- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
varadigabor
senior tag
Aksit azt nem tudom, milyen kell(elvileg jó amit linkeltél)
Nagyon fontos aksit töltésnél soha nem hagyunk magára , mert le éghet a házad. Ajánlott töltő mostanában ISDT sc-608 vagy valamelyik drágább. Kell hozzá külön táp + Parallel Board hogy több aksit tölts egyszerre.18650 Liion nem hiszem hogy le tud adni 60-80 (racernél több is kell) ampert, illetve nehéz is.
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Baku
aktív tag
Én minél nagyobb kapacitásút keresnék bele inkább, ami még belefér a tartóba.
5000mAh kb. 20-25 perc repidő. Ha az ár nagyon lényeges, akkor a Syma X8 akkuja olcsóbb valamivel: 2500mAh 5db- os csomagban kb. 8€/db-ra jön ki.... (dugót cserélni kell rajta XT-30- ra)Töltő: Én az ISDT SC-608-at használom, és ajánlom.
A LiPo akkuk "forradalmasították" az RC repülést mert kicsik, konnyűek, ideális alakúak, nem szükséges hozzájuk fém tokozás, míg a Li-ion nehéz, csak hengeres fémtokozásban lehetséges >> ezért rossz a fajlagos helykihasználása.
A Li-Ion cellák max. kapacitása jelenleg 3000-3300 mAh körül van, ettől több nem lehetséges egyelőre (18650 tokozásban ) aki ennél többet ír rá, az hazudik.
Li-Po-ban már nem ritka az 5000mAh / cella sem....[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
iSDT SC-608-ból van kettő, cikkem itt. Rövid konklúzió - fasza.
iSDT Q6 - jobb mint az SC-608, azaz még faszább. FB posztomban van több infó.
Eredeti SkyRC B6 mini - pontos, de akkuváltásnál amíg beállítasz mindent, lejár az ember személyije. Amíg nem volt iSDT, addig nem zavart.
Eachine Gemini, azaz Imax B6 másolat - fuss, rohanj, menekülj!!!A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Allien
veterán
Az akksi jó választás, elvileg. De, kérdés, mit akarsz még a gépre. Példul, ha gimbal is kell, a Walkera G-2D ajánlható, de annak 3s-s akksi kell, ha minden igaz. Akkor meg érdemes lehet a Bugs3-ba is olyat rakni, és levezetni a gimbalhoz is, vagy, marad a 2s akksi, de akkor meg a gimbalhoz kell külön akksi. Habár, nekem működésbe lép 2-s akksival is, kérdés, hogy repülés közben ahogy merül, mennyire tudja ellátni feladatát (névlegesen minimum 7,4V kell neki).
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
vandor01
őstag
de ott irjak is!
Sokan azt tanácsolják, hogy maximum 1C töltési aránnyal töltsünk, de ez igazából csak az olcsó lítium-polimer akkumulátorokra igaz.
A drágább, „prémium” márkás termékek, amelyek szigorú akkumulátorbiztonsági teszteken is átestek, nagyobb töltőárammal is tölthetők (általában legfeljebb 5C értékig), és ez nem befolyásolja hátrányosan sem az akkumulátorok élettartamát, sem működésüket.
pl erre ra van irva hogy 5C vel lehet tolni: [link]
De ha nincs rairva? ki meri 5C vel tolni! foleg vesszuk az occco kozeli aksikat!
Raadasul balance boardon tolunk 4-6 aksit azt csak 1C re valo powerunk van[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Jackal2
senior tag
Nincs értelme 5C-vel kockáztatni, különösen akkor nem, ha egyszerre többet töltesz, úgysem lesz akkora teljesítményed ha mezőn vagy, ha meg otthon, akkor meg ráérsz. Elvileg verseny akkukon jelzik, pl. az án Infionity/Tattu akksijaimat is lehet 5C-vel, de még soha nem próbáltam, nincs miért.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Allien
veterán
Amúgy, az valszeg annyira "original" akksi, mint én orvos. Nincsen rá írva, hogy MJX, akkor az nem lehet original. De, ez most mindegy, mert jól működik vele, ez tuti. Ami a kamerát illeti, talán jobban jártál volna a C5830 5.8G 720P kamerával. Igaz, csak 720P-ben vesz fel, de szinte lag mentes a képed legalább. Az más kérdés, hogy kell hozzá vevő is, monitorral. Mondjuk egy szemüveg (esetleg a Eachine ROTG01 UVC OTG 5.8G, telóhoz).
Szobába ne is akard az orientációt gyakorolni ekkora géppel! Mondjuk, négyszögezni, meg hasonlóak kicsibe az mehet akár. Szoba növényeket viszont rejtsd el! Shimán lekaszálja őket, és lesz otthon nemulass! Akku nélkül is repülni fog a drón.[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Baku
aktív tag
Bár semmi közöm nincs hozzá, meg már mindegy is, bármit írok, hiszen megvetted, mégis azért írom le a véleményem, hátha valaki más is hasonlóan gondolkodik ....
Szerintem, (és fontos, hogy ez CSAK az én szerény véleményem ), nem volt túl jó ötlet így a tél küszöbén ennyire bevásárolni akkumulátorokból. Mire valójában tudni fogod használni, addigra fél évet állnak, és az nem igazán tesz jót nekik. Ésszerűbb lett volna márciusban bevásárolni belőlük....
Szobában egy ekkora géppel olyan nonszensz repülni (főleg meg tanulni), mint elefánttal a porcelánboltban keringőzni ..... Emiatt jobban tetted volna, ha az akkukra költött pénzen inkább egy szobacirkálót vettél volna, néhány plusz akksival, tartalék propokkal, meg esetleg egy garnitúra motorral kiegészítve, és azzal a télen gyakorolva tavaszra már menne annyira a repülés, hogy nem kellene parázni az orientációtartás miatt....
Ez utóbbi begyakorlásához egyébként a szimulátorozás is igen hasznos, és kifejezetten téli foglalatosság. Racer irányába kacsingatóknak a freerider, "sétakopterezőknek", es kameraplatformosoknak az FX Quadcopter ....
Én az utóbbit nyúzom, és amellett, hogy élvezem is, egyre jobban megy az irányítás, az orientáció követés, és egyáltalán a röpködés ....A szimulátor kipróbálását, és az azon való gyakorlást én egyébként (személyes tapasztalataim alapján) még az első gép megvétele ELŐTT ajánlanám mindenkinek, aki a drónozás gondolatával kacérkodik....
-
vegyszer
addikt
-
Baku
aktív tag
Szia!
Bocs, elkerülte a figyelmemet az a hsz. , de jó hogy figyelmeztettél ....
Én EZT vettem meg.
Sajnos idő hiányában, (meg hogy külföldön dolgozom, és ide nem tudtam magammal hozni) alapos tesztnek nem tudtam alávetni, így csak annyit tudok, hogy működik viszonylag jól.
Van hozzá alkalmazás telefonra, meg van egy honlapja asztali gépre is, ahol követni lehet, hogy merre jár. SIM kártya kell bele, mobilnet hozzáféréssel. Van benne sok beállítási lehetőség, de sajnos nem volt időm / alkalmam vegignyálazni, kipróbálhatni minden funkcióját.
Bugs3 - ban kényelmesen elfér a belső kamera számára fenntartott rekeszben, én befőttesgumival rögzítettem, hogy ne mozogjon, lötyögjön a géptestben.
A bugs3 simán emelte a viszonylag sok plusz súlyt (sjcam4000 + walkera 2d gimbal + GPS tracker )Viszont az sajnos egyertelmű, hogy a motorok emelőerejéhez mérten a Bugs3 karjai gyengére sikerültek, ezért a géptest nagyobb terheléskor beremeg, rezeg, vibrál, és ez a felvételen is látszik.
Tesztvideókon is látni, és meg is jegyzik, hogy ez a hiba 3S használata esetén is fennáll kamera nélkül is. Valószínű, hogy meg kéne erősíteni (merevíteni) a karokat .....Fentiek alapján simán elképzelhető, hogy a Bugs2 erejéből ezért vettek vissza, hogy ezt a hibát kiküszöböljék.
(Egyszerűbb volt szoftveresen visszavenni az erejéből, mint egy új, megerősített kasztnit tervezni, gyártani ...) -
Allien
veterán
Nálam semmi ilyesmi nincsen. Próbálkozz a propellerek felcserélésével (első a hátsókkal, és vigyázni, hogy átlóba cseréld), lehet, a hátsóak vége már elnyíródott esetleg.
-
vandor01
őstag
szerintem ne vegyel 30C aksit bele ha lehet kapni 45/50C-st is!
igen a 260-as is belemegy de tobblet sulytol csak egy dagad mehecske vagy inkabb egy tetu lodarazs lesz a gep!... inkabb ezt vagy az ehhez hasonlo szurkecimkest! [link] [link] [link][ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
-
vandor01
őstag
jaja.... az a legjobb! nem a balancera kell kotni hanem a fo töltore xt60-ra!
-
Baku
aktív tag
A hozzá kapott USB gyári töltő teszi tönkre az akkukat.
Ha jót akarsz magadnak, az új akkukat ne azzal töltsd!
Tudom hogy "fáj" de venni kell egy normális töltőt, a gyári meg kuka...
Elég, ha annyit mondok, hogy a gyári töltő felnyomja az akkut 4.76V- ig????
(És ha hagytam volna talán a csillagos égig is.....) -
alpe1503
csendes tag
Köszi Én eleve úgy álltam hozzá, hogy azok gyorsan megkophatnak. Ezért eleve így lettek rendelve:
E011 - 1 akksi, F36 - 3 akksi, H801 - 2 akksi
De a plusz akksik is már jönnek."Valami nem attól lesz új, hogy még nem találkoztál vele, hanem hogy mindig mást veszel észre benne."
-
Vikusz77
tag
Kösz a válaszokat neked is, meg neked is Victoryus94!
Akkor nem én őrültem meg, tényleg szar ez a csatlakozó. Ráadásul, miután kitéptem belőle a vezetéket, félretettem, de arra nem gondoltam, hogy összeérhet a két szabadon maradó vezeték, szóval elkezdett melegedni-füstölni, még jó, hogy tüzet nem okozott.
Akkor lenyisszantom a két kis bütyköt némileg, úgy jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Lexus, Toyota topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen monitort vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest