Hirdetés

Aktív témák

• pdr755

aktív tag

pz6t

Sziasztok,

Elolvastam az összefoglalót, de lenne néhány konkrét kérdésem is:
    A szüleimhez szeretnénk a digi optikai internetet és TV-t beköttetni. Jelenleg Voda TV és internet szolgáltatás van Telekom koax hálózaton e helyett lenne Digi (hosszú történe, bővebben ld. Vodafone topic ha vkit érdekel)

1. Na mármost, addig világos hogy az optikai kábelt be kell hozni a házba. Eddig úgy van, hogy a pincébe bemegy a koax kábel, ott csatlakozik a kábelmodemhez, amiből meg egy rack szekrénybe továbbmegy és szétosztja UTP-n a jelet a ház többi részébe (számítógépeknek wifi routernek és 3 darab settop boxnak ami UTP-n van megtáplálva)
    A földszinten van 1 TV az emeleten 2.
    A diginél viszont ha jól tudom a TV-nek koax kábel kell külön minden TV-hez vezetve, igaz?
    Akkor az lehet a megoldás, h inkább a földszintre jönne az optikai egység és onnan a házon belül továbbvezetni? (a rack szekrénybe egyszerűen el lehet vezetni 1 UTP-t, ami nem világos h az emeletre a koax kábelt hogy tudnánk továbbküldeni)

A másik hogy 2004-ben amikor a strukturált kábelezés ki lett építve a házban még analóg KTV volt, és a falban vannak koax aljazatok is (min 10 éve nincsenek használva). Ehhez a padlásra jött be az analóg KTV kábel és ott láttam h egy hálózatról megtáplált erősítő (?) is van hozzá. Érdemes lenne pl. antenna szerelőt kihívni hogy nézze meg ezt a hóbelevancot h át lehet e arra alakítani hogy a mondjuk a földszintről fölvigyük vele az antenna jelet az emeletre 2 TV-hez? És akkor a Digi szerelőnek már csak ehhez kéne csatlakoztatni a koaxot ami az optikai egységből kijön.

2. A másik h ami óta digitális TV van itt (2014) azóta mindig a boxos megoldás volt (előbb T aztán Voda). A Diginél jelenleg mit tud, mivel jobb a box mint simán az antennakábelt bedugni a TV-be? Ha jól értelemezem, a mostani boxok "buta" boxok, azaz sem streaming appok stb. nincsenek rajta gyárilag (mint a Voda box) vagy utólag nem telepíthető se rá (mint az új T box). A tévéújság (EPG) csak a boxal megy, vagy simán a TV-el is? A 3 tévé közül 2 kb 10 éves, a harmadik 2020-as, tehát pusztán emiatt nem kellhet box hozzá. Vagy érdemes egyet legalább kérni, mert ha jól olvasom a rögzítés csak azzal megy?

Elnézést a sok kérdésért, ma egy digi üzletbe el akartam menni személyesen csak a helyszínen derült ki h a kérdéses július 29n már megszűnt :D :D

Aktív témák