Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melyik app jeleníti meg így a konténereket?
-
jézusom
addikt
Köszi! Megfontolandó, de mégse raktam fel a portrainert, újrahúztam az OMVt. Most vettem észre hogy a mappa beállÍtásoknál van "owner" beállÍtás, szerintem ezt elhanyagoltam. Most 3 konténer van fent egyiknél volt hiba, de a sorrend nem volt mindegy, hogy up/check/pull.
-
Sziasztok,
Ezt a watchtower már nekem is ajánlották. Csak feldobom egy konténerben és mindent intéz magától?
-
Brogyi
őstag
válasz
jézusom #1592 üzenetére
jézusom
Próbálj hasznáni "portainer-ce"-t. Messze sokkal könnyebb stack-t használni. Kb. ctrl+c/ctrl+v, és egy ok. Az OMV konténer használatával másnak is gondja volt. Egyedi, nehezen található doksi, vagy nincs.
forintuser
Neked is jó ajánlat a portainer, de itt ajánlották a watchtower-t. Minden update-t megcsinál automatikusan. Nézd:time="2023-12-26T00:30:17+01:00" level=info msg="Found new lscr.io/linuxserver/qbittorrent:latest image (f7a47f280bf7)"
time="2023-12-26T00:30:22+01:00" level=info msg="Stopping /qbittorrent (2866d829d2c4) with SIGTERM"
time="2023-12-26T00:30:33+01:00" level=info msg="Creating /qbittorrent"
time="2023-12-26T00:30:33+01:00" level=info msg="Removing image 97cef37edf66"
time="2023-12-26T00:30:34+01:00" level=info msg="Session done" Failed=0 Scanned=5 Updated=1 notify=no
Semmi backup, és minden működik, minden file ott marad a helyén az ablakban. -
jézusom
addikt
Hali!
OMV-ben szeretnék egy konténert, sajnos ami leÍrásom van(THX Stigma!) az stackben van. Az OMV composában meg csak url-ből lehetne, meg az examplesből, de az meg elég limitált.
Hogyan lehet stacket hozzá adni?
-
forintuser
őstag
Sziasztok. Torrentes kérdés. Container Manager nyilvántartásból felrakott QBitttorrent frissítést jelzett. Rányomtam, sikeresen lejazlott. Viszont belépve az összes torrent eltűnt. A beállítások is. Valamit rosszul állítottam be, vagy itt kell frissítés előtt backup-t nyomni?
-
stigma
addikt
válasz
#79484416 #1588 üzenetére
Hi, köszi a választ, problémát sikerült felfedni, idő hiányában még megoldani nem, mert csak úgy a full jogokat osztogatni nem szeretem
MySQL database error 17 lesz, szintúgy nem épül fel, viszont a probléma az alábbi:
Running as an arbitrary user -->linkDocker user esetében van egy felhasználóm, amivel futtatom a kontnereket (PUID és PGID), viszont wordpress image esetében 2db másik user nevében fut a wordpress konténer --> 33 és 82-es userek, ahol a 33-as lefut, a 82-es nem.
Ezeket ha kijavítom, vagy full jogot adok ssh-n a mappának akkor valszeg menni fog.
Köszi az infót, és egyben ha lesz végleges compose fájlom, benyomom ide is tanulságnak.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Gyári Wordpress-t szeretném futtatni, nem vagyok Docker témában kezdő , de valahogy semmilyen módon nem tudom futtani, hogy jó legyen.
docker-compose fájlom az alábbi:version: '3.1'
services:
wordpress:
image: wordpress
restart: always
ports:
- 8085:80
environment:
WORDPRESS_DB_HOST: db
WORDPRESS_DB_USER: exampleuser
WORDPRESS_DB_PASSWORD: examplepass
WORDPRESS_DB_NAME: exampledb
volumes:
- /volume1/Docker/Wordpress/html:/var/www/html
db:
image: mysql:8.0
environment:
MYSQL_DATABASE: exampledb
MYSQL_USER: exampleuser
MYSQL_PASSWORD: examplepass
MYSQL_RANDOM_ROOT_PASSWORD: '1'
volumes:
- /volume1/Docker/Wordpress/database:/var/lib/mysql
volumes:
wordpress:
db:
Gyári Docker-compose: Link
Hibaüzenetem mely Portainer és Dozzlie által kinyerhő:
AH00558: apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 192.168.16.3. Set the 'ServerName' directive globally to suppress this message
AH00558: apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 192.168.16.3. Set the 'ServerName' directive globally to suppress this message
[Thu Dec 21 21:17:45.740565 2023] [mpm_prefork:notice] [pid 1] AH00163: Apache/2.4.57 (Debian) PHP/8.2.13 configured -- resuming normal operations
[Thu Dec 21 21:17:45.740713 2023] [core:notice] [pid 1] AH00094: Command line: 'apache2 -D FOREGROUND'Probléma annyi, hogy a Wordpress image /config része lefut, mert a megadott mappában létrejönnek fájlok, viszont az adatbázissal lesznek gondok, mert ott üres a mappa.
Docker userem amivel futtatum, jogokkal rendben van. Próbáltam root userrel is hasonló probléma van.
Adatbázis nem áll fel az 100%Wordpress-t 8085-ös potra átirányítottam, mert más alkalmazásom fut 8080-as porton.
A jelszókat kezdetben változatlanul hagytam, de ha próbálkoztam más generált felhasználónevekkel és jelszavakkal is sajnos sikertelenül.Tudnátok ebbens segíteni?
-
pelyib
tag
válasz
Dufresne #1582 üzenetére
Ugynevezett "named volume"-t csinaltal.
Ha atmesz a "Stacks" menupontba es ott szerkeszted a transmission-t akkor kene olyannak lennie hogy "volumes"
Nekem pl igy nez ki:volumes:
- /srv/docker/transmission/config/transmission:/config:rw
- /var/lib/transmission:/downloads
# - /path/to/watch/folder:/watchNeked az eleresi ut helyett csak a nevet kell hasznalnod amit elozoleg megadtal a "Name"-ben
Valahogy igy (/downloads csak egy pelda, lehet neked mashogy van beallitva, h default hova toltson):volumes:
- amiNevetMegadtal:/downloads -
Dufresne
addikt
Ez esetben úgy látom a második opció lesz a nekem megfelelő.
Ezen a felületen úgy tűnik sikerült létrehozni a kötetet, IP cím, mappa és a többi megadásával, legalábbis nem írt hibát a hozzáadásnál.
Viszont a transmission beállításainál a volumes szekcióban itt mit kell megadnom, vagy hogyan? -
pelyib
tag
válasz
Dufresne #1580 üzenetére
Pontoan hogyan adtad meg az elesi utat?
Tudtommal 2 opcio van:
host rendszer csatolja fel valahova a NAS megosztasat, a containernek azt adod meg ahova a host csatolta fel (ahogy kb eddig is tetted)
Vagy maga a dockerre bizod, h csatolja a NAS megosztast: https://docs.docker.com/storage/volumes/#create-cifssamba-volumes -
Dufresne
addikt
Sziasztok
Portainert használok egy Pi4-en és eddig erről futott a transmission egy külső hdd-n. (/var/media/x csatlakozással)
Vettem egy NAS-t és azt szeretném, ha a továbbiakban oda dolgozna a transmission.
Mit és hogyan kellene átírnom a stack-ben, vagy esetleg még máshol hogy működjön?
Stack-ben Volumes résznél átírtam a címet az smb elérési útra, de hibát dob fel update-nél.invalid mount config for type bind: bind source path does bot exists
de itt a régió /var-os elérési útra hivatkozik...szóval itt elakadtam -
-
cigam
titán
A végére csak kitisztult a kép.
- Leállítom az app-ot (konténert)
- A menüjében van egy Recreate menüpont.- Ez előhozza azt a yaml fájlt ami alapján létrejött. Itt kijavítom a dátumot latest-re( pihole/pihole:2022.12.1 -» pihole/pihole:latest)
- Rányomok az update-re, és megcsinál mindent. (Letölti az aktuális image-t, és módosítja(?) vagy lecseréli(?)az aktuális konténert az új paramétereknek megfelelően.
- Ezekután lesz egy régi "2022.12.1" image, ami unused, tehát törölhetős, és egy új "latest", ami nem csak a nevében az. -
cSuwwi
senior tag
A konténert törölni kell nem leállítani
Utána szabadul fel és törölhető az image. De látszólag ez már a latest, ha most írtad át, jó lesz az az image.
Próbálj meg egy új containert deployolni (de töröld előtte a régit).
Jobban már nem tudom elmagyarázni, ha nem megy stigma kommentjében ott a szájbarágós gyorstalpaló. Kitartás, fog menni... idővel -
cSuwwi
senior tag
Nem duplázott az, hanem a services alatti egy label ez esetben, amit a végén definiálsz.
Csak egy írható könyvtár kell neki, semmi köze nincs az /etc-hez, csak ez lett a neve. Azt csatolja be a containerben a neki megfelelő helyre, esetünkben a /etc/pihole-ba.
Az én configomban is saját home-omban van könyvtár amit használok storagera.
Ha tudsz bármilyen könyvtárat írni, akkor azt ha megadod neki menni fog.Igen elég korlátosnak tűnik, nekem ezért mennek a dockeres dolgok egy raspberry piről, mert nincs semmilyen korlátozás.
-
cigam
titán
Valószínűleg biztosra mentek, és a NAS kiadásakor elérhető verziót tesztelték, és azt a verziót tették bele. Így biztosra mentek, hogy véletlenül sem egy éppen valamiért problémás kiadást fog telepíteni.
Az nagyobb gáz, hogy ez később sem módosítható, pedig van rá menüpont, mutattam is képet róla.Nálam picit bonyolultabb, mert bridge-en keresztül önálló IP címet kap
--
version: "3"
services:
pihole:
image: pihole/pihole:latest
networks:
qnet-network:
ipv4_address: 192.168.10.4
environment:
WEBPASSWORD: titok
TZ: Europe/Budapest
volumes:
- etc-pihole:/etc/pihole
- etc-dnsmasq.d:/etc/dnsmasq.d
restart: unless-stopped
networks:
qnet-network:
driver_opts:
iface: eth0
driver: qnet
ipam:
driver: qnet
options:
iface: eth0
config:
- subnet: 192.168.10.0/24
gateway: 192.168.10.1
volumes:
etc-pihole:
etc-dnsmasq.d:
Ez a duplázott "volumes" szekció is érdekes, mert szerintem újradefiniálja, "felülírja" az /etc/pihole és /etc/dnsmasq.d útvonalat, mivel a NAS-on eleve nem férsz hozzá az /etc-hez, ezért a ContainerStation felületén van egy külön "volumes" fül:
Szerintem erre hivatkozik a yaml második "volumes" bejegyzése, és a WEB-es felületen definiált útvonal fog hozzá tartozni.
Sajnos nagyon sokminden másképpen van mint egy mezei Docker esetén, hogy véletlenül se tudja elrontani az user 1.0. Sajnos ez sok hátránnyal is jár. -
cSuwwi
senior tag
Működő containerből sehol nem lehet az imaget törölni, ez a portainerben és terminálról is így van. Nem is ezt írtam.
Hanem leállítod a containert első lépésként, majd utána törölöd az imaget. És ha ilyenkor deployolod és latest-en van akkor lehúzza a friss imaget és abból építi meg a containert.
Igen, arra az időszakra nem fog futni a pihole.Ha container eldobható, újraépíthető, a konzisztens adatokat nem ott tároljuk, hanem külső volume-okon (ami itt a pihole adatbázisa, a configokat pedig a yaml fájlban). Ha konténer újrabuildelés után nincsenek meg az adataid korábbról, akkor nem jó a yaml fájlod.
Nálam ilyen a yaml, a volume részen látod hol tárolja a beállításokat. Ez a hivatalos pihole docker oldalról van.
# More info at https://github.com/pi-hole/docker-pi-hole/ and https://docs.pi-hole.net/
services:
pihole:
container_name: pihole
image: pihole/pihole:latest
# For DHCP it is recommended to remove these ports and instead add: network_mode: "host"
ports:
- "53:53/tcp"
- "53:53/udp"
- "9002:80/tcp"
environment:
TZ: 'Europe/Budapest'
WEBPASSWORD: 'nem-muszaj-de-akkor-nem-generalt-lesz-hanem-ez'
# Volumes store your data between container upgrades
volumes:
- '/home/pi/docker/pihole/etc-pihole:/etc/pihole'
- '/home/pi/docker/pihole/etc-dnsmasq.d:/etc/dnsmasq.d'
# https://github.com/pi-hole/docker-pi-hole#note-on-capabilities
-
stigma
addikt
Hi, már próbált segíteni cSuwwi fórumtárs, de ahogy olvasom nem sikerült.
Igaz nem kérdeztem, tippeltem és bejött a gondolatom, ez gondolom QNAP Dockeres gyári alkalmazás, amiben nem olyan egyszerű konténert létrehozni, igaz vannak template-k amiket én mondjuk sosem használnék.
Syno NAS-om van, ott sema gyári kliens-t használom (Container Manager) hanem Portainer-t mert jóval megkönnyíti az életemet.
Qnap esetén konténer frissítésre ezt találtam: Update Container Version in QNAP Container Station 2 - Brian Prom Blog (promincproductions.com)Logout-ot írtam róla, ami száhjbarágós: Portainer alapok - LOGOUT.hu blogbejegyzés
Ha konténert teszel fel, nagyon fontos szabály, hogy sosem írsz verziót a végére ami nálad van, hanem ":latest" lesz a jó megoldás, ott majd mindig fog keresni új konténert watchtower, vagy manuálisan ha frissíted.
Nem leszólni akarlak, és a gyári klienseket, de nekem Portainerbe berakni a docker-compose fájl, vagyis stacket 10mp dockerhb-ról, átírni az elérési utakat + PUID/PID és egyéb váltózókat kb 1 perc, majd deploy és már megy is a konténer.
Frissítés kb 2 kattintás Portainerben. -
cigam
titán
Az a baj, hogy itt a WEB-es felületen ez nem működik, vagy nem találtam meg.
Amíg létezik olyan "app" ami használja az image-t, nem tudom törölni, csak akkor ha törlöm az app-ot (a yaml fájlból létrehozott konténer), ezután tudom törölni a konténert, és csak ezután az image-t.
Vagyis nincs olyan hogy egy működő konténer alól kirántom az image-t.
Végül mégiscsak létre kellett hozni egy új app-ot az eredeti yaml fájl módosított verziójával, ami új üres adatbázist hozott létre magának. -
cSuwwi
senior tag
Vagy nem frissült le az image, és deploynál még mindig a régi 2022-esből építi újra.
Vagy nem lett a container újraépítve a letöltött új imageből.Töröld a konténert, utána az összes pihole-os imaget amit látsz és utána deployold (akkor az imaget letölti ami a latest lesz, utána mennie kell).
az addig felhalmozott adatok/beállítások ne törlődjenek
nem fognak, minden beállítást külön tárol, törölheted az imaget és a konténereket bármikor, a compose fájl alapján újraépíthető a korábbi beállításaiddalÉn minden containerem kézzel frissítem, pont az említett okok miatt. Ha automatikus futással nem sikerül akármi miatt, az gond. Ha én indítom akkor ott vagyok és megoldom. Csak értesítés kell, hogy frissülni akar, erre is jó a watchtower vagy a korábban említett diun, ami nekem külön jó, mert pushovert használok pl. szerver alertekre is és jön pushban mit lehetne frissíteni, mit szedett le a radarr/sonarr, stb.
-
cigam
titán
Igen, erre rájöttem, és ebből lett az általatok is javasolt pihole/pihole:latest image, de ennek ellenére a pihole WEB-es felülete mégis azt írja, hogy a Docker Tag 2022.12.1, és villog a frissítés elérhető felirat.
Ami azért fura, és nem tudom honnan veszi, mert az image fülön a "Tag" át van írva latest-re:
Nem maga a pihole frissessége izgat, hanem kitanulnám a Docker frissítését, de úgy hogy az addig felhalmozott adatok/beállítások ne törlődjenek, de elég zsákutcának tűnik. -
cSuwwi
senior tag
A kép amit feltöltött az alapján az van, látszik az image neve.
Én inkább arra tippelnék, hogy az image outdated, és nem frissíti le valami ok miatt.Cigam: Portainerben vagy terminálon lépj be, és töröld kézzel az imaget és a konténert is, majd generáld le újra és jó lesz.
Én is most frissítettem, portainerből szoktam kézzel, a piholeban pont nincs semmi olyan ami miatt érdemes állandóan updatelni, a listákat magától lehúzza.Ez a legfrissebb: Docker Tag 2023.11.0 Pi-hole v5.17.2 FTL v5.23 Web Interface v5.21
-
Brogyi
őstag
Szerintem te összekeversz itt valamit. pihole/web, és a pihole/pihole, na, és a pihole/docker-pi-hole különbözőek, és a verziójuk is. Más társaságok tartják karban, és így más a verzió számuk. Tehát ami tetszik verziószám szerint, akkor azt ad meg a name alatt. Pl. pihole/pihole:latest legyen.
A nagyobb verziószámú januárban lett frissítve utoljára. A kisebb veziójú pedig ma.
Maradj a gyártónál az a pihole/pihole:latest.
Ha mégis rosszul látom akkor a profik kiigazítanak majd. -
Ad@m
tag
Nálam a docker-composeos containereknel neha nem sikerult frissitenie, meg volt hogy belefutottam olyanba is, hogy a frissites bar sikerult a container nem ment jol (pl adott image megsem volt kelloen letesztelve minden enviromenten, vagy csak volt kozben egy db konvezio ami nem sikerult) igy nekem csak a watchtower notifyol hogy van frissebb, igy felugyelet mellett tudod a kontenert elinditani es tesztelni megfefeleloen mukodik e
ez a compse fileom hozza:watchtower:
image: containrrr/watchtower
container_name: watchtower
volumes:
- /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock
environment:
WATCHTOWER_MONITOR_ONLY: 'true'
WATCHTOWER_NOTIFICATIONS: shoutrrr
WATCHTOWER_NOTIFICATION_URL: xxx
command: --interval 10800 yyy yyy
az WATCHTOWER_NOTIFICATIONS es a WATCHTOWER_NOTIFICATION_URL azt definialja hogyan tudsz ertesitest kapni (pl email, slack, matrix, discord) [link]
az yyy meg egy szokozzel elvalasztott lista melyik containereket figyelje -
stigma
addikt
Hi, ha van frissebb és Portainered is akkor van lehetőség manuális frissítésre is:
Konténer frissítés Portainerben:
a konténer nevére kattintva felül van egy Recreate és ott a ,,Pull latest image" legyen elhúzva a csúszka, mert azzal szedi le az új image-t.
Vársz egy picit és a rendszer megcsinálja.Watchtower automatikusan frissíti a konténereket, de azokat amiket szeretnél.
Én sosem használtam, mert nem akarom, hogy probléma legyen ha új konténer nem jó, de tudtommal a frissítendő konténer LABEL-jébe még meg kell adni valami hasonlót:
Container selection - Watchtower (containrrr.dev)Lehet szar aloldalt linkeltem, de itt szerintem megtalálod, hogy kell csinálni.
-
cigam
titán
válasz
g.gergo #1558 üzenetére
Csak az csinálja, mert csak ez fut Docker-ben. Egy TS233-as Qnap NAS-on belül fut, és csak a WEB-es felületen keresztül férek hozzá. Szóval igencsak korlátos a hozzáférésem.
Most beállítottam, hogy ha leáll akkor indítsa újra magát.
Amúgy nem is értem, miért nem futtatja le azonnal a frissítést, miért időzíti egy nappal későbbre.
Ja, és így néz ki a yaml kód:
services:
watchtower:
image: containrrr/watchtower
volumes:
- /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock -
g.gergo
senior tag
Csak a pihole-lal csinálja ezt? Manuálisan tudod frissíteni? Gondolom ilyen docker restart, és hasonlókon túl vagy. Milyen restart opció van beállítva? Milyen parancssort használsz a watchtowerhez? Általában ez a watchtower által írt utolsó üzenet, és azt jelenti, hogy Docker azt mondta, hogy hagyja abba a frissítést.
-
cigam
titán
Dockerben fut a Pi-hole, és a WEB oldal alján megjelent egy üzenet, hogy van frissebb.
A wtachtower-t ajánlották, hogy ez pont azt csinálja, hogy felfrissíti a többi konténert. Látszólag nem megy neki:
time="2023-11-17T11:38:56Z" level=info msg="Watchtower 1.7.1"
time="2023-11-17T11:38:56Z" level=info msg="Using no notifications"
time="2023-11-17T11:38:56Z" level=info msg="Checking all containers (except explicitly disabled with label)"
time="2023-11-17T11:38:56Z" level=info msg="Scheduling first run: 2023-11-18 11:38:56 +0000 UTC"
time="2023-11-17T11:38:56Z" level=info msg="Note that the first check will be performed in 23 hours, 59 minutes, 59 seconds"
time="2023-11-18T11:39:18Z" level=info msg="Session done" Failed=0 Scanned=2 Updated=0 notify=no
time="2023-11-19T00:13:54Z" level=info msg="Waiting for running update to be finished..."
time="2023-11-25T16:28:26Z" level=info msg="Watchtower 1.7.1"
time="2023-11-25T16:28:26Z" level=info msg="Using no notifications"
time="2023-11-25T16:28:26Z" level=info msg="Checking all containers (except explicitly disabled with label)"
time="2023-11-25T16:28:26Z" level=info msg="Scheduling first run: 2023-11-26 16:28:26 +0000 UTC"
time="2023-11-25T16:28:26Z" level=info msg="Note that the first check will be performed in 23 hours, 59 minutes, 59 seconds"A "waitin for runing update" után leállt a futása. Most indítottam el megint. Mit csinálok rosszul? Miért nem frissített?
-
neo81
senior tag
Tud valaki ajánlani olyan CoreELEC 20.3-as vagy 21.0-ás nightly verziót, amelyben repoból lehet telepíteni a Dockerhez a Portainer kiegészítőt?
20.2-esben benne van a CoreELEC Add-ons/Kiegészítő tárolóhely/LinuxServer.io's Docker Add-ons-ban, de ezzel a verzióval lejátszási problémáim vannak néhány fajta videóval.
-
Nemrég találtam rá erre a srácra, nagyon szuperül magyaráz, és van közte Docker videó is. 18 perc alatt elmagyaráz mindent, amire egy kezdőnek (vagy akár haladónak) szüksége lehet.
Build YOUR OWN Dockerfile, Image, and Container - Docker Tutorial
-
Brogyi
őstag
-
pelyib
tag
Nem tudom most megnezni, de a Portainer szerintem pont jelzi ha invalid a yaml, nem is engedi menteni.
Amugy dokumentacio olvasasa. Ugy h fogalmad nincs mit csinal pontosan nem kene mindenfelet a netrol futattni.
Ha a VS Code-ra gondoltal az pedig egy sima szovegszerkeszto, 1-2 pluginnal pedig kellemesen tudod benne szerkeszteni a docker compose yaml fajlokat. -
Brogyi
őstag
Egy Portainer/Docker kezdő kérdésem lenne. Az internet tele van docker.yml file-kal. Természetesen sokszor beleszaladtam egy "space" hibába. A kínlódás helyett ti mit alkalmaztok? Nekem nem kell Visual Studio. Nem kóder vagyok. Csak egy felhasználó aki ctrl+c/ctrl+v és had szóljon. Várom a tippeket. Köszi.
-
cSuwwi
senior tag
Ha módosítani akarod kívülről akkor elég a mount szerintem, nem kell külön bemásolni, mert a mount miatt nem fog látszani, mert arra a könyvtárra húzod rá a becsatolt könyvtárat. A konténer indításakor ha létezik azon az elérési úton a fájlod akkor látszani fog.
Kb. minden service így működik, hogy külsőleg mountolt könyvtárból megy minden, hogy független legyen a konténertől. Másolni csak azt szoktam amit nem fogok módosítani, de szükséges a futáshoz (bár azt is érdemes environmentből ha megoldható) -
Ad@m
tag
Azt szeretnem csinalni, hogy van egy script amihez kell config file. es azt szerentem hogy ez a config file ha elindul a container legyen ott default valueval, de ha kell tudjam modositani annelkul h belemegyek a containerbe (csak container leallitas config modositas es ujrainditom a containert) Mivel a script panaszkodott h nincs meg a config filet, ezert csak az ls van most benne hogy lassam egyaltalan ott van e a file.
-
cSuwwi
senior tag
Mit szeretnél csinálni?
A docker fájl alapján létrehozol egy konténert, belemásolsz 1 fájlt majd listázod és exit 0-al leáll. Tehát a container tartalmazza a fájlt ha újra elindítod.
A mountolásnál a bal oldali könyvtárat csatolja be a container megadott könyvtárába, tehát befelé, nem kifelé. Ha csinálsz előtte egy config könyvtárat és beleraksz pl. egy config2.json nevű fájlt akkor a futtatás után azt fogja kiírni az ls parancs miatt hogy config2.json, mivel azt a külső könyvtárat mountoltad fel.
-
Ad@m
tag
Sziasztok,
van egy ilyen rendkivul egyszeru dockerfileom, de valami nem stimmel vele:
FROM alpine:latest
VOLUME ["/config", "/downloads"]
RUN mkdir -p /config; \
mkdir -p /downloads
RUN chmod 777 /config; \
chmod 777 /downloads
WORKDIR /config
COPY config.json /config
CMD ["ls", "/config"]a terv h ez megcsinalnal 2 konyvtarat (/config es /downloads) es mindketto volumekent is felmappelheto lenne a configba pedig belemasolna a config.json filet.
Ezzel keszitem a buildet:
docker build --no-cache -t tmp/tmpcode:0.1 .
ha megprobalom futtatni ezzel a parancsal :
docker run tmp/tmpcode:0.1
akkor szepen meg is van a config.json
ha megprobalom a volumet felcsatolni :docker run -v ./config:/config tmp/tmpcode:0.1
akkor nem, annyi tortenik hogy lekrealodik a config konyvtar es ures marad, itt azt varnam hogy a config.json bele kerulneVan valami tippetek mit is rontok el itt?
-
-
Thusor
őstag
Pontosan ezt próbáltam volna:
$ singularity shell miniconda3.simg
INFO: Converting SIF file to temporary sandbox...
Singularity> conda --version
conda 23.9.0
Singularity> conda update --all
Retrieving notices: ...working... done
Collecting package metadata (current_repodata.json): done
Solving environment: done
## Package Plan ##
environment location: /opt/conda
The following NEW packages will be INSTALLED:
brotli-python pkgs/main/linux-64::brotli-python-1.0.9-py311h6a678d5_7
The following packages will be REMOVED:
brotlipy-0.7.0-py311h5eee18b_1002
The following packages will be UPDATED:
conda-libmamba-so~ 23.9.1-py311h06a4308_0 --> 23.9.3-py311h06a4308_0
libcurl 8.2.1-h251f7ec_0 --> 8.4.0-h251f7ec_0
libnghttp2 1.52.0-h2d74bed_1 --> 1.57.0-h2d74bed_0
pip 23.2.1-py311h06a4308_0 --> 23.3-py311h06a4308_0
urllib3 1.26.16-py311h06a4308_0 --> 1.26.18-py311h06a4308_0
Proceed ([y]/n)? y
Downloading and Extracting Packages:
Preparing transaction: done
Verifying transaction: failed
EnvironmentNotWritableError: The current user does not have write permissions to the target environment.
environment location: /opt/conda
uid: 12461
gid: 12461
Singularity>
-
Thusor
őstag
Docker kontérben fut a miniconda 3. Pontosan innen telepítettem: [link]
A konténerben szépen fut a conda, de nem tudtam rájönni, milyen módon tudom benne telepíteni a szükséges csomagokat. A docker file Singularity 3.11.4-es verzión fut egy HPC környezetben. Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan tudnám használni docker környezetben aconda update --all
ésconda install
parancsokat? Shell-ben próbálltam manuálisan frissíteni de ott azt írta a rendszer, hogy nem tudja írni a konténert. -
gazso75
aktív tag
Sziasztok,
a Radarr 3 napja nem indul, másnak is van ilyen problémája ?
{ "message": "Unable to cast object of type
\u0027DryIoc.ScopedItemException\u0027 to type \u0027Microsoft.AspNetCore.
Authorization.IAuthorizationHandler\u0027.", "description": "System.
InvalidCastException: Unable to cast object of type \u0027DryIoc.
ScopedItemException\u0027 to type \u0027Microsoft.AspNetCore.Authorization.
IAuthorizationHandler\u0027.\n at DryIoc.Converter.DoConvertMany[R]
(Object[] items) in /_/src/DryIoc/Container.cs:line 3967\n at
DryIoc.Interpreter.TryInterpretAndUnwrapContainerException
(IResolverContext r, Expression expr, Object\u0026 result)
in /_/src/DryIoc/Container.cs:line 3052\n at DryIoc.Container.
ResolveAndCache(Int32 serviceTypeHash, Type serviceType, IfUnresolved
ifUnresolved) in /_/src/DryIoc/Container.cs:line 431\n at DryIoc.
Container.
System.IServiceProvider.GetService(Type serviceType) in /_/src/DryIoc/
Container.cs:line 341\n at Microsoft.Extensions.DependencyInjection.
ServiceProviderServiceExtensions.GetRequiredService(IServiceProvider
provider, Type serviceType)\n at Microsoft.Extensions.DependencyInjection
.ServiceProviderServiceExtensions.GetRequiredService[T](IServiceProvider
provider)\n at Microsoft.AspNetCore.Authorization.
AuthorizationMiddleware.Invoke(HttpContext context)\n
at Microsoft.AspNetCore.Authentication.AuthenticationMiddleware.
Invoke(HttpContext context)\n at Microsoft.AspNetCore.Diagnostics.
ExceptionHandlerMiddleware.\u003CInvoke\u003Eg__Awaited|6_0
(ExceptionHandlerMiddleware middleware, HttpContext context, Task task)" }
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Synology 918+, docker, adguardhome.
Figyelmeztetés státuszban van az adguardhome. Ez a hibaüzenet:
Ezt hogy tudom megoldani?
-
Brogyi
őstag
"How to enable/disable image Up-to-date indicator"
Ez a portainer funkció csak a fizetős (BE) kiadásban érhető el?
Esetleg nincs valamilyen cli docker parancs ami feldobja, hogy melyik az elavult/régi, és van új verzió? -
aerol
tag
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy Raspi 4-em, OMV6 fut rajta, docker-ben szeretnék futtatni Openvpn klienst, tulajdonképpen torrentet vpn-en keresztül.
Az Openvpn szerver az saját, egy kis router-en fut teljesen jól. Amit eddig találtam DB Tech-es leírást, az nem jó, mert linux/amd64 architektúrára épül. Van valakinek ilyen, vagy ehhez hasonló konfigja?
Előre is köszi a segítséget.
-
stigma
addikt
válasz
haddent #1523 üzenetére
Hi haddent, köszi , hogy mindig ilyen jól és pontosan fogalmazol, ez nekem sokat segít.
Owncloud-ra még azóta sem volt időm feltenni sajnos, igaz konkrét docker-compose fájlt nem találtam, amiben csak a paramétereket kellett volna áltírni ( githib és Owncloud dev-es oldalt is néztem).
DIY NAS-om mely OMV-s alapokon mentm leváltottam egy Synology DS423+-ra amibebena Dockerezés 99%-ra ugyanaz, néha 1-2 dolgot másabb mint a megszokott.
Nextcloud-ot sokáig használtam, aztán elengedtem , mivel a dashboard része/böngészés eléggé lassú volt, mégha pár fájlt/fotót/stb osztottam meg másokkal is.
(Nextcloud + mariadb-t használtam, próváltam a Nextcloud All in One-t is de nekem ennyi plussz alkalmazás nem szükséges)
Syno esetén Syno Drive és FileStation az ami megolgás lehet, de egyik fapados , másik nem rossz (FileSattion) viszont gondoltam Docker alapokon építkezem.2. kérdésem, mint annó letöltések/töltésekkel/törléssel kapcsoaltban írtam, szerintem tárgytalan, mert a letöltött releasek-re érzékeny vagyok ha szar, , igaz sokat Qbit RSS-el töltök le, de akkor megadom magamnak a kényeztetést, hogy hetente 1 sör melett a letöltött anyagaimat törlöm, minthogy automatikusan töröljem időközönként.
(Mivel család bővült így van úgy hogy 1-2 hónapig filmeket törltök le, és darabokban nézem meg, mert a hobby/szabadidő lekorlátozódott)
Köszönöm az infót és segítséget.
-
haddent
addikt
A mountokat jól kell bizony, de ez valahogy evidens számomra, mi értelme lenne 5 konténerben és 1 hosztban máshova tenni a directorykat? Pont akkor lesz átlátható, ha amúgy is minden egybevág, szerintem.
Letöltésnél én azt szoktam, hogy hagyom, hogy ráfusson a full releasre, majd qBit -ben átállítom, hogy nekem csak az 1. évad kell, köszönöm. Ugyanígy később a 2., 3. stb.. Tök jól megy mindig.
A legnyűgösebb az, ha kb. 100 -ból 1x nem találja meg hasonló okok miatt a torrentet amit kéne. Na akkor Prowlarr kézi keresés, onnan átküld qBit, majd Sonarr/Radarr a Wanted/Import manual végigkattintva beimportálja ugyanúgy. Mindez szintén végig 100% webgui, akár mobilról is. Szóval nekem felbecsülhetetlenül kényelmesebb, mint böngészni a nemzeti beszerző kft oldalát, letölteni a torrent fájlt, letölteni, dlna/kiírni usb blabla..
Én tényleg kényelmi szempontból használom, nem spórolás. De nekem az sem megoldás, hogy Netflix, HBO+, Disney+ meg még 5 másik és akkor váltogassak appokat meg mittudomén.. Nem kösz... Majd ha lesz egy egységes és ráadásul minőségre sem olyan.. (Ellenben YouTube Premium -om a megjelenése óta van - olyan havidíjon aminek már híre hamva sincs, mert nem emelik folytatólagos előfizu esetén
, szóval ami jó, azért fizetek. Ami nem, azt megoldom nekem jól)
-
cSuwwi
senior tag
válasz
haddent #1524 üzenetére
Én is így használom, kényelmes de vannak limitei.
Pl. a containerek mount pontjait jól kell beállítani, nem amit alapból javasol a sonarr/radarr a /tv meg /movies, mert akkor nem megy a hardlink, csak fallbackként a copy/delete.
Vagy ha régebbi véget ért sorozatot néz az ember, a nemzeti letöltőoldalon jellemzően 1 torrentben van az összes évad, amit nem biztos hogy egyben le akarok tölteni, inkább ahogy haladok az évadokkal. Viszont a qbittorrent automatikus törlésnél csak torrentfájl és adatok vannak, így újra le kell ilyenkor szedni, ami persze hibát fog adni ha előtte nem lett törölve minden fájl az adott elérési útvonalon. Vagy le kell simán állítani a qbitben akkor nem törli.
Szóval macerás ilyen esetekben. Friss sorikat kell nézni -
haddent
addikt
2. kérdésedre: Nem, a Radarr és Sonarr sem fog automatikusan törölni. Más a haszna és szerintem megéri, sokkal felhasználóbarátabb és kényelmesebb, mint az RSS nyűg. Amit én ajánlanék: a Radarr és a Sonarr használatával tudsz hard symlinket használni. Ez azt jelenti, hogy 2 "pointer" mutat ugyanarra a blob -ra a disken. Csak akkor szűnik meg az adat, ha mindkettő törlődik. Na, ezek után a Qbit -en beállítod, hogy 1 hét seed után törölje, ott már ne keltsen zavart. Majd Radarr / Sonarr felületen szépen kényelmesen havonta-fél évente amikor kedved van átnézed mi nem kell már és törlöd egy kellemes felületről. Én ezt csinálom.
Ha mégis tök automatán és vakon szeretnéd: https://github.com/hrenard/cleanarr/
-
haddent
addikt
Szia!
Játszottam vele attól a ponttól kezdve, hogy elérhető volt GitHubon bármilyen publikus verziója. Többször commitoltam is bugfixet, mert volt és van bőven..
Alapvetően pluginokat egyelőre felejtsd el, csak cloud + office az ami tényleg működik, az viszont kifogástalanul és gyorsan.Egy bajom van vele személy szerint: mindenáron eröltetik a DecomposedFS pszeudo-fájlrendszert. Ennek az eredménye, hogy minden user minden állománya random mappákban random binary blobokként szerepel, ezért backupolhatsz, de kizárólag szintén oCIS -sal tudod "böngészni". Nem szeretem az ilyet.. Ezért, mint az előző bugoknál, beszéltem a fejlesztőkkel, megkaptam, hogy az úgy a jó. Kérdeztem, hogy akkor esetleg FUSE mount opció? Persze persze lehetséges, tessék kérem írjam meg hozzá és menni fog. Kösz.. majd ha fizettek a fejlesztői munkámért.. Azért lóf#$?! -nak is van ám vége.. Nemár..
Ettől függetlenül nagyon várom, hogy valaki az említett FUSE drivert megírja, azonnal kérdés nélkül váltok Nextcloud -ról, mert ezek a PHP -s backendek szarok.. Ha téged említett probléma és a pluginok hiánya nem zavar, akkor nyugodtan, hajrá!
-
Aethel
aktív tag
Na, újra itt.
Eddig ment minden jól, a NAS-on viszont át kellett pakolnom a mappákat máshova. Így gondoltam elég lesz csak a yml fájlban az eléréseket módosítanom.
De valamiért olyan hibaüzenetet kapok folyton mintha a yml fájl módosítást totál figyelmen kívül hagyná. Próbáltam biztos ami biztos alapon a docker-compose -f ELÉRÉS ÚTVONAL/docker-compose.yml up paranccsal is, de a hibaüzenetben mindig a régi elérési útvonalra hivatkozik, ami persze már nincs.
Hol tárolhatja a még régebbi verziójú yml fájlt ez a szemét? -
stigma
addikt
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy valaki mostanság valaki kipróbálta a Owncloud Scale 3.0-t?
[Official] | [Docker install] | [Owncloud Dev]NAS Update volt (OMV , Xpenology) melyről Synologyra váltottam, viszont a gyári drive-al annyira nem vagyok megelégedve.
Másik alternatíva a szokásos Nextcloud, de most valami minimal pár felahsználós egyszerű self-hosting cloud-ot keresek.Ha valaki már feltette, valami step-by-step leírást dobna plz. Köszi.
-
ugyes
senior tag
válasz
szuszinho #1516 üzenetére
Windows alól nem mindig engedi közvetlenül.
@szuszinho: csinálj egy kötetet (volume) mondjuk SMB vagy NFS eléréssel, amely a NAS-od könyvtárára mutat. Majd ezt a kötetet csatold hozzá a konténerhez.
Nálam ugyanez, csak Jellyfin. Példa:ports:
- 8096:8096
- 8920:8920
volumes:
- C:\Users\data\docker\jellyfin\config:/config
- C:\Users\data\docker\jellyfin\cache:/cache
- D:\Video:/media1
- D:\Calibre directory:/media2
- D:\Letöltések\Fotók:/fotok
- show1:/show1volumes:
show1:
driver_opts:
type: cifs
o: username=XX,password=YYYYYY,vers=3.0
device: //192.168.0.38/media/sorozat -
szuszinho
őstag
Fel kell csatolni a konténernek a hálózati mappát.
-
Aethel
aktív tag
Üdv!
Remélem tudtok segíteni, egyedül nem jövök rá hogy kellene megoldanom.
Windows gépen van a Docker Desktop, amin fut egy Kavita nevű ebook olvasó app. Van egy Synology nas itthon (régi darab, nem fut rajta se docker, sem semmi szinte, csak fájltárolásra használom), amin a könyvek vannak. Hogy tudom megoldani, hogy a windows rendszeren futó docker appban be tudjam tallózni a NAS-on lévő könyveket? Amiket találtam a neten infók, olyan opciók már nincsenek a Docker Desktop-ban.
Sajnos nem vagyok gyakorlott docker user, csak kattingatok ide-oda -
dew28
aktív tag
Sziasztok, eddig qnap-os container stationt hasznaltam, most szeretnek atallni egy kulon szerverre, teljesen szuz debian 11, es docker telepites. Az miert lehet, hogy ha macvlan-ra pakolnek egy uj kontenert, akkor az a host gepen kivul masrol nem pingelheto, es a kontenerbol sem erek el mas ip-t?
10.10.1.1 a router, 10.10.1.70 a host
docker network create -d macvlan \
--subnet=10.10.1.0/24 \
--gateway=10.10.1.1 \
-o parent=eno1ket napja probalom google-zni, de mar feladtam..
-
stigma
addikt
Sziasztok.
2 gyorsérdsem lenne, melek az alábbiak:
1. Nextlcoud: Hivatalos oldalon a sima "Base version", amit fel szoktam tenni, de most valamiért a 10.6-os mariadb-vel valami gond van szerintem, mert az általam kreált databse mappa üres, hibaüzenetre nem emlékszem pontosan.
Másnál is gond van?.
Synology NAS-om van (DS423+), kb 10-15 másik konténer tökéletesen fut rajta.2. Plex +Qbittorrent: Qbittorrent RSS szürűvel szedek le egy ideie a nekem szükséges sorozarokat. sok olyan sorozat , melyet megnéztem, mindig elfelejtek törölni, ezért manuálisan szoktam havonta.
Gondolom a Radarr(Filmek) és Sonarr(sorozatok) appal meg lehet azt oldalni, hogy mondjuk megnézés után pár nappal később törölje, miután megnéztem?
A pár nap késés/késleltetés azért kellene, ha még seedelni kellene ne törölje idő előtt. -
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Egy Postgresql adatbázist szeretnék docker konténerben futtatni, úgy hogy kívűlről is el tudjam érni.
Először lehúztam:
docker pull postgresMajd futtattam:
docker run -p 5432:15432 --name some-postgres -e POSTGRES_PASSWORD=<password> -d postgresAztán létrehoztam egy test adatbázist parancssorból, amit parancssorból ki is tudok listázni.
Próbáltam kívűlről DbVisualizer-ből elérni, de nem sikerült, azzal a hibaüzenettel, hogy a 15432-es porton nem elérhető.A hibaüzenet:
An error occurred while establishing the connection:
Long Message:
Connection to localhost:15432 refused. Check that the hostname and port are correct and that the postmaster is accepting TCP/IP connections.
Details:
Type: org.postgresql.util.PSQLException
SQL State: 08001
A database url:
jdbc:postgresql://localhost:15432/test
Tudtok valami ötletet adni miért nem tudom elérni? A portot nem akartam az 5432-n hagyni, mert már fut local-ba egy Postgresql, amit nem akarok leállítani. -
cog777
senior tag
Van egy docker-es build rendszerunk, atadjuk az UID es GID-t, remekul mukodik.
Azonban ha save-el elmentem egy fajlba, majd load-al betoltom egy masik gepen mas user-kent, akkor a docker-compose run/up mindig ujra buildeli.
Mi lehet a problema, miert gyartja ujra amikor load-al beimportaltam? Talan azert mert atadtam a uid-t? It van az eredeti (sjb50-cmake ) es az ujragyartott (t_sjb50-cmake):
REPOSITORY TAG IMAGE ID CREATED SIZE
t_sjb50-cmake latest c8039c05c5c8 11 minutes ago 2.8GB
sjb50-cmake 1.0.0 c42a0b7349bc 41 minutes ago 2.8GB
A cel az lenne hogy egy image-t legyartva, oda adhassuk a tobbi fejlesztonek, ahol a forras kodok mappelve vannak es a leforditott binaris is egy host-al megosztott mappaba kerul[bocs a hunglish miatt, nem tudom a magyar terminologiat]
-
stigma
addikt
Sziasztok, 2 kérdés miatt zavarok.
Synology NAS-ra váltottam, valami nem stimmel nekem, de lehet csak fáradt és láma vagyok, de segítsetek kérlek.
1. kérdés: OMV-ről váltottam Synologyra, stackeket lefutattam ahol általában az általam használt konténereknek mindegyiknek saját bridge hálózata van.
Amiket feltettem pl.: qbittorrent, dozzle, plex, glances, stb.
Ez jó így, vagy módosítsak ezeken a stackeken, hogy amit tudok 1 bridge hálózatra tegyek?Erre dobnátok nekem példát, hogy az itteni stackek esetén ez hogy nézne ki, mit módosítsak a sorokon? Dozzle, qbittorrent
2. Synology-ra Adguard:
OMV esetében resolved.conf fájtl kellett módosítani, itt gondolom nem kell ugye?
új macvlan-ra akartam telepíteni de hibára futottam.
routerem 192.168.50.1 a címe, ezért ilyen a subnet, az ethernet neve eth0Mavclan-t így hoztam létre.
docker network create -d macvlan \
--subnet=192.168.50.0/24 \
--gateway=192.168.50.1 \
-o parent=eth0 adg_netdocker-compose/stack fájlom ez volt, melyet Portainerben akartam futtatni, de nem tudam. Hibaüzenetre nem emlékszem
services:
adguard:
container_name: adguard
image: adguard/adguardhome
ports:
- 53:53/tcp
- 53:53/udp
- 67:67/udp
- 68:68/tcp
- 68:68/udp
- 583:583/tcp
- 80:80/tcp
- 3000:3000/tcp
volumes:
- /volume1/Docker/Adguardhome/workdir:/opt/adguardhome/work
- /volume1/Docker/Adguardhome/config:/opt/adguardhome/conf
networks:
adg_net:
ipv4_address: 192.168.50.100 # ez az in nem foglalt ez 100%
networks:
adg_net:
external: trueLehetett az hiba, hogy létrehozáskor még az OMV NAS futott + Adugard is be volt írva a router DNS címébe és emiatt állt meg a telepítés?
Válaszokat előre is köszi.
-
Ronyman
aktív tag
válasz
gazso75 #1504 üzenetére
Ez az eredeti
Nem ezzel működik, a lényeges dolgokat átírtam benne
Ha jól sejtem akkor ennyit kell beletennem az image futtatásakor?
network_mode: "host"
akkor ki kell szednem a networksnél lévő -localocs sorokat
Most kezdtem el ismerkedni a témával, szóval ne toljatok le nagyon
-
Ronyman
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Röviden vázolom a hátteret:
Adott egy 10.1.13.x ipcímű ubuntus gép, amin dockerben fut az OCS Inventory program. Ez a program egy hardver-szoftverleltár a hálózatban lévő gépeinkről, ami tökéletesen működik. A 10.1.13.y ipcímű gépen van telepítve a GLPI program (nem dockerben), ez egy többek között hibajegy kezelő program lenne, ami használná az OCS Inventory program adatbázisát.
Mit kell módosítanom a 10.1.13.x-es gépen futó docker-compose.yml fájban, hogy elérje a 10.1.13.y -a számú gépen futó GLPI program az OCS adatbázisát?
docker-compose.yml fájl tartalma:
version: '3'
services:
ocsapplication:
image: ocsinventory/ocsinventory-docker-image:2.9.2
container_name : ocsinventory-server
expose:
- "80"
volumes:
- "perlcomdata:/etc/ocsinventory-server"
- "ocsreportsdata:/usr/share/ocsinventory-reports/extensions"
- "varlibdata:/var/lib/ocsinventory-reports"
- "httpdconfdata:/etc/apache2/conf-aviable"
enviroment:
OCS_DB_SERVER: ocsinventory-db
OCS_DB_USER: ocsuser
OCS_DB_PASS: ocspass
OCS_DB_NAME: ocsweb
# See documentation to set up SSL for MySQL
OCS_SSL_ENABLED: 0
links
- ocsdb
networks:
- localocs
depends_on:
- ocsdbocsdb:
image : mysql:8.0
container_name : ocsinventory-db
expose :
- "3306"
volumes :
- ./sql/:/docker-entrypoint-initdb.d/
- sqldata:/var/lib!mysql
enviroment:
MYSQL_ROOT_PASSWORD : rootpass
MYSQL_USER : ocsuser
MYSQL_PASSWORD : ocspass
MYSQL_DATABASE : ocsweb
networks:
- localocs
ocsproxy:
image: nginx
container_name: ocsinventory-proxy
ports:
- 80:80
- 443:443
volumes:
- ./nginx/conf:/etc/nginx/templates
- ./nginx/certs:/etc/nginx/certs
- ./nginx/auth:/etc/nginx/auth
enviroment:
# 80 or 443
LISTEN_PORT: 80
# empty or ssl
PORT_TYPE: ""
SSL_CERT: ocs-dummy.crt
SSL_KEY: ocs-dummy.key
# OCS Api user restriction (default ocsapi/ocapi)
API_AUTH_FILE: ocsapi.htpasswd
# OCS Download
READ_TIMEOUT: 300
CONNECT_TIMEOUT: 300
SEND_TIMEOUT: 300
MAX_BODY_SIZE: 1G
depends_on:
- ocsapplication
networks:
- localocsnetworks:
localocs:volumes:
perlcomdata:
ocsreportsdata:
varlibdata:
httpdconfdata:
sqldata:Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv:
Ronyman -
TheMiller
tag
hátha más napját is feldobja: Super Mario dockerben
version: "3.9"
services:
mario:
image: kaminskypavel/mario
container_name: mario
ports:
- 8989:8080
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Apple MacBook
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari