- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
badd
tag
válasz kardkovacsi #21692 üzenetére
Szia,
Én ilyet használok, és engem egyáltalán nem zavar. Kb. egy, max két gombnyival van arrébb mint normál esetben lenne, és sztem nem zavaró hogy nem a képernyő középpontjában írsz pontosan, főleg ekkora méretnél azért nem feltűnő. Am biztos nem lehet megnézni? Sztem a Laptopszalon-t kérdezd meg, mert náluk lehet van kiállítva.
Jah, a másik meg az, hogy ha számokkal, adatokkal ha dolgozol, akkor sztem segítség a numpad.
-
badd
tag
válasz kardkovacsi #21698 üzenetére
Esetleg ha magát a billentyűzetet nem akarod megfogdosni, csak hogy milyen így a kialakítása, akkor esetleg keress egy olyan laptopot ami ki van állítva, szintén 15colos, és van benne numpad, aztán nézd meg azon, hogy zavaró-e az eltolás neked.
-
Dhampir
félisten
válasz kardkovacsi #55406 üzenetére
A Vostro 3560 elrontott hőérzékelője miatt a felhasználók próbálták megoldani a forrósodás és a ventizaj problémáját, itt a fóruma néhány érdekes fotóval megspékelve.
Másik esetben, a Precision M4600 ventilátora komoly terhelés nélkül, egyszerű netböngészés közben is ciklikusan felpörgött, majd leállt, ami csendes környezetben elég zavaró volt, de elképzelhető, hogy azóta egy bios-frissítés javított rajta -
Dhampir
félisten
válasz kardkovacsi #55568 üzenetére
Egy sötét pixelhiba talán fel sem tűnik szabad szemmel.
-
lamazonia
tag
válasz kardkovacsi #55568 üzenetére
no, megadtad a kegyelem döfést.
főként java-s alkalmazások futnának rajta. hol eclipse, hol idea.Az elmúlt 20 év legjobb Tankcsapda refrénjét a Krúbi írta.
-
lamazonia
tag
válasz kardkovacsi #55571 üzenetére
akkor legyen inkább idea, úgy tünik kezdek végleg leszokni sts/eclipse párról. Köszi szépen
(sőt , mióta intellij-vel nyomom, jobb a vérnyomásom is)[ Szerkesztve ]
Az elmúlt 20 év legjobb Tankcsapda refrénjét a Krúbi írta.
-
Brandynew
őstag
válasz kardkovacsi #55604 üzenetére
Én ismerem, szerencsére tudja a maxot. Wifin valóban nem lehet ekkora sebességet átvinni, a Digihez kábel kell.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz kardkovacsi #55630 üzenetére
Én minden évben egyszer megcsinálom.
Rengeteg por ki szokott jönni a gépből.20 éve a Prohardveren
-
őstag
válasz kardkovacsi #55630 üzenetére
Nem erről tanúskodik az amit külföldi akár Precision akár Alienware fórumon olvasni lehet..
Én neki fogok állni, rendeltem hozzá normális pasztát is.[ Szerkesztve ]
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
őstag
válasz kardkovacsi #55634 üzenetére
Semmi sem kötelező.
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
somasz
Topikgazda
válasz kardkovacsi #55634 üzenetére
Pl. egy soha nem takarított, pasztázott m6600-ban már lehet olyan beszáradt paszta, ami nem tekinthető hőátadást elősegítő anyagnak.
Hogyha ott van a hőellenállás a kupak és a hőcső között, akkor adott esetben a proci magja előbb eléri/elérheti a throttlingolás hőmérsékletét, minthogy a hőt le tudná adni a (portól eltömődött) bordákon a hőcső.A gyárilag használt pasztát nyilván nincs értelme új termék esetén kicserélni egy még jobbra, esetleg valami veszett drágára, mert csak néhány fokot jelenthet.
Ha viszont később szeretnéd, ha a hőingadozások minimálisak legyenek (lehető leggyorsabban kerüljön a proci magjáról a bordákra a hő), valamint a ventillátor ne búgjon fel fölöslegesen (ne érje el fölöslegesen a házirendben beállított hőmérsékletet a proci a venti bekapcsolásához), akkor érdemes újrakenni.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
somasz
Topikgazda
válasz kardkovacsi #55637 üzenetére
Tekinthető fölösleges pénzkidobásnak, de hadd csinálják. Ha kell az a pár °C tuningnál ahhoz az utolsó MHz-hez, akkor kell.
Két rendszert összehasonlíthatod szobahőmérsékleten (t2), villamos analógiával: a rosszabb pasztás rendszerben lesz egy plusz ellenállás, azonos hőáram (q' / proci teljesítménye) és véghőmérséklet (t2 / szoba) mellett a hőellenállás előtti hőmérséklet (t1 / proci mag) magasabb lesz.
q'=(t1-t2)/R -> t1=q'*R+t2Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
őstag
válasz kardkovacsi #55665 üzenetére
Szerintem valami Chipset Driver gondja van, mert korábban működött, csak ahogy kezdem belakni a gépet (NVMe, telepítés, szoftverek, biztonsági beállítások..etc.) , megszűnt létezni.
Az is lehet, hogy összeakadt valamivel.
Csak gondoltam más is járt már így, és egyszerűbb megkérdezni mint nyomozniPrecision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
somasz
Topikgazda
válasz kardkovacsi #55673 üzenetére
általában a biosban állítható
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
-=RelakS=-
veterán
Naigen, ilyet még én sem láttam.
Viszont mi a helyzet azzal, hogy a wifi időnként megszakad, de annyira, hogy éppen akkor egy másik hotspotot sem lát? Pedig van elég a házban Még a melós Dell Precision M6800-am is képes csinálni ilyet, bár ott azt hittem, hogy a melós telepítés a baj.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
Billentyűzet megoldódott
Feltűnt az ESC gombon egy kis lelakatolt Fn felirat. Azt megnyomtam (<Fn><ESC>), és voilá, a funkció gombok visszaváltoztak funkció gomgokká :}
-
-=RelakS=-
veterán
válasz kardkovacsi #55694 üzenetére
Pár órája rohangáltam a telefonnal fel-alá a szobában. Az 1-es csatornán csak az én wifim volt most, a 6-os meg a 11-es kicsit tömöttebb volt. Meg időnként benézett valami a 3-mas csatornán, meg egy 40MHz-es csatorna is terpeszkedik, de ez utóbbi máshol is jól mérhető a lakásban (kicsit túl jól is :S)
-
somasz
Topikgazda
válasz kardkovacsi #55742 üzenetére
egyszer kérdés nélkül javítanak
-
No.01
őstag
válasz kardkovacsi #55745 üzenetére
Ha jol tudom akkor ez elvileg amerikai lenne... az enter fektetett teglalap alaku.
Ettol fuggetlenul ennek nem igy kellene lenni mivel nem modositottam rajta semmit. -
No.01
őstag
válasz kardkovacsi #55745 üzenetére
Ertem en... hol tudnam ezt akkor csekkolni esetleg atallitani?
-
somasz
Topikgazda
válasz kardkovacsi #55775 üzenetére
Nincs, sztem nem is lesz nekem. Szerezz ebayről!
-
RWD
tag
válasz kardkovacsi #55774 üzenetére
Óriási, köszi!
-
DoItYourself
addikt
válasz kardkovacsi #55858 üzenetére
E6540-ből van vagy 20 db a cégnél, most kellene még 2, de nem nagyon találunk olyat a jelenlegi kínálatban, ami tudná ugyanazt. Az E6520-ból is van még pár darab, annak masszív volt a háza, nekem mai napig az az etalon. Ezekkel az újhullámos vékony vackokkal csak a baj van.
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Francia91
veterán
válasz kardkovacsi #55900 üzenetére
Nem lehet, hanem biztos
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- The Game Awards 2024 - Íme a jelöltek listája
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
- BestBuy topik
- Formula-1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- További aktív témák...
- 90 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- Lenovo ThinkPad USB C gen 2 dokkoló, 135W-os adapterrel
- HP ZBook Fury 17 G7, 17,3" FHD IPS, I7-10750H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, T1000 4GB VGA, WIN 10/
- HP ZBook 17 G5, 17,3" FHD IPS, I7-8850H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD,1TB HDD, P3200 6GB VGA, WIN 1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest