-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
Apollyon #6089 üzenetére
A hotspot-on nem tudok semmit sem beállítani, amikor fellépek a wifi-re, a web-en kell belépnem és úgy megy a net.
Végignéztem már a linkelt leírást, nem találtam megoldást rá. Szerintem a network manager a ludas benne. Eddig sima linux mint volt fent, ott működött ez a megoldás. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #6074 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
LMDE-t használok, ami a test debian repo-ra épül. A wifi-vel kapcsolatban lenne kérdésem.
Adott egy hotspot, ami nem kér jelszót, az autentikáció webes felületen van. Viszont a linux mégis kér jelszót amikor csatlakozni akarok rá.
Mit lehet ezzel kezdeni? Nem találok rá megoldást, átlogolni meg win-re meg nem a legjobb. -
Speeedfire
félisten
Adott egy usb hub, ami win alatt megy, de debian alatt nem akarja felismeri. Az lsusb listázza is, de nem ismeri. Működésre lehet valahogy bírni?
-
Speeedfire
félisten
Hibajegyet hol lehet leadni, vagy szokott valaki ilyet csinálni?
7.2 alatt a core php5-ben nincs benne a glob() függvény, holott a php oldal szerint ez alapból benne nem, nem kell extension. -
Speeedfire
félisten
Cyber_Bird & bambano: Köszi!
-
Speeedfire
félisten
Ha proxy mögött vagyok azt hol tudom beállítani?
Az /etc/apt/apt.conf-ban beállítottam a http és a https proxy-t is, viszont egy sima git clone https://github.com/xxx nem akar letöltődni időtúllépés miatt. -
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #5563 üzenetére
Nálam valami nagyon nem kerek.
root@iserver:/etc/apache2/mods-enabled# which php
/usr/local/bin/php
root@iserver:/etc/apache2/mods-enabled# php -v
PHP 5.4.17 (cli) (built: Nov 28 2013 14:12:16)
Copyright (c) 1997-2013 The PHP Group
Zend Engine v2.4.0, Copyright (c) 1998-2013 Zend Technologies
root@iserver:/etc/apache2/mods-enabled#Phpinfo szerint pedig ez fut az apache2 alatt:
PHP Version 5.4.4-14+deb7u5
-
Speeedfire
félisten
válasz
Jester01 #5560 üzenetére
Az adatbázisban iso-ban vannak az adatok én pedig utf8-ba kérem le, emiatt túl szokott csordulni a memória. A forrás fájlban át kellett az egyik fájlt szerkeszteni, hogy a megfelelő memóriát foglalja le.
Ezt feltelepítettem, de húzta a sima php5-cli és php5-common csomagokat is, ami miatt nem az én forgatott php-mat akarja használni, hanem a debian repos csomagját.
Ezt a csomagos megoldást kipróbálom.
-
Speeedfire
félisten
LAMP-ot szeretnék debian7 alatt, de sehogysem akar összejönni.
Apache2 fent van, php-t leforgattam forrásból, viszont a loadmodule részhez nem találom a /usr/lib/apache2/modules/libphp5.so fájlt, ami a php fájlokat ehető tartalommá alakítja. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #5536 üzenetére
Najó, ubuntu is elhasalt ezen a szinten. Dobálja a kapcsolatot, a lan kártya fw egyiknél sem jó.
-
Speeedfire
félisten
Azért elég fura, hogy a dd-vel okés, de mással nem.
Olyan érdekes problémám van, hogy hol lehet ping-elni a gépet, hol nem. A háló kártyával volt gond eddig, realtek kártya van benne, amit a non-free tárolóból kellett feltelepíteni. Egy ideig úgy tünt minden okés, de most megint elkezdett dobálni.
Realtek RTL8168E-3 firmware, version 0.0.4 (rtl_nic/rtl8168e-3.fw) -
Speeedfire
félisten
Miért lehet az, hogy pendrive-ról nem tudok rendszert telepíteni? Se netinstall, se live. Amikor a cdrom-ot akarja betölteni, akkor nem találja és lehal a telepítés.
Win alatt csináltam a telepítő flash-t unetbootin-nel. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #5476 üzenetére
Pontosítok, amikor megkapja az ip-t bootolás közben, akkor megy a ping. Csak utána hal le.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Cyber_Bird #5475 üzenetére
Lsusb látja, de az interfészek között már nincs ott az wlan0.
A network-manager azt írja, hogy nem kezelt a vezetékes és a vezeték nélküli net. -
Speeedfire
félisten
válasz
Cyber_Bird #5473 üzenetére
Nem válaszol. Viszont ha kiveszem a wifi stick-et, akkor simán feláll a rendszer.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #5471 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
Közben úgy néz ki sikerült magam jól megszívatni a hálózattal. Minden jól ment, csináltam egy restart-ot. Most pedig megáll a betöltési folyamat, amikor a wifinek kér a gép ip címet. Elvileg megkapja, de utána nem megy tovább a gép.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #5467 üzenetére
Illetve még valami. Szeretném remote elérni a gépet, ha valami akarok csinálni rajta.
