-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
"...kevés az esély, ha ésszel "biciklizek" az interneten..."
Urban legend szintű marhaság. Persze, nem mész oda, ahol pofont osztanak, de mi a garancia, hogy a "megbízható" oldalak tiszták?
Hint: semmi.Tartsd frissen a firmware-t, az OS-t, a szoftvereket és már megtetted a legtöbbet a biztonságért. Utána használod a józan eszed és meg is vagy.
-
Hát, nem igazán értem. A su-val lépek be a terminálba rootként
Én se nagyon, sose érintett, így bakfitty, ha kihagyod a root jelszót, akkor mindet sudo-val tudsz csinálni, persze nálam mindig egy felhasználós volt minden gép. Ezeken is ment a su, de annyi értelme lenne, hogy ha hosszabb ideig kéne terminalban paranozgatni, akkor nem lépne ki a root jogom 5 perc múlva és nem kéne többször leírnom a sudo szócskát.
orbanelftars@Mint-20-3c-8570p:~$ sudo su
[sudo] ubyegon jelszava:
root@Mint-20-3c-8570p:/home/ubyegon#Ok, ez most Linux Mint, nem pont úgy van itt, mint Debianon.
régen amúgy XP meg Millenium alatt kelt-feküdt a rendszerem, mert minden Warezos sz*rt összeszedtem, ami csak létezett. Míg el nem kezdtem dolgozni, addig crackelt játékon kívül más nem volt a gépemen, velük együtt meg jöttek a sz*rok is.
Ez anno sokaknál így ment.
Utáltam telepítések után a virusírtó meg tűzfal felrakását, aztán jelzett is gyakorta a virusírtó, de valamit mindig bekaptam ettől függetlenül. Nyilván ma már nem így csinálnám meg kb azóta vannak is jogtiszta Wines licenszeim, mióta nem használok Wint.
Új hozzászólás Aktív témák
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Robotporszívók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest