Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Malachi

addikt

válasz rb26dett #76418 üzenetére

Ha az ajánlott Power Managert használod, akkor próbáld ki a többi sémát is, mert nálam pl. nem egyértelmű a helyzet. Nekem egy kicsit újabb, 1235U processzor dolgozik a gépben (Inspiron) és már újkorában is vacak volt a hűtése, hangos, folyamatosan pörgött idle-ben is. Végül rávettem magam, visszaküldtem gariban, kicserélték a teljes hűtést és azóta legalább az éles, visító hang eltűnt.

Visszatérve a Power Managerre: nálam az Ultra a leghalkabb. Nem vicc, nem is kell hozzá tesztelgetni egy perc alatt kiderül, mert minden más állásban azonnal felpörög maximumra a venti. Az Optimized még elviselhető, mert abban egy idő után leáll egy kicsit. A többi kettő, a Quiet és a Cool kuka. Ha jól tudom pont 11th gen Intelektől kezdve ami neked is van a Dellekben a hűtés nem sikerült túl jól.

Nekem az hozta el végül a megváltást, hogy vettem egy nagy Zalman coolert a laptop alá. Semmi csicsa, egy nagy venti alacsony fordulaton és kb. néma - azzal már úgy működik a laptop, ahogy azt egy kis irodai laptoptól elvárná az ember. De ha bármi zajlik a háttérben, frissítés, karbantartás, azonnal max álláson van mindig a venti. Ez sajnos ilyen. Nálam legalább nem forró, ezzel pont az a "gond", hogy nem hajlandó 50 fok fölé engedni a CPU-t, pedig egy értelmesebb hűtési beállításért cserébe boldog lennék a 70 fokkal is.

Új hozzászólás Aktív témák