A teamview-ert szerettem volna felrakni rá. Van droid-ra és pc-re is.
De nekem ezt írja ki telepítéskor:root@debian:~# sudo dpkg -i teamviewer_linux.deb
Selecting previously unselected package teamviewer.
(Adatbázis olvasása ... 54667 files and directories currently installed.)
Kicsomagolás: teamviewer innen: teamviewer_linux.deb ...
Beállítás: teamviewer (8.0.20931) ...
Warning in file "/usr/share/applications/pcmanfm.desktop": usage of MIME type "x-directory/normal" is discouraged ("x-directory" is an old media type that should be replaced with a modern equivalent) -
Speeedfire
félisten
Parancssorban, hogy tudom belőni a wifi-t? Ez alapján próbáltam belőni, de nem kapcsolódik. Elmegy a dhcp-ig, de utána semmi.
Alapból meg mindig kulcstartós jelszót akar tőlem... -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #5460 üzenetére
Rendszer frissítve 7-esre. Linux-kernel csere. Most megy minden.
-
Speeedfire
félisten
Beszereztem ma egy tplink 422g usb wifi-t. Az lsusb látja, mondom eddig rendben. Majd nekiestem ez alapján, viszont az iwlist scan nem jelzi nekem a wlan0 interface-t.
Mit rontok el? Debian 6 fut rajta. -
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #5456 üzenetére
Igen, a hifi mellett (rajta) lenne a laptop és telefonnal/webui-n keresztül irányítanám.
Szóval mindegy, sima g-s wifi is elég nekem. -
Speeedfire
félisten
Hát rendesen benéztem.
Inkább usb lenne a jobb. Azt rá tudom tenni másik gépre.
-
Speeedfire
félisten
Kiderült, hogy nem is volt benne WiFi. Tud valaki mondani olyat amit biztos kezel a linux?
Lehet usb is. -
Speeedfire
félisten
válasz
vadcoca #5442 üzenetére
Fent van még, ezzel teszek egy próbát, hátha.
Jester01: A syslog-ot még nem néztem, de szinte minden diagnosztikai eszköz megvolt és nem látta. Tehát valami anomália van.
bob.zxr: Jónak tűnik, ha a debian vonal befuccsol, akkor megnézem.
Intruder2k5: Gondoltam már rá, de úgy vagyok vele, hogy ha van benne, akkor annak mennie kell. Csak az a kérdés, hogy hogyan veszem rá a működésre. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #5436 üzenetére
Közben nézem ezt a lubuntu 12.04-et is, ez még non-pea, illetve van fake-pea is. Ha upgrade-elem, akkor elvileg nem lesz vele gondom. Nem tudom, hogy distro frissítéskor mi lesz a kernel dologgal, valószínűleg összeomlana.
Más csak a wifi-t kellene megtudni, hogy miért nem ismeri fel. Mondjuk ha a debian felismerné, az lenne a legjobb.
De sanszos, hogy valami pcmcia lesz a wifi és amiatt nem látja. Arra emlékszem, hogy a pcmia-ra valami texas instrument-et írt ki. -
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #5435 üzenetére
Az a baj, hogy ebben a laposban egy mobil 1.2 celeron és 256MB ram van. Xp volt rajta, gondoltam rakok rá linuxot, egy usb dac és lesz belőle egy zenelejátszó eszköz amit rákötök az erősítőre. Android vagy webui-val pedig irányítom a lejátszód.
Viszont ilyen problémákba ütközök, pedig lxde-vel elég jól szaladgál a debian rajta. De a wifi-t nem tudom életre kelteni rajta.
Lehet kipróbálok még valami másik distro-t, amihez van openbox vagy lxde. Együl a wifi és a pea a kérdéses. Erre viszont nem tudom, hogy lehet szűrni rá. -
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #5433 üzenetére
Lubuntu nem ment fel a pae hiánya miatt.
-
Speeedfire
félisten
Nem találtam vele, kiadta hogy debian, linux mint, fedora, arch stb. Ezek közül egyik se kifejezetten régire való. A pea és wifi a legkérdésesebb a dolog itt. Olyan distro kellene, amelyikkel ezek mennek és half roll based, mégha nem is debian alapú...csak legyenek hozzá friss csomagok.
-
Speeedfire
félisten
Az mitől lehet, hogy nem találja a debian a wlan kártyát? Se az lspci, se az lsusb látja.
Nem tudom sajnos milyen van benne, régi albacomp gép. Via és intel chip-ekkel. -
Speeedfire
félisten
Gondoltam adok még egy esélyt a debiannak a 7-es verzióval, de elszomorító.
Nem ismerte fel az inteles wifit, a tapipad se megy. A visszajelző ledek meg nem világítanak és nem reagál rá a rendszer. -
Speeedfire
félisten
Újra kellett húznom a win7-et, de az meg most felülírta az MBR-t így nincs grub betöltő képernyőm és egyből a win indul el.
A wikiben találtam egy leírást, de az folyamatosan partícionálni akarja a hdd-t.
Bebootlok a telepítőről rescue mód és semmi. Ha nyitok egy parancsort és ki akarom adni a parancsokat, akkor nem hajlandó megcsinálni. Mivel lehetne ezt visszavarázsolni? -
Speeedfire
félisten
válasz
vadcoca #4479 üzenetére
Nem a desktop-ot telepítettem fel. Simán csak xfce4, meg xfce-goodies. Utána találtam rá, szintén az arch oldalán a slim-re. Ott meg 2 sort kellett csak átírni és meg is volt.
Ssh-t nem próbáltam. Te teljesen csontra fagyott mindig, se egér, se bill. Csak a reset.
Mindegy, most már xfce szépen be van lakva. Eddig nagyon tettszik.
Így gnome után tiszta öröm, nem kell mindig kulcstartózni. -
Speeedfire
félisten
Nem lenne rossz ez az xfce, ha hagyná hogy magától beloggoljon.
Furcsaság. Ez alapján beállítottam az rc.localt-t.
Azt írja a konzol a rendszer betöltésekor, hogy nincs jogom elindítani az x servert.
Érdekesség. Ha belépek a mezei felhasználóként és kiadom, hogy startx akkor elindul. -
Speeedfire
félisten
Mitől lehet az, hogy a kde sokszor fagyival indul?
Sima amd64 netinstall volt, majd kde-full telepítés, meg felraktam egy mc-t. -
Speeedfire
félisten
válasz
CPT.Pirk #4331 üzenetére
Felraktam, de semmi.
Jester01:
root@desktop:/home/speeedfire/Letöltések# aplay VBOCSantana-rototom1a.wav
ALSA lib pcm_dmix.c:1018:(snd_pcm_dmix_open) unable to open slave
aplay: main:654: audio open error: Nincs ilyen fájl vagy könyItt lesz akkor a gond?!
3 programmal néztem meg, yt ugye google chrome alatt, celementine illetve rythmbox.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Jester01 #4326 üzenetére
Ez eddig jó.
0 [Audigy ]: Audigy - Audigy 1 [Unknown]
Audigy 1 [Unknown] (rev.3, serial:0x5c1102) at 0xd000, irq 18
1 [HDMI ]: HDA-Intel - HDA ATI HDMI
HDA ATI HDMI at 0xf5010000 irq 17
2 [default ]: USB-Audio - USB Audio CODEC
Burr-Brown from TI USB Audio CODEC at usb-0000:00:1d.2-2, full sItt is és az audigynél is okés.
Én nem értem. Látszólag minden oké.
Ami gnome alatt mindig jelszót kér tőlem.
Kicsit unalmas, hogy mindig megkérdezi, hogy én vagyok-e az. Oké, hogy kell a biztonság. De ez nem egy olyan gép, ahol ez a legfontosabb... -
Speeedfire
félisten
Asszem itt a 32/64bit keveredésben elszállt a hangbeállítás. Se az audigy, se az usb-s dac nem ad ki hangot.
Már nyomtam egy reconfigure alsa-t is, de semmi változás nincs.
Valakinek valami ötlete?
Illetve ezt a kulcstartós dolgot nem lehet megszüntetni? -
Speeedfire
félisten
válasz
Jester01 #4320 üzenetére
Pedig én semmilyen kernelt nem raktam fel. Alapból az i386-ost raktam fel, majd egy update, upgrade és ezek jöttek elő.
Lehet, hogy a rendszer önálló életre kelt és a 4GB ram miatt befrissített 64bit-re? Bár én úgy tudom, hogy a 32bites is kezeli a 4GB ramot.Akkor most mit lehet ezzel kezdeni?
-
Speeedfire
félisten
Egyre jobb lesz a rendszer.
gdm3 stop majd kikapcsol a monitor...
-
Speeedfire
félisten
válasz
Jester01 #4317 üzenetére
DKMS make.log for fglrx-10-9 for kernel 2.6.32-5-amd64 (x86_64)
2012. jún. 23., szombat, 11.18.21 CEST
make: Entering directory `/usr/src/linux-headers-2.6.32-5-amd64'
/usr/src/linux-headers-2.6.32-5-common/arch/x86/Makefile:81: stack protector enabled but no compiler support
LD /var/lib/dkms/fglrx/10-9/build/built-in.o
CC [M] /var/lib/dkms/fglrx/10-9/build/firegl_public.o
CC [M] /var/lib/dkms/fglrx/10-9/build/kcl_acpi.o
CC [M] /var/lib/dkms/fglrx/10-9/build/kcl_agp.o
CC [M] /var/lib/dkms/fglrx/10-9/build/kcl_debug.o
CC [M] /var/lib/dkms/fglrx/10-9/build/kcl_ioctl.o
CC [M] /var/lib/dkms/fglrx/10-9/build/kcl_io.o
CC [M] /var/lib/dkms/fglrx/10-9/build/kcl_pci.o
CC [M] /var/lib/dkms/fglrx/10-9/build/kcl_str.o
CC [M] /var/lib/dkms/fglrx/10-9/build/kcl_wait.o
LD [M] /var/lib/dkms/fglrx/10-9/build/fglrx.o
ld: Relocatable linking with relocations from format elf32-i386 (/var/lib/dkms/fglrx/10-9/build/libfglrx_ip.a.GCC4) to format elf64-x86-64 (/var/lib/dkms/fglrx/10-9/build/fglrx.o) is not supported
make[3]: *** [/var/lib/dkms/fglrx/10-9/build/fglrx.o] Error 1
make[2]: *** [_module_/var/lib/dkms/fglrx/10-9/build] Error 2
make[1]: *** [sub-make] Error 2
make: *** [all] Error 2
make: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-2.6.32-5-amd64'
CPT.Pirk:Linux desktop 2.6.32-5-amd64 #1 SMP Sun May 6 05:12:07 UTC 2012 x86_64 GNU/Linux
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #4310 üzenetére
Akárhogy próbálom a
dpkg-reconfigure fglrx-modules-dkms parancsot, mindig error-t dob rá... -
Speeedfire
félisten
válasz
Jester01 #4306 üzenetére
Na, itt van valami hiba a dkms-nél.
Beállítás: fglrx-modules-dkms (1:10-9-3) ...
Creating symlink /var/lib/dkms/fglrx/10-9/source ->
/usr/src/fglrx-10-9
DKMS: add Completed.
Kernel preparation unnecessary for this kernel. Skipping...
Building module:
cleaning build area....
make KERNELRELEASE=2.6.32-5-amd64 -C /lib/modules/2.6.32-5-amd64/build M=/var/lib/dkms/fglrx/10-9/build.....(bad exit status: 2)
Error! Bad return status for module build on kernel: 2.6.32-5-amd64 (x86_64)
Consult the make.log in the build directory
/var/lib/dkms/fglrx/10-9/build/ for more information.
0
0
Error! Could not locate fglrx.ko for module fglrx in the DKMS tree.
You must run a dkms build for kernel 2.6.32-5-amd64 (x86_64) first.
Beállítás: fglrx-glx (1:10-9-3) ...
Processing triggers for menu .Itt lesz a gond, ezek szerint. Elvileg meg kellene csinálnia, de sz*rik rá. Valami hiba van a "kernelnél".
-
Speeedfire
félisten
válasz
Jester01 #4292 üzenetére
A log kimenete. [link]
A kernel modulok között nincs ott az fglrx.
root@debian-desktop:/home/speeedfire# glxinfo | grep -E 'rendering|OpenGL'
X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 136 (GLX)
Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
Serial number of failed request: 15
Current serial number in output stream: 15Gondolom a kernelnél lehet akkor a hiba, elvileg az xorg betöltötte.
-
Speeedfire
félisten
Hogy lehet normális működésre bírni ati kártyát debian alatt?
Felraktam az fglrx-et és hozzá a control panelt is, minden a helyén. De! Szaggat a desktop.Illetve süvít a vga cooler, ennek 2D-ben nem szabadna mennie.
Xorg is a leírás alapján lett beállítva. -
Speeedfire
félisten
válasz
CPT.Pirk #3592 üzenetére
Így telepítettem fel. -> [link]
Semmi mást nem csináltam. A telepítés végén meg csak futottak az eltávolítás sorok. A nagy részét vissza tudtam rakni, de a fene sem emlékszik rá, hogy mik voltak azok.A conky is szívat, nem tudom mi van ezzel a rendszerrel, pedig egy teljesen szűz debian 6-ost toltam fel.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #3589 üzenetére
Közben úgy néz ki, hogy a radeon driver telepítés után, rengeteg csomagot töröl a rendszer, csak azt nem tudom miért.
-
Speeedfire
félisten
2 nap alatt 2x szivat meg ez a rendszer. Friss 6-os telepítés, telepítés után egyből update majd upgrade. Pár app telepítése után a menükből és programokból eltűnik pár. Az alapértelmezett téma összeesik. Én rontok el valamit vagy más is megélte ezeket?
-
Speeedfire
félisten
vkinek bejön az official website?
nemtom letölteni :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest