Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen processzort vegyek?
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HP ProLiant MicroServer Gen8
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
Sziasztok Sracok, homeszever topikban ajanlottak a topikot. Segiseget kernek megoldani a kovetkezo problemamat:
PVE alatt fut egy OMV7 szerver, docker-ben fut par dolog (fejlesztes alatt allo arr stack, 1-2 extra). OMV alatt remotemount pluginnal mountolok fel egy smbv1-es Zyxel NSA325v2 share-t, de a Jellyfin alatt sehogy nem birom elerni a NAS share-t.
A NAS-on (192.168.50.178) levo video mappaban van minden media, fajl. Win10 alatt fel tudom halozati meghajtokent mountolni (mind a Video mappat a cuccokkal, mind a NAS gyokeret, valahogy igy). video-ban win alatt R/W OK
Zyxel admin alatt a shares-nel predefined-et hasznalnek, share name: video, share path: Storage_01/video
OMV7 / Filesystems alatt latom, hogy /srv/remotemount/ZyxelNFS-kent fel van mountolva, latja is a teljes/szabad helyet, mounted es referenced.
OMV7/ Shared folders alatt a relative path video/, absolute path /srv/remotemount/ZyxelNFS/video, itt nem irja refernencednek, device "ZyxelNFS"
OMV7 alatt remoutemount SMB/CIFS, server: 192.168.50.178, share video, user/pass a zyxel admin/pass jelszo, options-nal vers=1.0, mivel a Zyxel csak SMBv1-et tud.
dockeruser a _ssh, docker, openmediavault-admin, openmediavault-config, sambashare, users csoportok tagja. permisson-nal a dockeruser R/W a ZyxelNFS-re
Jellyfin compose fajlban ezek vannak volumes-nek megadva. a masodik es harmadik bejegyzes a rendes, 1TB belso tarhelyre mutat, amit a JF lat es hasznal is. Az OK
- /srv/dev-disk-by-uuid-da1dcfec-4a65-4bfb-8f2c-bae35f2ab194/docker_data/jellyfin/library:/config
- /srv/dev-disk-by-uuid-da1dcfec-4a65-4bfb-8f2c-bae35f2ab194/Lenovo1TB/data/torrents/tv:/data/tvshows
- /srv/dev-disk-by-uuid-da1dcfec-4a65-4bfb-8f2c-bae35f2ab194/Lenovo1TB/data/torrents/movies:/data/movies
- /srv/remotemount/ZyxelNFS/video/tvshows:/ztvAmivel kuzdok, mint malac a jegen a remote path hozzaadasa. Peldanal maradva a tvshows az 192.168.50.178/video/tvshows alatt erem el, pl win alatt
Nem jovok ra, merre induljak el, mi lehet a gond. Amire tippelek, az, hogy a nas-on a share beallitas jo, a remotemount-al szinten, hiszen rendesen irja hogy mounted & referenced.
Szerintem a compose fajlban b**szok el valami trivialisat, hiszen korabban ugyanezt a nas-t fel tudtam remotemounttal csatolni OMV7 alatt es a JF latta is, csak kozben lett egy szerver upgrade es mind a PVE-t, mind az OMV7-t 0-rol ujraraktam.
Kezdo linuxoskent, megkezdobb homeserverezokent itt a tudasom nekem vegeter, vagy 5x ujramountoltam remotemount-tal, meg a remotemount plugint is legalabb 2x ujraraktam. Ha ott valamit elszabok, akkor OMV errorral elszal, mikor veglegesitem a valtozast, tehat ugy gondolom, hogy ha OK-val vegez itt a mount, akkor helyesen felraktam. Nagyjabol a JF docker-compose is jo lehet alapvetoen, hiszen up-nal nem dob hibat, csak a szokasos end of line uzenet.
Barmilyen tanacsot elfogadok koszonettel!
udv
Bali
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest