Hirdetés
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Amazon Fire TV stick/box
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- SoundBlaster X-Fi
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
válasz
freemanone #4055 üzenetére
Inkább 25-30
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
freemanone #3818 üzenetére
Ezzel kapcsolatosan azt kérdezném: gigabit kapcsolat, lan hálózat, megis csak 40-50megabajt/sec masolast erek el nasrol pc-re, switch van közte. Van aki ennél tobbet er el?
-
enginev3.0
félisten
válasz
freemanone #3728 üzenetére
Nekem 36-38 fok a hdd, proci volt 41-44 ami nem sok csak hangos
2gb/s meg jól mutatott csak közben egyik oldal sem jelezte hogy seedelek
-
Pozitron
tag
válasz
freemanone #3728 üzenetére
Nekem 2 HDD-vel, raid-ben olyan 60Gb felmásolásakor melegedett fel max 44-45 C°-ra
-
enginev3.0
félisten
válasz
freemanone #3719 üzenetére
Áh, használtan vettem, nincs gari, 41fokos, ami kicsit zavar, elég meleg, szóval lehet már holnap neki kezdek, bár azt sem értem, hogy miért kifelé fúj ez a kis venti, oké hogy a meleget ki kell fújni, de jobb megoldás lett volna gyárilag, ha befelé fúj, és lennének rajta lyukak ahol kijön a meleg
-
enginev3.0
félisten
válasz
freemanone #3717 üzenetére
Azon gondolkodom, hogy az egyik slotba teszek egy ventit, az oldalára pedig fúrni sok kis lukat, úgy esztétikus, kívülre nem nagyon akarok ventit, azért eléggé elcsúnyítaná
-
Krumple
csendes tag
válasz
freemanone #3576 üzenetére
Rádugva megjelenik a megosztások közt, így hálózati tárként is tud működni. Csak hát igen, bakckup-ra van az eredetileg kitalálva vagy nyomtató megosztásra.
-
mclaren1818
csendes tag
válasz
freemanone #3374 üzenetére
Köszönöm,
megvárom a keddet -addigra sztem megérkezik a router- aztán kipróbálom. A 20 MB/s-es sebességgel wifin már elégedett lennék.
-
acura00
csendes tag
válasz
freemanone #3371 üzenetére
Sajnos úgy sem megy mivel nem látja a merevlemezt. Még úgy sem, hogy nincs megformázva.
-
mclaren1818
csendes tag
válasz
freemanone #3371 üzenetére
Arra rájöttem már miért lassú kábellel: csak 100as a notebook ethernet csatija
-
mclaren1818
csendes tag
válasz
freemanone #3362 üzenetére
Megtaláltam a probléma okát: A router valamiért csak maximum 144Mbps-es kapcsolatot hoz össze wifi-n.
Megnéztem egy másik routerrel (WR941ND) amivel simán megy a 300Mbps-es sebesség. A NAS-al nem tudtam tesztelni mert ennek csak 100Mbps -es LAN portja van -
Bence_
tag
válasz
freemanone #3253 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen!
Abban tudsz segíteni, hogy mappa szinten lehet jogosultságokat osztani?
Felhasználóknál csak írási, olvasási jogokat találok.
Azt szeretném, hogy bizonyos felhasználó csak bizonyos mappát lásson. -
dobost
senior tag
válasz
freemanone #3076 üzenetére
Igen, gigabites routerrel. Beleraktam egy másik, csont üres winyót, vagyis semmilyen extra funkció nem ment (UPNP, fun_plug). kb 3G-s fájlt 20-21Mb/s-el másolt fel. Restart után 10M/s volt a letöltés.
-
t.zolka
aktív tag
válasz
freemanone #2847 üzenetére
Ismét itt. Felraktam a laptopra a Ubuntu-t, beraktam a HDD-t a rack-be, bedugtam és nem lát rajta semmit, csak egy 1,1GB-os kötetet!
Mindjárt a kardomba dőlök!!!! Valakinek valami ötlete?
[link] -
Alex91
félisten
válasz
freemanone #2830 üzenetére
Ja, ha nincs benne ilyen, akkor nem tud. Jobb NAS-okban van ilyen lehetoseg.
-
agyhalal
aktív tag
válasz
freemanone #2816 üzenetére
Ez így igaz. Két eléggé ellentmondásos dolog.
-
agyhalal
aktív tag
válasz
freemanone #2814 üzenetére
Egy WD20EARX van benne. Ventilátor nélkül eddig 49 fok volt a csúcs 20 percnyi másolás után. Moddolni esztétika és garanciavesztés miatt sem akarom. Arról nem is beszélve, hogy nem visz rá a lélek sem. Pénzt adtam érte, úgyhogy nem akarom szétbarmolni és próbálok rá vigyázni. A tetejét szintúgy esztétikai okokból nem vagyok hajlandó levenni. Bár gyanítom, hogy amint eléri a kinti hőmérséklet a 35 fokot, kénytelen leszek visszakötni a ventilátort. Persze 8x8x10-es ventilátort beszerezni eleve elég nehéz, de ha ezen felül még halknak is kell lennie, akkor esélytelen sajnos.
-
lordmark
tag
válasz
freemanone #2808 üzenetére
Így a cat5e-s kábelen valóban sokkal jobb lett
Running a 400MB file write on drive Y: twice...
Iteration 1: 22,36 MB/sec
Iteration 2: 21,34 MB/sec
------------------------------
Average (W): 21,85 MB/sec
Running a 400MB file read on drive Y: twice...
Iteration 1: 29,79 MB/sec
Iteration 2: 31,58 MB/sec
Average (R): 30,68 MB/sec
------------------------------Köszönöm a segítséget még egyszer is.
-
wgaborw
tag
válasz
freemanone #2806 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy minél több kliens csatlakozik a routerre, annál kevesebb adatátviteli sebesség jut 1-1 felhasználóra... A vezeték-nélküli hálózatok osztott közeghozzáféréssel működnek, az elméleti sebességekhez csak akkor kerülhetsz még optimális környezeti tényezők mellett is a legközelebb, ha egy routerre 1 kliens jut...
G.
-
lordmark
tag
válasz
freemanone #2808 üzenetére
Köszi a segítséget! Szerzek be még cat5e-s kábelt
-
lordmark
tag
válasz
freemanone #2806 üzenetére
És a kábelnek a router és a laptop között is cat5e-snek kell lennie?
Egyébként nekem jó lenne bőven wlan-on a 20-25 mb/s, de olvasásba max 5-öt ha elérek:S
Pedig a vevő oldaláról is tudnia kéne a nagyobb sebességet:S -
lordmark
tag
válasz
freemanone #2804 üzenetére
Megnéztem routeren így.
De sajna ugyanolyan lassú (wlan-on).
Most dhcp-n van, de ennek amúgy se kéne bezavarnia.
Nem értem mi lehet a gondja a routernek vagy a hálózatnak -
lordmark
tag
válasz
freemanone #2801 üzenetére
Így valóban sokkal jobb sebességet érek el (meg ugye ez kábel):
Running a 200MB file write on drive Z: once...
Average (W): 24,26 MB/sec
Running a 200MB file read on drive Z: once...
Average (R): 23,23 MB/sec
------------------------------De akkor mi lehet a gond a routernél?
-
lordmark
tag
válasz
freemanone #2798 üzenetére
Megpróbáltam ezzel a programmal, de sajna nem talált semmit.
Eddig egyébként mindig fixen beállítottam az ip-t a nas-ban, most áttettem dhcp-re de így sem találom meg hogy milyen ip-t kap:S
Egyébként a windows "korlátozott" kapcsolatként jelzi az ethernetet:S
Mit ronthatok el?:S -
lordmark
tag
válasz
freemanone #2796 üzenetére
Már így is leállítottam minden szolgáltatást.
Letöröltem az ffp fájlt is, így az sem indul el.
Hogy kössem direktbe össze? (notebook háló kártya ---- NAS háló kártya)
Ilyenkor hogy tudom tesztelni, hogy milyen az átvitel? -
bounty123
őstag
válasz
freemanone #2744 üzenetére
Nagyon sokat számít, hogy mik futnak a NAS-on, lezabálja-e az erőforrásait valami. Nekem ha a transmission be van kapcsolva, és mondjuk lightosan fut 1 torrent, már lemegy 10M/sec alá a sebesség, amint kikapcsolom felmegy 30 fölé. A gyári szolgáltatásokat én kikapcsoltam, amit nem használok.
-
cSuwwi
senior tag
válasz
freemanone #2741 üzenetére
Érdekes, nálam kb. ugyanez van (2db 2TB WD green, negyede raid1-ben, a többi sima jbod), gigabites lan, tplink 1043nd custom firmware. 22-23MB/s-nél többet nem tudtam kiszedni belőle, írás/olvasás ugyanannyi.
Sima 320-as alap firmware-el (2.x). 0.5-ös ffp van fent, de nem hiszem hogy ez gondot okozna. nfs/cifs-en kívül más nem fut rajta -
bozsozso
őstag
válasz
freemanone #2724 üzenetére
Igen ezt így meg is találja viszont a Volume_1 mappába belépéskor azt írja, hogy a kiszolgáló nem található. Jé most látom, hogy Neked is P-d van
-
bozsozso
őstag
válasz
freemanone #2720 üzenetére
Mondjuk egy ES explorerben ezt hogy tudom megadni?
-
bozsozso
őstag
válasz
freemanone #2718 üzenetére
Igen android-al és ES file explorerrel próbáltam.
-
bozsozso
őstag
válasz
freemanone #2716 üzenetére
Az rendben van úgy megy is viszont telefonról is el szeretném érni. A TC-t csak beírtam azért, hogy IP-vel sehogy nem megy.
-
biker
nagyúr
válasz
freemanone #1579 üzenetére
dlink 320 user manual: Supports RAID Migration: Standard to RAID1
-
biker
nagyúr
válasz
freemanone #1579 üzenetére
én azt tudom mondani, hogy működik, hogy kell működnie
az, hogy valakinek nem sikerül, nem biznyítja azt, hogy ez így nem működik -
bazsa82
csendes tag
válasz
freemanone #1573 üzenetére
Köszi, de ezekszerint a Raid csak úgy műxik, ha egyszerre lesz formázva, igaz?
-
gyiku
nagyúr
válasz
freemanone #1559 üzenetére
megy az ftp, kivulrol el is erem: [link], csak belolrol nem megy, csak belso ipvel.
-
DonCosta
tag
válasz
freemanone #1481 üzenetére
A hozzászólásomban nem erről beszéltem: a CAT5e bőven elég ezzel tisztában vagyok. A kérdésem az volt, hogy a croslink kábel befolyásolja-e a sebességet?
A megállapításom pedig az, hogy gyárilag rossz kábelt adtak ami nem felelt meg a szabványos bekötésnek. (színsorrend nem volt jó) -
DM-Fan
nagyúr
válasz
freemanone #1533 üzenetére
Fura, mert ha én meg a dlink ddns-en akarok létrehozni account-ot, akkor azt dobja, hogy erre az e-mail címre már van 1 account - persze, mert a dyndns-en csináltam egyet - ezek szerint tényleg összefügg (biztos is, mert a kiterjesztett szolgáltatást ott kínálja a dlink ddns is). Viszont ha meg a dlink ddns-en be akarok lépni a dyndns-es account-ommal, akkor meg azt mondja, hogy
"To access this account you must log into it at DynDNS.com"
De akkor meg ott vagyok, ahol a part szakad, hogy nem ingyenes. P*csa se érti ezt.
Lehet meg kéne próbálnom egy másik e-mail címre regisztrálni a dlink ddns-en és akkor ingyenes host-om lenne a dyndns-en? Mondjuk kétlem.
