Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Milyen széket vegyek?
- Nyomtató topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
biggamer
veterán
-
biggamer
veterán
Hali.
Nagyon szépek lettek a képeid, grat.
Lennél a " túra " vezetőm valamikor amikor ráérsz ???
Elmehetnénk pár képet eszközölni a mókusokról.Gondolom addig érdemes menni ameddig nincsenek nagyon levelek.
Kaját kell nekik vinni ??Csinál6nánk egy mókus túrát mint mókus őrs.
Persze akit érdekelne az csatlakozhatna hozzánk.
Vélemény ???
De ha van ott valami Vadaspark oda is benézhetnénk.
/ ez a Margit-szigeten van, ugye ??? /Meg ott van a zenélő szökőkút, a víztorony meg valami romos apáca kajibáról is hallottam.
-
kiskornel
addikt
Dale, Riccio: Magas az ISO.
Riccio: tényleg. A mókus farkán van a fókusz. Ilyenkor sokat kell lőni, majd reménykedni, hogy minél nagyobb % lesz elfogadható. Némely helyzetben indokolatlanul magas az ISO-d. Az legyen az utolsó, amit emelsz. Én már csak akkor állítottam volna, ha nincs más lehetőségem.
Kitűnő téma. Ezen lehet igazán gyakorolni. Grat a géphez.Fejo: sirály! Akarom mondani: Mókus!
-
Matyó83
tag
Sziasztok.
szeretném, ha megnéznétek. Ma készitettem és semmi utómunka nincs rajt. gondolom azért lenne mit, de szerintem jó lett.
-
Agent87
aktív tag
válasz
Sir Riccio #27876 üzenetére
sztem csak simán rossz helyre lőtte a fókuszt a gép. látszik hogy a mókus mögött éles a felvél. gondolom gyorsan kellett kattognia a gépnek az meg nem tudja hogy te a mókust akarod fényképezni csak talált egy kontrasztos részt ami a hátteret tekintve volt bőven.
-
máyköl
veterán
válasz
Sir Riccio #27876 üzenetére
Nem lehet könnyű ilyen fürge állatokat fotózni, biztos forog a gép is állandóan.
-
Brumi
senior tag
válasz
Sir Riccio #27873 üzenetére
A harmadik kép az még a linkeltnél is jobb szerintem! Az a tekintet...
Nekem csak az a bajom a mókusokkal, hogy nagyon gyorsan eliszkolnak, az marad egy helyben, amit elütött a kocsi... olyat láttam eleget, de nem volt túl fotogén -
-
Dale
aktív tag
válasz
máyköl #27867 üzenetére
Nesze neked galamb
Nincs benne semmi extra vagy művészi, csak lekaptam a galambjaimat amik folyton az erkélyemen figyelnek. Sajna csak ablaküvegen keresztül megy ez, ijedősek. Meglepő azért hogy képes éveken keresztül ugyanaz a két madár ugyanoda visszajönni, nem tudtam hogy ennyire monogámok és szokásaiknak élők. Kéne már kiraknom valami eleséget nekik, csak a házban direkt kiírták hogy a galambokat nem szabad etetni. Mert ideszoknak. Hát, megy ez nekik anélkül is.
Van egy magára hagyott virágládám amiben valami gazok nőnek folyton meg tele van vízzel eső után, azt imádják. Aranyosak nagyon.
-
Brumi
senior tag
válasz
máyköl #27867 üzenetére
Nem tele kell neked, hanem egy erkélyes belvárosi lakás
Amíg újítottuk fel a lakást az erkélyen beleköltözött egy cserépbe egy galambcsalád, volt két tojás is és még az ütvefúró és az elektromos gyalu sem ijesztette el őket
Nekem a mókusos kép bejön! Jó volt a pillanat!
-
máyköl
veterán
válasz
Sir Riccio #27845 üzenetére
Ez a galamb (ha az) is nagyon tetszik, jó bal oldalt az a vasrúd, vastámasztó, és a kerítés is tetszik érdekes módon, engem ezek nagyon szoktak zavarni, de most tetszik. Ez jobban is tetszik mint a mókus.
Sajnos nincs telém, különben galamboznék szívesen én is. De majd veszek.
-
máyköl
veterán
válasz
Sir Riccio #27865 üzenetére
Jó, nagyon tetszik, de bal oldalt az a belógó ág...
Nagyon zavaró, és csak lerontja a képet. Tudom, nem tehetsz róla, de nagyon nem áll jól a képnek.
-
-
Brian_RL
aktív tag
válasz
FoxiestFox #27854 üzenetére
Szerintem az
-
-
kiskornel
addikt
válasz
FoxiestFox #27849 üzenetére
Gondolom a színekkel játszadoztál el. Szépek (a színek).
-
Üdv emberek.
Megtámadtam két régebbi képemet, szeretnék néhány véleményt hallani, azaz látni róluk.. -
*Ropi*
félisten
válasz
Sir Riccio #27847 üzenetére
Aham.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Sir Riccio #27845 üzenetére
Kár azért a kerítésért...
Egyébként nem látom a 40D-t a galambon.
-
eastsider
nagyúr
válasz
kricsi81 #27843 üzenetére
köszi
elsőnél így is vagdaltam a tetejéből, de már itthon vettem észre, hogy nagyon eltoltam a kompozíciót az összesenrossz helyre raktam a képkivágást gr... nem is tudom miért csináltam így... az elsőn pont a másik irányból fényképeztem, mint a többin (így jött ki, gyors pillanatportrék, mert játszottak, nem akartam zavarni...) (direkt pózolt ám így..
)előveszem még lightroomot, ezek afféle pre konverziók voltak, hogy érdemes-e, mert a fények nagyon jók, csak ugye a hunyorgás... grr... a beépített vakut majd akkor alkalmazom (milyen mértékben kell itt körülbelül kompenzálni?? - ba? nem szeretem az emberek szemébe villantani sokszor... gondolom csak épphogy.. a szép kontraszt miatt..)
az utolsónál amúgy nem lóg le a keze, szépen bennevan, csak a PH! croppolta [scrollbar]
amúgy a sapisnak ilyen a tekintete alapból is, szóval nincsenek nagy szemei..plusz még mosolyog is...
tényleg, akkor ez a trükk ilyen szép fényekben..? mert sose tudtam mit kezdjek.. mindig bedőlök a szép napsugaraknak.. csak ugye többet kéne portrézni..Cayman: köszi a véleményt!
igaziból nem is a drótháló, így is vágtam belőle fentről, csak nem szeretem a square cropot, annyira esetlen szeirntem... igaziból az a baj, hogy így utólag látom már, hogy kellett volna, de zsigerből nem megy még.. pedig kellene gyakorolni, viszont modellem nem igazán van...
mozgós képek nem lettek volna látványosak szerintem.. fix35mm-en... próbáltam, de csak dobálták kosárra a labdát stb... nem kmoly játék (unokatesómék) -
kricsi81
senior tag
válasz
eastsider #27839 üzenetére
első a legjobb. Viszont még jobb lehetne, ha leguggoltál volna, így kicsit alulról fotózva, és akkor a kerítés is benne van, de mégsem annyira zavaró, mert szépen el van mosva, ráadásul az oldalarányok se lesznek ilyen kuszák.
Mivel a Nap telibe süti a srácokat, eléggé hunyorognak az összes képen. Az elsőn jó kis fintort kaptál el, ps-sel ki lehet világosítani a szemeket, mert így sötéten nem jó.
A 2. és 3. nekem annyira nem.
A 4. szó-szó, kár hogy jobb oldalt lelóg a keze, illetve mivel itt is telibe süti őket a Nap, a jobb oldali srác (a sapis) hunyorog, ami nem előnyös itt. Fent túl sok a hely.Ha csak beépített vakud van, akkor állíts a Nappal szembe (vagy oldalra, úgy, hogy ne süssön a Nap az alany szemébe), így szép kis hátfényed/hajfényed lesz, és ugraszd fel a beép. vakut, és deríts kicsit. (csak annyit, hogy ne nagyon látszódjon hogy vakut használtál, csak azért kell a derítés hogy az expót úgy tudd beállítani, hogy a háttér (és a hajuk/válluk) ne nagyon égjen ki. Így az sem lesz kiégve (max kicsit világos lesz) amit a Nap megsüt hátulról/oldalról, és az arcok is normálisan lesznek kiexponálva, plusz nem kell hunyorogni
-
törölt tag
válasz
eastsider #27839 üzenetére
Túl sokat nem lehet róluk beszélni. Srácok a betonon.
Ez minden ami eszembe jutott a képekről. Az elsőn gondolom azért a magas vágás, hogy bekerüljön a kompozícióba a szakadt drótháló is... Lejjebb kéne az a háló vagy feljebb a feje, mert ez a vágás így feleslegesen nyújtja a képet, és elvonja a figyelmet az arcról.
Talán ez egy sport vagy kosárpálya? Esetleg valamilyen mozgás közben nincsenek megörökítve? Úgy érdekesebben lennének tálalva a fiúk. -
máyköl
veterán
Miért érzem azt, hogy ebből nagy balhé lesz?
Na mindegy.
[link]
Azért nem véletlen van a Canon "magasabban."Csak a poén kedvéért, nem egy művészkép, jól jött volna a vaku is, csak fotózhatnékom volt, és ez jutott eszembe hirtelen.
-
eastsider
nagyúr
-
kiskornel
addikt
s5600-asom van. A munkahelyen még mindig azt használom. Macro mód + 5x nagyítás (10 a max nála), 25-30cm... menni fog! Ha nem, ici-picit vissza a zoomból és újra próbál.
Olyan faintos 1cm-es mélységélesség van, hogy az csak na. (ebben a távolságban azért az 1cm mélységélesség sirály nagynak számít). -
Brumi
senior tag
válasz
kiskornel #27825 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
A Fujinál van egy olyan érdekesség, hogy makró módban vagy egyáltalán nem, vagy csak minimális mértékben lehet a zoomot használni. A dofmaster-t már korábban leszedtem és megnéztem
Sokmindent kipróbáltam már, de igazán jó eredményt nem tudtam vele elérni... -
kiskornel
addikt
Köszönöm mindenkinek a hsz-eket a madaraimról.
(#27813) Brumi: én is azt ajánlom. Minél közelebb a tárgy, zoomot ki a francba, tág rekesszel. (ennyi, ha nem akarsz rá költeni).
Olyan ekv. 200mm gyújtó távolság, macro mód, 20-25cm tárgytávnál már elég kicsinek kell lennie a mélységélességnek. Ajánlom hozzá a www.dofmaster.com progiját...
Amúgy meg ha tükrösöd lesz, visszasírod még a nagy mélységélességet...(#27809) Fejo: mind tetszik. Csodaszépek. A jobb alsó krókusz tetszik a legjobban.
Melyik 180-as obi? Canon/Sigma/Tamron?(#27804) sztyui2: kreatív. Tetszik, hogy nem mostad nagyon el a hátteret. Épp annyira, amennyire kellett.
-
Brumi
senior tag
válasz
Magnum_ #27821 üzenetére
300 dpi-vel számolva a minimális ajánlott felbontás 1535*1063 lenne. Ez ma már nem okozhat problémát
A képek közül nekem az álló jobban bejön, csak valahogy meg kellene csinálni, hogy a két fekete kabát ne egy nagy sötét foltként jelenjen meg (az én monitoromon egy nagy homogén területként jelenik meg).
-
BV92NTZ
csendes tag
Lenne egy kerdesem. Meg lehet nezni a kepeimet a honlapomon? vagyis mukodik nalatok...mert ossze vissza hallottam velemenyeket s nem tudm az igazat....szeretnem tudni, mert ha nem mukodik jol, akkor kene valamiket atalitsak.Elore is koszonom a segitsegeteket.
(az alairasomnal talalhato a link.)
-
Magnum_
nagyúr
előre is bocs az offért, de: lenne itthn egy 9x13as keret, amibe szeretnénk egy közös pic-et. jobbat nem tudtam készítettni magunkról, tehát ezek vannak: [link] vagy [link] a fektetett jó lenne, de nagyon kevés látszik csajomból, emiatt kissé előnytelen... ja, légyszi mondjátok emg, melyiket hívassam elő
továbbá 9x13as képhez milyen felbontású képet kell vinnem a fotókidolgozó bótba? nem csináltam még ilyet
-
Brumi
senior tag
válasz
#31757056 #27817 üzenetére
Köszönöm a választ!
A gépet amennyire csak lehetett rátoltam a tárgyra, és itt már be kellett kapcsolnom természetesen a makró-módot. Igazából megnyugodtam, hogy alapvetően jól csináltam a dolgokat, csak a gép képes ennyire. Sebaj, annál nagyobb lesz a változás, ha cserélek gépet, addig is gyakorlok.
-
törölt tag
Kompaktoknál az a baj, hogy a tényleges fizikai gyújtótávolságuk, és a kicsi érzékelőméretük miatt ekkora a mélységélesség amit ki tudsz csikarni belőlük. Ugyebár ha figyelembe veszed, hogy mi az a 4 dolog amitől függ a mélységélesség (gyújtótávolság, rekesznyílás, érzékelőméret, tárgy távolsága), illetve mely paramétereken vagy képes változtatni, akkor nem sok lehetőséged maradt. A blendét maxra nyitottad, az érzékelőd méretén nem tudsz növelni (az 1/1.7"-es méret így is nagynak számít kompakt-szinten), esetleg a tárgyat közelebb tudod hozni amennyire ezt az optika közelpontja engedi, vagy a gyújtótávolságot növelni, illetve kettőt egyszerre. Ezentúl tényleg csak a gépcsere marad.
-
Brumi
senior tag
válasz
#31757056 #27815 üzenetére
Kisebbre szerettem volna belőni, de attól tartok ilyen optikával nem lehet ennél szűkebb területre élesíteni. Az lett volna jó, ha a tollaknál 2-3 cm-en éles és a hátrébb lévő részeken már sokkal elmosódottabb lett volna. A tekercseknél a középső tekercs lenne éles, a többi pedig sokkal életlenebb.
Ha jól tudom, akkor ehhez is vannak kalkulátorok, hogy milyen fókusztávnál, adott rekesznél mekkora az éles tartomány.pl Fejo virágos képeinél a jobb alsónál nagyon szűk az éles tartomány. Valami ilyesmit szerettem volna, de gondolom ez már erősen a technikától függő dolog.
-
jenei92
senior tag
-
Brumi
senior tag
válasz
máyköl #27812 üzenetére
Na jó, előfordul
Egy elborult absztrakt kép:
Kísérleteztem a tárgyfotózással fehér háttér előtt, de valahogy nem értem el a kívánt hatást. Persze nem várhatok el a gépemtől nagy teljesítményt, de a DOF-ot valahogy nehezen lehet beállítani normálisan. Az oldalamon van egy pár kép, ide nem akartam betenni. Örülnék, ha valaki hozzáértő megnézné és megmondaná mit kellene másképpen csinálnom (azon kívül, hogy lecserélem a gépemet). A tollas és a drótos képekre gondolok.
-
sztyui2
őstag
Aktív témák
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest