- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HTPC (házimozi PC) topik
- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
A botrányos fejlesztésű Duke Nukem Forevert a 3D Realmstől a Gearbox (Borderlands) vette át, a játék pedig 200 június 10.-én jelent meg. Egyszerre mindhárom platformon/PC, Xbox, Ps3. A játékban van többjátékos mód, visszatérő fegyverek garmadája, sok humor és millió interaktív geg, azaz nagyjából minden, ami miatt a Duke Nukem 3D anno sikert aratott. A DNF-ből demó is megjelent. Noha ezzel a címmel kapcsolatban hajlamosak vagyunk a szkepticizmusra, a 2010-es PAX kiállításon bárki kipróbálhatta a játékot, ezzel gyakorlatilag megvásárolva a bizalmunkat. Hajrá Gearbox, szorítunk!
3 DLC elérhető a játékhoz,amit az Xbox live, playstation network és a steam rendszerén keresztül tölthetünk le.
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
A strip tease bárban van a privát szoba, ahova a bárpult mögül lehet bejutni. Oda kéne egy kód. Mi az a kód és mi van abban a szobában?
-
VGYke
addikt
A fenébe, elakadtam. Elnökös jelenet után, az autópályán "gyalog" ki kell nyírni a nem jut eszembe a neve bazi nagy szörnyet. Hány szarvát kell <space>-el kirángatni hogy kimúljon? Én eddig 1 szarvig jutottam, de utána feláll és végem. Van valami titok, amire nem jöttem rá?
-
AthlonXP
őstag
Többen keresték a magyarítást, hát most már az is meg van, lehet szedni
-
polonic
félisten
Nekem meg most érkezett meg a játékom a zavvi-tól. Eltartott egy darabig, de a lényeg, hogy itt van.
Hamarosan kezdem is a játékot. -
AthlonXP
őstag
válasz
mephi666 #686 üzenetére
Olvastam itt vmelyik cikkben, hogy jövőre jön, mert az MS. előbb akar kijönni az új konzollal, mint a SONY. Így jövőre, valamikor év vége felé megjelenik elvileg.
Az ára meg igen, biztos drága lesz, mint anno a mostani gép is az volt. Az meg tuti, hogy egy jó darabig még erre is fognak jönni az új címek. Hiszen még arra primitív PS2-re is jelennek meg a mai napig játékok, pedig bőven elmúlt 10 éves...
Sok helyen még most is 30-40k-t elkérnek érte újonnan, pedig a tizedét sem éri ma már, de hát ez van. -
mephi666
nagyúr
válasz
AthlonXP #685 üzenetére
már nincs mire várni: itt a box, szívtam is vele sokat, mert usából jött és a táp nem volt jó hozzá (110V-os), aztán ma szereztem másikat... ehhez viszont átalakító kell, ami holnap jön
úgyis évekig jönnek még erre a címek, jó lesz ez... meg gondolom pár év múlva az xbox720 (vagy mi lesz a neve) is elég kemény áron fog érkezni és nem ugrok rá azonnal
-
mephi666
nagyúr
-
BandiHUN
veterán
válasz
mephi666 #682 üzenetére
Hát az.Ezzel is vernek egyet az origivel próbálkozókon...de el is fogok gondolkodni a dolgon 10x jobban,mielőtt megveszek valamit...főleg az idei termés elgondolkodtató eddig.
Egyszerűen nem tudják magyarázni semmivel,hogy amit konzolra veszel,azt akár teljes áron eladhatod,érdekes,ott nem kötik acchoz,ráadásul elvileg azért drágább a konzolgém,mert a hardver olcsó,és a játékokból megy elvileg plusz bevétel.PC-n ez nincs így,leszámítva esetleg,hogy a szoftverfejlesztőt lepénzeli valamelyik videokarigyártó.Tehát innentől a fejlesztőknek kéne produkálni magukat,de ráadásul ha eladod a gémet egyszerűbben,mint ahogy most lehet,közvetett haszon,mert a havernak,stb.ha megtetszik,lehet majd emiatt újít a gépén->pénz a következő játékhoz a vidkarigyártótól,stb.
Bulletstorm meg azért van sok,mert 1-2x letolod a single-t,a multija meg mindössze annyi,hogy max.4-en nekiállhattok egy kicsi pályán fix ellenfélszámból egyre trükkösebben kicsikarni a továbbjutáshoz szükséges pontszámot...ez az egy játékmód van,mindig mindenki 0-ról kezd,a pontok rád eső részét az aktuális játékban elköltheted fejlesztésekre,van szintlépés,de csak más ruhákat tehetsz be,nem változik semmi,mindig minden alapról indul.Céltalan szenvedés,15 körig egy vadidegenekkel teli brigád ,bénákkal is eljut,20-asig ha már mindenki ismeri a lehetőségeket,de nincs annyira nagy összhang,csak spontán,25-höz már profizmus,kommunikáció(nincs a játékban ám se szöveges,se hang duma...pc-n legalábbis...) kell.De ezzel ki is fújt.Szerintem még haverok se állnak neki félórát fütyit vakarni,hogy "hátha most összejön +1 szint"...letol az ember pár menetet és polc vagy használtpiac a vége,ha a single(ami tök lineáris) nem köti le esetleg 2-nél többször is.
-
BandiHUN
veterán
válasz
mephi666 #678 üzenetére
nem is fogsz látni DNF-et,mert Steames...Jó ez a Steam,de megoldja,hogy a sz@r rajtad ragadjon,hacsak nem akarsz 10-20 accot futtatni,hogy később(jogellenesen!) eladhasd valahogy.Ráadásul ha vesz is valaki használt játékot,régen egy ezrest ledobtál az árából 1-2 héten belül a megjelenéstől,vigyáztál rá,simán elment,most meg ha féláron eladod accostól,már király vagy,főleghogy lehet félni az accal trükközöktől is.
Egyébként én csodálkozom,hogy ha már így megoldották a használt játék piac ellehetetlenítését,miért nem tudták megoldani a visszavitelét is,pedig sok országban kényesek a vásárlók a jogaikra,de a szoftver az egyedüli,ami "bármilyen" lehet mint termék,sőt a terméktámogatás és hibajavítás sem kötelező.
Bezzeg ha az ember terméket gyárt,a garancián felül pl.helyből a gyártás beszüntetése után(!!!) vagy köteles 5 évig megoldani a szervizt és a cserealkatrészt gari után is.Egyébként mivel az 576-ban 10 rongy volt,mindenhol olcsóbb,evidens,hogy ha lehetne se spájzolnának mellé még használtat is.A konzolosok persze még mindig jól járnak,mert ők eladhatták még a megjelenés napján... -
mephi666
nagyúr
az is benne lehet, de amekkora fröcsögés volt már azonnal a dnf kapcsán, simán elképzelhető lett volna, hogy roskadásig legyen a polc eladó példányokkal napokon belül
(...de láttam mondjuk shift2-t és dirt3-at is: elgondolkodtató... régebbi címek meg csak elvétve voltak... de ebben meg az van benne, hogy azok jóval olcsóbbak is)
-
mephi666
nagyúr
párhuzam
egyébként a héten jártam 576-ban, de egy darab dnf-t nem láttam, hogy valaki már beadta volna használtan... bulletstorm-ból pedig ki volt rakva vagy 2 sor
tehát vagy nem lett mégsem annyira sz@r, mint sokan írják és csak a szájuk nagy meg jól esik fikázni... vagy pedig ismerős körben elkel gyorsan a játék, tehát azért akad rá kereslet...
-
Volt az elején egy poén, nem tudom, vettétek-e: asszem amikor kiértünk az épületből, akkor egy furgon hátuljából páncélt kínálnak a katonák, de Duke elutasítja őket, hogy nincs rá szüksége. Na a páncélt érdemes megnézni, mert az bizony Master Chiefé a HALO-ból... :
-
MageRG
addikt
válasz
mephi666 #662 üzenetére
"...fél év múlva jön az IGAZI duke4ever, amit mindenki megkap ingyen, aki legális serial-lal rendelkezik."
Tudod mi az a "wishful thinking"?
Ettől függetlenül nem bánnám, ha megjelenne egy normális Duke játék PC-re, ami lehetőleg FPS. Nem kell bele sok realizmus, ha a Bulletstorm féle agyatlan lövöldözés vonalon mennek, már jó az irány.
-
Sanya
nagyúr
1/10. csak a neve miatt.
-
Akos96
senior tag
Végigvittem a játékot, és nekem tetszett, igazából nem is vártam tőle sokkal többet. A játékmenete nagyon jó, sok bossharc, továbbjutáson gondolkodás, jó helyszínek és poénok. Szerintem jól sikerült.
-
AMD Power
titán
Nem rossz.... a régit imádtam! Szerintem ez is végig fogom tolni.
-
KubanitoS
veterán
válasz
DerStauner #668 üzenetére
Ha ez számít, nekem még mindig egy (lassan négy éves) E6850-van (3 GHz, 4 mb cache) és meglepő módon mindenre elég az ereje, nem érzem a csere szükségét. Meglepő.
-
DerStauner
senior tag
-
sto1911
veterán
válasz
DerStauner #664 üzenetére
Nagyobb procit kell venni, vagy csokkenteni a beallitasokon. Amugy nem azert van, hogy kihasznald? Ha igy is szaggat a jatek, akkor A) keves a proci, B) rosszult optimalizalt a jatek.
-
AthlonXP
őstag
válasz
Nekem is hasonlóképpen van, de nincs ezzel semmi gond, más játék esetében is ki van használva rendesen. Ez így van jól sztm.
Vagy esetleg valami baj van a játék közben és azért kérded?... -
antikomcsi
veterán
válasz
És miért baj az, hogy játék közben 100%-on megy a proci? Szerintem nem gond, hisz használva van. Ahhoz, hogy ne legyen 100% a terhelés, gyanítom erősebb cpu-t kéne venni.
-
DerStauner
senior tag
sziasztok!
játék közben folyamatosan 100%-on pörög a processzor. Mit lehet tenni, hogy ne így legyen?
A feladatkezelő szerint mind a két magot használja a játék.
-
AthlonXP
őstag
válasz
mephi666 #662 üzenetére
Hát az nem lenne, baj, ha nemsokára valóban jönne egy igazi Duke Nukem ( mint ahogy ezt a játék végén mondja is ).
Én viszont már 2x végig vittem és nekem nem jelent meg az extra menüpont így nem tudom megnézni azokat a dolgokat.Valami nem jó vagy nem értem mi van.
De ahogy a fentebb leírtakból megtudtam, nem semmi kis játék lett volna az sem, még lehet jobb is lett volna mint ez.
Inkább azt adták volna ki vmelyik Cryengine-nel, esetleg UE3-mal. -
mephi666
nagyúr
válasz
Darth_Revan #661 üzenetére
vagy bejön amit korábban írtam: most a porkavarással megvan a reklám és fél év múlva jön az IGAZI duke4ever, amit mindenki megkap ingyen, aki legális serial-lal rendelkezik
szerintem a pc-s játéktörténelem legnagyobb meglepetése lenne... és az a rész normális engine-nel futna, benne lenne minden, amit a 2001-es verzióban látnánk és mindenki leseggelne... ez a verzió meg csak egy fake lett volna és úgy állítanák be, mint duke rossz "álma"
...mert szerintem is ilyen... jó-jó, de kevés... pedig benne vannak azok a kis apróságok, amiket annyira hiányolok az újabb játékokból
-
Darth_Revan
veterán
Aki megnézi az Extra fül alatt levő régi screenshotokat és in-game videókat, az rájöhet, hogy ez amit most kiadtak nem 13 évig készült. A régi screenshotok és videókban szereplő helyszínek és ellenfelek közül a legtöbb be se került ebbe a változatba.
Pl eredetileg lett volna olyan, hogy embereket fertőznek meg és The Thing-hez hasonlóan átalakultak volna és e miatt pl harcolni kellett volna EDF katonák ellen is, még az elnök is az irányításuk alatt lett volna, szóval nem csak idegenek lettek volna ellenfelek.
Kimaradt pl motor vezetős rész is, kimaradt az is, amikor sivatagban szamárháton kellett volna menni, kimaradt ellenfelek között van Terminátor T-800-asról mintázott robot is, kimaradt több las vegas-i utcai harc is, kimaradt motorcsónak vezetős rész is.Story se igazán ilyen volt a régiben...a mostaniban nekem olyan érzésem volt, hogy jöttek az idegenek, az emberiség meg "simán" fenékbe billentette őket, a régiben viszont kicsit nehezebb dolga volt az embereknek:
-EDF megfertőzödött "The Thing"-es vírussal
-Elnököt is elkapták az idegenek
A régiben sokkal jobban ott volt az, hogy már csak "egy ember" mentheti meg a bolygót...
Akárki akármit mond a 2001-es változat a mostaninál sokkal epicebb volt. A 2001-es változatot 2006-2007 környékén kidobták, majd 0-ról újracsináltak egy sokkal gyengébb változatot, amire most annyira büszkék. -
Źşë'
addikt
ez is egy nagyon jó, lényegre törő teszt lett és sokban egyet is értek velük
-
AthlonXP
őstag
-
Ars Technica kritika.
Úgy tűnik nem is nekik készült -
AthlonXP
őstag
Igen, valóban az a kategória lenne az árat figyelembe véve mindenképp.
És nem vagy egyedül az érzéssel, mert nagyon sok Duke rajongó hasonlóan van most ezzel, mint te. Sajnos egy durva vicc és szégyen tárgya lett Duke Nukem. Rendesen elintézték, nem ezt érdemelték volna a rajongók, főleg nem ennyi év után!
Nem tudom hogy gondolták ezt a kiadónál/fejlesztőnél, hogy egy ilyen vackot adnak piacra, ráadásul ennyi pénzért! Sztm ők maguk is tudták, hogy ez óriási bukás lesz így ebben a formában ahogy van, de gondolom ki akarták adni a játékot, a befektetők nyomása miatt és már nem várhattak tovább. A fejlesztésre meg nem volt már pénz, mert nem kaptak. Csak hát ugye, anno nem a motort kellett volna cserélgetni alatta és ezáltal mindig újrakezdeni az egész játékot, hogy jól nézzen ki, hanem szépen megcsinálni az adott kor legjobb motorjával és kiadni. A pénz meg elfogyott, mert az új motorok, az újraírás, meg a fejlesztő/kiadó csere is elvitte, de hát ez van, elcseszték...Persze, ha így csinálják, akkor már lehet, hogy 2000 környékén kijött volna vmikor, de úgy biztos nagyobb sikere lett volna, mint most. Azóta meg már a fene tudja, hányadik rész jönne. Most ennek is úgy lett vége, hogy lesz még folytatás, de ki tudja ezek után mi lesz?...
-
VGYke
addikt
válasz
AthlonXP #650 üzenetére
Szóval a Doom3 szebb
Én is sokat panaszkodom magamnak a játékra és sokat szidom magam hogy 10e-ért megvettem. Ez kb. Tesco akciós turkálóban 1999Ft-ot ér, legalább is számomra, aki ezidáig fanatikus Duke rajongó voltam (évente játszottam az előző verzió, mostani pc-re feljavított változattal).
-
Jakesz
addikt
válasz
BandiHUN #651 üzenetére
A Duke Nukem sosem a multiról szólt, ahogy most sem. Belerakták ezt a funkciót azért, hogy benne legyen és több legyen tőle a játék. Ennyi. Ehhez hasonló példa a Dead Space 2, amiben szintén van multi, de az sem ér sokat, mivel egy single-re kihegyezett játék. Tehát, felesleges a multiért szidni, szegény Duke elég pofont kap a single-jéért.
-
BandiHUN
veterán
csak annyi,hogy amiről szólt,hogy skillesen kell leölni mindenki,stb,pont az nem jön be...felesleges kínlódni,csak falhoz vág az ember mindenkit és kész,avagy van pálya,ahol egy lövés nélkül végigmehetsz,mert ledobálsz mindenkit és kész,felesleges cifrázni.
A multija az igazi gáz...végtelen meccs,mindenki 0-ról indul,az eleje tökunalmas,20-as szintnél már nem jut túl az ember 4 ismeretlennel,4 profival hurrá,25-ig is el lehet menni,de akkor már minden ellenfet mindenkinek kínozni kell,stb...
És ENYYI a multi.Játszol 4-5 menetet és meg is untad,ráadásul a szintlépés csak külső változtatást ad,más a ruha,de mindenki minden meccset 0-ról kezd mindig.
Még egy vacak Free For All sincs,hogy az ember kiélhesse a híres Kill with skill jelmondatot.
A grafika szép,az stimm,de a sztori elcsépelt,semmi extra,ami ne lett volna már 10 éve.Legalább kapott volna hagyományos multit...az egyjátékos meg kábé annyira érdekes,hogy 2 órát játszogattam single-vel,aztán elmentem multizni kicsit,ez volt a megjelenés hétvégéjén és azóta elindítani se volt kedvem...ha dobozosban lett volna,ezt is eladom és töltök egy 70ft-ost max,de akkor se venném elő megint.Szerencsére olcsó volt.. -
AthlonXP
őstag
Én kb egy éve vittem végig, a kiegészítőjével együtt, de akkor rosszul emlékeztem a kinézetére...
Hát akkor erre most mit lehet mondani?!
Ez így sajna ma már édes kevés...Az meg, hogy tényleg csak 2 fegyver nálunk egyszerre, szintén nevetséges! Oké, hogy a valóságban sem cipel magával egy katona tucatnyi fegyvert, de bakker ez itt Duke Nukem!! Nála ez a minimum! Az eredetiben is volt nála minden egyszerre, aztán kiválaszthatta az ember, hogy épp mi a legjobb az adott feladathoz. Én is sokszor gondolkodtam, hogy most akkor mit is kéne használni?
Ezt nem értem miért kellett.
A lineáris játékmenet sztm csak egy dolog. Attól még lehetne jó a játék, csak ugye nem így. Ezeknek a hülye logikai kitérőknek sincs sok értelme. Ha az ember úgy van simán elakadhat benne és akkor idegeskedik, hogy most akkor hogy és merre?! Ha meg nem akad meg, hanem csinálja szépen, még akkor is lehet gond, pl. amit fentebb is említett a kolléga, hogy a sok ugrálás közben leesik és jobb esetben csak újra kell kezdeni az egészet, de rossz esetben, ha úgy esett, akkor meg is hal a karakter és akkor töltés, újrakezdés. Ez baromi mulatságos tud lenni, amikor már 3-4 alkalommal is el kell játszani a dolgot egymás után!(#649) ollie A Bulletstorm nekem is tetszik. Jó pörgős kis játék, nem sok pihenő van benne, grafikailag sincs vele baj.
-
BandiHUN
veterán
A multi az ami igazi sava-borsa a játéknak...ha nem teszik bele,és például nem lesz miért újra játszani,akkor egyszerűen nem fogja megérni és kész.Esetleg később megveszem akciósan...Ha lesz benne legalább coop,akkor természetesen jöhet.Nemlineáris játékmenet,vagy legalább sok mellékküldetés,elágazások,esetleg többféle befejezés,20-30+ játékóra(alapos típus vagyok...) esetén szintén.
De nincs túl nagy illúzióm,épp elég vacakért fizettem már idén,nem fogom magam szégyellni...egyébként lásd aláírás,avatar,eléggé gyanús,hogy 98%-ban a neten töltöm a jáékidőm,pl.a Borderlands-al lassan már 800 órája..
Mondjuk a Duke-ban van multi,de inkább ne lenne,ahogy...engem pl.az is nagyon érdekelt volna,rengeteget játszottunk LANon a Duke idejében.De nagyon kár volt érte pénzt adni,elcsábultam,pont Pesten voltam,mert jöttem haza Isztamblból a megjelenés napján,ami ugye péntek,otthon nem lett volna hol megvenni,ha nem így alakul,a hétvége meggyőzött volna,hogy kábé 2000ft-ot ér a játék,nem 9-et.
De nem lep meg,idén már ilyen a Homefront,a Bulletstrom,a Brink(bár ez utóbbit be tudtam eléggé olcsón szerezni),tehát eléggé jogosan háborít fel,amit idén művelnek a játékfejlesztők,ha ez a tendencia marad,akkor a BF3 szintén nem kell,ami lényegében egy BFBC2 modnak lesz tekinthető mindössze,a CoD-ról meg még túl keveset tudni,a Deus Ex annyira nem érdekel,nemgyerebe a sok kütyüs marháskodás,épkézláb pörgős multit lehetetlen lesz rá faragni...más nagyon idén nem is várható akció kategóriában.
-
BandiHUN
veterán
Hát a Rage-t én is várom,de úgy tűnik,nem lesz multija...és innentől akkor felesleges is lesz érte pénzt adni.
Egyébként nem a linearitás a baj,hanem amikor a lineáris játékban az ember vagy megakad,vagy unatkozik,vagy átkozódik a sok ellen-kevés lőszer-stb.miatt...szóval ha jól meg van csinálva a játék,akkor legalább így "filmszerűbb" hatást kelt,mert haladsz,történnek az események.DE ha állandóan valami gond van,akkor kijön a linearitás hibája,főleg hülye ügyességi részeknél,stb,mert akkor általában az van,hogy nincs ellen,nem találja az ember rögtön a kiutat,rosszabb esetben még le is esik-meghal,stb.
Egyébként a régi Duke-ben pont az volt ajó,hogy meg lehetett a pályát csinálni ideális úton mindent lesz...va másfél perc alatt is,meg minden titkot,ellent megtalálva másfél óra alatt is.
Ráadásul variálhattál egyszerre az összes fegyóval,vagy pl.egy átlag szobába,stb.vezetett több útvonal is,ha rossz helyre mentél,sok ellen vagy le voltál pukkanva,elmehettél feltápolni vagy másik megoldást keresni.Itt meg vagy megcsinálod ami kell hamar,és pörögsz,vagy szétunod magad,lesed a szinte üres szobát,mi van.Tényleg nem lett volna nagy dolog teletömi legalább titkos helyekkel,még egy lineáris CoD-ban is ottvannak a külömböző titkos begyűjtenivalók,stb. -
Źşë'
addikt
válasz
BandiHUN #643 üzenetére
sok játéknál ez a linearitás a jellemző - talán van 1-2 kivétel ahol a küldetéseket nem csak egy megadott úton haladva lehet véghez vinni.. és ugye emiatt is lehet hamar megunni, kvázi csak 1 végigjátszásos a dolog, mert h én még 1x nem veszem elő az is tuti.. remélhetőleg a Rage nem lesz ilyen - bízom benne
-
BandiHUN
veterán
válasz
AthlonXP #642 üzenetére
Hát azért nem igaz,hogy megrekedt a '90-es szinten...El se éri azt!Mert ugye a régi Duke-ben sok fegyvered lehetett,az extra cuccok,mint pl.a holoduke sokkal nagyobb számban voltak találhatóak,rengeteg titkos hely,kirobbantható falrepedés,stb.volt,és a pályán is sokkal jobban szét lehetett nézni.Nekem sokkal jobban tetszett a kulcskeresgélős,de jobbára azért már az elején is nagy területbejárást biztosító játékmenet,a jetpack kihagyása meg utal is rá,hogy lényegében ez már csak egy 2d-s játék,tulajdonképp minden továbi nélkül átültethető lenne egy sima oldalra scrollozós platformgémnek,BÁR azokban azért megvan,hogy fent mész-lent mész,stb,szóval még annyit se ér a pályatervezés.
Ha már lineáris,lehetne érdekesebb...érdekes,hogy egy CoD ennek ellenére végigjátszatja magát,nem próbálnak megzavarni végülis jó,de talán erőltetett nehezítésekkel,sőt ott pl.ha nem mész,nem fogy az ellen,és kampec sok helyen,így legalább a sztorit vitetik veled előre,itt meg egyszerű marhaságokon is be lehet akadni,amiből pár elsőre egész jó,de pl.a fizika kimerül abban,hogy pakold a hordókat a konténer végébe,hogy tovább mehess,a pálya többi része statikus,ahol nincs feladat,nem is lehet semmi extrát csinálni,akárcsak valami eldugottabb helyre felugrani vagy más utat választani. -
AthlonXP
őstag
Engem grafikailag sokszor a Doom 3-ra emlékeztet. Ami a maga idejében baromi szép volt, hatalmas gépigénnyel ( ala Crysis
), viszont ma már egy átlagos okos-telefon is hozza ezt a szintet
.
De végül is engem nem nagyon érdekelne ez sem, csak ez a xar akadozás zavar. De majd lesz vele vmi, ha meg nem, akkor ez van.
A játék legnagyobb hibája ( a grafikát hagyjuk ), hogy tényleg megrekedt a '90-es években, minden szempontból és olyan játékoknak szól be/akar kifigurázni, amik nála 1000-szer jobbak ( CoD 4, Halo, stb ), mint ahogy a fentebb linkelt tesztben is benne van. Szívesen megnézném ezt pl. Cryengine 3-al, modernebb játékmenettel, erősebb AI-val, egyszerre több fegyver viselésének lehetőségével, időrabló és értelmetlen logikai feladatok nélkül, kicsit jobb fizikával, stb. -
AthlonXP
őstag
válasz
->Raizen<- #637 üzenetére
Kipróbáltam, sőt teljesen ki is kapcsoltam az árnyékot, de sajna ez sem segített. Most már az új driverrel valamivel élvezhetőbb a game, de így is csinálja. Mindegy, már megszoktam benne..
-
AthlonXP
őstag
Hát igen, egyetértek a tesztelővel. Valóban megragadt az egész játék a '90-es években, ami egyrészt jó, másrészt viszont ma már nagyon kevés és béna. Az meg, hogy tényleg ennyire optimalizálatlan, az egy vicc!
Nekem is akadt rendesen, pedig 100+ FPS-em van benne, de sokszor akad és így baromi idegsítő a dolog. Most, hogy feltettem az új 11.6-os drivert a helyzet sokat javult, viszont továbbra is akad még, sztm ehhez meg kell várni a javítást, már ha lesz neki egyáltalán, mert simán el tudnám képzelni, hogy az után, hogy ennyire lehúzta a szak sajtó a játékot, inkább hagyják a fenébe az egészet.Azt meg nem is tudtam, hogy a végén megnyílnak új videók, ezeket hol nézhetem meg, mert a menüben nem láttam semmit... Sajna már újrakezdtem az egészet, most a DukeBurger résznél vagyok, szóval lehet emiatt nem tudom most megnézni, amíg újra végig nem viszem..
-
polonic
félisten
-
DeFranco
nagyúr
"a DNF annyira izgalmas "önfeledt kikapcsolódás", mint a száradó festéket nézni"
Barátom, mi amikor festettünk - napsárga tapétára barackszínnel - akkor addig, amíg a festék meg nem száradt bugyi-rózsaszíntől barbie-rózsaszínig tündökölt az egész hálószoba. Na az izgalmas volt, hogy vajon ilyen marad-e végleg?
-
Źşë'
addikt
tegnap én is végigvittem, de nem vagyok tőle hanyatt vágódva! egyszer jó volt egyszer meg gagyi... vegyes érzéseim vannak ami a játékot illeti, lehet kellett volna neki még 12 év?!
-
AthlonXP
őstag
Lehet Szpojler!
Asszem első alkalommal egy kis pár házas faluban fogy ki, miután ugratsz egyet. Ahogy mész a házak fele, elérsz egy utcát ( csak az az 1 van ), szemben az utca végén van egy nagy pajta/istálló, mindegy egy nagy épület, az ajtó zárva. abban lesz az üzemanyag, persze nem lesz egyszerű hozzájutni.
Aztán meg ha minden igaz az autópályán akadsz el egy leszakadt rész előtt. jobbra van egy kis épület, talán drótkerítés is van körötte, na ott lesz az üzemanyag.
Végül pedig egy régi bánya területén akadsz el. Ott majd a pálya végén lesz egy bedeszkázott bánya bejárat. Be kell menni oda és ott lesz a kanna.
Na most lehet, hogy a 2. és 3. sorrendje nem egyezik, már nem emlékszem, de nem is ez a lényeg, hanem amit írtam, remélem így már sikerül megtalálni őket. Nem tom hol vagy elakadva, ezért írtam le mindet, majd megnézed melyik kell.
Egyébként ezt a tankolós hülyeséget szívesen kihagytam volna, máshogy is megoldhatták volna, hogy ki kelljen szállni az autóból.
-
Benhill
senior tag
Ujabb gond van. Monsternel amikor kifogy a benzin, merre találom a tartalékot? körbejártam ahol csak tudtam, de nem látom. A ribiket viszont láttam a stégen.
Sabre: nyelvét kell kiszedni. arra fele próbáld.
-
Sabre
őstag
ez most vagy bug vagy én vagyok béna.
queen bitch.lelövöm az energiáját és fejjel előre eldől. hiába ugrálok a fejéhez semmit nem ír ki hogy tudnék bármit is kezdeni vele, utána feléled és megint lőhetem le az energiáját.
most ráadásul egy ütéssel a 3. ilyennél meg is ölt honoráriumkéntötletek?
-
Ice!?
őstag
magyarítás várható hozzá?
-
Vistaboy
veterán
Lehet, hogy nagyok voltak az elvárásaim. De az is elképzelhető, hogy pusztán csak az eltelt 12 év alatt felnőttem, így már nem tud lekötni egy szimpla lövöldözős játék.
A lényeg: Akárcsak a Dragon Age 2 esetében, itt sem azt kaptuk, amire vártunk. Az sem rossz játék, aki szereti az akciót, nagy csöcsöket és hatalmas kardokat, annak biztosan bejön. De aki azért szerette az Origins-t, mert az utóbbi idők egyik legjobb szerepjátéka lett, az sírva menekül a DA2 elől.
Én is így vagyok. A DNF-et kipróbáltam és már a demó alapján láttam, hogy ez nem az lesz, amire 12 éve várunk. És pont ezért csalódott a nép, mert pont Duke Nukem nevével akarnak eladni egy olyan játékot, ami nem több egy lineáris lövöldözésnél.
-
BandiHUN
veterán
válasz
AthlonXP #619 üzenetére
én azt nem bocsájtom meg,hogy az egyik kedvenc játékomat,a Borderlands-ot is ez a brigád csinálta,ami szép,FPS is,autóvezetés is van benne,az év coop játékának választották,olyat megelőzve,mint a left 4 dead 2,stb,innentől ha csak erre tettek volna egy "modot",már akkoris 50x jobb lett volna.
Lényegében ki kellett volna dobni a címen kívül mindent szerintem... -
AthlonXP
őstag
Ez ilyen. viszont nem a tesztelőket kéne büntetni, hanem egy normális játékot kellett volna kiadni. Ha csak ennyit tudtak felmutatni ennyi év után, akkor inkább ki se adták volna.
Mondom ezt úgy, hogy nekem egyébként tetszett a játék ( bár ez a ro@adt akadozása nagyon idegesít ), de ennyi év után sztm ennél azért nem ártott volna többet felmutatni.
Olvastam a történetet, ahol írták, hogy rengeteg pénz elment a fejlesztés során, folyamatosan cserélgették a motort a játék alatt, meg a fejlesztőket is és lényegében ezért volt a csúszás. Most meg már kényszer helyzetben voltak a kiadással.
Minden esetre ez akkor is elfogadhatatlan.
Ennyi várakoztatás, meg reklám után kiadnak egy olyan játékot ami 5 éve is gáz lett volna, nem még most és akkor még ők vannak megsértődve az alacsony pontszámokon, hát azért álljon már meg a menet! -
Vistaboy
veterán
Hát, inkább átadom a teszt megírásának lehetőségét másoknak. Nem lenne jó, ha én írnám meg, és 4/10 pontot kapna. Most próbáltam ki egyik ismerősömnél, megengedte hogy majd az ő példányát használhassam fel a teszthez...
SPOILER!
...elég annyi, hogy odáig tudtam vele nagy nehezen játszani, amikor összemegyünk, és egy kisautóval menekülünk, majd visszanövünk, de elrabolják a csajainkat. Innentől kezdve kapott el az ásítozás, majd amikor már a harmadik szoba is csak arról szólt, hogy likvidáljuk a hullámokban érkező ellenfeleket, majd ha mindet kinyírtuk, felemeljük az ajtót, és a következő szobában ugyanez történik...
SPOILER vége.
...no itt untam meg végleg az egészet.
Részemről a Duke Nukem Forever talán ha maximum 4-es pontszámot kaphatna a 10-ből.
-
Sonja
nagyúr
-
válasz
->Raizen<- #613 üzenetére
A próbaköreim során arra jutottam, hogy a DNF annyira izgalmas "önfeledt kikapcsolódás", mint a száradó festéket nézni. Bár tény, hogy a véleményem erősen redundáns és rossz érzetet kelt benned, mint önfeledt rajongóban, de szerintem nem árt ellensúlyozni
-
->Raizen<-
veterán
Ezek az oldalak csak azt vették figyelembe hogy mennyire elavult a játék maga ugye nincs normális sztori meg a grafika meg a fizika gyengeségeit nem tudták figyelmen kívül hagyni jóformán magát a játék élményt a feelinget hangulatot nem vették észre. Pedig ez lenne a lényege a játéknak önfeledt kikapcsolódás. A fizika puzzle részek már akkor megvoltak amikor a valve még csak hírből se csiszolgatta a hl2-t. Én is egy képzeletbeli 80%-ot adnék a játéknak mert nagy duke 3d fan voltam! Akinek az első 10 perc alapján nem jön be a játék nyugodtan törölje szerintem és ne jöjjön ide nyafogni nem hiányzik.
-
deedee
őstag
autókáztam,ugrabugráltam stb....
NA ERRE KÁR VOLT 13 ÉVET VÁRNI.....uninstal...
-
MageRG
addikt
Mikor lesz nyilvános PC demo?
Csak torrent vackokat találok. -
deedee
őstag
ÜDV
az első boss-nál mit kell csinálni,amikor felmászok a hátára?
dögöljek meg,ha tudom....
milyen gombot ,vagy mit kell nyomni? -
válasz
->Raizen<- #604 üzenetére
Én meg azon csodálkozom, hogy a három pontot megkapta
A szöveget is olvastad? Tudod cáfolni? -
Benhill
senior tag
Most jutottam el oda, hogy Queen Bitch. kb 1 óraja keresem a kiutat, de nem találom. Valaki tudja?
itt: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest