- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PLacc
senior tag
Ha kicsit visszaolvasol, meglátod, hogy miből indult ki az egész ''vita'', ami most már kicsit nevetségesnek tartok...
Arról volt szó, hogy bizonyos Latitude modell(ek)nek mi az Inspiron megfelelője.
Tény, hogy az Inspiron modellek 80-90%-át a Dell főleg az amerikai piacra tervezte, és néhánynak van megfelője a Latitude családban. Ezér is van, hogy a korábbi Insipronok nagyrésze metálkék, amit itt Európában nem lehet eladni (pl. Latitude X300 vs. Inspiron 300m).
Nem arról volt szó, hogy a 9300-9400-at hova tervezték, szóval kár ezen agyalni, mert hülyeség. -
Raymond
titán
De nem oda szant. Megnezted az oldalakat? Az Inspiron szeria egy teljesen standard resze a Dell kinalatanak mindenhol. Nem egy ''USA-ba szant'' valami amit veletlen itt is kaphatni. Notebookban harom kategoriaja van a Dell-nek:
Inspiron = Home/Soho es Multimedia
Lattitude = Business
Precision = Workstation
Az Inspiron nem olyasmi ami manapsag (valami fura oknal fogva) jott ide ahogy azt a kollega allototta. Csak egy pelda az aktualis kinalatbol idoben visszafele: Inspiron 9400 -> Inspiron 9300 -> Inspiron 9200 -> Inspiron 9100. Minimum egy ev van minden modell kozott es standard kinalat volt europaban. A tobbi Inspiron-al egyutt. -
Raymond
titán
válasz
Hydra SR #888 üzenetére
Tenyleg? Miert is?
Az Inspiron-ok a Home kategoriaban utaznak es nem most jottek europaba. Az hogy egy disztrinal dolgoztok mindketten es se ennyit tudtok eleg szoromu. Akkor most nezzetek korul az angol, nemet, francia, olasz stb Dell weboldalon hogy mi a helyzet Inspiron ugyben. Aztan folytathatjuk. -
Charlieee
csendes tag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, hogy a milyen, mennyire megbizható és mennyire strapabiro a L600d?
És ez a konfig megér 220e Ft újonan?
14.1'' XGA (1024x768pixel) TFT LCD • ATI mobility Radeon M9 - saját 32MB video
ntel PentiumM(2MB) 1600MHz • 1024MB DDR • 40GB HDD DVD/CD-RW .
Wifi (802.11b/g) -
Az viszont baromira zavar, hogy ez a gép itthon 4 kiló körül volt, igaz kint 3-ban megállt, és ezért még apró, és bosszantó hibákat kapok, ( kártyaolvasó, Wi-Fi,DVD lejátszó ), és ezért azt kapom hogy egy alacsony minőséget kapok, hát ha személyesen be tudnám itt vinni valahová akkor lenne ordítozás, és pénzvisszatérítés.
+ az zavar, hogyha tudom hogy ilyen gondok vannak vele, akkor az olcsóbbat vettem volna, mert kértem bele 128-as videókarit, nagyobb aksit, 80-as vinyót stb.
Ja az outletes cuccok, nagy része meg a 7 napon belül visszaküldötteké, azaz azokkal a hibákkal amit a Dell nem minősít annak, te meg majd csodálkozol
( spec az SD kártya olvasóm nem megy, erre közölték hogy mmc kártyám van sic, és hagyjam őket ezzel békén ), aztán utánaolvastam és csak az alaplapcsere a megoldás amire várhatok ítéletnapig.
Ezzel nemcsak én vagyok így a support.dell.com-on a fórumon, nagyon sokan panaszkodnak még, ugyanazokra a visszatérő hibákra , amit az angol és az Egyesült Államokbeli szervízhálózat röhögve leráz, és mivel ez nem úgy van mint otthon hogy bebattyogsz és rájukborítod az aztalt, szóval én Inspiront biztosan nem fogok többet venni, és a Dell is nagyon lejáratta magát számomra. -
Szia!
Ahogy látom egy kicsit félreértettek, én az ANGOL ügyfélszolgról beszélek/beszéltem, semmiképpen nem a magyarról beszéltem, így ne háborodj fel kérlek , és a kiegészítő bizti !!!!
A Humansoft-val felvettem a kapcsolatot , ahonnan gyors és korrekt választ kaptam, a gépem ( Inspiron 6000 ) Magyarországon nem támogatott típus, így munkadíjat fizetek, az alkatrész ingyenes, igaz megrendelése 1-2 hétig tarthat, a kiegészítő biztosítást itt nem tudom érvényesíteni.
Nos akkor visszakérdezek, te esetleg tudod valahogy honosítani majd ezt a gépet, ha hazaköltözöm, és a kiegészítő biztivel is tudnék esetleg valamit kezdeni?
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Én pl nem teljesen értem a kérdést - ''mi a véleményetek?''. Szerintem ez egy középkategóriás gép, bár ez nem vélemény hanem tény. Jó kis gép ez arra, amire való. Kérdés, mennyiért. Meg hogy milyen állapotban van, ha használt, meg garancia van-e még, ilyesmi. Az 510-es nem éppen a legújabb modell, de sokmindenre jó még. És könnyen szállítható mert kicsi és könnyű, de nem annyira mint pl a C400-as, az már talán túlságosan is kicsi, PDA-nak meg nagy.
-
Kitti87
csendes tag
[link]
Mi a véleményetek NOTEBOOK DELL D 510 1,7G, 512MB, DVD+/-RW notebookról?
Válaszaitokat előre is köszönöm!! -
listván
tag
Olyannyira nem Európába szánt az Inspiron, hogy egyes típusait nem is supportálja a Dell Európában!
Létezik itt is, valóban, de elsősorban itt a Latitude az elterjedt!
Az utóbbi időben valóbanegyre több van belőle, ennek egyetlen oka az árkülönbség!
Egy példa:
Latitude D620 14.1 WXGA alapkonfigban netto 280
Inspiron 6400 15.4 WXGA alapkonfigban netto 196
Egyébként valóban úgy indult, hogy az Inspiron a Home széria és a Latitude a Business, de ez mára már némileg változott!
Nem is beszélve arról, hogy SzabóZE és én is tapasztalatból tudjuk, hogy az Inspiron széria gyakrabban hibásodik meg, és sajnos nem ugyanaz a minőség sem összeszerelésben, sem anyagban mint a Latitude!
UI: Ezek az infók nem elavultak és egyáltalán nem pontatlanok, mivel Dell disztribútornál dolgozom! -
Hydra SR
addikt
Szerintem davenport nem disztribútor ügyfélszolgálattal beszélt, hanem a hazai Dell ''képviselettel'', ami áll egy kutyából és egy emberből. A kutya dolga, hogy ne engedje az embert a gombokhoz nyúlni, az ember dolga meg a kutya etetése
Esetleg rászólhat a kutyusra, ha le akarja pisilni a Dell zászlót.
Komolyra fordítva: a Dellnek nincs rendes képviselete hazánkban, érdemesebb a hivatalos disztribútorokhoz fordulni.
[Szerkesztve] -
listván
tag
válasz
davenport #880 üzenetére
Egy kicsit módosítanom kell a hozzászólásodat!
A kint vásárolt kiegészítő, ahogy te hívtad, itthon is érvényes ugyanis ha veszel egy Dell gépet, akkor annak a Service Tag-je a leglényegesebb eleme. Az alapján pontosan tudják, hogy milyen a gyári konfig, és milyen garral vetted a gépet! Viszont ha (mint a monstani esetben is) külföldön veszed a gépet, akkor honosítani kell a Service Tag-et, amit csak disztribútor tud! (Mint pl én)
Ami pedig a véleményedet illeti az ügyfélszolgálatról:
Felháborítónak tartom, mivel tudom jól, hogy nálunk mindent megtesznek a kollégák az ügyfelekért!!!
Kihez vitted te a géped, és milyen géped van???
El kell még mondjam, hogy az esetek 90%-ában a bejelentéstől számított 24 órán belül meg tudjuk javítani a hibás gépeket! Alkatrész van hozzá szinte mindig azonnal, de ha nincs, akkor megrendelem, és max 4 nap alatt itt van!
Próbáld ki ugyanezt a HP-nál! Nem beszélve arról, hogy se alkatrészük, se semmijük nincs! -
SzaboZE
addikt
válasz
Atlantis #877 üzenetére
Az Insprion a nem európába szánt széria, így biztos nem fog nagyüzemben elkelni itthon
És hozzá is teszem gyorsan, hogy bizony az Inspiron széria sokkal problémásabb és kiforratlanabb, szó szerint gagyibb megoldású gépeket is tartalmaz, amelyek jobb is ha nem jönnek ide
Lásd 1100/1150/5100/5150/5160...
SzaboZE -
Hello!
Meddig leszel Angliában, mert ha hazaviszed a gépet akkor otthon munkadíjat kell rá fizetned, és az itt vásárolt kiegészítő ( leejtés stb. elleni biztosítás is csak Ausztiában lesz legközelebb érvényes ), ez nem a magyarok hibája, hanem a Dell sz.... üzletpolitikája,
ha valami elmegy, keszülj fel arra hogy az itteni ügyfélszolgálat botrányosan szar, én itt vettem és már nagyon bánom, nem hajlandóak az emailekre válaszolni, és a hibás kártyaolvasót nem cserélik ki, szervíz nincsen, ahová küldheted, hanem egy angolul alig beszélő indiai mókuska fogja neked elintézni a dolgot a vonal másik felén, itt rengeteg Dell gépet adnak el de akinek gondja van vele, az nagyon panaszkodik az ügyfélszolgra, erre készülj fel. -
Storm_lg
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom a Dell 6400-as laptopomban található Philips SDVD8820-as meghajtóval DVD-íróval. Már 2 db Philips DVD+RW lemezzel csinálta azt, hogy amikor kész az írás, Nero 7-est használok, akkor elkezdi ''kattogtatni'' lemezt, mitha próbálná beolvasni, de nem megy neki. A megirt lemez ezek után sem a saját meghajtóban, sem másik laptopban nem olvashatóak. Néztem a dell honlapján, de ez a meghajtó nem szerepel a listában, ahonnan drivert-firmwaret tudnék letölteni.
Másnak nincs ilyen problémája, vagy nem tudtok valami helyet ahonnan esetleg firmware-t lehetne hozzá letölteni? -
Hydra SR
addikt
100L: (szemből)
Insp.5100: (hátulról)
[Szerkesztve] -
-
tkazmer
addikt
Nem tudjátok véletlenül, hogy a core 2 duo-val szerelt inspiron E1405(ez az usa beli neve) mikor jelenik majd meg itthon?
-
Atlantis
veterán
Aki esetleg nem tudta, a [link] oldalon regisztrációt követően konfigurálhatók a Dell gépek, majdnem, mint ''nyugaton''. Kár, hogy eddig nem így volt.
Egész pofás kis oldalt dobott össze a Humansoft. Szerintem aki Dell noteszben gondolkodik, nyugodtan vásárolhat náluk. -
AMD Power
titán
Nem volt egyedi a kigyulladt Dell laptop esete
[link] -
nemtommi
senior tag
Nah, barátnőm kivégezte a notimat
Kicsit lekapta 1m magasról, de az esést már csak nézte
Tünetek:
TFT hidegkatód-fénycsöve nem műkszik, win indulás helyett DVD írót pörgeti.
Gyorsan szétkaptam, hátha csak egy csatival van gebasz. Találtam is egyet a panel mögött, ami szétjött, de miután visszadugtam, ugyanúgy nem működött.
Kérdésem:
Szervízben kb. mennyibe fájna a panel cseréje? (15''-os Inspiron 2200 (Latitude 110L)) -
Hydra SR
addikt
válasz
Vangelis #858 üzenetére
Lehet, csak baromi drágán, mert maga az alkatrész sem olcsó, és a beszerelési díj sem, és egyiket sem lehet megúszni hivatalosan. A C640-esek jól bírják a strapát általában. A kéztámaszon levő touch pad szokott néha bekrepálni, meg a billentyűzet is néha, olyankor magától elkezd kúszni az egérkurzor a képernyőn. Az akksi meg elöregszik, mint minden laptop akksi, akárcsak a telefonoknál. Ennek ellenére masszív kis gép, és az új szériájú kéztámaszok és billentyűzetek asszem már nem csinálják ezt a kúszást. Legalábbis 1-nél többször nem szoktunk cserélni egy gépben ilyet, és az új meg másmilyen=>arra következtetek, hogy az jobb.
-
Vangelis
félisten
Szerintetek lehet valahol keríteni DELL Latitude C640 hez magyar billt?! , érdekes mert magyar kis hazánkban vásárolt laptop és nem magyar
:_ én ragazgattam má össze:d de ez nem oylan szép
és nagyon szueretem, ezt a kis trágya laptopot, mert megbízhatú és szépen muzsikál,
Meg amugy ugy álltalánosságban meddig bírják ezek a laptopok? -
PooWong
csendes tag
DELL inspiron 6400 ról valaki valamit?
240 k ért egy core duo ami ráadásul dell elég jó vételnek tűnik.
kösz előre
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Erre a sorra gondoltál?:
1-Year Basic: At Home On-site service PLUS online Multimedia training [Included in Price]
Mert ez ránézésre nem a garancia. Valami ''support package'', magyarul támogatottsági csomag vagy hogy a lótúróba fordítsam. Igazából én sem értem egészen, hogy ez mi, de szinte biztos, hogy nem a garancia, hanem valami azon felüli cucc. Talán 1 évig megküldik neked automatikusan a driver és bios frissítéseket? Bár valami alkatrészeket ír. Hangsúlyoznám, hogy a ''service'' szó angolul nem szervízt jelent, hanem szolgáltatást. A garancia pedig warranty, és ezt a szót nem is látom ezen az oldalon. Ha jól látom, ez a rész arra vonatkozik, hogy egyéb kényelmi szolgáltatásokat is vásárolhatsz magadnak, amiket később is igénybe vehetsz, csak akkor fizetős. Így átalánydíjat fizetsz érte, akár kihasználod,akár nem. Számítástechnikai analfabétáknak és kétbalkezeseknek viszont ez a gazdaságosabb. Kivéve, ha nem abban az országban laksz, ahol megrendeled, mert akkor aligha érvényesDe ismétlem, nem vagyok egészen biztos ennek a jelentésében.
-
Hydra SR
addikt
-
Storm_lg
csendes tag
Szia!
Nekem azt mondta a hölgy, aki ott volt, hogy nekik még csak ilyen szinben volt. Ma voltam egy boltban, ahol kimondottan laptopokat árulnak, és ott is ugyanabban a színben láttam mint ami nekem is van. Ezen a képen elég jól látszik a belső fehér keret: [link], ezen pedig valamennyire a külső részén lévő: [link].
A ház anyaga: nem tudom, hogyan lehet jól leirni. Tipukusan az az eset, amikor valamit a kezedbe veszel, és érzed hogy ez bizony nem túl masszív. Persze ez lehet, hogy amiatt is van, hogy maga a gép meglepően könnyű. Azonban ha az ember vigyáz rá, és minimálisan odafigyel, vagyis nem ejti le, nem üti oda kemény tárgyakhoz, akkor nem hiszem hogy gond lenne vele. Persze nem egy magnéziumötvözet, de akinek olyan kell, annak sajnos azt is kell megfizetnie. A legjobb amit tanácsolni tudok, hogy menj be egy olyan bolta, ahol árulják, és kérd, hogy megnézhesd. Ha a kezedbe veszed az mond a legtöbbet, mivel mindenkinek más a saját benyomás mint a mástól hallott vélemény.
Táskát ma vettem hozzá, mégpedig samsonite telesto office-t. 8000 Ft-ér nekem nagyon bejön.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Lenovo Legion 5 15ACH6H
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest