.
[Szerkesztve] -
ISZOLE
senior tag
válasz
oregharcos #673 üzenetére
Valamit nem értek, ha analóg a jel akkor mit szeretnél egy firewire cuccal kezdeni?
-
oregharcos
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést, hogy ismét itt vagyok!
Azért gondoltam, hogy itt kérek segítséget, mert máshól is próbálkoztam de majdhogynem lehülyéztek. Itt viszont korrekt válaszokat látok.
Az első levelemben nem írtam le, hogy a digitalizálásnál, ha DVD- formátumban digizek,5-10 perces felvételeknél is elcsúszik a hang a képtől.
Tehát hiába csinálok rövid felvételeket. Arról van szó, hogy jó néhány videofelvételem van a családról, unokákról,stb. Ezeket jó lenne bedigizni és DVD-re írni. Ezért szeretnék egy korrekt mególdást, amit a Firewire kűlső boxban látok.
Hól és mennyiért lehet kapni?
Köszönöm előre is a segítségeteket!!!!!
Minden jót!
Öregharcos
Pista -
oregharcos
csendes tag
Sziasztok!
Analog videojel digitalizálással kinlodok már több hónapja.A hardwer a következő:
P IV-es 1,7GB-os proci, 256MB DDR, 80GB-os vinyó,PINACCLE -digiző,DVD író,stb. A gondom az, hogy csak VCD-ben tudok digizni,de itt a kép igen rossz.
Ha nagyobb felbontással digizek, akkor a kép és a hang elcsúszik egymástól.
A másik gond, hogy az Adobe Premier 7.0-nál csak a DVD felbontású 720X576 klipből tud teljes képernyő méretű videot csinálni. Azért ragaszkodok ehhez a programhoz, mert ez tudja a kézremegés által okozott zavart megszüntetni.
Baj csak az, hogy ezt a funkciót nem találtam még meg.Állitólag a Smooting lenne az, de, hogy hova dugták el nem tudom.
Hól lehet és mennyiért kapni FireWire kűlső boxot?
Köszönöm a segitségeteket!
Öregharcos
Pista -
futrinka
csendes tag
Ez a kamera tulajdonsága lehet, hogy a Tv képről kilógó részek (amit a kézremegéscsökkentő használ el), látszik meg. Nekem a felső pár fekete sor remegése látszik. A TV-n általában már lelóg. Ezt tudja az olcsó technika...
Ezen egy új kodek sem segít... win újratétel meg csak időpocsékolás lenne.
[Szerkesztve] -
futrinka
csendes tag
Szóval...
Ha alul hullámzik, az véleményem szerint nem lehet a kazetta gondja, mert a digitális anyag simán csak kockásodik. A többi elem, mivel a kép egyáltalán meghjelenik, nem lehet rossz.
Ugyan ez a hiba fennáll akkor is, ha csak úgy ''webkamerázol'' vele?
(a kamera képét egyenesben továbbítod a capture program felé, természetesen a Firewire csatlakozáson keresztül)
Ezt a gfajta hibát csak akkor tudom elképzelni, ha mondjuk egy video8 felvételt játszok be egy (alkalmas) Digital8-as kamkorderen. De ott is inkább a teteje mozog. -
koliz
csendes tag
Válasz ?????????????????????????
-
koliz
csendes tag
Sziasztok adott egy sony hc 22 es dv kamera egy firewire kártya amin hatos csati van
a kamerán 4 s összedug adobe premier pro 1.5 felismeri capture minden rendben de a kép legalja remeg hullámzik most mi a hibás a kamera vadi uj a kártya is a kábel is a kezetta is vadi uj -
Otana
csendes tag
Hi! Nekem a következő a gondom: van egy Samsung VP-D20 kamerám, egy IEEE 1394 FireWire kártyám, hozzá egy dv cstlakozós kábel, összedugom, kamera be és a gép meg se szólal (nem észleli). Kétszer egy évben, ha sikerült csatlakozni azóta semmi. Mi a probléma? Lehet, hogy itt van a megoldás a topicban, de se erőm se türelmem nincs ahhoz, hogy több mint 600 hozzászólást végignézzek.
May the Force be wit Us...
[Szerkesztve] -
tutuke
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy szerintetek mennyire éri meg 20-30 ezer forinttal drágábban megvenni a 1.33 Mpixeleset a 0.8-as hoz képest? Van akkora minőségbeli különbség? Canon MV-X250i vs. JVC GR-D270EX vagy JVC GR-D70E
Köszi a válaszokat! -
pinnacle
nagyúr
Idézet (Rlaci @ 2005. márc. 19., szombat - 15:08)
''Progressive Encoding'': Képes nem csak félképes (field alapú), hanem progresszív (frame alapú) MPEG készítésére, aminek (ha progresszív anyag megjelenítésére alkalmas a DVD-n és TV-n nézed), akkor nagyobb felbontású, ugyanakkor a mozgást kevésbé finoman leképező filma lesz az eredménye.
''Always re-encode entrie movie'':
A címéből következtetve: Mindig az egész filmet újrakódolja, nem csak a változások helyét. Az áttömörítés miatti minőségromlás elkerülendő, nem érdemes bejelölni.
''Enforce strict DVD compability'':
A címéből következtetve: Még szigorúbban veszi a DVD szabvány előírásait a video (MPEG2) elkészítésekor. -
futrinka
csendes tag
Tapasztalataim szerint ez ''AZ'' a program ami ilyesmiket tud. Más hasonlóról nem tudok. Egy funkciót nem tud, amit mondjuk használnék (néha), hogy röptében kódolás, de ez csak csomó a kákán.
A darabolásra több opció is van, melyek keverhetők (datestamp+ max. fileméret...)
eltelt idő alapján, fileméret alapján, a felvétel dátuma ill. ezek közötti időintervallum alapján (pl. 5 percen belüli klipeket egynek veszi, vagy 24 órás ugrásnál vált stb.)
Bővebben: link
A virtuális drive-nál ugyanúgy a Fat32 (4Giga) lesz a korlát, mint a winyón, én erre értettem. Nálam is van egy 20 gigás NTFS partíció, ahová egy kazi anyaga elfér. -
-
futrinka
csendes tag
-
mbit
tag
Az a nahy gondom van a firewire másolással, hogy kb 20 perc után leáll a vétel. ez ugyan nem a progi hibája, hanem a fat32 korlátja miatt van. Van olyan progi, ami automatikusan darabolja a capture filet, ha eléri a 4 GB-ot?
Nem lehet olyasmi ''anti.mount''(én találtam ki) technikát alkalmazni, hasonlóan, de pont ellentétesen mint az image mount (pl. alcohol120%-kal): Létrehoznék egy virtuális meghajtót és oda capturelnék 4 gb felett is, mert csak virtuális lenne, valójában egy nrg-t vagy hasonló fileba írná automatikus darabolással, amit a virtuális meghajtóra tennék...
van erre progi? -
pinnacle
nagyúr
Valaki tudja,hogy a Studio 9 legújabb frissítésében levő új opciók mire valók?
Progressive Encoding
Always re-encode entrie movie
Enforce strict DVD compability -
agrarfiatal
senior tag
nekem sony van. de a nightshot-tól nem kell olyan sokmindent várni. a sötétedés van akkor a kamerát lassan mozgatva lehet elfogadható képminőséget elérni. teljes sötétségben 2-3m távolságig jó.
a 16x optikai zoom-ot állvány nélkül felejtsd el. már 10x-es is rezgeti a képet ha távolra fokuszálsz vele. persze ez az lcd keresőn nem látod de mikor számítógéen kezded szerkeszteni a filmet akkor jössz rá h mekkora ramatyra sikeredett. -
Nirvatti
tag
Szereztném megkérdezni, hogy a kamerat, ha super-video kimenetrol radugom a firewire portra, ami alaplapra van integralva, akkor siman tudok bedigizni? Koszonom!
-
tutuke
csendes tag
A JVC-ről már olvastam,hohy nagyon gagyi az éjszakai felvétele.Igazából a technikai adatai alapján eléggé a választéklistám szélén van.Amin mostanában nagyon filózok, az a Samsung vp-d305i és a vp-d307i.Előbbi 130.000 utóbbi 150.000.Nem tudom mire vélni ezt az árkülönbséget.Az a félelmem,hogy a 305i-nek nincsen AV bemenete L.Nincsen valakinek a tulajdonában ez a készülék?Vagy van valakinek biztos infója róla?Sajna a neten nem találtam olyan oldalt,ahol eléggé részletesen belementek volna a témába!
-
ReDPiTTY
tag
én lehet hogy sony-t vennék de annak a képe meg olyan mint az éjjellátóé zöld fekete,legalábbis a régebbieké.viszont nagy optikai zoomal(16)azt hiszem csak jvc van ebben az árkategóriában
[Szerkesztve] -
arpeen2
senior tag
Nekem Panasonic van de ha én vettem volna akkor Sony-t választottam volna. A Nightshot-ja sztem a Sony-nak a legjobb (a panasonic-é förtelmes). Meg azért nahh ha kamera akkor Sony ez kicsiben és nagyban is elfogadott tény sztem. Ha valamiben akkor kamerában a Sony a legjobb.
-
tutuke
csendes tag
Sziasztok!
Elkezdtem az elejéről olvasni a fórumotokat, hogy okosodjak az elöttem álló MiniDv kamera vásárlása előtt. Elég sokat nézelődtem a neten,meg a boltokban és végül 2-3 típus mellett filózok.100.000 és 150.000 Ft között szánok a készülékre.Ami nekem fontos,hogy mindenképpen legyen a készüléken Dv be/ki és Av be/ki;optikai zoom minimum 16x legyen és az éjszakai felvétele élvezhető legyen. .Tehát a készülékek a következők: Samsung VP-D305I és 307i valamint a JVC GR-DX35
Szerintetek melyiket válasszam illetve ha van egy jobb javaslat,akkor szívesen venném az infót.Köszönöm
[Szerkesztve] -
kökörcsin
csendes tag
válasz
agrarfiatal #643 üzenetére
sokkal egyszerűbb megoldani a prograssiv rögzítést.
A 25 fps eléggé szaggat, kéne min 40, inkább 50.
Természetesen nincs helye a félképes rendszernek a digitális korszakban. -
agrarfiatal
senior tag
válasz
corlagon #641 üzenetére
hát szvsz eléggé komoly technika kell hozzá
nem sok kamera tudja ezt főleg úgy hogy megfelelő képkockaszámot elérje
nagynéném férjének van egy jvc kamerája az aszem már 25 teljes képet tud rögzíteni (ott a formátum is más - mutatott valamit amivel átt lehet kapcsolni minidv-re és akkor abban a formátumban dolgozik. kb 1 hónap múlva megyek hozzé azt jól körbejárom vele ezt a témát) -
corlagon
senior tag
válasz
agrarfiatal #637 üzenetére
Jah, azért elég nevetséges, hogy ezt a 30-as évekből való interlaced marhaságot máig hurcolják a kamerák. Annyival bonyolultabb/drágább a progresszív rögzítés
?
-
agrarfiatal
senior tag
elvileg úgyanolyan minőségben veszik átt az anyagot, de azért valami minőségi prógival érdemes próbálkoznod.
dv capturnál ált mutatják a progik hogy hány framet dobtak (dropped frame)(jobban jársz ha csak dv formátumban veszel átt mert az nem annyira veszteségesen van tömörítve mint pl az mpeg
elvileg mert úgrál még nem jelenti hogy dob framet (milyen konfigod van?) -
corlagon
senior tag
Nem vagyok profi DV-ben (sem), de szvsz:
1. Nincs különbség, a dv avi capture sima másolás.
2. Utólag nehéz megmondani. Gyorsabb proci, stabil átvitel, gyors vinyó és nem lesz framedrop remélhetőleg. Egyébként capture közben a jobb proggik kiírják, hogy volt-e framedrop.
3. Jobban teszed. Pár tipp: Bővebben: link -
bubu001
csendes tag
Up!
-
agrarfiatal
senior tag
válasz
futrinka #619 üzenetére
azért a 3ccd-s kameráktől sem kell hanyatt esni (már van 200k is) különben meg a többsége azoknak is miniDv-re rögzít.
az igazán jó képminőséget a progressiv kamerák szolgáltatják.
amúgy meg lehet minidv-vel is jó mindőséget csinálni csak nem kell a kamerával ''kaszálni'' meg össze vissza nagy sebességgel zoom-olni. Lassan forogni, mozogni a kamerával és állványt használni.
azokkal meg ne is vessük össze ezeket a kamerákat amiket filmkészítéshez használnak - ott az objektív több milla -
bubu001
csendes tag
Üdv. Mindenkinek!
Átolvastam a fórumot, de még mindig vannak ?-ek, amikre nem tudom a választ!
1. Ulead Video Studio 8-at használok és érdekelne, hogy ez kellő minőségben kezeli-e a nyers DV-adatokat, ergo van-e különbség 2 program DV capture-e között?
2. Mikor megy a DV vagy MPEG formátumú capture, akkor az időértékek eléggé ugrálnak, meg maga a film is ugrál, nem tudom, hogy ez kihat-e a végső frame mennyiségre, illetve egyáltalán honnan lehet megtudni, hogy kihagyott e végül képkockát?
3. Az Ulead MPEG deinterlace-elt capture-e elég gagyi minőségű, szóval jobban teszem, ha először DV-be leszedem és utána más módon szedem le a csíkozást?
Kb. ennyi lenne, ami most eszembe jutott, végülis nekem az számít, hogy végül a lehető legjobb minőséget kapjam, monitoron nézve!
Előre is köszi a válaszokat! -
nzolika
csendes tag
Helló!Nekem van 1 panasonic nv-ds30 digit kamerám!A probléma hogy a PC nem érzékei./eddig működött/.Fire-Wire kártya és kábel hiba kizárva! Aki tudja mi lehet a gond segítsen!
-
corlagon
senior tag
Ööö... szerintem olvasd vissza a topicot, meg amit feljebb javasoltam, azt is. Erről is szól.
Deinterlace-probléma megoldásai: Bővebben: link
A Firewire-portoddal szerintem semmi baj, az interlaced felvétel a kamera működési elvéből ered.
[Szerkesztve] -
I_Am
veterán
A hiba nem is hiba. A monitor működéséből ered a jelenség. Ha gépen divx, xvid formában szeretnéd tárolni a videokat akkor kódolás közben a de-interlace szűrőt kapcsold be. Amennyiben dvd-re szeretnéd kiirni az adatot és majd későbbiekben tv-n nézni ugy ne foglalkozz a dologgal, a dvd tökéletes lesz.
-
Tisztelt hozzáértők!
A DV-kamerámat,vmint az előző D8-ast is Audigy2-es Firewire-portjával kötöttem össze.Minden működik frankón,de visszajátszáskor a felvételen a tárgyak,alakok körvonala elmosódott,vízsintesen recés.Az összes eddig próbált programmal ilyen,mindenféle beállítással...akár DV-ben,akár MPEG-ben capture-olom...
Kodek probléma lehet,vagy szerezzek be egy külön Firewire kártyát?Mindkét kamera hibátlan,szép felvételeket készít(tv-n lejátszva hibátlan) -
corlagon
senior tag
válasz
tilkotam #625 üzenetére
Én indulásnak ezt a fórumot ajánlanám: Bővebben: link
0 Forint, egy félmegás ingyenes program + 2 ingyenes codec a kiindulási alap. -
tilkotam
csendes tag
válasz
futrinka #624 üzenetére
Biztos én szúrom el csak nem tudom hol! Frankón gagyibb a minősége a kameráról visszajátszotthoz képest. Főleg a hirtelen mozgásoknál, ott nagyon észrevehető hogy kockázza a képet. A Pinnacle Studio 9 jó progi? Javulhat a minősége az átkonvertált anyagnak? 25 pénzért van, ha érdemes beruházni akkor vennék 1 ilyet. Ma láttam 1 asztali DVD írót DV bemenettel, névtelen szegénykém de 50 pénz a MM-ban. Szóval mit ajánlanak a T. fórumozók?
-
tilkotam
csendes tag
válasz
futrinka #619 üzenetére
Oké oké, de a kaziról kamerán közvetlenül lejátszott felvétel és a már letömörített DVD között is nagy a mnőségi különbség! Mi több, az átkonvertált már az élvezhetőség határát súrolja! Ennyire hülye lennék? Azthiszem mindegyik programnál ugyanazt a beállítést alkalmazom, tehát: 720*576 PAL 4:3, 25 fps. A gond az hogy egy felvétel át lett mentve egy asztali DVD íróval és sokkal jobb lett a minősége. Nem szeretnék beruházni ilyenre, ha már számítógéppel meg lehet oldani a dolgot. Ha tud valaki az említett programoknál esetleg más trükköt amivel lehet javítani a minőséget vagy olyan programot ami jobb minőséget produkál (nem ugyanolyan beállításokkal dolgozik a többi is?) azt nagyon megköszönném!
-
corlagon
senior tag
válasz
futrinka #621 üzenetére
Igen, én is arra gondoltam, hogy DV-nél maga a felvétel a szűk keresztmetszet a minőség szempontjából. A feldolgozás során még egy alacsonyabb tömörítésű kódolással (pl. mpeg2, vagy akár mpeg1, bár azér az már határeset) is tartható ez a minőség.
A múltkor digiztem egy homevideót, 360*288-ba, divx521-el, elég kis méretre, és korrekt maradt a minőség. Igazán csak a fényhiányos felvételeknél volt probléma, kicsit ''szemetelt'' a kép, de nem akartam filterekkel tökölni, nem volt azért vészes. -
futrinka
csendes tag
válasz
corlagon #620 üzenetére
Igaz, kedves legújabb fanatikus tagunk!
Arra akartam rávilágítani, hogy a kapott DVD minőségét nem elsődorban az MPEG kódolás rontja el. Nekem van sima VCD-re vésett anyag is. Messzíről nézve talán kissé homály, de azon kívül teljesen élvezhető. Nem mondható rá, főleg az eredeti ismeretében, hogy ramaty. -
futrinka
csendes tag
válasz
tilkotam #617 üzenetére
Az eddigi tapasztalataim szerint a DVD-re, de akár SVCD(!!)-re konvertált kép nem igazán tér el a DV-AVI minőségétől, sok esetben összetéveszthető az eredetivel.
Arra fel kell készülni, hogy egy (szokásos) DV felvétel nem igazán hasonlít mondjuk a Gyűrűk Ura bevezető képsoraihoz. Nyugodtan kimondható, hogy szar. S ezen csak 800 ezer forint segít (egy picit) pl. egy profi 3 CCD-s kamkorder képében.
Itt valami más gond van, több programmal konvertálva már a közepes minőségű üzemmódokban is a forrásra igan hasonlító az eredmény.
Jelentős romlás csak zajos, sötét felvételeken látszik, ahol már zavaró a ''ragadás''. Ezen viszont csak egy kis képjavító plugin segíthat. -
agrarfiatal
senior tag
válasz
tilkotam #617 üzenetére
cce vagy procoder nagyon tuti progik. azért nem mindegy hogy a kodolásnál milyen bitrátával dolgozol (vbr, cbr és az ezekhez beállított érték)
nekem olyan gondom volt, hogy a cce-vel kódoltam vbr 9Mbit/s, és tmpeg authorba vittem be a filet és azt irta ki hogy nem lesz ok mert a hanggal együtt meghaladja a maxot. a max bitrátát lejebb vittem de mindig ezt irta ki - tud valaki valami ötletet? -
tilkotam
csendes tag
Szevasztok újra.
Gondjaim nem szűntek. Tehát: adott 1 mini dv kamera (1,07 mpx), felveszem a filmet vinyóra a lejobb minőségben, ez 13 giga avi fájl (1 óra), ezt konvertálom át DVD formátumra. Amelyik programot használtam (Nero Vision Exp, Tmpgenc 3.0, Cucusoft avi to dvd, Ulead Video Studio 6, Win múviméker) mindnél kb 4,5 gb-ra konvertálta a fájlt. Eddig oké, de: a minősége még mindíg ramaty!!!! Ráadásul ha csak egy 20 perces videót konvertálok, akkor is 1,5 gb lesz, tehát nem tudom állítani hogy a teljes dvd lemezt kitöltse. Az már csak hab a tortán hogy a gépemet órákra lefoglalja...
Szóval valaki adjon tanácsot: vegyek asztali dvd írót? Vagy milyen programot ajánlotok ami NORMÁLIS ÉLVEZHETŐ MINŐSÉGBEN menti át a videót!
HELP!!!!!!!!!!. -
agrarfiatal
senior tag
válasz
oregharcos #608 üzenetére
legjobban a problémádat egy mini dv kamera tudná megoldani (vagy valami dv kezeló video magnó - bár ez nagyon komoly összeg)
amúgy ha komolyabban digizgetni akarnál a gépedbe elkélne 512mb memória + még egy nagyobb winchester (lehetőleg 7200 rpm-es)
a procid meg jó lenne ha pentium lenne (ha esetleg most cerka) -
vilmaaa
csendes tag
Helóka!
Köszi a segítséget. Ha késsz lesz a kamcsi, majd jelzek a fejleményekről. A hétvégére igérték.
Hellooo -
futrinka
csendes tag
Az alaplapot (és a kábelt) is érdemes kipróbáltatni a garancia helyén, mivel felmerült, hogy az tette tönkre a kamerát. Mutassák be, hogy jó a port. E nélkül továbbra is lutri a dolog. Nem filléres dolgok röppennek el pillanatok alatt, hanem 100 ezrek adott esetben.
A firewire elméletileg hotplug, azaz menet közben dugható, sőt a különféle szikrázás (az adatvonalakon) is kizárt, mert az árnyékolás ér be legelőször. A Tápfesz kijutása 4-es csatlakozón nincs, ezért más lesz a konkrét ok. Olyan gépen kellene a kamerát a javítás után megpróbálni, amin mindennapos a digitális kamera használata. -
vilmaaa
csendes tag
válasz
futrinka #611 üzenetére
Helóka!
Alaplapia tüzesdrót csati, de csak a négy tűsbe van bedugva. Valami olyasmit mondtak, hogy 30 körül van egy ilyen alaplap. De nekem még garanciás, bár futok egy-két kört, hogy ha mégegyszer előfordul akkor is kicseréljék. Nem mondtátok hova lehet vinni a gépet. Sőt még a pc-m is garanciás.
Köszi. -
futrinka
csendes tag
válasz
oregharcos #608 üzenetére
Az asztali digitalizáló, az Orion, vagy Thomson a leírások szerint egy Philips DVD írót, vagy ahhoz nagyon hasonló eszközt takar. Jó megoldás 1:1-ben másoláshoz.
Milyen a meglévő Pinnacle kártya, mert abból sok fajta van? TV? A DC10 nem program, az egy hardver. A hozzáadott szoftver (Pinnacle Studio) szerintem a TV kártyát is felismeri, ha a Windowsban fel van telepítve.
IMHO csak akkor lesz darabos a felvétel, ha gyenge hozzá a számítógép (röptében tömörítés).
Kodek ügyben a gép ereje számít. Ha legalább 2.4GHz-s, sok RAM-mal, akkor valósidőben MPEG2-be is megoldható a rögzítés. Jó minőségben, hozzáteszem.
A Studio pl. MJPEG-be rögzít, ami elég jó és nem kell hozzá (túl nagy) erőmű, csak a DV AVIhoz mérhető hely a winchesteren. -
futrinka
csendes tag
Alaplapi a csatlakozó, vagy kártya? Én ugyanígy jártam! Egy ismerősöm gépén, egy addig nem használt(?) tüzesdrót kártyába dugtam a kamerámat, és kakukk. Azóta csend.
Hatalmas pozitívum, amit írsz, hogy ''még egyszer nem cserélik'', tehát egyszer igen!!!
Arra gyanakszom, hogy a 6-os csatlakozóban előforduló tápfesz valahogy átjutott az adatvonalakra.
Részemről egyelőre (fél éve) halogatom a szervízmenetet, mert a kamerám régi, nincs garancia. Kameraként viszont nincs baja, és tudok kölcsönklérni másikat bejátszani. (Tud(ott) analóg portról digitalizálni, de ez a fícsör nincs többé...) -
vilmaaa
csendes tag
Helóka!
Két napja olvasom a hozzászólásokat. Valaki már részben érintette a problémámat, Ami a következő: karácsonyra kaptunk egy Samsung VP- D105i digi camerát ( na nem ez a probléma) és mikor összedugtuk a ''tüzes kábellal'', nem csinált semmit. Az USB-n keresztül darabosan - töredezetten lehet letölteni a felvételeket. Elvittük szervízbe, azt mondták a PC tette tönkre a camerát ( kiütötte az alaplapját ). Kérdésem, mi lehet a Pc-m baja, s hol tudják azt a problémát elhárítani ( Pécsett lakok ). Mivelhogy a szervízben azt mondták, mégegyszer nem cserélik garanciába a camera alaplapját.
Előre is köszi!!!!!!!!::: -
deedee
őstag
na az én pár nappal ezelőtti gondom megoldódott.slot csere és müxik a firewire kari....
-
oregharcos
csendes tag
válasz
futrinka #607 üzenetére
Szia!
Megfogom nézni az ajánlatodat. Azota is sokat rágodtam, hogy mit csináljak. Ugyanis a CORA ujságban hirdetnek asztali digitalizálot 50 e Ft-ért. Kérdés, vajon mit tud? Orion névre halgat. Lehet, hogy olcsó húsnak hig a leve??
A másik dolog meg az, hogy ha már van egy Pinnacle kártya a gépben és ha sikerülne megoldani, hogy rendesen digizzen, talán nem kellene adosságba verni magam. a Pinnacle DC10 Plus-ról már olvastam. Jó lenne megszerezni azt a programot, hátha azzal menne a dolog? Mi a véleményed? Azt is jó lenne tudni, hogy milyen codec-eket kell felrakni?
Elnézést, hogy megint zavartalak a gondommal, de a ismeröseim között nincs aki tudna rá mondani valamit.
Jo hétvégét kivánok!
Minden jot! -
futrinka
csendes tag
válasz
oregharcos #606 üzenetére
Az USB önmagában még nem probléma. Az adatfolyam sebessége és az azt előállító kóder minősége számít. (USB2-es legyen, +alaplap is tudja!)
Sajna nekem az ilyen külsős doboz nem jöt be. elsősorban a saját alkalmazás bénasága miatt. Meg a minősége is ''olcsó''.
Használt eszközt a neten, pl. az aproneten lehet keresni, vagy a google.co.hu.
Az apronet-en ''digitalizáló'' kulcsszóra van 26 találat. A listából most éppen egy ADVE - 9011HE Delux-adatlapot nézegetek. (digitalizáló és firewire port is van rajta, meg előlapi csatlakozó is, szóval jól néz ki). -
oregharcos
csendes tag
válasz
futrinka #605 üzenetére
Kösz i a segitséget!
Kaptam próbára egy párhuzamos portra dugható digitalizálót, de ez még rosszabb
a gépben levönél. Nekem Pinnacle kártya van a gépben, igaz nem DC-10-es.
Az USB-s megoldásról mi a véleményed? Vajon hól lehet megbizható használt kártyát venni? Esteleg ujat.
Minden jót!
Szia! -
futrinka
csendes tag
válasz
oregharcos #604 üzenetére
Véleményem szerint, ha a későbiekben nem kell digizni, érdemesebb az anyagot egyszerűen DVD-re másoltatni valakivel.
Ha mindenféleképpen saját PC-s megoldás kell, többféle módszer is szóba jöhet. Az egyik legjobb, analóg forrásból a Pinnacle DC10+. A hozzá járó Studio szoftverrel pikpakk (...) megy a dolog. (használtan 20 körül saccolom)
Firewire az nem digitalizáló, csk egy soros port. Ide dugható kamkorder (Sony DCR-TRV255E ~80e Ft) vagy külső DV kóder (30 körül: Píro AV/DV). Innen kezdve a topicban leírtak szerint alakul az élet -
oregharcos
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Rengeteg saját családi videófelvételem van, ezeket szeretném felvinni DVD-re. Ajánljatot kérek, hogy milyen megoldást válasszak.
Uyanis a gépben levő dgitalizáló kártyával nem tudom rendesen megoldani a problémát. A hardver készlet a következő: PIV-es gép, 1,7GB-os proci,256 MB-os DDR-RAM, 40 GB-os vinyó, Pinnacle digiző,csak FM-tunerrel,ATI RADEON 9200-as videokártya. A gondom az, hogy akárhogy állítom be a digizést, elcsúszik a hang. Az az érdekes, hogy hól az egyik, hól a másik beállitásnál jelentkezik a probléma. Arról nem is beszélve, hogy a felvett anyagot nem tudom összetömöríteni, illetve lejátszani. Javasolták az ismerösök, hogy külső USB-n kerszetűl megszünik ez a gond, mert valós időben tudok digizni.Olvastam a Firewire-ről, a leírás szerint ez lenne a megoldás, de mint látom a hozzászólásokból, azzal is vannak gondok. Most aztán úgy összevagyok kavarva, hogy magam sem tudom mit csináljak?
Most kaptam egy telefont, hogy tudnak adni priter portra csatlakoztattható digzöt.
Erről mi a véleményetek????
Kérlek benneteket, hogy ajánljatok valami jó mególdást, ami árban sem az eget veri, ugyanis kis nyudíjból nem tudnék 100 ezreket kiadni.Úgy 30-ezer rül gondóltam valami mególdást. Milyet válasszak és hól lehet beszerezni?
Előre is köszönöm a segítségeteket!!!!
Üdvözlettel! Öregharcos. Pista. -
futrinka
csendes tag
Az Adobe Premiere pont nem ilyen egyszerű.
Amelyik ''profi'' progi, azzal először bizony órákig, napokig kell szenvedni. (Premier, Edius, AvidXpress, MainActor, talán a Vegas stb.)
A Studio8/Ulead Movie Studio... programok intuitív kezelőfelületei pont a profi előadásmódot takarják el, viszont nem kell vele vessződni.
A Studio9 talán enged némi szabadságot, most az Adobe Premiere Elements-t (trial elérhető) nézem meg, és elég jó. Házi video -> DVD irányban kiváló.
Ha valaki nagyon penge végeredményt akar, akkor pl. Az Adobe termékpalettáról elég jól össze lehet ''vásárolni''. A Sony Vegast, azon túl, hogy belenéztem, nem ismerem.
Azért, a legjobb eredményt illetően a bejátszást külön programmal csinálom (csinálnámpont a datestamp miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Nyaralás topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- OLED monitor topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...