- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez alkalommal egy videokártyával kezdjük heti rendszerességű piaci kitekintőnket, ami 1080p-s, némi kompromisszummal akár 1440p-s játékhoz jelent modern alternatívát, és 3 éves garanciával 176 890 forintba kerül. A 128 bites memóriabuszt
Na az XFX Speedster SWIFT 319 RX 6800 Core VGA-m újonnan, februárban 156K-ert 2x ennyi VRAM-mal erősebb GPU-val, ehhez viszonyítva különösen jó vétel volt.
-
ricsip
addikt
Azért mert 2022 novemberig gyártott változatok között rengeteg lett badsectoros. A samsung suttyomban kihozott egy firmware update-t, ami látszólag megállította a további badsectorok szaporodását. De ami addig a pillanatig megjelent azokkal már nem tudott mit tenni, azok megmaradtak. A 2022 novembertől gyártott újabb revizió már elvileg mentes ettől a defekttől. Olvasnivaló a témában:
-
fecke78
senior tag
Nem tudja valaki a Zóna computer végleg feladta vagy újra rendeződnek ?
-
Exelsior
őstag
bátran ajánlom 1 hónapja használom. Nagyon elégedett vagyok vele.
[Best OLED Gaming Monitors of 2024, April Update] -
fpeter07
veterán
válasz
Zoli bácsi #41 üzenetére
Én speciel szeretem az ünnepnapokat és lehetne belőlük kétszer annyi... Mert munkaszüneti napok...
-
Lokii
aktív tag
válasz
donjohnson #9 üzenetére
Nem jobb mint a Kingston(sataban is van KC600 , nem A400at meg Nv1-2-3at kell venni)de mindegy. Én samsungot vettem amikor A400 volt , azóta csak Kc3000ret meg A2000ret vettem
-
HantekDSO
tag
Ezek az "akciók" kb. ennek a kérdésnek a feltevésére ösztönöznek engem, hogy "Mennyit engedsz az ár feléből?"
-
NvidiaRTX
őstag
De nagy akciók akkor inkább megveszem aprón használtan.
-
salapp
addikt
Szerintem találóbb lenne nyelvújításosan egy ilyen cím a cikknek:
Büdörögnek a Black Friday akciók -
Ja, tényleg "dübörögnek" ezek a fránya black fridayos akciók.
Ehhez csak egy apró adalék. Míg a korábbi években a topikjában [link] , az érintett időszakban, olyan pár ezer hozzászólást generált a téma, ebben a mostaniban, október végétől, a mai napig, meg olyan 650 db-ot. Jó, hát még ez a hét ide tartozik, akármi is lehet.
-
herion
tag
Van vám 150€ felett. 150€ alatt meg az áfa ugye benne van a vételárban, ahogy írták is.
Ha nem egy 150€-s terméket rendelsz, hanem egy 100€-s kakasosnyalókát amit kifizetsz x eladónak, majd 10 perc múlva y eladótól egy 60€-s nyalókatartót is rendelsz, akkor (saját tapasztalataim alapján) nincs vámköltség.
Alin eleve úgy van, hogy ha a kosárba teszel egy 151€-s terméket, akkor instant megszűnik az áfa (nettó árat fizetsz) az áfa+vámköltséget meg majd az országba érve kell fizetni.
Erre ugye vannak kalkulátorok, hogy mennyi is lesz az a vámköltség ilyenkor.
Tehát lehet rendelni kínai vackokat vámmentesen fél millióért, ha kifizetéseként nem haladják, meg a 150€-t.Érdekesség, vagy inkább a keserű valóság, hogy ha "ingyen" kapsz/rendelsz valamit EU-n kívülről, és (asszem) 50€ felett van az értéke, akkor hiába hogy ingyen van akkor is lesz vámköltség.
Még tavaly karácsonkor nyertem egy 120$-os egérpadot az egyik twitch streamertől, USA-ban gyártották, onnan is adták fel, március elején meg is érkezett.
Mivel az értéke rajta volt a csomagon, (hiába hogy ajándék és nem fizetésköteles), a magyar királyi posta csak ~6500Ft vámköltség kifizetése után adta át -
Elmör
őstag
A Black Friday sajna nálunk nem úgy működik mint kellene, nincs is erre jobb példa, mint egy Lego, amit kinéztem már október végén, de akkor még vaciláltam, mert túl drágának találtam, erre most nézem, hát nem felvitték az árát 20 ezerrel? Nem normálisak. Persze ez PC fronton is így van, alig találni valamit ami olcsóbb, mint előtte, de abból szerencsére most már nem kell semmi egy ideig, legalábbis remélem. Volt ilyen Samsung SSD-m, aztán amikor jöttek az nvme m2-k akkor leváltottam, na meg az 500GB lassan nem elég semmire, feltelepül a windows + szükséges programok meg mostani 2-3 játék aztán szinte tele is van.
-
pusszycat
nagyúr
Inkább úgy mondanám nem igazán van rájuk szükségem, mert van már belőlük de szinte fél áron, majd csak szorítok helyet nekik valahol. Mondok egy pl. már van olyan 7 karórám okos is meg sima is és mégis rendeltem mert megtetszett, meg pont olyan abban a színben még nincs.
De drónom még nem volt, az jöhet, projektorom sem , ezért vettem egy drágábbat meg egy olcsóbbat is. Meglepően jók, mondtam is miért nem vettem eddig. -
Lionel
csendes tag
A webáruházak és online piacterek általában a fizetés során automatikusan megfejelik a vételárat az ÁFA-val és a vámmal (IOSS rendszer). Akkor van gond, ha a csomag érvénytelen regisztrációs számmal érkezik, vagy nem kerül rögzítésre a rendszerben. Ilyenkor vámeljárás alá kerül és újra ki kell f fizetni az ÁFA-t. Később aztán lehet visszakunyerálni a Webshoptól a túlfizetést. Ez főleg az eBay vásárlásoknál gyakori.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kalacskepu #56 üzenetére
"legalább"
-
Hiszen nálunk már November eleje óta "Black Friday" van.
-
Cs1csó
titán
válasz
pusszycat #48 üzenetére
400k HUF alatt nincs VÁM? Én úgy tudtam, jóval kisebb a határ, ami felett már van vám. POnt hogy elejét vegyék a filléres vackok "ingyé" beáramlását.
Magánszemély által nem EU-ból érkező új vagy használt, cégtől vagy magánszemélytől megrendelt, vásárolt dologra
0,1-150 € között vámmentes, de 27% áfa terheli a küldeményt
150,1 € felett kereskedelmi vámtarifa* +27% áfa terheli a küldemény
Tehát VÁM nincs is 60 ezer forint alatti rendelésnél de ÁFA van ami ugye rekord 27%
De ugye afelett meg még + VÁM?
Valamiről lemaradtam?
-
himpike
aktív tag
Hát, életemben egyetlen black fridayt fordítottam olvasgatásra, hogy mit lenne érdemes megvenni. Rájöttem hogy ha valamire szükségem lett volna, már megvettem volna korábban..
Nincs olyan hogy megveszek valamit mert akciós, főleg nem idehaza. Ha az ember átlépi a határt akkor egyébként is mindenhol fekete pénteket talál.. -
Komplikato
veterán
"Nekem a BF 40-50%-nál KEZDŐDIK. (tehát inkább 60-70%) "
Végignéztem vagy 100 bolt BF akcióját, volt pár érdekesebb monitor ajánlat, de összesen egy darab MSI monitor volt, amire kemény real 40% engedmény volt. Szóval igen.
Mikor pár éve ránéztem egy londoni webshopra, ott az akció előtt bő héttel ismertek voltak a BF árak, ott az akkor 210.000 Ft körüli Canon kamerát 70.000 forint körüli áron adták, nyilván GBP-ben. De itthon valami a hazai műszaki nagykerekekkel nem stimmel. Anno német vagy cseh nagykerből egy csomó cuccot (igaz egyik sem fő hardver) ilyen feléért lehetett megvenni, mint itthoniból. Például bármilyen Thermaltake cucc. -
pusszycat
nagyúr
Hát nem is tudom összevásároltam minden hülyeséget, pl. 2 video projektort, 3 hosszabbítót, 3 Led órát, egy rakás kabátot, 8 db szenzoros led rudat, karórákat, fordító gépet.... meg ehhez hasonlókat, 30 csomag jön éppen
A xiaomi band 9 pro annak viszont örülök. A többi csak hobbi. Mint pl. a drónok.
-
Cs1csó
titán
Engem a "válentín" idegesít, tudod ekkor jön a kérdés: "béLYla vagy drágám? vagy usákiai?
A helló bécs még hagyján, a gyerekek szeretik. Az október vége november eleje amúgy is mindig hideg, ködös, nyirkos, plusz a halottak napja ami még egy teher (lelkileg, anyagilag)
ezért pont jól jön egy kis móka legalább a gyerekeknek.
Persze csak ha nem arról szól, mint a a farsang, hogy bazi drágán vegyünk valami "jelmezt" mert akkor megint telibexarjuk az egészet. -
salapp
addikt
Ja, a német amazonon egész jókat ki lehet fogni. Még az elcseszett árfolyam mellett is, ingyenes szállítással.
De a közjószágok országában... Mit szívtatok? Van még? -
anulu
félisten
vagy legyenek tisztességes akciók és nem csak olyan cuccokra, ami egyébként a lőtéri kutyát nem érdekli, vagy felejtsük el az egész Black Friday-t.
-
Astroboy
őstag
válasz
Trailblazer #25 üzenetére
Fake Friday
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Műszaki cikkeknél ez a Black Friday dolog csak akkor működik, ha a gyártó azt megtámogatja. Tehát nem az üzlet, hanem a gyártó (Asus, Lenovo, Sony, Samsung, LG, stb).
A bolt hiába akarná karácsony előtt kisöpörni a beragadt készletét 40-70%-os igazi BF ajánlatokkal, a maximum 10-en valahány % árrése mellett ezt nem tudja megtenni. Viszont ha a gyártó csökkenti ezidő alatt az átadói árat, vagy kellő mértékben megtámogatja a beragadt készletet, akkor működhet a dolog. Csak sajnos ez nem jellemző idehaza. -
Cs1csó
titán
válasz
Az USA-ban a karácsonyi vásár előtti beragadt készlet kisöprése volt a cél. Nálunk nem. Csak sima lehúzás. Persze van pár valódi akció de az is megtervezett, úgymond "húzó" termék, ennek a menete: még fél évvel egy évvel előtte lebizniszelik, hogy egy adott termékből SOKAT rendelnek be (a szokásos rendelésekhez mérten extrém mennyiségben) és ezért jelentős kedvezménnyel tudják megvásárolni aztán ezt a terméket majd a "black friday" alatt akár még csökkentett árréssel is meghirdetik és így sikerül azt a terméket látványosan alacsonyabb áron adni mint korábban bárki. De csak ennyi. Ezzel húzzák be az embereket a weboldalukra hogy aztán azt is megvegyék ami nem is kell és nem is akciós.
Megjegyzem legutóbb egy reklám láttán már szekunder szégyent éreztem (mint ha én lennék a bolt helyében) azt hirdette, hogy egy tévé BF akcióban "10 ezer forinttal olcsóbb"
Egy tévé melyek leggyakoribb ára kb. 150-300k HUF között mozog.Nekem a BF 40-50%-nál KEZDŐDIK. (tehát inkább 60-70%)
Plusz amiatt sem foglalkozom vele, mert ha van még (a fentebb írt kvázi dömping áras egyetlen termékük) más jóáras termékük abból tényleg csak pár darabot hajlandóak azon az áron adni (nem hiszem, hogy beragadt készlet bár úgy legyen) és ugye a honlap elérhetetlen, nem töltődik be éjfélkor nyílik meg addig fenn kell lenni stb. és persze a végén csak az epét nyeled. Mert mindenről is lemaradsz.
-
Trailblazer
veterán
Ez nem Black Friday, ez egy nulla. Ahogy idehaza megszokhattuk.
-
Trailblazer
veterán
Rettenetes a TBW-jük a Samsungoknak, ennek a levét iszom magam is. Erősen romlanak lefelé a százalékok. Legközelebb valami enterprise SSD-ket veszek, még ha drágábbak is.
-
Cs1csó
titán
A Black Friday érdekes egy koncepció, nálunk már van "black friday hónap" is, a LIDL-ben a Black Friday pl. csütörtökön kezdődött stb. totál agyhalál ez az egész.
-
pusszycat
nagyúr
Én már fél milcsit el black friday-tem nagyrészt az alin, egyszerűen ha megéri nehéz abbahagyni a vásárlást.
-
herion
tag
Ilyen van lassan 9 hónapja, álló tájolásban 3. monitornak használom, feles osztásban, twitch, youtube szokott rajta menni leginkább.
Játék, film stb. nem próbáltam még, de nem is ez volta cél, arra van másik monitor meg tv.
Nekem egy viszonylag olcsó 3. monitor kellett böngészőre, 144-165Hz között, alacsony válaszidővel, erre célra tökéletesen megfelelt ez a cucc.
Asszem valami 61K körül vettem anno, annyit megért. -
v!ct0y
veterán
válasz
ForRedGlory #14 üzenetére
A gazdaság
-
ForRedGlory
félisten
Pardon! Mi dübörög?
-
yanna
addikt
válasz
Acélfarkas #10 üzenetére
Régen minden sokkal jobb volt. Többek között az ssd is.
-
yanna
addikt
válasz
donjohnson #9 üzenetére
Csak mert az ajánlós, vásárlós topikban mostanában nem nagyon kerül említésre.
-
HantekDSO
tag
DUAL-RTX4060TI-O8G-EVO 176 890-ért? Ez mondjuk több helyen is (pl. Kazy, Alza) ~168 ezerért van, akció nélkül!
-
yanna
addikt
A Samsung 870 ssd-t még mindig gyártják? Vagy beragad készlet lehet?
-
tibi34
tag
-
nessh
tag
Csak jelzem hogy az említett "AOC Agon Q27G2E/BK" monitor máshol olcsóbb black friday nélkül is.
-
Mustaros
aktív tag
Végre nincs csodaszemüveg
-
KoryHu
aktív tag
Akinek a cikkben említett AOC Agon Q27G2E/BK monitorja van, szívesen vennék róla tapasztalati véleményt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Fekete Péntek akciói mellett komponensek, beviteli eszközök és monitorok kerültek be heti összeállításunkba.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Külpolitika
- Futás, futópályák
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Milyen videókártyát?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Jövedelem
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest