Hirdetés
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bambano
titán
-
Apollyon
Korrektor
Nah végül újraraktam mindkét rendszert. Előbb a win telepítővel leformáztam az egész vinyót, majd egy partit leválasztottam a windowsnak (nem formáztam/partiztam a maradék helyet). Rendszer fel, aztán Debiannal már le tudtam választani a maradék nem formázatlan részből, így simán felment a win mellé a Squeeze, aminek tök jó a bootválasztója. Így most már mindkét rendszer tökéletesen működik egy hdd-n
-
Apollyon
Korrektor
A szemét..
Akkor ez megmagyarázza a dolgot. Viszont a Debian sem csipázza a win7 partíciókat. Akárhogy is csinálom, csak a rendszerpartíciót veszi külön, a többit leszarja, tehát egy vinyóra csak úgy tehetek fel debiant, ha debiannal partizom meg a vinyót, de akkor meg a win megint kettéhal. És sajna még nem vagyok olyan hardcore linux user hogy mindent abszolút tudjak használni mint winben :/
Ezekszerint be kell tuszkoljak még egy hdd-t hogy két standalone rendszerem legyen egy gépen...:/ -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hohó!
El se hiszem, gond nélkül felment a driver. Terminálban felhúztam a kde-t kompletten, és vele együtt az fglrx csomagokat, kivéve a legacy-t, vagyis a másik 4 fglrx csomagot telepítettem.
Telepítés után aticonfig --initial, ez végzett, aztán restart, és egyből volt működő driver.CCC működik az amdcccle paranccsal, a scaling opció megy, elvileg a tearing mentes desktop is. A desktop effektek is mennek, csak továbbra sem magától, hanem mindig engedélyezni kell a kompozitot, mert egy másik processz kérésére alapból le van tiltva. Ez nyílván nem radeon driver gond, de az okát nem tudom. (inteles laptopomban nincs ilyen gond, viszont a szomszéd radeonhd-s laptopjában szintén nincs alabpól compozit)
Egyébként ha jól emlékszem, a 11.3-as driver van a squeeze testing repóban. Javaslom ezt telepíteni, korábbi driverekkel pl. a tearing és a scaling sem tökéletes.
-
Capricornus
aktív tag
-
kovaax
őstag
-
Jester01
veterán
Ha bele van fordítva a kernelbe, akkor sysrq billentyűkombinációkkal lehet mindenfélét ügyködni. Többek között megmutatja, éppen mit csinál a rendszer. sysrq+h a help.
kernel: SysRq : HELP : loglevel0-8 reBoot tErm Full kIll saK aLlcpus showMem Nice powerOff showPc show-all-timers(Q) unRaw Sync showTasks Unmount shoW-blocked-tasks
Ezekből most neked az L P T es a W lehet érdekes.
Új hozzászólás Aktív témák
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Fotók, videók mobillal
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- LENOVO IdeaPad L340-17IRH - 17,3"FHD IPS - i7-9750H - 16GB - 1TB - Win10 - GTX 1650 - MAGYAR
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LENOVO Legion Y530-15ICH - 15,6" FHD IPS - i7-8750H - 8GB - ÚJ 512GB SSD - Win10 - GTX 1050 Ti
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest