Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
Aktív témák
-
johnjohn
addikt
válasz
philoxenia #14897 üzenetére
Kiégett fal, zajos égbolt,túl van élesítve. A szín nyilván direkt ilyen.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ezen a képen milyen hibákat láttok?
-
b0unCe
aktív tag
sziasztok
itt a jobban sikerult képeim vannak.
[jobban sikerült képek][bázis program képei] Pécs - Kesztyűgyár
[mostani hétvégén készült bázisprogramos képek] Pécs-Zsolnay porcelángyár -
Viszlát
addikt
Szégyen, hogy mennyire nincs időm fotózni, ennyi értelmeset* sikerült összehozni :
*kis túlzással
-
Bandesz99
tag
Hosszu expokkal probalokozom mostansag a szabadidomben. Itt a hold egy csillag s egy kulso vaku volt segitsegemre, na meg az allvanyom.
[link] -
johnjohn
addikt
-
horyk
senior tag
Sziasztok !
Van egy Olympus 560UZ digitfényképezőm.
Az vele a gond hogy az autófókusz nagyon sokszor homályos képet produkál.
Mit kéne állítanom hogy jó legyen -
Oliverda
félisten
-
-
pohár
félisten
Hello mindenki!! Létezik az, hogy a Panasonic TZ3-ban nincs panoráma??
Kezdő (nagyon-nagyon-nagyon-nagyon) lennék még, majd próbálok alkotni valamit, és közzéteszem itt ha jól sikerül -
Hydra SR
addikt
válasz
johnjohn #14856 üzenetére
Tök jó ötlet, van mondanivaló, képi humor, csak egy kicsit a technikát kéne még csiszolni:
-fehéregyensúlyt helyre tenni
-fényeken finomítani, ne ilyen szobavilágítás legyen
-talán még érdekesebb lenne, ha a perspektívával megdobnád a film méretét: egy alsó nézőpontbeli nagylátószöges. A fényekkel is lehet félelmetesebbé tenni a filmtekercs-szörnyet -
johnjohn
addikt
Köszönöm a véleményeket !
-
Hacker75
aktív tag
válasz
stefanitsr #14838 üzenetére
Nagyon jó, grat!
-
Xantomas
őstag
válasz
hemaka #14849 üzenetére
Sajnos kell. Megette a puha mészkövet a város levegője. Feketedik, potyog le a homlokzat, katasztrofális állapotban van. Minden külső elemet cserélni kell, de amíg csak fizetgetnek, addig csak dolgozgatnak. Minden darabot kemény mészkőre cserélnek, és 2009 vége előtt tuti nem lesz kész a Duna felőli oldal.
Hydra SR (#14848) Az első váras nagyon bejövős.
stefanitsr (#14838)
Bubanc(#14846): rá se ránts, nem rossz kép ez. Mikor magam akartam ugyanígy fotózni, rájöttem, hogy el fogok fáradni a sok PS használatától, ezért feladtam.[ Szerkesztve ]
-
Hydra SR
addikt
Régen töltöttem már ide képet, pedig már leesett az első hó is:
Hajnali Parlament
Első hó
Budai Vár I.
Budai Vár II. -
hemaka
nagyúr
válasz
Bubanc #14846 üzenetére
Tessék az M módot használni bátran, tekergetni, nyomogatni a tárcsát, [ISO-t nem piszkálni, vagyis elfelejteni] , vagy mi van a Canonéknál.
Én legalábbis M-módban soha nem emeltem még az ISO-t, mint olyan azt én fejben ki is ejtettem, mintha nem tudna oylat a váz.
Remélem nem csinálok ezzel hülyeséget.Fejo: Szép fotói vannak, tájképek 12-24-el, hát köszönöm. :]
[ Szerkesztve ]
-
Bubanc
aktív tag
Kicsit játszadoztam, és megörökítettem magam, és azt, ami nagyon tetszik a fotózásban, és úgy eleve a világban: a fényeket, árnyékokat... tudom zajos, tudom beégett pár helyen, tudom, jobb lenne, ha kapna fényt a szemem és nem árnyékban lenne, de szép az obi és a fényképező...
lassan annyit fikázom a képet, hogy rájövök kár feltöltenem, de most már mindegy azért várom az építő jellegű kritikát
[ Szerkesztve ]
-
Fejo
őstag
Érdemes szétnézni ennek a fotósnak a képei között!
-
Papichulo
tag
válasz
Jó kép,aranyos kiskölyök,de sok a zavaró tárgy a jobb oldalon ami elviszi a figyelmet pl. virág(aminek ráadásul levágtad a tetejét) meg az üditős palack.Magában a kályha(?) jobb lenne sztem.
-
sztyui2
őstag
válasz
Durva arc
Jó kép -
Timyyy
őstag
válasz
stefanitsr #14816 üzenetére
Jaaaj te csináltad azt a pici lovas pici emberkés képet is!!! Az mennyire jóó volt
na meg ezek is
gratula!
-
Fejo
őstag
Ismerős képet láttam Tőled a fotovilag.hu-n...
-
sztyui2
őstag
Fotóvilágon, "Szerkesztők ajánlata" lett a leveles képem!
Yeah![ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
Chapel #14824 üzenetére
Igen, én csináltam, de még csak amatőr szinten sem vagyok csillagász. Még azt is meg kellett kérdeznem, hogy jobbra fent az melyik bolygó.
Én se tudtam nagyon rákészülni, mivel ismerős telefonált, hogy most nézzem meg a holdat mert jól néz ki... Aztán jött egy felhő... Közben rákerestem hogy mijez, aztán lemerült az aksi a fényképezőgépben... Szóval kalandos volt, de pont jókor kaptam el mert balra parabola, jobbra a szemközti ház takart. -
flegos
senior tag
Köszönöm mindenkinek a korábbi válszokat, csak most tudtam reagálni rájuk, örülök, hogy sokatoknak tetszettek a közeli havas, jeges képek.!!
-
j.bravo
addikt
válasz
Terapeuta #14812 üzenetére
Valóban nagyon kemény! (kéretik ezt most pozitívan érteni)
stefanitsr: a lovas képeid jók, ahogy múltkor is
látszik hogy szereted is ezeket a pacikat.
cigam: én meg nem is tudtam hogy lesz ilyen. Ciki. Te legalább lekaptad, és szerintem teljesen jó. Nem NatGeo-ba készültde jól bemutatja a lényeget.
-
Chapel
addikt
-
Hacker75
aktív tag
-
Papichulo
tag
válasz
stefanitsr #14806 üzenetére
Nagyon bejövős képek különösen az első 2.Mindjárt csekkolom a Flickeredet is.
[ Szerkesztve ]
-
stefanitsr
senior tag
válasz
runner 125 #14815 üzenetére
Némelyiket én sem így vágtam volna de nem várták meg míg a 300-as fikszet lecserélem a vállamon lógó 70-200-asra.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Hali!
Kellemes képek, a 2. ,4. képeket nem így vágtam vna.
Üdv.M -
Timyyy
őstag
válasz
Wúúú imádom a lovakat!!
Léccike mutass még képet
-
Terapeuta
őstag
válasz
Káprázatos mind, de az első kettő méginkább (nálam a második a menő)
-
Cassidey
senior tag
válasz
100k alatt en fixekben gondolkodnek, 85/1.8, 50/1.4, 35/2 mind 100 k alatt van (nyilvan egyenkent de akkoris..). Mai fejjel hamarabb vennek egy 35/2 meg egy 85/1-8-at mint egy "alapobit", igaz a nagylatok nem is izgatnak.
Az elso keped tetszik a legjobban, szuperek a fenyek rajta.
[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
Vkinek sikerült lekapnia az Az Esthajnalcsillag és a Hold randevúját? [link]
-
stefanitsr
senior tag
Meglátogattam a shagyákat bábolnán. ;)
Ja zár infóról annyit, hogy az 50K / 100K nagyon marketing adat. Van egy ismerős partyfotós, 350d-vel 292k (!) expót írtak a legutóbbi szenzortisztítás alkalmával a munkalapra kamerakft-nél. Közelmúltban VZ barátom 40D gépe 2x-3xk expóval akadt fel. Asszem 32k, a lényeg hogy jóval a 100k alatt ami marketing érték.
A magánvéleményem pedig az, hogy 100k alatt csak kompromisszumos objektív van, ami "jó, jó, de...".
-
hemaka
nagyúr
válasz
Papichulo #14802 üzenetére
Ez géptől függ, normális esetben egy D200 zárszerkezete jóval tovább fog működni, mint egy D40/D60/D80, mert máshogyan tervezték. Persze kivételek vannak, ezt előre nem lehet tudni.
Használtat érdemes venni, de szerintem csak akkor, ha még van rá garancia. Az mindenképpen csak jól jöhet. -
*Ropi*
félisten
válasz
Papichulo #14802 üzenetére
Általában, amit mondanak egy szenzorra, hogy annyira van tesztelve, az csak parasztvakítás, mivel a gyártó arra nem ad garanciát (legalábbis Canonéknál). Ha meghal a zárad, és még garanciális a váz, szó nélkül cserélik. Ha viszont már túl vagy a garanciaidőn, akkor nagyon megkérik az árát. Van egy oldal, ahol felhasználói tapasztalatok alapján meg lehet nézni, mit bír a gyakorlatban egy gép, ebből azért lehet sejteni, hogy mire számíts. Persze kivételek mindig is lesznek...
-
hemaka
nagyúr
válasz
Papichulo #14800 üzenetére
Ha a zárszerkezet bemondja az unalmast, és még gariban vagy, akkor ingyen megcsinálják, a régit kukába dobják és kapsz egy újat.
Viszont ha gari után vagy(inkább ez a valószinűbb), akkor gyártótól függ, hogy mennyit kérnek érte. E-mailben megérdeklődheted, hogy tegyük fel egy Nikon D80, tönkrement zárszerkezettel és már lejárt garanciával mennyibe kerülne a szervizelése.
Pontosan nem tudom, és lehet hülyeséget írok, majd aki ebben jártasabb kijavít, de tudtommal olyan 50-100e Ft körül mozognak.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Windows 10
- Béta iOS-t használók topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Beadja a derekát az EU, tényleg túl sok a szabályozás?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera + Max Lens mod 2.0 - VADONATÚJ
- Sigma 150-600mm C teleobjektív ( Nikon )
- Tamron 28-200 mm F/2.8-5.6 Di III RXD Sony E bajonett
- Sony DSC RX10 M4 - tartozékokkal, garanciális 2029.10-ig (2848 expo)
- Nikon 5200 + AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR kit + rengeteg tartozék