FrostyBoy84! Te mikor regeltél a dlink ddns-en? Akkor, amikor még ingyenes volt a dyndns?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
freemanone #1530 üzenetére
Rosszul tudod! Nincs már lehetőség 1 ingyenes hostname-re sem a dyndns.com-on! Korábban volt, de már megszűnt. Nekem van frissen létrehozott dnydns-account-om (pár hete csináltam épp), és ha ott - bejelentkezés után - arra klikkelek (add hostname), amit pirossal kereteztél, akkor is ezt hozza:
"You currently do not have any DynDNS hosts. Try a free 14 day trial of DynDNS Pro - a great opportunity for users to test out one of our most popular services. You may keep one hostname free of charge for trying Pro."
Valószínű nálad azért néz ki másként, mert Te még akkor regeltél, amikor ingyenes volt. Köztudott, hogy megszűnt az ingyenessége, ezt leírják az IP-kamerákkal foglalkozó honlapok/topic-ok is, mert ott ugye elég sokan kénytelenek ezt használni.
A másik eszközön vagy PC-n való beállíthatósággal magam is tisztában vagyok, de azért lássuk be: a router-es megoldásra van szüksége a legtöbb embernek, mégiscsak az a készülék megy non-stop, a PC meg ugye pont nem annyira, ha távol vagy otthonról.
-
biker
nagyúr
válasz
freemanone #1498 üzenetére
a macminiben van 10/100 (2005-ös gép)
a mbp gb-esmikros net lokal szolgáltató, netkontakt néven
6/3Mbitet fizetek, gyakorlatilag 15/15mbit jön -
biker
nagyúr
válasz
freemanone #1496 üzenetére
vagyok olyan lusta állat, hogy akkor se dugjak bele drótot a macbookba, ha épp ap ulton van
De egy próbára egyszer lehet megteszem.
thread closed----
ja küzdök a dlink ddns-el, mondom nem hiszem el, mi a szar jön be, ez nem az én routerem, belépni se tudok, hát a szolgáltató routere basszus, elakad ott a trackback
-
biker
nagyúr
válasz
freemanone #1494 üzenetére
az apple ilyeneket szinte sosem árul el, hogy 300 vagy 600mbit, mert "nem érdekli a usert", ezt én már megszoktam
a router dual band dual antenne 5+2,4Ghz hogy lassú eszköz ne fogja le.
a mbp egy antennás, ok, 300mbit, megy közel 100-al, amikor a pulton van a noti, akkor 50cm-re van, amikor az ölemben,mint most, akkor 4m-re van, most épp 7/8MB/sec a read/write, throughput szum 14-15MB/sec, az ugye 100-120Mb/sec
azt hiszem határon utazok... -
biker
nagyúr
válasz
freemanone #1492 üzenetére
A másik gépen, a mac minin 10/100 LAN van, azon hiába a kábel, lassabb lesz
az n-es wifi elméleti maximuma 600mbit, gyakorlati átlaga 74mbit/sec a wiki szerint, ez alig 10MByte lenne, ehhez képest 2x olyan gyors most (MacbookPro, Airport extremeaz USB drive 3-4MByte-hoz képest, amit tudott az állomásra kötve, felüdülés ez is
ha meg távolról érem el, megintcsak lassú lesz, a'la internet---
most a macbookon megy a másolás, vagyis az usb driveról jön az adat, wifin eljön a gépemig, majd küldi szépen vissza a wifin a nas-ra
4,5mbyte jön, 4,5 megy, az oda vissza 9x8=56mbit/sec, de az usb driveról 5mbyte felett nem nagyon tud az AE, az fájón lassú -
RC46
csendes tag
válasz
freemanone #1486 üzenetére
Milyen routert használsz?
-
RC46
csendes tag
válasz
freemanone #1483 üzenetére
Na erre kíváncsi leszek.
-
gyiku
nagyúr
válasz
freemanone #1474 üzenetére
dd wrt van a routeren, kivancsi leszek.
-
gyiku
nagyúr
válasz
freemanone #1472 üzenetére
az jo, mert pont ilyen routerem van es mar megvan a 320L is. majd ha megjon a vinyo, megnezem.
-
t.zolka
aktív tag
válasz
freemanone #1469 üzenetére
NAS performance tester 1.4 http://www.808.dk/?nastester
Running warmup...
Running a 100MB file write on drive Z: 5 times...
Iteration 1: 46,44 MB/sec
Iteration 2: 45,89 MB/sec
Iteration 3: 46,36 MB/sec
Iteration 4: 45,83 MB/sec
Iteration 5: 42,77 MB/sec
Average (W): 45,46 MB/sec
Running a 100MB file read on drive Z: 5 times...
Iteration 1: 113,89 MB/sec
Iteration 2: 98,03 MB/sec
Iteration 3: 98,13 MB/sec
Iteration 4: 87,87 MB/sec
Iteration 5: 96,52 MB/sec
Average (R): 98,89 MB/sec
------------------------------Volume Name Volume_1
Volume Type JBOD
Total Hard Drive Capacity 3662.6 GB
Used Space 2475.1 GB
Unused Space 1187.5 GB -
t.zolka
aktív tag
válasz
freemanone #1451 üzenetére
Íme a nagy teszt
Bekapcs, 20 percet vár, szoba hőmérséklete 21.6°C
Description DNS-320L
System Temperature 102°F/39°C
System Up Time 0 Day 0 Hours 20 MinutesDisk1
Seagate
ST2000DL003-9VT1
5YD7JDVB
32°C / 98°F
2000 GBDisk2
Seagate
ST2000DL003-9VT1
5YD7X1JL
31°C / 87°F
2000 GB41.7GB MKV másolása NAS-ról a PC-re. Sebesség: 64 MB/másodperc [link]
Eredmény:
Description DNS-320L
System Temperature 111°F/44°C
System Up Time 0 Day 0 Hours 33 Minutes41.7GB MKV másolása PC-ről a NAS-ra. Sebesség: 34 MB/másodperc [link]
Eredmény:Description DNS-320L
System Temperature 104°F/40°C
System Up Time 0 Day 0 Hours 54 MinutesDisk1
Seagate
ST2000DL003-9VT1
5YD7JDVB
41°C / 105°F
2000 GBDisk2
Seagate
ST2000DL003-9VT1
5YD7X1JL
40°C / 102°F
2000 GBDescription DNS-320L
System Temperature 109°F/43°C
System Up Time 0 Day 1 Hours 0 minuteNov 21 17:18:06 admin logged in.
Nov 21 17:25:15 Set Fan Speed To "LOW".
Nov 21 17:30:35 Set Fan Speed To "STOP".
Nov 21 17:36:58 Set Fan Speed To "LOW".
Nov 21 17:37:37 admin logged in.
Nov 21 17:41:20 Set Fan Speed To "STOP". -
biker
nagyúr
válasz
freemanone #1459 üzenetére
nem, azok 100-1000kb fileok, scannelt doksik, word és pdf fileok
ezért lesz (remélhetőleg) jó a nagyobb procisebesség, mert ugye a kis fileoknál ez a lényeges, mennyi idő a procinak megkezdeni az írást, nem a transfer speed
a két nagy file meg átviteli tesztre lesz jóvannak pl ilyenek is
860mb 1040 file
66gb 12500 file -
biker
nagyúr
válasz
ha megjön, én ezt megmondom
feltolom rá a két gépem TM backupját (disk image-ben 180 és 120GB) meg a régi külső hdd adatait, 300GB dokumentumok, nem háziporesz
megnézzük leolvad-e mint csernobil -
t.zolka
aktív tag
válasz
Nem probléma, ha hazaértem megterhelem amennyire csak lehet, aztán küldöm az eredményeket.
-
cSuwwi
senior tag
válasz
freemanone #1446 üzenetére
Majdnem dupla annyi. A sima 320-asban csak 120MB van
-
gyiku
nagyúr
válasz
freemanone #1442 üzenetére
ezt megkoszonnem.
-
ProfBp
csendes tag
válasz
freemanone #1436 üzenetére
A +200 Mhz ugye azt jelenti, hogy ez egy másik csip, ami akár kevésbé, akár jobban is melegedhet, mint az előző. No és az új design még ha ugyanaz a ventilátor is van benne már csak a légáram változása miatt is jelenthet jobb/rosszabb hűtést és változást a zajszintben is. Szóval biztosan befolyásolja, hogy mennyit és milyen hangerővel fog menni a gyári venti. Hogy milyen irányba, az egy jó kérdés...
-
biker
nagyúr
válasz
freemanone #1436 üzenetére
ShareCenter™ 2-Bay Cloud Network Storage Enclosure
DNS-320L/LW
Product
mydlink™ Cloud Services- access and share your content from wherever you are
2-bay Network Attached Storage for 3.5” SATA drives
mydlink™ access app for accessing stored content, 24/7 from any location
Gigabit connectivity for fast access to your data
ShareCenter Synch™ Backup software included free
RAID 1 technology to automatically mirror the contents of one hard drive to another
User/group quotas for security and confidentiality
UPnP Media Server to stream media content to compatible media playersvs
ShareCenter™ 2-Bay Network Storage Enclosure
DNS-320
Product
The D-Link ShareCenter 2-Bay Network Storage Enclosure supports up to 6TB of capacity, allowing everyone on your network to back up and share their documents, music, photos, and videos to a central location.DLNA server streams your photos, music and videos to all compatible devices in your home
Built-in Web File server and FTP server access digital files remotely over the Internet
Gigabit Ethernet port gives you blazing fast speeds to back up and access your data without the wait
RAID 1 support protects against data loss in the event of a disk drive failure
Included backup software allows users to protect important files by scheduling automatic backups on set timeline -
cSuwwi
senior tag
válasz
freemanone #1433 üzenetére
Másszóval semmi, az a +200MHz nem sok vizet kavar.
Viszont ahogy látom az újaknál gondok vannak a fun_pluggal -
gabika1969
aktív tag
válasz
freemanone #1288 üzenetére
Na! Pont, mint nekem, az 1TB-os lemezen kb., már csak 50-100 GB szabad hely volt, amikor az akadást észre vettem. Valahol olvastam is erről a fórumon, csak már nem tudom, pontosan hol. Ott is ezt ajánlották, hogy a tárolók ne legyenek tele, mert ilyenek fordulhatnak elő.
Én NAS-t és a lejátszót, meg TV-t, a 3D BD lejátszót meg mindent hálózatban használok, ami a HD tartalmakhoz megfelelő volt. Néha, néha tapasztaltam olyat, hogy 1080p, vagy 3D SBS tartalom lejátszásakor (hálózatban) volt egy-egy akadás, de csak olyankor, amikor a letöltés ment egyszerre és a Download sebesség 2,5-3,0 Mbps legalább, vagy még több. A full3D BD iso tartalmakhoz a háló kevés, ezért vettem egy dokkolót is és a NAS-ból kivett HDD-t dugtam bele, de a fent leírtakat kezdtem észrevenni. Elszomorodtam, mivel az Egreat-t kényelmes megoldásnak gondoltam, a lemezek írása helyett, meg nagyon szép hangot is produkál a zenehallgatáskor. Most sikerült rájönni mi volt a gond, ami azért bele került egy pár hétbe.
Olyan lassulásokat, mint amit Te írtál én nem tapasztaltam a Dlinkkel.Én nagyon meg vagyok elégedve vele, már egy éve használom. Megy rajta a Transmission kliens, a midnight commander, és nagyon jó "Miller" féle DLNA-t tettem rá, amivel TV és a BD lejátszó is látja. Elérem az országból bárhonnan, telefonnal tudom vezérelni stb. Szóval ennyi pénzért Nekem nagyon megfelelő. Én a 2.0 fw-vwl használom, mivel a ventilátor vezérlés így jól működik.
Üdv.
-
gabika1969
aktív tag
válasz
freemanone #1284 üzenetére
Hát sejtettem, de azért köszönöm szépen a választ. Én most a benne lévő HDD-t áttettem egy dokkolóba az usb 3.0 miatt és onnan próbáltam nézni a leszedett full3D BD iso fájlokat egy Egreat R6S lejátszóval, mivel a háló már ehhez kevés volt. A lejátszás közben akadt a kép és nem értettem miért. A HDD sebességére gyanakodtam, de sok fórumozást követően, meg kísérletezés után rájöttem, hogy csak tele volt a merevlemez és valószínűleg a sectorokban is össze-vissza az adatok, a sok letöltés és törlés stb. miatt. Mivel leszedtem egy másik HDD-re, majd újraformáztam a lemezt és a 3D iso vissza, láss csodát megszűnt az akadás. Hát ez tanulság, akár másoknak is! Mindenesetre arra gondoltam, hogy a scandisk funkcióval esetleg lehetne ezen segíteni a nélkül, hogy a fentieket meg kéne ismételni. De most már azt is tudom, hogy az Ext3 nem töredezik. Viszont akkor csak össze-vissza kerülnek rá a fájl-részletek? Vagy csak egyszerűen tele volt a lemez? A lényeg, hogy veszek egy másik HDD-t is és azon csak a nagyobb bitrátájú, 3D iso-kat fogom tárolni és nézni.
Köszi a választ, Üdv.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
freemanone #1272 üzenetére
Nem tudom, én már 2.02-vel vettem ki a dobozból, úgyhogy a 2.0 sebességéről nem tudok nyilatkozni, de mintha a 2.02-höz képest éreznék gyorsulást a 2.03-mal az adminisztrációs felületen PC-ről Mozilla-val (iPad-en Safari-val érdekes módon eddig is villámgyors volt). Amúgy van hivatalos changelog az egyes verziók által hozott változásokról. Szerintem ha nincs gondod és mindennel elégedett vagy, akkor ne bántsd, mert pl. emlékeim szerint a ventillátorkezelés utoljára a 2.0-ban volt normális (de lehet rosszul emlékszem és már ott sem)!
-
ProfBp
csendes tag
válasz
freemanone #1257 üzenetére
A téma teljesen ON, de ezen a színvonalon valóban nem érdemes róla beszélgetni...
-
ProfBp
csendes tag
válasz
freemanone #1245 üzenetére
Az én laptopomon nincs e-sata port (ahogy nagyon sok sortársamén sincs). Ez esetben hogy oldod meg 10 perc alatt? Azon szerencséseknek, akiknek meg van, még mindig hiányozni fog egy külső e-sata csatoló a vinyóhoz, ennek a beszerzése is belefér a 10 percbe? A kezdetektől fogva arról beszélek, hogy aki nem major geek és nincs mindenhez készen eszköze, az ezzel napokig küzdhet. Miközben lehet, hogy az ő használati szokásai mellett tök felesleges... Pl. az enyémek mellett is.
-
ProfBp
csendes tag
válasz
freemanone #1202 üzenetére
Azt nem is kétlem, hogy megéri. Én a saját ilyen irányú képességeimben nem bízom.
-
[Misel]
tag
válasz
freemanone #1186 üzenetére
szerintem az 100.000nél több csak kicsitvel...leírom, százezer
najó, az első EGYMILLIÓ
-
djmorphy
tag
válasz
freemanone #1050 üzenetére
Bocsi nem frissítettem be az oldalt hülyeséget írtam
-
ProfBp
csendes tag
válasz
freemanone #1142 üzenetére
Nem azt írtam, hogy csak, hanem azt, hogy szinte csak. Elég nagy a különbség.
-
[Misel]
tag
válasz
freemanone #1074 üzenetére
USBset is?
-
Broki1
tag
válasz
freemanone #1048 üzenetére
Időzíteni csak a kikapcsolást lehet, nem?
-
Stankee
csendes tag
válasz
freemanone #1045 üzenetére
köszönöm, meggyőztél
még egy kérdés: ez a DNS-320 tud időzített altatást? Tehát pl. 23.00-kor lelövi magát és 8.00-kor újra indul (és akkor nyilván nem én kapcsolgatom és éjszaka a hangja sem zavar senkit)
-
xrvman
őstag
válasz
freemanone #1038 üzenetére
Nekem idle 36 fok most ill terhelve vagyis amelyiken megy a torrent az 41 fok.
Direkt nem kötöttem raidba, hogy a torrent csak az egyik HDD-t "nyaggassa"
Gyári hűtés még. -
fenderazigaz
csendes tag
válasz
freemanone #1033 üzenetére
Most beszéltem egy ismerősömmel és ő berakta a hűtőbordákat, de úgyanannyit megy a ventillátor, mint előtte...
Megnézem, hogyan lehetne lebontani a hátulját és egy szép nagy, de halk ventillátort beletenni. Most már értem, hogy a profi informatikus barátom miért mondta, hogy ne vegyek olcsót...
Viszont a Dune-vel szépen kommunikál! Ma estére remélem lehúzza már filmeket (persze megint a láthatatlan P2P könyvtárba, de most már elő tudom csalogatni őket!) és végre kiélvezhetem a HD képet! -
fenderazigaz
csendes tag
válasz
freemanone #1030 üzenetére
Azt még had kérdezzem meg, hogy ha beállítom a hibernálást, akkor azt jelenti, hogy bármilyen adatforgalomra azonnal magától felébred vagy nekem kell újra bekapcsolnom?
-
fenderazigaz
csendes tag
válasz
freemanone #1028 üzenetére
Köszi, de sajnos semmilyen módszerrel nem látszik Total commander, intéző stb..
Aztán teljesen véletlenül a NAS menűjébe beléptem és mikor ott az "Applications" alatt nézegettem, hogy mi mit tud a WEB applikációnál megláttam a könyvtárat. Csak lestem mert működött a jobb gombos klikk után a másolás és a benne lévő file-okat simán kimásoltam a programmal a Vol-2-re. A teljes torrent mappa ott volt a P2P alatt, de azóta is hiába próbálom más módon látni, nem találja semmi. Megpróbáltam leválasztani és újra csatlakoztatni a NAS-t, de sem intézőben sem hálózati elemként sem látszik... ez van.
A ventillátorra a beállítás a Auot/HIGH/LOW, de komolyan azon gondolkozom, hogy lekötötm a ventillátort és a hővédelmet megpróbálom úgy beállítani, hogy ha túlmelegedne, akkor kapcsoljon inkább le, de én tényleg nem terhelem. Sajnos nem húztam a kamrába vagy a kazánházba LAN kábelt, mert ha ott lenne nem zavarna, de este a nappaliban hallkan tévét nézve is hallani pedig már "körbevettem" mindenféle csillapítással (persze, csak úgy, hogy ne csökkentse a hűtési teljesítményt), következő egy hangtompító felszerelése lesz... -
DM-Fan
nagyúr
válasz
freemanone #1021 üzenetére
Tényleg, igazad van! Mondjuk azt is könnyűszerrel elérnénk a 8 másodperces értékkel a garanciaidő lejárta előtt, még nem folyamatos, átlagos használattal is.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
freemanone #1016 üzenetére
Neked is nagyon köszönöm a fáradozást!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
freemanone #1010 üzenetére
Félreérted, most van két EARS-om, de abból csak egyik megy a NAS-ban, a másikat másik készülékben használom. A NAS-ban levő mellé venék most egy EARX-et a másik slot-ba, ezért a bizonytalanság. De teljesen jó, ha holnap este 6 utánra megtudod nézni. A lényeg, hogy a SATA2-essel együtt, egyidejűleg működjön, de nem kell RAID-ben menniük. Köszönöm előre is!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
freemanone #1008 üzenetére
Ugyanezen két HDD-m van nekem is, EARS 1,5 és 2 TB, csak kíváncsi volnék a SATA3 kompatibilitásra is. Köszönöm, ha meg tudod nézni.
SATA2-es csatolófelület sebességét sajnos nem lehet elérni ezzel a NAS-sal, a 3-asét pláne.
De nem is baj, nem ez a lényeg.
-
glugi
tag
válasz
freemanone #971 üzenetére
így-így
-
Laca 012
őstag
válasz
freemanone #966 üzenetére
Vagy ha Total Commander-hez van szokva az ember, akkor SSH-n felteszi a Midnight Commandert és ugyan ott van.. ( mc nevű csomag) Ha esetleg egerezni is akarsz alatta akkor meg felteszed a gpm nevű csomagot is..
-
glugi
tag
válasz
freemanone #968 üzenetére
10-20 gigás fájlokat szoktam áthelyezni, 1-2 mp alatt megvan, plusz nekem kényelmesebb a konzolnál (a családtagokról nem is beszélve). lényeg a lényeg, ez is 1 megoldás, ha áthelyezésről van szó.
-
glugi
tag
válasz
freemanone #966 üzenetére
így csinálom az áthelyezéseket nas-on belül, azért írtam.
egyébként igen, ssh és pl mc is megoldás, én ezt használom. -
Thusor
őstag
válasz
freemanone #952 üzenetére
Természetesen nem sima barracudára gondoltam, hanem a green verzióját. Ez csak 5900 rpm-es, és ez is parkolópályára áll ha nem használják. Gondolom ilyen lenne ideális?
-
Thusor
őstag
válasz
freemanone #950 üzenetére
Köszi a linket. Ez csak WD-re vonatkozik? Mondjuk ha Seagate Barracuda Green-t vennék akkor azzal minden állítgatás nélkül is jól működne?
-
Thusor
őstag
válasz
freemanone #948 üzenetére
Mit értesz azon, hogy be kell állítani a vinyókat? Mit állítsak be rajta?
-
Sanya.f
csendes tag
válasz
freemanone #944 üzenetére
Köszönöm, sikerült.
-
audi100td
nagyúr
válasz
freemanone #896 üzenetére
DHCP be van kapcsolva, IP dinamikus, megpróbálom megint.
szerk: most ok, köszi
-
audi100td
nagyúr
válasz
freemanone #894 üzenetére
Tegnap rádugtam simán a gépre, de nem látta, be is kell valamit állítanom? Sima hálókábelem van, nem keresztezett.
Köszi
-
Laca 012
őstag
válasz
freemanone #889 üzenetére
A NAS/szerver/router nem átalakított, hanem épített, (Digi-s beltéri tokjából "faragtam" a házát) de igazi HTPC célra nem igazán alkalmas, mert direkt a legalacsonyabb fogyasztású atomos lapra épül..
A 7"-os, utólag érintőpanellel kiegészített kijelzőn épp a 480p-s videók futnak(youtube lejátszási listák), vagy webrádió, de csak otthoni "háttérzaj"-nak.
Mondjuk fogyasztásban duplája a DNS-320 -nak, de sebbességben és teljesítményben is veri rendesen.. (Az Ubuntu server konfigurálhatóságáról meg már ne is beszéljünk..)
Főleg amióta 7200-as fordulatú WD5000BPKT notebook HDD-k vannak benne Raid-ben tükrözve.. (előtte 2db 5400-as WD5000BEVT volt benne.
Igazából még a "tragédia" előtt is ez volt az épp megfizethető számomra, 1TB-osokról (pláne nagyobbakról) a mai árak mellett nem is álmodok, örülök, hogy ezek már megvannak és remélem bírják még legalább az 5év gari erejéig.. -
Laca 012
őstag
válasz
freemanone #887 üzenetére
Hát igen, mondjuk a 32°C a legideálisabb a gyártók ajánlása szerint is, annál a leghosszabb az élettartamuk, de a 42-43°C sem életveszélyes
(Mondom én, aki anno a WL500gP Routert bordáztam agyon, a hosszú élettartam reményében, sőt még a tápot is átgyúrtam "kicsit", mert gyári állapotban max. 1,5évet bírt mindenkinél..)
Egyébként ventilátorból tudom javasolni a Scythe SONY folyadékcsapágyas ventilátorokat.. Nálam az otthoni NAS/router/szerver -ben egy 92mm-es teljesít szolgálatot és már ~4,2V-tól indul..
(520-525-ös fordulaton pörög)
Egyébként a hőfokot én nem úgy mértem, csak amit a webes felületen mutat SMART-ból, azt néztem, de nekem fedél nélkül magasabbra emelkedik pár fokot..
Legjobb szerintem 2,5"-os notebook HDD-vel lenne, csak győzze az ember megfizetni.. -
Laca 012
őstag
válasz
freemanone #880 üzenetére
"Gyakorlatilag, ha nincs nyitva a teteje szinte semit nem ér."
Ha nincs rajta a teteje, akkor főleg nem ér semmit!!
Ugyanis akkor az alsó és elöl körben elhelyezett szívó nyílások helyett felülről beszívott levegőt tolja is ki egyből és nem is megy végig a dobozon a levegő.Ha "megfúrkálod" a doboz tetejét, azzal kb. meg ugyanúgy végleg elveszíti az egész légcsatorna a jelentőségét és átmegy passzív hűtésbe az egész, csak még a felszálló hő útját el is zárja a tető lyukain beszívott és ventilátorral kinyomott levegő által képzett "légfüggöny", ami már tényleg a zárt dobozzal egyenlő!
Sőt, akkor még az is jobb ha tényleg nincs tető és felfelé akadálymentesen tudna távozni a gravitációs áramlástól a meleg. (bár ez az áramlás nyilván lófütty, nem véletlenül tervezték ventilátorosra!)A legkézenfekvőbb megoldás szerintem, hogy a CPU-ra ragaszt az ember valami kis öntapadós hűtőbordát (Pl. Zalman RHS-1 készlet-ből a magasabbik)
Aztán valószínűleg a hdd-től is erősen függhet a dolog.. Nálam a 2db WD GreenPower HDD most a hőségben általában 42-43°C ami bőven jó, de persze lehet 7200-as HDD-k jobban melegedhetnek!
A ventilátor fordulatát különben a CPU hőmérséklete szabályozza, úgyhogy azt mindenképp érdemes bordázgatni!!
Én most reggel raktam rá az imént linkelt Zalman készletből egy bordát és egyelőre nem is pörög fel maxra, hanem alacsony fordulat és a kikapcsolt állapotot váltogatja..
(Talán ha így marad és nem is pörög maximumig, talán "beragadni" sem tud..) -
cSuwwi
senior tag
válasz
freemanone #883 üzenetére
Jó lehet ez a hűtésmod, szerintem én is összedobom pár napon belül.
Ahogy nézem boatkiller megoldását, az sima 8cm-es ventillátor, és marad egy kis hely mellette.
Egy 8 cm-es venti kell bele, aminek 3 eres vezetéke van (egy tápból akartam kioperálni, de csak 2 eres), és akkor ahogy mondod 5V-tól éled. De ha lemegyek a boltba, az első 2 feltétel még kiszúrható, de hogy megy-e 5V-tól, az lutri.
-
lzs79
csendes tag
válasz
freemanone #880 üzenetére
Igen "szike". Ilyesmire gondolok.
-
dobost
senior tag
válasz
freemanone #875 üzenetére
Kipróbáltam, hát nem szaggatta szét a kábelt a sebesség.
4-5Mb/s.
A routeren alap FW van, kipróbáltam cat5ös kábellel illetve a NAS-hoz kapott cat5e -vel is...Lehet probléma esetleg, hogy a winyón alig van hely? Ami még fura nagyon, hogy régebben vitt 10 felett is, de elég sporadikusan és csak 1X tapasztaltam ezt, mintha egyik folderből gyorsabb lenne, mint a másikból...
-
zharmat
csendes tag
válasz
freemanone #869 üzenetére
Köszönöm a választ!
És ha ilyen eszközt beszerzek, akkor mekkora javulásban bíz6ok?
-
Laca 012
őstag
válasz
freemanone #865 üzenetére
Azok a turpisságok kiderültek, de közben jött egy sokkal nagyobb szopi...
Tegnap szóltak a lányok, hogy az egyik gépen nem tudják megnyitni az outlook-ot, mert a NAS-on eddig használt .pst file az outlook szerint "nem személyes mappafájl"..
Tök jó, hogy eddig gond nélkül üzemelt kerek 1évig, és most valamiért belerondított a fájlba.. Helyre sem lehet hozni, szóval azok a levelek, amik az utolsó backup óta jöttek, vagy íródtak, azok mentek a levesbe..
Ma ugyanezt eljátszotta a másik 2 gép .pst- ivel is, szóval nem gépfüggő a dolog, és nem is igazán tudok még tippelni sem, hogy mitől hülyült be...Amin még gondolkodtam, hogy lehet raid helyett jobban járnék, ha az egyik hdd menne csak napközben, éjjel meg leszinkronizálna a másikkal... most pl. csak 1 napi levelezést buktunk volna, sőt, igazán azt sem, mert úgy van belőve az outlook, hogy csak egy hét után törölje a leveleket a szerverről. Viszont úgy emlékszem, hogy a FW.-ben levő backup, az nem szinkronizál, csak komplett mappa tartalmat másol/felülír.. jól gondolom?
Ez esetben valami ötlet, csomag, vagy script amit lehetne cron- ból futtatni éjjelente??? -
Laca 012
őstag
válasz
freemanone #863 üzenetére
Nem, csak 1partíció van és az van tükrözve.. Az "X" hálózati meghajtó, az az egyik gép asztala..
Az asztalokat osztotam meg a gépeken és azzal teszteltem a gep-gép közötti sebességet.. Azt a sebességet a NAS meg sem közelíti sajnos egyik gépről sem, de ezzel már elvagyunk... -
Laca 012
őstag
válasz
freemanone #861 üzenetére
Hiba1: A NAS tester-t a gépen a dokumentumok mappából futtattam, ami át van irányítva a nas-ra, ezért oda-vissza ment az adatforgalom és szerintem ezért (is) volt sokkal gyengébb, mint most, mert a teszt fájlt is a NAS-on hozta létre.
Másrészt kiiktattam a TP-Link routert a második hálózatból, mert így nem is igazán volt értelme.
Most a nyomtató (ami úgyis 10/100-as) illetve a switch van bedugva a T-Home -os Pirelli routerbe és a 3gép meg a NAS a switch-en kommunikál..Ami "izgalmas, az az, hogy a 3gép közötti sebesség írásnál
~21 - 24MB/s, olvasásnál ~29 - 30MB/s között alakul, viszont van egy gép, amiről olvasni valamiért gyorsabban lehet egy másikat és nem nagyon tudom elképzelni miért:NAS performance tester 1.4 http://www.808.dk/?nastester
Running warmup...
Running a 400MB file write on drive X: 5 times...
Iteration 1: 23,36 MB/sec
Iteration 2: 22,90 MB/sec
Iteration 3: 23,59 MB/sec
Iteration 4: 23,27 MB/sec
Iteration 5: 22,67 MB/sec
Average (W): 23,16 MB/sec
Running a 400MB file read on drive X: 5 times...
Iteration 1: 39,32 MB/sec
Iteration 2: 40,00 MB/sec
Iteration 3: 40,51 MB/sec
Iteration 4: 40,83 MB/sec
Iteration 5: 40,63 MB/sec
Average (R): 40,26 MB/sec
------------------------------Most a NAS sebessége:
Running a 400MB file write on drive Z: 5 times...
Iteration 1: 17,40 MB/sec
Iteration 2: 16,98 MB/sec
Iteration 3: 17,86 MB/sec
Iteration 4: 15,69 MB/sec
Iteration 5: 17,96 MB/sec
Average (W): 17,18 MB/sec
Running a 400MB file read on drive Z: 5 times...
Iteration 1: 28,64 MB/sec
Iteration 2: 27,29 MB/sec
Iteration 3: 30,66 MB/sec
Iteration 4: 28,35 MB/sec
Iteration 5: 30,55 MB/sec
Average (R): 29,10 MB/sec
------------------------------ -
Laca 012
őstag
válasz
freemanone #859 üzenetére
De van az első hálón is net, oda is van írva (net1), csak ott nem ip telefonos pirelli router/modem van, hanem egy sima D-Link modem.
A gépeket a routertől függetlenül érem el távolról, úgyhogy ha wifin az első hálózatról kap netet a második hálózat 3. gépe (amelyiknél az alaplapon véletlenül van egy integrált wifi is), akkor azt elérném, onnan meg a vezetéken keresztül a routert is még "restore default" után is..
Switch-es próbánál azt nem tudom, hogy ha a routerben a QOS kikapcsolása ellenére mégis megy valami korlátozás, akkor az a külső switch-en nem marad-e érvényben... Mert ha teljesen lehúzom a routert, akkor meg ugyebár DHCP szerver híján állítgathatok fix ip-t a gépeken is..
Mondjuk egy gépen is elég , mert a nas így is statikusra van már belőve...Na, de holnap már úgysem ezzel akartam foglalkozni, akkor tényleg majd hétfőn játszok vele kicsit a lányok nagy örömére..
Egyébként a switch közvetlenül a router mellett van, úgyhogy pillanatok alatt át lehet dugdosni..Köszi a tippeket!
-
Laca 012
őstag
válasz
freemanone #856 üzenetére
Mivel fizikailag itthon vagyok, sajnos nem tudok kábelezni...
De még azon is el kell gondolkozzak, hogy egy esetleges router firmware frissítés után a beállítások megmaradnának-e, avagy kizárnám magam a rendszerből hétfőig...
Mondjuk jó lenne ettől függetlenül még innen távolról megoldani, mert hétfőn amikor dolgoznak a gépeken, nehezen viselik el a "kötelező kávészünet"-et..
Olyat tudnék esetleg, hogy az egyik gépen van wifi is, amivel ha bekapcsolnám, rá tudnék csatlakozni a másik irodai hálózatra is (az is egy WR1043ND).
Akkor azt a gépet a wifin vezérelve a vezetékes hálózaton keresztül még esetleg router beállításokat is vissza tudnék állítani.. Csak előbb a tartományokat átlőném, nehogy a 2 dhcp szerver kiüsse egymást..Egyébként így néz ki kb. a teljes háló:
-
Laca 012
őstag
válasz
freemanone #850 üzenetére
Gép-gép között is ugyan olyan lassú sajnos...
Lehet inkább TP-Link WR1043ND + OpenWRT probléma lesz.. Bár direkt minden QOS és egyéb szarság ki van kapcsolva benne, ráadásul anno azért került rá OpenWRT, mert kellett a nyomtatótámogatás, de már arra sincs szükség.. Remélem kiderül mi szivat ennyire... -
Laca 012
őstag
válasz
freemanone #850 üzenetére
Egyelőre nem tudtam többet foglalkozni vele, majd maximum a hétvégén távolról belépek valamelyik gépre, aztán megnézem gép-gép között mi a szitu.. Egyelőre mind a 3 kliensen XP van, de lassan váltani akarok, mert a lányok néha annyi dolgot megnyitnak, hogy a 2GB RAM megtelik az XP32 bit meg nem lát többet alkalmazás szinten, a 64 bitesben meg nincs magyar verzió.. (meg már nem is lehet kapni..)
Minden esetre meg fogok szenvedni, mert pl. épp ma szoptam egy nyomtatómegosztásos dologgal..
Ebben a rendszerben szintén egy 1043-as routeren osztozik 2 gép meg néha egy laptop, az egyiken win7, a másikon XP a laptopon szintén win7.. A nyomtatót ami USB-n csatlakozik, az XP-ről sec-perc alatt meg tudtam osztani, csak pont a másik gép lenne amin a WIN7 van, az megy non-stop üzemben és ha az xp-s gép éppen nincs bekapcsolva, akkor a laptopról nem lehet nyomtatni.
Igazából a routerrel akartam megosztani IP nyomtatóként, csak az meg azért nem működik, mert a win7-es driverben olyan sajátos felülete van, hogy már nem enged portot módosítani, és nem is látszik, milyen portot használ..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Sorozatok
- eBay
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amazon Fire TV stick/box
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest