Új hozzászólás Aktív témák
-
Badb0y
addikt
Tdna nekem segíteni valaki abban, hogy a support.dell.com-on hol található meg gépszerelési útmutató ? Konkrétan billentyűzetcserére gondolok.
-
Str_Flush
csendes tag
Van meg itt valakinek E5500-asa? Kivancsi lennek, h nala is megvan-e ez az allando HDD LED problema.
Hangsulyonam, hogy nem az indexeleo, vagy egyeb szoftver okozza a folyamatos (masodpercenkenti) villogast, mivel Live XP-nel es az XP telepito azon fazisaban is villog, amikor nincs muvelet.
-
vycman
tag
válasz
Hydra SR #11943 üzenetére
Egyik ismerős is ezt tanácsolta, akinek ugyanilyen Studio-ja van. Neki is villog a LED folyamatosan. Ez nem hiba csak Vista az általad említett dolgot is csinálja a háttérben folyton. Most nincs időm, de fel lesz telepítve az Ubuntu, szerintem ott tuti nem fogja csinálni. Kösz a tippet, kipróbálom!
-
killipoly
aktív tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem amire lehet tudna valaki válaszolni,nem úgy mint a múltkor:
-Mennyit lehetne Mo.-on elkérni egy:
Dell xps1640ért(p8600,2x2gb 1067mhz ddr3,320gb 7200rpm,Blu-ray,Ati 3670 512mb,16" 720p 16:9,6cellás aksi)
illetve
Dell xps1530(t8100,2x2gb 800mhz ddr2,320gb 5400rpm,15,4" 1280x800,8600gt 256mb ddr3,6 cellás aksi,dvd író)ez első modell az enyém,3 hónap múlva hazamegyek és lehet eladnám akkor,a másodikat csak érdeklődésképpen kérdeztem,hogy megéri e hazavinni 1-2őt.
-
Str_Flush
csendes tag
válasz
Hydra SR #11943 üzenetére
Nekem is a villogas volt a problemam Latitude E5500-nal, a Dell support azt mondta, h kicserelik a HDD-t, ami meg is tortent. A Hitachi helyett egy Samsungot raktak bele, de villogas megmaradt.
XP-t hasznalok. Live XP-nel is ugyanigy villog es XP telepito olyan fazisaban, amikor nincs semmi muvelet, akkor is megvan a villogas
Tapasztalt meg valaki hasonlot, ill biztos, hogy ez problemat jelent? Amugy nem zavarna, mivel kozvetlen hatasat nem veszem eszre, csak nehogy a kesobbiekben tenylegesen problema legyen belole.
-
Hydra SR
addikt
válasz
vycman #11940 üzenetére
Másrészről meg az indexelő szolgáltatás is folyton basztatja a vinyót. Állítólag azért jó, mert gyorsabb a keresés, és ezt elvileg a programok is használják. Amióta leállítottam a szolgáltatást, egyetlen változást érzékeltem: nem tekeri a vinyót folyamatosan, üresjáratban is. Lassulást nem tapasztaltam semmilyen programnál. services.msc-t ha futtatod, ott lehet leállítani. Van olyan program, ami kifejezetten igényli, pl. van ilyen desktop search nevű szerintem förmedvény de van aki szereti. Na az nem megy enélkül.
Amúgy a Vistának azért előnyei is vannak, nem feltétlenül szörnyszülött ő csak egyrészt kicsit gyerekcipőben jár még, másrész meg nagy váltás XP után és mire kitanulod meg beállítod rendesen, az nem 10 perc, én a helyedben azért megnézném mert lassan nem találsz XP-s drivereket se semmihez. Már a Dell oldalán is egy ideje az újabb típusokhoz nem teszik fel, még ahhoz se, amihez van. De hogy pozitívat is említsünk, ne csak kényszert: az energiagazdálkodása kimondottan hatékonyabb az XP-nél. Úgy másfélszer annyit bír az akksi. Az nem kis különbség.
-
vycman
tag
Szerintem a HDD led villogása nem gáz, mert mikor biosban vagyok akkor nem villog. És úgy villog, mint asztalin a piros. Gondolom a vista váltogatja a képeket az asztalon pl. és azért dolgozik. Viszont ez a tápos dolog... Holnap telózok szervíznek, mert ez így nem ok. Melegszik is mint az állat.
-
vycman
tag
Hali! Most vettem egy studio 1537est, de van egy kis gáz. A táp servegő hangot hallat kb 10 mp-enként. ?? A HDD led normális ha folyamatosan villog? Alap vista van fennt.
-
premete
veterán
válasz
g.gergo #11934 üzenetére
Nem is volt panasz, amíg nem Lodzban készültek; volt Limerickben és Lodzban készült Dellem is, van különbség, még az antennakábelek színe is össze van keverve és gyakran el sem ér a modemig, csavarok hiányoznak, stb. Az sem véletlen, hogy az xps-ek gyártását megszüntetik, mert ilyen kis méretben a hűtés nehezen megoldható, főleg dedikált vga esetén és megunták az alaplapcseréket garanciában.
Az Intel által a Dellnek gyártott Txx50-es processzorok nem béták, hanem jóval gyorsabbak az azonos órajelű sztenderd Intel processzoroknál (kb. 20% az everest tesztek szerint). -
g.gergo
senior tag
válasz
GiGusty #11932 üzenetére
A Dell notebookok minőségére nincs panasz, nagyon összerakott gépek ... sztem. Anyaghasználatuk, ill. összeszerelési minőségük is etalon. Én azt olvastam vhol, hogy kerülni kell TXX50-es végződésűre eső CPU-at, m olyan "béták". Hogy most ebből mennyi az igaz, annak járj azért utána. De a T8100-as jónak tűnik. Attól függ, hogy mire akarod használni, m feleslegesen ne fizess felárat, egy jóval erősebb CPU-ért, ha nem használod ki, az akksit meg szívja rendesen. Nekem egy T5500 van 4 GB RAM-al, és átlagos, úgymond irodai használatra több mint elégendő. A garanciának meg nézz utána, m lehet, h itthon is érvényesíhető a garancia.
-
premete
veterán
válasz
GiGusty #11932 üzenetére
Egyértelműen a T8100-ast javasolnám, az már Penryn processzor és integrált intel vgaval. A dedikált vgás 1330-asokban, mivel nagyon kicsi a laptop, a hűtés nem igazán van megoldva és van, amelyikben emiatt már háromszor cseréltek alaplapot, ami nem olcsó játék.
Megfontolnám az UK vásárlást, mert az EMEA garanciatranszfer működik, a Dell oldaláról letölthető, csak az eredeti tulajdonos adatai kellenek hozzá és akár a Dell zöld számán is elindítható. A másik alternatíva, ha a tengerentúlról olcsóbb, a Getronicsnál lehet venni 3 év garit 26+Áfa áron kb. -
GiGusty
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Én is gépnézőben járok
És egy Dell M1330-ast néztem ki. egyrészt érdekelne hogy mennyire megbízható, tartós gépet kell elképzelnem (a tudása fasza...4giga memória és Core 2 Duo T8100 2100 Mhz/Core 2 Duo T5800 2000 Mhz/Core 2 Duo T5850 2160 Mhz procik az alternatívák)? A fenti procik közül esetleg tudnátok ajánlani valamelyiket?
A másik, hogy usa-ból jönne a dolog, így a garancia neccesen érvényesíthető...kb csak kinn. Emiatt mennyire fájjon a fejem?Köszönettel,
Gigusty
-
killipoly
aktív tag
Sziasztok ismét.
Remélem erre már valaki válaszol nem úgy mint az előző hsz.-emre
Dilemába estem.xps 1530 vagy xps 1640?Mind a kettő UK laptop,ebből adódan az áruk sem húzós annyira mint Mo.-n.Forintban a 1640es kb 50k-vak drágább,de cserébe ottvan a hihetetlen kijelző,hangzás,design,a jobb proci(t8100 vs P8600) és a valamivel jobb ramok(2x2gb 800mhz ddr2 vs 2x2gb 1067mhz ddr3)
Viszont amit nem tudok,hogy a 3670-es ATI kártya ami benne van mennyivel jobb az 1530as 8600gt-jénél.
Kérnék mihamarabbi válaszokat please,mert ma délelött valószínüleg megrendelem a masinát,kérdés melyiket.
-
Szaszabond
aktív tag
válasz
Incubus #11025 üzenetére
Szia,
Megoldódott a BT Egér problémád?
Egyébiránt mi a véleményed a gépről? Pont ilyen Studio notebookon gondolkodom, hogy ilyet kellene vengyek... Pár sorban összefoglalhatnád a tapasztalataidat.
Jelenleg egy Latitude D600 at használok, amivel nagyon meg vagyok elégedve, csak kicsit eljárt felette az idő, de mondjuk ez business kategória..ami nagyobb minőség mint az Inspiron... De elvileg a Studió is sokkal jobb...
Üdv -
new_user
csendes tag
válasz
premete #11922 üzenetére
Mit tudnek tenni a HDD LED villogasa ellen? (AHCI modban megy) Hardverhiba, vagy valami driver gond lehet? Mukodesben nem vettem eszre semmi kulonoset.
Ha nincs modem a konfigban, akkor mi lehetett az az eszkoz ami eszkozkezeloben sargan vilagitott, de amint felraktam a modem drivert, kiirta, h ott a modem?
-
killipoly
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy egy Dell xps m1530at most milyen lehet otthon elpasszolni?Most fogom megrendelni,itt olcsóbban hozzá lehet jutni,de ha hazamegyek 3 hónap múlva akkor ha értelmes áron el lehet adni akkor eladnám.Erről lenne szó konkrétan t8100essel:
Memory: Memory 4096MB (2x2048) 800MHz DDR2
Hard Disk Drive: Hard Drive 320GB (5400rpm)
Video: 256MB NVIDIA GeForce Go 8600M GT
NoteBook Screen: 15.4 WXGA (1280x800) with Truelife
CD Read-Write Drive: DVD+/-RW (8X)
System Color: CCFL backcover blue & 2.0mp camera
MISC: Slip case
MS Vista Premium Logo Label NB (small
Internal Keyboard Uk/Irish (QWERTY)
Vista OnLine Getting Started Guide (WW
Power Cord
Dell TrueMobile 355 internal Bluetooth Module
Battery XPS Primary 9-cell 85WHr Li-Ion
Dell Wireless 1395 Mini-Card 802.11b/g EMEA
CCFL backcover 2.0mp cameraMásik kérdés:Tapasztalt 1530 tulajok megosztanák esetleg a kis gyerekbetegségeit ennek a modellnek ha vannak?
-
new_user
csendes tag
Szerintetek latitude e5500-nal normalis az, hogy a vinyo LED-je masodperces frekvenciaval allandoan villog? Ha hozza sem nyulok, nem futtatok semmit, akkor is, ha vmi processz hasznalja a HDD-t, akkor normalisan nekiall surubben villogni, de ha azt befejezte, akkor visszaall a masodpercenketi villogasra.
Masnal is igy viselkedik?
Egy mas dolog: a modemet nem tudtam eletre kelteni, holott eszkozkezelo szerint normalisan mukodik. Modem Diagnostic Tool nem talalja az eszkozt.
Elore is thx.
-
joe-ker
senior tag
Sziasztok!
Rossz C600-at keresek,akinek van jelentkezzen.
Thx! -
GP-Sz
senior tag
Cserébe kérdeznék valamit: neked szokott olyat csinálni a trackpoint, hogy "mászik"? Néha, mikor elengedem, pár mmrel, 1-2 centivel elmászik a kurzor és ez alatt a rövid, mondjuk max 1-2 másodpercnyi idő alatt nem érzékeli a pöcök a "kattintást". A gombok ilyenkor is működnek és mozgatni is lehet a kurzort, de ha nem várom meg a "mászás" végét, akkor amikor ismét elengedem, akkor újrakezdi.
Igazából elég jól együtt lehet élni ezzel a problémával, csak az zavar, hogy nem tudom, hogy ez ilyen, vagy egyszerűen valami baja van.
-
GP-Sz
senior tag
válasz
doktor úr #11914 üzenetére
Mákod van, ugyanis megoldom a problémádat
Legalábbis remélem. Nekem egy Precision M4400am van (a két notesz nagyon hasonló, külsőleg is csak a fedél más), ami kb ugyanezt csinálta, aztán pár hete meguntam és az intel oldaláról leszedtem a legújabb Matrix Storage Managert (v8.8.0.1009), a hiba megszűnt. Nekem úgy tűnt, hogy ettől és nem mástól. A Dell support oldalán az előző verzió vann kinn (v8.7.0.1007), aminek a leírása szerint valami hasonló hibát ki kellett volna javítani, de nem tette. Nem értem, a Dell miért nem nyomja ki az újat, én semmilyen hibát nem tapasztaltam a telepítése után. Én amúgy minden frissítést feltelepítek a Dell honlapról.
Itt a frissítés: [link]
Megj: Ha sikerült a frissítés, az eszközkezelőben a SATA RAID vezérlő illesztőprogramjának verziószáma a fentire frissül.
-
vbbb
őstag
Hali!
Kuncsaftnak van egy Dell Inspiron 8200 laptopja amit nem lehet bekapcsolni. Akku jó, tápegység jó. Bekapcsoló gomb, alaplap? Milyen tájékon nézelődjek? Szét is kapom ha kell, csak ki kéne szűrni a hiba okát és ha lehet megcsinálni.
-
doktor úr
aktív tag
Dell E6500, és az elejétől kezdve a következőt csinálja: ha DVD-t vagy CD-t játszok le, pár perc után megakad a lejátszás, az XP közli, hogy új hardvert telepít (ez végig is megy), ezután a DVD meghajtó ajtaja kinyílik ugyan, de az oprendszer a meghajtót nem érzékeli, és persze nem is játszik le róla semmit. Ez mitől lehet?
-
72123298430
csendes tag
Üdv uraim!
nemrég vásárolt d620-am 5perce fura dolgot csinált.
elindítottam egy kis esti olvasgatáshoz, egy kék képernyő fogadott. nem a klasszikus kékhalál képernyő. végigolvastam, kicsi angoltudásommal felfogtam, hogy vmi nem százas. de most hirtelen nem tudom mi is volt ez. no igy nehéz lesz megkérdezni mi volt a hiba...
[...]
a francba csak nem tom mi volt. azér koszi a segítséget -
tibi666
senior tag
sziasztok!
egy dell d630-as laptopom van, windows vistával rajta.
120 as winchester, 1 gb ram és egy 2 ghz-es processzor társaságában.úgy általánosan lassúnak érzem a gépet, gyakran néhány alapművelet is hosszas másodpercekbe telik, miközben a gép őrülten tekeri a hdd-t.
hogyan lehetne ezen gyorsítani? memóriát kellene bele vásárolnom még? egyébként ahogy néztem, ha a firefox nem zabálja a memóriát, akkor 400 megát is begyorsítótáraz.
előre is köszi
tibi -
new_user
csendes tag
Sziasztok!
Uj Dell e5500-on a kovetkezo problema jott elo:
Par nap megfelelo mukodes utan egyszer csak mukodes kozben elment a hang a geprol, majd egy kis idore megint volt es ujra csend.
Ez mitol lehet, ill mi lehet ra a megoldas?
-
rspeti
csendes tag
Hali! Találkozott-e már valaki olyannal, hogy DELL LATITUDE 120L laptop, és a töltésjelzö led villog így: sárga-sárga-sárga-sárga-zöld... és ujra és ujra és ujra. Töltés közben is, ha nincs rajta a töltö akkor is. Azt irja a gép, hogy akku 3%, ami nem igaz, mert egy órája gépezek róla, és a töltéskor sem emelkedik, vagyis nem írja!
-
Badb0y
addikt
Nem tudja valaki toto-g -vel mi van? Mert elérhetetlen
Esetleg tud valaki még valakit, aki tud magyar billentyűzeteket ? Mert csak őt ajánlották még annó, de nem lehet elérni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest