Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen hangkártyát vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós kamerák
Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Celithrandi #9995 üzenetére
Beállításaim, teljes. Ott beállíthatod, hogy milyen sorrendben és mennyit láss az egyes elemekből.
-
Zola007
veterán
válasz
Celithrandi #9991 üzenetére
Hát ez így több, mint egy év távlatából hatni fog minden bizonnyal!
Látom, véletlenül a kezdőoldalt találtad meg, nem a legfrissebbet.Az előző hszemről jut eszembe!!!!!!
Figyelmeztetném a raynox előtétekkel fotózó kollegákat, hogy csak óvatosan fordítgassák közvetlenül Nap felé a lencséket, mert mikor nézegettem, hogy 150 v. 250 legyen, 2 v. 3 esetről is olvastam (az egyik képpel is megvolt spékelve), hogy a begyűjtött fény kicsit megpörkölte vagy a frontlencse bevonatát v. a műanyag peremeket.
Majd megpróbálom előtúrni a képes példát, hát tényleg elé gázul megégett a műanyag, pedig a srác állítása szerint csak 4-5 másodpercig nézhetett a nap felé, ameddig vmit máshol ügyködött és véletlenül úgy tartotta. -
Zola007
veterán
válasz
biggamer #9990 üzenetére
Hát a madárról asszem egy vegyes fészek: Széncinke és kékcinke is volt benne, ha jól emlékszem, attól voltak ilyen sokan.
Párom révén voltunk ilyen jótétmunkában egy napot, ő volt benne anno a madártani egybesültekbe.Azért gondoltam, hogy valami megpörkölte, mert volt rajta egy sárgás szélű lyuk, ott ahol meghajlik és ha vmi megég, akkor szokott így körülötte bepöndörödni.
Nem is nézett ki olyan túl fiatalnak, elég megtermett jószág volt.
Simán lehet, hogy pl vízcsepp maradt a szárnyán, ami begyűjtötte a napsugarakat. A kertünkben imádkozósáska már sült így meg, olyan volt, mintha elnyomtak volna benne egy csikket. -
biggamer
veterán
Oliverda
Nem, nem a fotózásra gondoltam.
Láttam az ÉKG papírt, aztán gondoltam, megeresztek egy poént.Ropi
Örülök, hogy tetszik.
Sajna nem tudtam máshogy vágni, mert a környezetében lévő levelek tele voltak kavicsokkal, amit a gyerekek poénkodásból rá dobáltak.
Egyébként az emlékezetem szerint 70-200/4 L IS -el lőttem őket.Zola007
Kirááály a verda, de a sofőr az dúúúrvaaa.Köszi szépen, örülök, hogy tetszik a levedlett bőrös felvételem.
Aranyosak a madarak, mik azok, kis cinkék ?
Mondjuk ők tesznek bele mohát is.
Csaknem Te is benne vagy a MME-be ?Az acsás képeden szerintem nem megpörkölődött a szárnya, hanem nemrég bújhatott ki a bőréből, aztán vagy nem sikerült még felpumpálni a szárnyát folyadékkal vagy " gyárilag " ilyen csökevényes.
drkbl
Köszi.
Azért tettem be két formában, mert nem tudtam eldönteni, hogy melyik a látványosabb.Jó lenne ez a képed, csak máskor más értékekkel kellene exponálnod.
Ezek a képed adatai :
Exposure Time = 1/800"
F Number = F3.5
ISO Speed Ratings = 1600Az időnek sok a 1/800".
Elég lett volna kevesebb, vagyis több is és akkor nem ment volna fel az ISO érték 1600-ra.
Ezért lett sajnos ilyen zajos a felvételed.Jinxx
Köszi szépen.
Látod, izlések és pofonok.Fejo
Látom, dúl a szerelem a tóparton.
A kiskacsás nagyon aranyos.Csak egy vélemény : az élettelen dolgokat jobban csípi a géped.
Remélem érthetően fogalmaztam.
Egyébként én is fotóztam ilyen csúnyaságot, de nem vagyok megelégedve a végeredménnyel.Viszont a látvány érdekes, meg az is, hogy a nöstény belelógatta a potrohát a vízbe. / ha nem petét rak akkor a hűtővizet tölti fel biztos
/
szoto
Az egy levedlett " bőr ", abból bújt ki a szitakötő.
Amikor még benne volt, akkor a víz alatt garázdálkodott, aztán kimászott, levedlette a bőrét és attól fogva a levegő kegyetlen gyílkosa.
Nem próbáltam máshogy megvágni a békás képemet, lehet hogy még megnézem.A szitakötős képed jó lett, egész képet nem tudsz feltenni ?
-
Zola007
veterán
Na azé'. Hát remélem már mindneki lenyugodott és megitta a győzelmisörét.
Dobjunk be hasonló témát: [link] és álljunk át az aktfotózásra, akkor legalább mindenki csak képeket fog belinkelni. Akkor lesz nagy nyálcsorgatás és addig is csönbe van mindenki.Oppá, most jut eszembe, ha csorog a nyálad, csak beszélni nem tudsz, gépelni még igen, na sebaj
PÍC & PLEZSÖR
Apropó vélemény, szépek a kép színei, tetszik a rozsgás folt a lábánál, egy kis átmenetet jelent a szikla meg a kis csókosszájú (há' milyen rúzsos már) madár közt
[ Szerkesztve ]
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Szten Márs #9985 üzenetére
Valami véleményt is írhattál volna, ha már belinkelted
-
I_Am
veterán
Kukucs!
Rend lesz végre vagy tegyek én rendet?
-
BLOODSHOT
senior tag
Már átállítottam, mindeki minde méretet láthat mindenből!
Dtomi: Evvel a hozzászólásoddal is csak az én általam előbb leírtakat erősíted meg mindenkiben. Hál istennek az idióta kérdéseket más megválaszolja. Nemtudom te hol tartottál 2. hónanyi fotózás után, gyanítom h te is kérdeztél hülységeket.
Nekem tökmind1 h milyen régóta vagy itt, attól még ugyan olyan senki maradsz, akinek csak a szája nagy.
Már megkértek rá mások is h fejezd be, sajnos nem születhettünk mindannyian olyannak mint te ezért nem haragudj ránk.
Anyuka megvenné az SLR gépet most is, de én szeretném még totál kipörgetni a kis kompaktomat.
Kicsit vegyél vissza az arcodból.[ Szerkesztve ]
-
drkbl
őstag
válasz
BLOODSHOT #9978 üzenetére
Ha mindenképpen így szeretnéd megoldani, akkor a linkbe is alulról a jpeg fájl linkjét tedd, ne az oldalét. Ha mégis az oldalt szeretnéd mutatni, ne legyen a link végén a /sizes/m/.
@Szten Márs: A Flickr szabályzata előírja, hogy ne direkt a képre linkeljen, hanem az oldalra, mert nekik pénzük az így megjelenő reklámokból van - ugyanúgy, mint az egyéb képfeltöltőknek. Hogy ő meg is szeretné mutatni meg nem is, az nem a flickr problémája...
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Szten Márs #9980 üzenetére
Probáljátok meg most.
-
Dtomi
őstag
válasz
BLOODSHOT #9976 üzenetére
Nagyon érdekes kb ez a 10. ilyen postod, hogy nem csinál senki eget rengető képeket
Igen minden vágyam, hogy ilyen tehetséges legyek és körberöhögtessem magam az idióta kérdéseimmel mint te napi többször. És persze oltogassam az itt 3*4 régebb óta jelen lévőket
nincs több hozzáfűzni valóm. De persze majd anyuka megdícséri a kicsi fiát, hogy sztárfotós és talán kap töle egy SLR gépet, hogy ne unatkozzon.
LOL
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
BLOODSHOT #9978 üzenetére
Yahoo id-t kér, és sokaknak szerintem nincs, nekem van csak már fogalmam nincs mi a nevem meg jelszavam
. Nyisd meg te a képet, amit linkelni akarsz, akkora méretben, amekkorában úgy gondolod, hogy lássuk, aztán, ha firefoxot használsz akkor jobb klikk/ copy image locationnal, explorer esetén meg jobb klikk/properties/adress mellől a címet kimásolod, és egyből mindkét módszerrel a vágólapodon lesz a kép közvetlen linkje. És ezt a közvetlen, .jpg végződésű címet linkeld a képeid alá, akkor egyszerű, klassz, használható lesz
[ Szerkesztve ]
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
biggamer #9977 üzenetére
Totál igazad van. Nem méltatom a srácot arra h koptassam a billyentyűzetemet még privát levelekre is.
De akkor maradjunk a madaraknál.
Számomra nagyon kedves kép. A sirályról kb 80 képet csináltam, rendesen pózolt nekem a kikötőbe. Nagyon kedves volt!Remélem jól linkeltem és a medium size-ot mindenki megtudja nézni.
[ Szerkesztve ]
-
biggamer
veterán
Srácok.
Kérlek Benneteket, hogy fejezzétek be egymás gyilkolását ebben a topicban, ott van a Privát levél, azért találták ki azt.
Ide a fényképeket lehet feltenni, senki nem kiváncsi a birkózásotokra, akárkinek is van igaza.Köszönet.
-
BLOODSHOT
senior tag
Senki nem talál be semmivel...neked kicsit üldözési mániád van fater. Szerintem a semmire nem kéne hogy ekkora arcod legyen, ez itt nagyon nem szükséges. Ha nem haragszol, nem fogok vitatkozni h ki a "pojáca"
, be is sz@arok a röhögéstől...szeretnél te ilyen "pojáca" lenni mint én hidd el. Nade ez már a te bajod h sutyeráknak születtél...mindenesetre ez a 10 madaras képed nagyon szép, bár azt hittem ekkora arcal valami egetrengető képekkel rukkolsz majd elő. Majd az élet felpofoz, aztán észhez térsz.
Sorry az OFF-ért. Részemről befejeztem a tárgyalást Dtomival.
[ Szerkesztve ]
-
Dtomi
őstag
válasz
BLOODSHOT #9973 üzenetére
Speciel ISO 100 on nincs az a gép amelyik ne lenne zajmentes egyébként a kulcsmondatot le is írtad. "nem az ő hibája. Vagy tul magas ISO-t használt" . A kritika nem fikázás. Főleg, hogy úgy kezdem, hogy jók a képek. Félelmetes nagy pojáca vagy, tudálékos, és mindemellett még nagyon nagyra vagy a nemtudásoddal. Örülnék neki ha többször nem találnál be a marhaságaiddal. Ha a nevemre kattintasz előjön egy adatlap... 01 02
-
BLOODSHOT
senior tag
Pontosan tudom h mik a képeim hibái, de mivel igy is esetekben órákat dolgozom rajtuk és egy témárol 10-20 képet csinálok különböző expókkal, zársebeségekkel, ezért probálom redukálni a hibákat, amennyire csak lehet, Az én képeimre is elmondható esetekben h zajosak, de ez nem az én hibám. HDR-eim, nagy részét ISO64 en lövöm, nagyon rizkán ISO 100. De az már necces.
De mint már említettem neked, nem csak a flickr-ről jönnek vélemények, hozzászólások, hanem olyan fotósoktól is akik ebből élnek. Én inkább az ő kritikájukra, elismerésükre adok.A flickr-en ha valami nem "jó", nem kiemelkedő a témában, azt nem kommentelik, ami jó, azt meg igen, szerintem..
[ Szerkesztve ]
-
BLOODSHOT
senior tag
Kíváncsi lennék a képeidre...itt is csak mindenkit fikázol. Speciel h az a kép zajos, az valszeg nem az ő hibája. Vagy tul magas ISO-t használt vagy a gépe tud ennyit. Pár képet pakoj már fel plz, baromi kiváncsi vagyok...
Nekem speciel tetszik a villámlós kép, márcsak azért is mert én nemtudom hogy kell ilyet, mondjuk itt nem is sűrűn esik nyáron.
[ Szerkesztve ]
-
-
Rakeem
aktív tag
üdv!
köszi a véleményeket, és a tanácsokat.
tervezem hogy utána nézek majd pontosabban a portrézásnak.a helyszín nekem is nagyon bejön. minden munkanapomon elmegyek ez mellett a vasútikocsi mellett. ki van rakva oldalra a sínek mellé.
egy eléggé komoly ütközése lehetett valamikor. az egyik végén az oldala igen csúnyán le van amortizálva.rég terveztem már hogy lefotózom, aztán párommal arra jártunk és pont nálam volt a fotomasinám. (na jó... bevallom pont direkt mentem arra
)
Aztán az erdeményt már láttátok.
-
Zola007
veterán
-
Zola007
veterán
válasz
Oliverda #9952 üzenetére
Oliverda, te gyógyszerpazarló, ha jól látom le volt járva (03 2008)
még a végén gyógyszerfotósok miatt fog tönkremenni a jófelépítésű egészségügyünk
Egyébként jó lett, kicsitJoci17 #9954: hát azt megnézném, ha vki elkezdene ide erotikus képeket felpakolgatni, lenne egy látogatottsága a fórumnak + tele lennénk lelkes ujjocokkal természetesen a szitakötős képek miatt
biggamer #9909: a number1 nekem ez [link]
Nagyon durva a feje és a bronzon csillogás, ááállllat
ja ée a szeme, mintha egy igazgyöngy lenne, figyeljétek meg![ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
szoto #9960: ez jól megcsípte/jól megcsípted
, csinálj majd egyet a másik hasáról is, reméljük sikerül
Bloodshot: gyönyörűek a képek, de tényleg jó lenne nagyban csak most csak nekünk (gondolom az "idegenek" számára a copyright miatt állítottad max mediumra a flickr-t?)
Fejo: kacsás nagyon vezérhajós lett
, látom te is megküzdesz a párosodó szitakötőkkel, nekem vhogy soha se olyan éles mintha magában fotóznám és mindig úgy fordulnak a fény felé, hogy nem igazán sikerül tökéletesen beállítani, illetve tuti kiég a fenekük
csakis-csokis-CSIGA respect -
szoto
csendes tag
A szitakötőknél maradva, a mai kép:
-
szoto
csendes tag
BLOODSHOT #9900:
Milyen utómunka van a képen?
Biggamer #9909: a 3. micsoda? Fura egy teremrés.
tetszenek a békák, esetleg nem próbáltad máshogy megvágni,
pl vízszintesen? Nekem így egy picit fura.Rakeem #9946: Nem rosszak! Tetszik a helyszín. A 4. és a 7. a legjobb!
Fejo #9958: A csigás az k...a jó!
[ Szerkesztve ]
-
-
Jinxx
senior tag
Az első gondolatoddal egyetértek
, viszont szerintem 2 féle portré van, ami tényleg csak egy arc, mosott háttérrel. A másik eset, hogy kihasználod a hely adottságait, és egyfajta hangulatot adsz vele a képnek. Nekem ez jobban tetszik, de ha belegondolsz, minden modellfotó-sorozat úgy készül, hogy a fotós rendesen kihasználja a hely adottságait.
-
-
Oliverda
félisten
drkbl: Értem. Mondjuk csak simán a Disease/Kór cím talán jobb lenne hozzá.
Jinxx: Azt a fránya sztetoszkópot nem találtam meg.
Lehet hogy majd hétvégén csinálok egy second edition-t is belőle.
Köszönöm a véleményeket!
-
Jinxx
senior tag
Bloodshot #9900: Nagyon jó kép lett, jó volna ilyen helyekre járni.
Biggamer #9909: Megérte kiruccanni, jók lettek, csak megőszültem mire meg tudtam őket nézni. Be van lassulva az imageshack. A békásak tetszenek a legjobban, én talán szűkebbre vágtam volna őket.
Oliverda #9924: Jó kép, kreatív, de szerintem a kártya nem illik oda. Helyette talán egy fecskendő tűvel.
Rakeem #9946: A helyszínt jól megválasztottad, szerintem annyira nem is lettek rosszak, de lehetne még rajtuk pofozgatni. Ha komolyan érdekel a téma érdemes lenne kicsit utánaolvasni, biztos van egy pár portrézós aranyszabály, hogyan ne fotózzuk a modellt, milyen beállítások az előnyösek, stb. Az elsőn valahogy nekem inkább a vonat tűnik témának, a másodikon az zavar, hogy kifelé néz a képből a hölgy, de semmi teret nem hagytál abban az irányban, a harmadik tetszik, lehetne rajta egy vasutas egyenruha, meg egy tábla a virág helyett amivel szokták a vonatot indítani, a negyedik szerintem annyira nem előnyös beállítás, az ötödikről kiretusáltam volna a felsővezetékeket, a hatodik elég rosszul van vágva, inkább úgy mondanám, hogy nagyon, mondhatni semmi fő téma nincs, nincs hova nézni, az utolsó meg tényleg portré, jobban názne ki álló helyzetben. De ez mind az én szerény vélemény. -
Zola007
veterán
Ropi: Nembaj, tévedni emberi dolog
Drkbl: Hát nem igazán láttam mozgásban. A kép asszem tavaly készült, bringatúrán megálltunk megpihenni egy kisvárosban és egy hotel udvarán veteránautó kiállítás volt éppen, ott láttam ezt a motautót is. Alig tudott vele beparkolni az udvarra, nem éppen kispolskis forgólódásra lett tervezve.
Mikor beszéltem a tulajjal, azt mondta, hogy ha hozok neki egy Ladát, most azonnal elcseréli, mert csak a vesződség van vele és álló helyzeten kívül használhatatlan, széknek meg azért nagy és drága.
-
drkbl
őstag
Nagyon jó, sejtelmes kép lett
@biggamer: Legjobban a szélesvásznú breki tetszik, szerintem ezen a képen a legszebbek a színek, legegységesebbek az árnyalatok. A csíkbékán hiányolom a tiszta vizet, sokat ad a kép hangulatához.
@Oliverda: Nekem ez így egy kicsit túl direkt, ráadásul 10 pontos szívre ennyi gyógyszert?
@Zola007: Hangulatos kép lett valóban. Mozgás közben nem sikerült lekapni?
-
Rakeem
aktív tag
üdv!
igen gyenge igen rossz, de próbálkoztam "portré" készítéssel.
tisztában vagyok hogy egy rakás semmi az egész de azért megosztom veletek.
legalább mint elrettentő példa jó leszekerről van szó:
[CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!!!] -
-
Zola007
veterán
Ha hosszabbat akarok írni, akár hozzászólás, akár privát, akár egy email, én inkább wordben megírom, linkeket majd átrakás után.
Biztonságosabb így, nemcsak egyszerűbb, mert volt már olyan, hogy egy jól megfogalmazott levelet kellet volna elküldenem, amit kb 20 percig írtam és persze, hogy akkor frissítik be a levelezőszervert.....Már majd egy oldalt írtam, na akkor főtt el az agyvizem, se visszagomb, se sehogy nem bírtam előszedni, úgyhogy azóta ha hosszabb, akkor wörd. -
Zola007
veterán
Érdemes egy hozzászólásban összefeoglalni, ha több személyhez szeretnél szólni, mert azt a moderátorok is jobban szeretik.
Akkor indokolt esetleg, ha nagyon eltérő témához írsz és külön külön is kitölt egy hozzászólást (jópár soros), esetleg, ha ki akarod hangsúlyozni a célszemély számára.
-
*Ropi*
félisten
válasz
biggamer #9909 üzenetére
A tavirózsás (Vagy mi?
) kép tetszik a legjobban (bár nagyon középen vannak, kicsit lejjebbre vágtam volna őket, hogy több tér legyen felül), érdekes az a rózsaszínű árnyalat a szirmok alján. Nekem úgy tűnik, mintha már nagyon alkonyat lett volna, volt valami vaku is a dologban? Tényleg, 70-200-mivel lőtted?
-
Oliverda
félisten
[ Szerkesztve ]
-
Szoles
senior tag
válasz
BLOODSHOT #9914 üzenetére
Nem piszkált senki, hidd el! Ha rossz képeket csinálnál, senki sem reklamálná a nagyobb képméretet.
Rakd fel akkor valahová máshová, és linkeld be onnan a mutogatásra szánt képedet, ha a Flickről nem lehet. Nem mintha nem akarnánk a barátod lenni!Egyébként itt sokkal hasznosabb értékeléseket szoktam olvasni, mint a Flickren. Ezekből lehet tanulni, okosodni. A "grét", "bjútifúl", "nálysz kompozísön" jól esik, de abból aztán semmit sem tud meg az ember.
-
biggamer
veterán
válasz
BLOODSHOT #9910 üzenetére
Nem akarlak lecseszni, de véleményem szerint a Többi fotós " kolléga " is szereti, ha véleményezik a képeit.
Ezzel csak arra akartam utalni, ha Te " elvárod " hogy megnézzék a képeidet és véleményezzék, akkor Neked is ugyan így kellene cselekedned.Itt általában úgy megy, hogy egy idő után megjegyzi az ember, hogy ki nem véleményezte sohasem egyik képét sem, aztán az illető várhatja, hogy a
" sértett " ember valaha is írjon valamilyen észrevételt.Én így érzem, ez több emberre is vonatkozik / azért nem Privibe küldtem el /, szóval akinek nem inge, az ne vegye magára, de ...
Remélem érted, hogy mit akartam ezzel a pár sorral kifejezni és nem értetted félre.
biggamer
[ Szerkesztve ]
-
BLOODSHOT
senior tag
Úgy van sajnos nekem beállítva hogy csak az láthatja a legnagyobb méretet aki fentvan flick-r friendsbe.
De mediumba elég nagy.
ITT nézhetitek meg minden képemet!
-
hemaka
nagyúr
válasz
philoxenia #9899 üzenetére
-
ottkar
addikt
Nagyon jó a színrajza az 50/2,8-as Sigma makrónak.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Sony DSC RX10 M4 - tartozékokkal, garanciális 2029.10-ig (2848 expo)
- Sigma 150-600mm C teleobjektív ( Nikon )
- Nikon 5200 + AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR kit + rengeteg tartozék
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera + Max Lens mod 2.0 - VADONATÚJ
- Nikon D750 váz eladó! ÁRON ALUL FEBRUÁR 25-IG!