Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Bluetooth hangszórók
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
válasz
ssarosi #2314 üzenetére
Esetleg őt kérdezd meg, javítást vállal-e, rengeteg felújított kamerát és videót árul. Én olyan sok DV kazettát nem vettem át PC-re, de nekem egy Sony kamerám van, az mindent át tudott venni gond nélkül. Én azt javaslom, főleg ha nem éri meg vagy nem javítható, inkább cseréld le. Mondjuk jó áruk van, én vmi 10-15 körül vettem, igaz vagy 7-8 éve
-
ssarosi
tag
Nem tudom olvassa e valaki még ezt a fórumot, de hátha.
Mechanikai hibája lett a Canon HV30-as kamerámnak.
Mivel volt vagy 15 HDV kazettám, amit nem másoltam át számítógépre, ezért vettem egy olasz használt cikk piacon egy HV20-as kamerát.
A HV20-as a HV30-al készült HDV felvételeket hibátlanul lejátszotta. Hurrá.
A HV20-as a HV30-al készült (sajnos 2 DV) felvételt néha egy-két képhibával, és több hanghibával lejátszotta. Ez még az elfogadható kategória.
De kaptam ismerősöktől DV kazettákat, amiket számítógépre kellene másolnom, ezeken a kép és hanghiba túl sok.
Amit nem értek, hogy a HV30-as minden idegen kazettát hibátlanul lejátszott.
Valaki azt tanácsolta, hogy a szalagpályát kellene a kazettához beállítani.
Igaz ez? Ha igen, tud valaki ajánlani olyan embert, aki nekem ezt megcsinálja? -
törölt tag
válasz
garga01 #2312 üzenetére
Tudom, olyan kártyát linkeltem (firewire) ha megnézed, azon belül sem akármelyiket. A Program pedig direkt erre lett kitalálva egyszerű cucc semmi extra, csak erre van kitalálva, hogy fogadja és mentse a jelet. Ennél egyszerűbb (jobb?) és ingyenes, nincs is. Persze, sok más program is tudja, ediustól, premieren át...
Egyébként unleaddal próbáltam, de az sem volt jó, a kábel és a beépített csatlakozó okán. Egyszer gondolt egyet és nem működött tovább... másik oprendszeren, további kísérletezéssel, kábellel ment egy darabig... de az sem volt garancia semmire. Ezért kellett a külső beépíthető port. Egyik laptop másik pc volt.Nálam mind1ik kábel eredeti volt. Volt amelyiket visszaküldtem mert volt értelme.. .votl amelyiket már nyilván nem... De már nem használom ezeket a cuccokat. Más megoldás lett... Meg eleve nekem nem dv meg egyéb kazetták voltak, eredetileg.
-
garga01
őstag
válasz
#33802016 #2311 üzenetére
Szia, FireWire kártya a neve ami a gépbe megy, van PCI és PCI-Express verzióban is. Nekem volt PCI-s, de egyszer tudtam olcsón venni PCI-E-set, akkor lecseréltem, az is jól működik.
Nálam a legújabb Win10-el is működik mind a 2 kártya, Sony miniDV kamera is. Ha kell, a PCI-set szívsen továbbadom, ha kéri valaki. PC-n sok program tudja menteni/capture-elni a dv streamet, nekem a Sony Vegas és az Ulead Video studio jött be. Ez a kábel dolog meg érdekes, nálam pont egy átlátszó, kb 20 centissel műödik jól a dolog, volt egy fekte nem átlátszó (igaz hosszabb, kb 1m-es) na azzal nem ismerte fel a kamerát. De simán lehet az is, hogy abban meg volt törve egy szál, én minden digitalizálós alkatrészt használtan vettem (na jó, kivéve a PC-t).
-
törölt tag
Ez hosszú, fárasztó, bonyodalmas procedúra. usb-dv-s cuccokat felejtsd el. Sőt még néha a beépített dv port és kábel sem elegendő.
Ha szerencséd van egy jobbfajta digitalizáló-gépbe építhető kártyával (pl egy ilyennel) és egy normális dv kábellel is tudsz digitalizálnia kameráddal. Nekem az a típusú dv kábel jött be, ahol a csatlakozónál kis nyilacska volt rajta (ha érdekel mutatok képet), egyébként fekete kábel volt. Az átlátszó, egyébként drága és leírás szerint ahhoz a márkához való kábel viszont nem működött. 3-4-re lett meg végül a megfelelő.
Én még néhány ezerrel olcsóbban vettem talán ezt a kártyát innen, akkor is már csak pár darab volt.
DV kábel vicces módon a legolcsóbb volt a legjobb több félét is próbáltam, nem mindegyik tudott kommunikálni.
XP és Win7 alatt volt próbálva.Programnak pedig DV Capture volt talán a neve. Azzal ment avi fájlokat hozott létre. Készülj fel kell hely neki rendesen, azt áttudod később kódolni másba.
Ja még egy vicces, dolog a kártyát csak régebbi pc-be tudtam belerakni, mivel az újnál nem volt jó a csatlakozás... vagy csak az én alaplapomhoz nem passzolt... vagy foglalt volt már nem tudom... De volt ebben is meglepő fordult...
Viszont ez tartalmazta azt a chipet amit ajánlottak, hogy ez volt a legjobb abban az időben. És ezzel tényleg ment is. (Texas instrument). A dv kábel, egy helyi pc boltban, már ahol volt ez a típus ott 990 ft volt. De volt ami több ezresbe került, még sem ment.
A videómagnót nem javaslom, csak rontasz a helyzeten.
Ha pedig nem kell a macera, akkor kérdezz meg egy céget a közelben, mennyiért vállalják és döntsd el ér-e annyit
-
-
tsyl
aktív tag
Üdv!
Csak DV kábellel próbáld, úgy lesz jó a minősége. Az általad említett szoftvert nem ismerem, én mai napig az Adobe Premiere-t használom a bedigizéshez. A kamerát ahogy play állásba kapcsolom, már érzékeli is a program. Nem tudom integrált vagy kártyás Firewire (IEEE1394) portot használsz.....érdemes lehet még a drájvert is megnézni, újratelepíteni. -
fauv
őstag
Üdv !
Urak, van egy Sony DCR-TRV265E tip-u digital8 handycam kamerám. Szeretném a számítógépre lementeni a benne lévő filmet / kb. 20 éves, jó minőség / Próbáltam összekötni a kamerát a pc-vel, dv.usb kábellal és itt megállt a tudomány. PlayMemories Home szoftverrel próbáltam, de nem látja a kamerát.
Segítsetek, mit csináljak?Előre is köszönöm
-
Hahópihe
csendes tag
Köszönöm a tippeket
Visszaállítottam, hogy külön vegye a scene-eket; így legalább külön fájlba tette a rossz hangú részt, amit Audacity-vel könnyebb volt így már átváltani más kHZ-re, mert amikor egybe vette a jót/rosszat, akkor valamiért nem tudtam rendesen szétválasztani -
-
válasz
Hahópihe #2292 üzenetére
inkább fej lesz az, ha megnézed, minden második sáv van csak szétesve, ami pont arrafelé mutat, hogy az egyik fejen van valami redva.
ha van tisztítókazettád, azzal próbálkozhatsz pár másodpercet(!), vagy izopropil-alkohol és géppapír: izopropilban megnedvesített papírdarabot finoman ujjal hozzányomod a fejdobhoz, és körbeforgatod a papír alatt. kamerában kifejezetten kényelmetlen produkció
a fültisztító pálcát, vattát stb messziről kerüld el.
-
törölt tag
válasz
Hahópihe #2295 üzenetére
Én úgy tudom, ezzel foglalkozó ismerőstől, és itteni fórum társaktól is, hogy a dv, az alapvetően digitális jelet tartalmaz. A win dv pedig bemásolja csak a nyers adatfolyamot. Elvileg emiatt nem lehetne különbség.
Legalábbis, amikor ezt kérdeztem ez votl a válasz rá.
Ettől még egyes szoftvereknél lehet olyan verzió, hogy átkódolja a beérkező adatfolyamot mindjárt, mert mondjuk nem avi-ban akarod a gépen látni... De az már másik történet... -
Hahópihe
csendes tag
válasz
#33802016 #2294 üzenetére
Igen azzal próbáltam először
WinDV, EnosoftDV, ExsateDV, CaptureFlux...
Scenalyzerrel volt a legtűrhetőbb, bár lehet csak szerencsém volt, hogy pont akkor volt jó a dolgok állása. (Agyrém)
Meg ott legalább jelzi egy piros csík az adathibát
Közben találtam egy olyat, hogy; BorisFX BCC Dropout Fixer
Kíváncsi lennék az csinálna e valamit vele -
Hahópihe
csendes tag
válasz
#33802016 #2290 üzenetére
Igen valószínűleg szalaghiba
Amelyik kamerával fel lett véve, azzal volt valami gondolom, mert amelyikkel most lejátszom/digitalizálom; van olyan kazetta ami egész jó
(Bár a firewire kábellel is szerencsétlenkedni kell, vagy inkább a driverrel (nem tudom), mert ki-be kapcsolgattam a kamerát, mire a Scenalyzer hajlandó volt normális felvételre.)
Viszont a bemutatott hibák nem ettől vannak, mert már sokat próbálgattam és nagy nehezen rájöttem mikor vesz jól, s mikor nem a software. -
válasz
Hahópihe #2289 üzenetére
a darabos kép koszos fejtől is lehet, de elképzelhető, hogy már a szalagra is így került fel, a szalag is lehet rongyosabb. jól tippelem, hogy az elején ilyen? érdemes másik lejátszóval megpróbálni.
a hangnál 32 és 48 khz között lehetett valami kavarás, lejátszáskor jó volt még? ezen lehet utólag segíteni (kiveszed a hangot, hangszerkesztőben beállítod, hogy ez valójában 32 khz és 12 bit, utána elvileg jó kellene hogy legyen, visszamuxolod), a kockásodást utólag nem nagyon fogod tudni megoldani. -
Hahópihe
csendes tag
Sziasztok
Mini DV kazettákat digitalizáltam Scenalyzer-rel firewire-n keresztül
Lehetséges ezekkel a hibákkal bármit is kezdeni utólag?
Video: [link]
Illetve a kamera "alap" zúgását is szeretném megszüntetni; ha lenne rá valami denoise filter -
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
HUNgabus #2280 üzenetére
Simán lehet kábel gond is nekem a 3. firewire kábel volt a jó. Poén, hogy ez közepes áron volt, ami leírás szerint ehhez való az meg nem ment, és drágább is volt. Ha van ismerősöd, akinek vannak voltak hasonló dolgai esetleg érdemes kipróbálni ott. Esetleg régebbi gépet elő keresni, elkérni vkitől. XP sem mindenre megoldás, nekem azzal is volt elég gondom, igaz laptopba épített firewire ajzattál. Esetleg win7-el lehet még megpróbálkozni... de elég sok szívás van ezekkel.. Legalábbis nálam ez volt.
"mit még ajánlottak a Conradba hogy vegyek egy 10-30e forintos videódigitalizálót
Ha ez digitális kamera, akkor felesleges. Neked egy firewire port kell, lehetőleg texas instrument ilyesmi Viszont ezt már 2014-es gépbe sem lehetett belakni, pont fordítva van a kialakítása, csak régebbibe tudtam. De ott működött (xp van rajta).Elsőnek én a kábellel próbálkoznék. Mivel, könnyen lehet, csak az a gond. Nálam az nem volt mind1, milyen a kábel csatlakozója, amilyen volt nyil az votl a nyerő fekete.
-
HUNgabus
senior tag
Sziasztok
Van nekem egy Sony DCR-TRV33e miniDV kamerám, amit már vagy 15 éve nem használtam, meg vagy 20db 60p szalag tele régi emlékekkel. Most találtam meg ezeket és hál istennek minden működik is rendesen.
Ezeket szeretném bedigitalizálni a lehető legjobb minőségbe. A PC-m eléggé új ( 2 éves ) így már csak PCIe FireWire kártyát tudtam belerakni, amit a WIN10 elvileg fel is ismer, driver nincs hozzá.
A problémám az hogy sehogy se tudom a Win10 számára láthatóvá tenni a kamerát. Összedugom egy FireWire kábellel mini port a kamerába, nagy 400as port a gépben lévő kártyába, de nem látszik sehol semmi.
Leszedtem a Sony által feldobott PlayMemoriesHome programot ami szerintük jó hozzá, de ott se látszik semmi se.Pár helyen azt ajánlották hogy XP kellene próbálkoznom de olyan gépem, telepítőm már nincs.
Úgy gondolom hogy vmi driver vagy program lehet a gond, ebben kellene segítség ha tudtok.
Elvinni külsős emlékmentő és társai cégekhez nem nagyon szeretném egyenlőre.
Amit még ajánlottak a Conradba hogy vegyek egy 10-30e forintos videódigitalizálót mert azt a Win 10 is rendesen kezeli USB-n keresztül, viszont csak analóg bemenetek vannak rajta ahol már minőség romlás van.
Köszönöm
-
garga01
őstag
válasz
#33802016 #2277 üzenetére
"ha az isobuster ismeri a felvevőt, én biztos kikapnám a hdd-t belőle, pár perc az egész."
Legalábbis, ezt a javaslatot kaptam... Közben viszont kaptam olyant is, hogy nem érdemes ezzel játszani, mert bezavarhat, ha érzékeli a felvevő, hogy nincs hdd benne pl.Cseréltem már HDD-t több DVD felvevőben is, igaz mind Pana volt. Azért leírom, de szerintem elég triviális, hogy áramból kihúzva kell kivenni és visszarakni is a HDD-t. A kettő között meg nem érdemes bedugni, mert ha működne is, sok mindent nem tudsz kezdeni vele...
-
válasz
#33802016 #2277 üzenetére
A standard minőség (SP asszem a neve), ami dl lemez esetén 4 óra (pont egy vhs), az mennyire ajánlott? Vagy értelmesebb a legjobb minőség, ami (XP) ami 1 órányi anyagot engedne felírni egy dvd-re, míg dupla rétegűre 2 órát.
írd ki úgy, ahogy fel van véve, akkor kimarad plusz egy áttömörítés.
Legalábbis, ezt a javaslatot kaptam... Közben viszont kaptam olyant is, hogy nem érdemes ezzel játszani, mert bezavarhat, ha érzékeli a felvevő, hogy nincs hdd benne pl.
akkor legfeljebb dob egy hibát, ami elmúlik, ha visszatetted. vagy amíg kint van, nem kapcsolod be. de nem akarlak meggyőzni semmiről.
de ha szerkeszteni akarod az anyagot, és úgyis lemezekkel zsonglőrködsz, akkor használhatsz újraírhatókat is, akkor nem szórod el a lemezeket a köztes állapotokra.
-
törölt tag
oké, akkor lehet cseréltetni még ma is? Az azért jó hír... közben úgy látom marad ez a verzió... vagy vmivel összekötni, és átjátszani... esetleg...
Így a lemezek a kérdések még úgy látom abból sem mind1, illetve elvileg tud dl lemezt is, ami nagyon jó.
A standard minőség (SP asszem a neve), ami dl lemez esetén 4 óra (pont egy vhs), az mennyire ajánlott? Vagy értelmesebb a legjobb minőség, ami (XP) ami 1 órányi anyagot engedne felírni egy dvd-re, míg dupla rétegűre 2 órát.
"Nem egy szuper gyors technika az már biztos, de rá kell szánni az időt és meghálálja."
Leírás alapján elég gyorsan is kitudja írni hdd-ről."Én a digizett videókat az RW-s lemezről számítógépre másoltam és ott megszerkesztve tökéletes mp4 vagy mpeg2 videókat lehet kreálni belőle."
Milyen verzióban írta ki? Úgy látom van két verzió Videódvd vagy ilyesmi, és a VR utobbi szerkesztésre ajánlott.
Utóbbinál egy konkrét fájlt kapnék?"esetleg hdmi-n (ekkor csak az újratömörítés ront a képen)."
itt gondolom pc vagy olyan média eszköz kellene ami tud rögzíteni."ha az isobuster ismeri a felvevőt, én biztos kikapnám a hdd-t belőle, pár perc az egész."
Legalábbis, ezt a javaslatot kaptam... Közben viszont kaptam olyant is, hogy nem érdemes ezzel játszani, mert bezavarhat, ha érzékeli a felvevő, hogy nincs hdd benne pl.Marad a lemezezés...
-
-
tsyl
aktív tag
Szia!
Sajnos nem igen van más alternativa mint amit qnadam is leírt. Kb 15 éve van pana hdd-dvd itthon nekem is. Sokat használom digizésre. 7 éve kellett a dvd író egységet cserélni benne (szakszervíz által). Rengeteg újraírható lemezre írtam fel a vhs videókat időközben és azért anyira nem kell kímélni az í rót én azt mondom.
Nem egy szuper gyors technika az már biztos, de rá kell szánni az időt és meghálálja.
Én a digizett videókat az RW-s lemezről számítógépre másoltam és ott megszerkesztve tökéletes mp4 vagy mpeg2 videókat lehet kreálni belőle. -
törölt tag
Ez ok... de nem egy két felvételről van szó, hanem sokról, és ezért szeretném kímélni az írót, ha már van beépített hdd-, azt inkább másolni, stb.
-
törölt tag
Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy belső hdd-s dvd felvevőm, amiről szeretném kimásolni a felvételeket, amik digitalizálva lettek vhs-ről. Ezt hogyan tehetném meg?
Van rajta 2 usb csatlakozás is, hdmi is. Van arra lehetőség, hogy babrálás nélkül (hdd kiszerelése, kiszedése nélkül) hdd-ről kimásoljam, vagy átmásoljam, vagy hasonló a felvételeket?
-
törölt tag
Csak hogy ne legyen olyan egyszerű... Ugyan a kábel mizéria után megjelent a "dv in" felirat a kamerán, vagyis kapcsolat van... Viszont a laptop nem látja. (viszont az az xp-s oprendszer, ahol az újabb driver van, az látja, felismeri, hogy van egy új eszköz canon mv 400i. De semmrie sem megyek vele mert "egyéb" és sárga kérdőjel... van nincs firewire hozzá, elvileg nem is kellene hozzá canon oldala alapján...
Na ilyenkor mi a tököm van? Hogy lehet ezt működésre bírni?
Kábel után úgy gondoltam már jó... de még sem...
-
törölt tag
válasz
garga01 #2267 üzenetére
Van kártya olvasó is a laptopba, az is O2Mikro, gyártmány... és ahhoz van szoftver is. Anélkül nem is megy.
Viszont ehhez is találtam, szoftvert, meg olyan oldalt is, ahol a teljes specifikáció egyezik... csak az oldallal nem tudtam semmit kezdeni. De végül xp-re, is felrakott vmilyen drivert, amit laptopra, hardware azonosító egy részére rákeresve kiadott...
Meg elvileg 2 win7-es drivert is kiadott a keresés, 32bit, és 64bit-es win7-hez... Azt ugyan úgy lehet telepíteni, mint a kártya olvasó, gyárilag hozzáadott driverét.
VISZONT
Nem szoftveres probléma van, mert a gyári windows driverrel megy (másik xp), és egy új minőségi kábellel.
(az első xp-nél az új driverrel nem próbáltam még).(Fekete, nyilak is vannak rajta, mint a kamera útmutatójában is). Ezzel, azonnal, létrejött a kapcsolat. A kamera, és a driver között...
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget. Ha lesz még kérdésem akkor jelentkezem... de remélem ilyen jellegű már nem
Mindenkinek kellemes ünnepeket
-
garga01
őstag
válasz
#33802016 #2265 üzenetére
"Van még egy ilyen kép is, bár ez nem tudom mennyire reális... minden esetre a kártya olvasó ilyen "márka", ami be van építve... lehet a firewire is? (végül is mellette van)"
Ezen a képen semmiféle kártyaolvasót nem látok, de egyébéként sincs semmi köze a firewire-höz.
Az eszköz azonosítóval én se nagyon találok, valószínű ez vmi spéci az gyártó által készített hardver/chip lehet. Próbáltam töredékre keresni, arra is csak ami az egyi képen van, o2micro nevet hozza a google, de drivert nem.
A laptop pontos típusa alapján lehetne esetleg keresgélni az MSI oldalán, vagy írj az ottani supportnak. Esetleg archív driver letöltő oldalakon nézelődj.Csak laptoppal tudsz próbálkozni? Asztali PC-vel sokkal jobban járnál, most is van vaterán meg jófogáson is PCI firewirek kártya, a legtöbb VIA, NEC vagy TI (Texas Instruments) chipsetes, ezek beváltan működnek.
-
törölt tag
Drivert nem igen sikerült találni...
-
törölt tag
válasz
garga01 #2260 üzenetére
Szia!
Felraktam az aida extrémet, a legújabbat amit találtam. Ez valóban mutatott új adatokat is. pl hardvare verziót, vagy amit említettél azonosítót. DE eszköz kezelőben is megtaláltam ez lenne az:
PCI\VEN_1217&DEV_00F7&SUBSYS_72201462&REV_02\4&31FC8C23&0&20F0
Na, most akkor ehhez hogy, és hol tudnánk drivert találni? (a laptop egy msi gx720, egyébként)
Van még egy ilyen kép is, bár ez nem tudom mennyire reális... minden esetre a kártya olvasó ilyen "márka", ami be van építve... lehet a firewire is? (végül is mellette van).
Akkor most, meg kellene találni hozzá a megfelelő illesztő programot, ha jól sejtem, tudsz ebben is segíteni?
Ha ettől működne, az fantasztikus lenne... (hátha tényleg ez lehet a gond). -
garga01
őstag
válasz
#33802016 #2263 üzenetére
Kábelből nekem a kamerához 2 db 4 pin->6pin-es kábelem van, ilyesmi: [link]
Egy tömör fekete, meg egy átlátszó borítású.
Illetve jólárasítva vettem egyszer egy mindkét végén 6 pin-est, ami kb 3 m-es, annak a végére egy firewire tv vevőt dugtam és külön táp nélkül is felismerte a gép.
Azt javaslom nézd a vaterát, jófogást itt lehet néha olcsón kifogni én innen szereztem a kábeleket.
Vagy ha újat akarsz, akkor márkásat vegyél, pl. innen a Delock-ot javaslom. -
törölt tag
Ilyen kábel/minőségű kellene...
Talán azzal működne... leírásban legalábbis, pont ezt említik... és eddig ez az egyetlen kábel amivel ténylegesen ment is csak 4/6-os... amit ugye nem tudok csatlakoztatni... csak máshol láttam, hogy úgy működne...
ilyent lehet vhol kapni? Már mint amit linkeltem...
-
törölt tag
válasz
garga01 #2260 üzenetére
Igen, ezeken én is gondolkoztam... de egyelőre nem sikerült a kábeleket kipróbálnom. Illetve, most egy átalakítóval igen, ami fordítva müködik... Legalábbis, a leírásával ellentétben... viszont azzal csatlakoztatva az eszközt, nem látta a laptop (ismerősé), viszont anélkül, direkt 6/4-es kábellel, amivel nála a kamera is megy, azzal meg látta.
Tehát egyelőre 100%-ban a kábelt, sem tudtam kizárni.
Viszont most elkértem a kábelt, meg egy hangrögzítős eszközt, és az ő kábelével (ennek is 6-ös a csatlakozója, a másik vége4-es az ment a laptopba). Azt azonnal felismerte csatlakoztatta, létrehozott,t neki egy új kapcsolati adaptert...Tehát, nem kizárható, a kábelek sem a történetből... Azt nem tudom hol lehetne még egy kontroll 4/4-es kábelt beszerezni... ami nem átlátszó. Lehet a kábelek minősége, vagy franc tudja, mijével van gondja...
De ecélból kérnék kölcsön, másik ismerőstől kamerát... remélhetőleg aztán azzal kitudom deríteni, vmelyikkel...
Hogy tényleg a kábelekkel van-e gond... vagy sem..."Na ez a baj, ezt írtam le előtte is. A win felrakott egy generic firewire drivert és simán lehet ezért nem megy egyik kábellel se a kamera."
Jó, de ez nem magyarázza, hogy egy új (már min 10 helyett) win7-esen, miért nem ismeri fel, ezzel a kábellel az eszközt, egyikkel sem. Csak a gyári 4/6-os kábellel... átalakítóval meg megint nem ott lehet az átalakító is a ludas.
Miközben mindkét gép, a hangrögzítőt felismeri, mindjárt rak fel hozzá drivert... Esetleg azt lehetne megpróbálni, hogy letörlöm a drivert (két xp van a laptopon), csatlakoztatni a kamerát, és hátha felrak drivert...
A kérdés, csak az, hogy magát z eszközt érzékeli-e. Na mind1... majd jelentkezem...
-
törölt tag
Nagyon messze.
Az a gond, hogy direktbe nem tudom kipróbálni (még), talán tudok kölcsön kérni olyan kamerát, amivel tudna működni ez a firewire dolog... (kontrollként)
Viszont az oldalon a termék leírások, majdhogy nem semmit sem érnek. Rendeltem egy átalakítót, ami leírás alapján "Fire Wire adapter IEEE 1394 dugó 6 pólusú → IEEE 1394 dugalj 4 pólusúra" Ezzel szemben a valóság 4 pólusúról, alakít 6 pólusúra. Nagyon nem mind1... És ami még ennél is fontosabb... így kipróbálva sem működött... még azzal a kábellel sem, ami előtte működött (másnál, más eszközzel, vagy akár ezzel). Tehát valószínüleg használhatatlan... legalábbis eddig erre jutottam (már mint az átalakító)
Most van két átlátszó 4-es kábelem - amiből az egyik https://www.akkuk.hu/Akku-Info/4.81.AKAB.1.026,Firewire-kabel-IEEE-1394-I-Link-4-4.html#
Elvileg direkt, cannonhoz is jó (képpel ellentétben, nem fekete, hanem ez is átlátszó, viszont van különbség az itmediashoz képest http://itmedia.sk/olcso/IT1275/K%C3%A1belek/Szerelt/FireWire_ILink_IEE1394_Cable_4-4pin_%281m%29). És nagyon nehezen csatlakoztatható (kész művészet, csatlakoztatni, elsőre, mondom, ez el van méretezve... és másnak is meggyűlt vele a baja)... Nagyobb gond, hogy ennél sem jött létre kapcsolat.
Néznék normális, fekete kábelt 4/4-est... de ezek a 4/4.esek amúgy is ritkák... most felhívtam az egyik boltot, szó szerint rám rakták a telefont, hogy "van 10.000 termékünk nem tudom melyik az". Cikkszám alapján sem...
A kolléga felvette, majd neki újra elmondtam ránézett... de elvileg az is átlátszó, a képpel ellentétben, amit a honlapra felraktak...Ami müködik, de 4/6-ös, arra a kábelre ez van ráírva:
AWM c249790 STYLE 20276 VW -1 80°C 30V SPDS IEEE 1394
kb, ez van ráírva, az awm utáni "c", az kicsi, és felső részben van, mintha négyzeten lenne... úgy van ráírva...
Viszotn poén, hogy ez az eszköz, mivel nem kamera, hanem hangrögzítő féle, csak firewire-n keresztül létrehozott magánka egy új helyi kapcsolatot 30 mpbs kapcsolattal. kb.Tehát a laptop müködik... csak kéne egy normális kábel... vagy... már nem tudom...
képeket egy köv hsz-be mellékelek... -
garga01
őstag
válasz
#33802016 #2258 üzenetére
Driver problémád van szerintem.
"Nem írja, win alatt sem, csak hogy ohci szabványnak megfelelő. de később csatolom a képet is."
Na ez a baj, ezt írtam le előtte is. A win felrakott egy generic firewire drivert és simán lehet ezért nem megy egyik kábellel se a kamera.
Gyártó specifikusat kellene megkeresni, ahogy írtam lent. Újabb verziós AIDA64 segít, vagy ha megnézed az eszköz hardver azonosítóját (Windows eszközkezelőben is megtalálod), vmi ilyen: PCI\..... jó hosszú azonosító. Erre rákeresel a neten megtalálod a hozzá valót. -
-
-
garga01
őstag
válasz
#33802016 #2256 üzenetére
Szia!
Kábel is lehet gond, nekem nem ment a kamerám egy 1,5 m-essel, egy másik 1m-essel meg simán. Pedig a kábel jó volt, másik kamerával ment.
A másik, a képről nekem úgy tűnik, a PC-n valami XP-s gyári/alap driver van fent.
Próbáld kideríteni a kártya pontos típusát, ott az everestben a windows eszközök alatt nézd meg mit mutat, vagy próbálj meg egy újabb verziót (Én az Aida64-et használom, az frankón kiírja, csak fizetős). Nekem az XP-s gépben egy NEC típusú van, de van egy Texas Instruments kártyám is az a Win10-es gépben megy tökéletesen. Csatolok egy képet, nekem a NEC így néz ki.
-
törölt tag
Üdv!
Lenne egy kis gondom...
Odáig eljutottam, hogy van egy MV400i Cannon kamerám, ami tud rögzíteni vhs-ről, ez már megy is. Viszont egyenlőre, a laptop msi gx720x nem látja... hiába ban firewire portja. Lehet csak kábel probléma? A kamera jó, és a portja is. (laptopét sosem használtam).
Másnak másik gépen ment.. de neki beépitett kártyája van és texas instrument vagy technology.
Most próbálok rájönni, mivel tudnám működésre bírni... vettem egy kábelt... de lehet nem komálja a kamera, így gondoltam teszek egy próbát, egy másikkal is, aminek az adatlapja alapján cannon kompatibilis...
Addig is viszont gondoltam érdeklődőm tájékozódom... többi opciót is megpróbálom feltérképezni...
A legjobb opció az lenne, ha egyszerre lehetne a vhs-ről, a laptopra juttatni az anyagot, rca-n kamerába, és firewire-n keresztül laptopon rögzíteni (ilyesmit írnak a videós/vhs-es topicba).
B. verzió hogy ezt két lépésbe megoldani, ha nincs más...
Ebben kérnék némi segítséget
köszönöm
Oprendszer Windows XP ,de ez látszik is.
-
gambeca
tag
Sziasztok!
Firewire kábellel mindezt.
Sikerült addig eljutnom, hogy iMovie alatt tudok importálni.
Adobe premiere 2018cc alatt pedig most már látszik a dv eszköz is.
Be tallozok egy mkv filmet premiere alatt, majd ezt tudom exportálni, hogy rögzítseg dv felvevővel, ugynais végre aktív a (tap dv/hdv) fül.
Eddig minden rendben van, elindítom az exportálást, a gépen látszik is hogy meg.
A felvevő is elkezd dolgozni, aztán felvillan a rec. inhibit lámpa... s le áll.Miért van másolás védelem fw alatt is?
Úgytudtam, hogy ott nincs.Dune hd prime 3.0 lejátszóval sima video kimenet alatt meg minden gond nélkül tudok rögzíteni. Sajnos itt a képpel van egy kis baj, még pedig hogy minimálisan ugrál, erre tudtok valamit mondani?
Köszöntem.
-
pibácsi
senior tag
válasz
sh4rk86 #2237 üzenetére
Kell még egy program is, ami érzékeli a kártyát és azon belűl a bekapcsolt kamera DV jelét. Most jön a Capture Flux, amit el kell indítani és megnézni, hogy a Video Source részen mi jön be. Ott meg kellene jelenni a DV kamera névnek. Ha van, akkor lehet kezdeni a másolást. Vagy van egy másik jó kis program DV bevitelre: MoonGear DV capture. Ez símán viszi be - DV2-re kell állítni -. Ez nem visz be dátumot, számokat stb.
Üdv. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
Bár nem mostani a kérdés, de ha még nincs megoldva, javaslok két megoldást.
I."Enosoft DV Processor" kis progi, aminek a házi alkalmazása ingyenes és amivel több dolgot/adatot át lehet venni együtt a videóval FireWire kábel alkalmazásával.
II. „Capture Flux v5.2.3”, vagy a v6.0.5.0 progi. a másik megoldás. Ez szabad progi.és nem telepűl, csak a letöltés után a mappában található exe fájlt kell elindítani. Előtte természetesen itt is a kamerát feltenni a FireWire (IEEE 1394) kábelra és bekapcsolni.
Talán ez utóbbi jobb. Ha érdekel a dolog, akkor részletesen meg tudom adni a kezelésüket.
Igaz, most látom, hogy a Capture Flux-ot megtaláltad.
Üdv. Pibácsi -
gambeca
tag
Sziasztok!
Szereztem egy Pinnacle calisto 2.2 DV500 pci kártyát.
Használ esetleg még ilyet valaki?
Sajnos szoftvert nem kaptam hozzá, így nem igazán tudom használni.
A hangsúly a driver ellátáson lenne, de perpill nem találtam hozzá.
Megvan hozzá a hátsó kivezetéshez való cucc is, illetve doboz, leírás, csak a lemezek nincsenek meg hozzá...Kép a kártyáról.
[link] -
gambeca
tag
Sziasztok!
Az én problémam a következő.
Számítógépről (windows vagy mac os, bármelyik jó) szeretnék dv eszközre rögzíteni firewire kábelen keresztül.
Van ötletetek?A Recorder egy jvc br dv-3000 félprofi asztali készülék.
Esetleg maradjak az analóg bementeknél? -
sh4rk86
csendes tag
Köszi mindenkinek az eddigi segítséget.
Megjött a kártya, beszereltem. A gépem felmismeri, viszont hiába kötöm össze a kamerával semmi sem történik. (Firewire 6-4 pin kábellel)A kamerának van egy Camera Window progija ő azt írja ki, hogy "Cannot detect camera. Check connection to camera, then retry"
Power Directorral sem látom :SLehet valahol valamilyen beállítás hiányzik még? próbáltam másik kábellel is hátha az a baj (adták a kártyához) de ugyanaz a szitu :S
-
tsyl
aktív tag
válasz
sh4rk86 #2233 üzenetére
Szia!
Annyival egészíteném még ki, hogy a firewire kártya+kábelen kívül kell még hozzá olyan program is, ami kezelni tudja mindezt.
Ajánlom a kalif által is javasolt Capture Fluxot, vagy ha szerkeszteni is szeretnéd komolyabban, akkor régebbi Adobe Premiere, Sony Vegas, esetleg Ulead Studio-s programokat amik a régebbi gépeken (feltételezem XP-s a 10 éves gép) is jól működtek. -
sh4rk86
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi Canon Legria HV40 kamerám amiről a régi családi videókat szeretném digitalizálni.
Sikerült beszereznem egy FireWire kábelt amivel próbáltam összekötni a régi 10 éves PC-mmel... de se kép se hang. Arra gyanakszom valami port / driver hiba lehet ott.
Mi a legegyszerűbb módja a dolognak? Külső terminál vagy bővítőkártya?
Előre is köszi!
-
tsyl
aktív tag
Az Adobe Premiere CC megtudja mutatni, igaz nem ingyenes a program.(Effect/video/Timecode).
Másik lehetőség esetleg a ShanaEncoder amibe betöltve a fájlt, kitudja írni az adatokat. Dv avival nem próbáltam még, de elvileg tudja kezelni. -
kalif
csendes tag
DV kazettáról szeretném gépre menteni a videókat.Kérdésem, hogy milyen programmal tudom az eredeti timecode-t is rátenni ? Mert simán a kamerát összekötve a géppel firewire-n keresztül átmegy a videó, de a dátumot nem mutatja, ahogy pl. a kamerán van. Köszönöm.
-
fecs
senior tag
Sziasztok!
DV kazettákről készülök mentést csinálni.
Kamerából lejátszva firewire kábellel kötöttem össze a szgéppel. WinDV-vel készítettem mentést. Sok "kis" file lesz egy 50 perces kazettáról, amit virtualdub-bal akartam összefűzni. Igen ám, de állandóan elvesztem a fonalat és vagy duplán vagy kihagyva illesztem egymás mellé a darabolt avi-t.
Van valami módszer, hogy ne sok file-ba kerüljön a merevlemezre a DV kazettáról, vagy ne egyesével keljen egymás után pakolgatni a mentett avi-kat? -
tsyl
aktív tag
válasz
Skorpyskorp #2225 üzenetére
Szia!
Nem tudom a probléma okát én sem, csak annyit jegyeznék meg, hogy én anno egy Panasonic NV-GS500-as kamerával rengeteg különböző Sony-s felvételt digiztem be számítógépre és soha nem találkoztam az általad leírt formátum hibával. Kíváncsi lennék én is a mi okozhatja a problémát... -
Skorpyskorp
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Van (volt) egy SONY HDR-HC3E mini DV kazettás kamerám, ami sajnos elektronikailag kilehelte a lelkét.
Megmaradtak viszont a kazettákon a régi felvételeim, amiket szeretnék megmenteni. Ismerősöktől sikerült is kölcsönözni egy PANASONIC NV-GS 150 tip. kamerát, amellyel PC, firewire, úton néhány kazettát PC-re mentettem.A gondom az, hogy a kazetták jelentős részét, sajnos nem tudja megjeleníteni a PANASONIC kamera.
Formátum hibát ír ki. Nem értem az okát, hiszen minden kazettát ugyan azzal a kamerával vettem fel, és legjobb tudomásom szerint, nem változtattam semmi lényeges beállítást sem.
Van egy olyan kazettám is, amelyiken a felvétel első kb. 10 perce "formátumhibás", de a kazetta többi része rendben lejátszható.Közben sikerült kölcsönöznöm egy CANON MV 500-as kamerát is. Ennél, ugyan az a probléma. Szóval, a gondot, nem a kameránál keresném.
Valami SONY specialitásra gondolok, és sajnos SONY kamerát nem tudtam szerezni.
Egyelőre tanácstalan vagyok!
Mit gondoltok? Mi lehet a probléma oka?Köszönöm!
-
Tubi2
senior tag
DV kazi lejátszásakor a felvétel enyhe kockázódása mire utalhat?
-
pibácsi
senior tag
Szia!
Ha jól értem, akkor a laptopon nincs IEEE 1394 aljazat. Pedig ide az kellene, mert az USB-vel nemigen tudsz mit kezdeni. Kell szerezni egy külső kártyát, pl. Pinnacle USB-510, ami egy asztali csatoló. Ezen többféle bemenet van, és VHS digizésre is jó. Ez tényleg USB-vel csatlakozik és erre kell csatolni Firewire (IEEE 1394) kábellal a lejátszódat és arra alkalmas capture progival át tudod venni. Viszont ha ez sikerűl, akkor nagyon sok hely kell, mivel a DV fájl kb.3.5MB/sec. azaz egy órás kazetta kb. 13 GB. ha ez 50 db. kazetta, akkor elég húzós, ennek egy külső wincsi is kell, nem is kicsi. vagy folyamatosan szerkeszteni és mpg-be átdolgozni. Ez sem kevés idő és géphasználat.
Vagy a másik: mentsd az asztali géppel, egy csatolt külső merevlemezre a DV-t, majd dugd a laptopra a külső wincsit és onnan dolgozd fel és szerkeszd meg a laptopon és a végmentést ismét tedd át a külső eszközre.
üdv. Pibácsi -
somi55
csendes tag
válasz
pibácsi #2217 üzenetére
Szia Pibá!
Az asztali gépre így tudom csatlakoztatni a Sony DCR HC14E kamerát,de leterheltsége miatt a vágóprogramot laptopon szeretném futtatni. Viszont ott az a gond,hogy csak HDMI,USB csatlakozói vannak.Próbáltunk beiktatni átalakítót,de nem akart úgy sem átmenni a jel. Közben bevittem egy pc guru céghez a lomokat,küzdenek vele. A lejátszó a kazetták könnyebb kezelése okán lenne célszerű,kb 50db-ot kell átmásolnom,szerkesztenem. -
pibácsi
senior tag
Bocs somi55!
Most látom, hogy ez a GV-D1000 egy miniDV lejátszó. Ehhez viszont nem tudok hozzászólni, mert nem ismerem a lehetőséget, de nem lehet bonyolúlt a dolog. Viszont azt látom, hogy van IEEE 1394 ki/be menet rajta, így azt célszerű alkalmazni, ha van a PC-n IEEE 1394 bemeneti csatlakozó és egy arra való minimális kis capture program. Szerintem ekkor úgy működik, mint egy kamera amiről be akarunk tölteni (capture).Üdv. Pibácsi
-
somi55
csendes tag
Sziasztok!
Sok DV kazettám van,ideje merevlemezre menteni őket.
Nézegetem ezt a szerkezetet,mit gondoltok róla,mit szól hozzá a win7?http://data.e-manual.eu/hu/elonezet-hasznalati-utmutato-ingyenes-16655/videofelvevo-sony-gv-d1000/oldal-92.html#
A felül lévő ablakokban a 92.-től tárgyalja a csatlakoztatást. Ez a 96-os oldalszámnak felel meg.
-
pibácsi
senior tag
válasz
Gandalf80 #2209 üzenetére
Szia Gandalf80!
Az A/V kimenetre csatlakozz, mivel ott van videó és audió (mono) kimenet, amit tudsz csatolni a felvevő adapteredhez. A videót nyilván arra kell dugni. Ha azon a felvevőn stereo bemenet van, akkor össze kell párhuzamosítani a két bemenetet és arra rádugni a kamera egy db. RCA hangkimenetét.Üdv. Pibácsi
-
tsyl
aktív tag
válasz
Gandalf80 #2211 üzenetére
Az AV kimenet audió részére teljesen jó ha csatlakozol, úgy már biztosan lesz hangod. Nagyon régen én is csináltam így és rendesen tapasztaltam szinkron csúszást a képhez képest. Nem tudom, most a jelenlegi technikával ez hogy alakul..
Amúgy a legjobb megoldás véleményem szerint egy Digital8-as kamera lenne és a sok Hi8-as felvételt tökéletes minőségben lehetne Firewire porton keresztül gépre vinni. Én ha kapok nagy-nagy ritkán ilyen kazit, így csinálom. -
tsyl
aktív tag
Szia! A kamera pontos tipusa?
-
Gandalf80
csendes tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, ha erre a kérdésre már volt válasz.
Van egy kamera S-video, A/V out és RFU DC OUT kimenetekkel. Digitalizálni szeretném a régi kazettáket. Van adpterem is, Azon van S-video, és a hagyományos (piros, fehér és sárga bemenet).
Vettem egy S-video kábelt, ezzel van is képem. Azóta azt olvastam, hogy ez csak videójelet ad le, tehát ezért nincs hang.A kérdésem: Melyik kamerakimenetre szerezzek kábelt? Illetve most hogy is van ez? Egyszerre csak az egyik kimenetet tudom használni vagy pl. az S-video adja a képet és mondjuk a hangot adja a további két kimenet (A/V out és RFU DC OUT) valamelyike?
Nagyon szívesen venném, akár ha valaki korábbi hozzászólásokra hívná fel a figyelmemet. Köszönöm!
Üdv,
Gábor -
pibácsi
senior tag
Szia Anjuc!
Sajna ez nem csak vezeték kérdése. Először is próbáld lejátszani a Canon felvételt a JVC kamerával. Ezek nem szeretik egymást, főleg a Canon-ok nem szeretik a másik kamerákat. Ha nem szaggat a hang és nem kockásodik, csíkosodik a kép, akkor jó. Meg kell nézni, hogy a számítógépeden van-e Firewire bemeti aljazat. Ha nincs, akkor kell egy külső asztali kártya. Be kell szerezni egy Firewire kábelt is, aminek az egyik oldala 4 pólusú, a másik 6 pólusú. Ezen kivül kell egy "capture" eszköz (bemásoló), egy program, amivel a gépre viszed be a kamera DV jelét. Ekkor még csak a számítógépen van a videód, amit ott meg tudsz nézni valamelyik Playerrel. Ezután kell egy Videó DVD szerkesztő program, amivel megszerkeszted magát a DVD-t. Ebből nyilván van olyan, ami fizetős (Pl. Ulead Movie Factory6, vagy Corel) , de van olyan is, ami szabad. KI kell választani egyet, de sajna nem mindegyik a legjobb. Ezen kivűl kell egy olyan külső lejátszó, ami írni is tud, amivel a szerkesztett videót, vagy ha nem szerkeszted, akkor azt DVD lemezre írod.
Hát röviden összefoglalva ennyi. Ezen kivül majd jönnek az "apróbb" fogások, amik szintén nem elhanyagolhatóak.
Minden esetre szívesen segítek, ha a fenti "fizikai" dolgok összejönnek.Üdv. Pibácsi
-
Anjuc
újonc
Sziasztok! Nem vagyok szakember, de most vettem egy működő JVC digitális video kamerát, hogy végre lejátszhassam a régi mini DV kazettáimat, amiket egy Canon digital video camcoder-rel vettem fel 10 éve
Szóval szeretnék tanácsot kérni, hogyan menthetem át merevlemezre a rajta lévő felvételeket házilag? Milyen kábel kell vagy hallottam valami szerkezetről is, amibe belehelyezem, mint egy keretbe, és kiírhatom DVD-re? Csak egy egyszerű anyuka vagyok, kíméletesen mondjátok -
pibácsi
senior tag
válasz
togereg #2200 üzenetére
Szia togereg!
A Pana NV-GS180-as a videó felvételt miniDV szalagra rögzíti, amit csak "firewire" kábellel tudsz a megfelelő IEEE 1394-es bemeneti aljazaton keresztűl a megfelelő szoftver segítségével bevinni a PC-re. (De jó hozzá a Movie Maker is, de az csak DV-1 ben rögzít). Az USB rész erre nem alkalmas. Azt a kamerával fényképezett képek bevitelére hozták létre.
Keress egy ilyen kábelt ami firewire és jó lesz.üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
Öregharcos #2201 üzenetére
Szia Öregharcos!
Úgy látom, közben már megvan a válasz az USB portra és jól látod, ha a kamerával fényképezel, akkor kamerán belűl kártyára menti a képeket - amit külön lehet betenni és azokat lehet az USB-n keresztűl felvinni a PC-re.Üdv. Pibácsi
-
-
Öregharcos
csendes tag
válasz
Öregharcos #2201 üzenetére
Sziasztok!
Utána olvastam, és a legtöbb helyen írják, hogy USB-n keresztül
webkamerának lehet használni, vagy képek PC-re átrakására. -
Öregharcos
csendes tag
válasz
pibácsi #2167 üzenetére
Szia Pibácsi!
Elnézést kérek, hogy a segítségedre nem válaszoltam!
Az a helyzet, hogy elvitte a kamerát a gazdája, de nem tudom, hogy mit lépett.
Most én is próbálkoztam a Sony kamerámmal USB-n,
de nem tudok csinálni vele semmit.
Firewire kártyán keresztül tudom használni, gondoltam, hogy kipróbálom USB-n is.
Ha nem használható az USB-port, akkor minek van a kamerán,
egyáltalán lehet valamire használni?Válaszokat előre is köszönöm!
oregharcos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest