- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
Hoppá, na erről nem tudtam. Akkor ez is egy olyan trágya mint az x1050/x1550 nevű csoda, ami tulajdonképpen egy 9550...
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
Sziasztok!
Mivel a torrent keresőszóra nem sok friss találat van. Szóval jelenleg egy torrentflux van fent ami manapság nem a legfrissebb, mert ahogy én láttam már nem fejlesztik. Nem is lenne ezzel gáz, csak az a baj, hogy nem működik.
Szóval segítséget szeretnék kérni, hogy melyiket érdemes feltenni. Nem vagyok otthon linuxba, de alap dolgokat el tudok végezni. Valami olyan kellene, amivel én is el tudok boldogulni. Egy normális webes elérésű kezelőfelülettel megáldottra gondoltam.Van torrent topic. Azt hiszem a deluge és a transmission a két legnépszerűbb kliens linux alatt, webes felületet viszont nem tudom, hogy melyik tud (lehet hogy mindkettő).
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
Fent van, de nem mukodik.
compiz --replace-re kapasbol ezt kapom:
compiz (core) - Fatal: Software rendering detected.
compiz (core) - Error: Failed to manage screen: 0
compiz (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0Launching fallback window manager
Felraktam egy ilyet is mert ey elvileg tamogatja a kartyam: firmware-linux-nonfree
De ez sem ert sokat:S
Radeon drivert felraktad?
-
fatal`
titán
Egy ati x2300 alatt be lehet kapcsolni valahogyan a compizt? Igaz eddig csak live-ban próbáltam, de ha felrakom a compizt + minden ami kell mellé wiki szerint és ki-be jelentkezek akkor compiz --replace-re eltűnik az ablak keret és semmi effekt nem megy, pedig a compiz settingsbe mindent beállítottam.
Tedd fel a fusion-icont és azt indítsd, akkor nekem jó volt

-
fatal`
titán
A VNC tud titkosítást, legalábbis a RealVNC biztosan (a free nem), gondolom a többi is.
-
fatal`
titán
A VNC indításához is be kell jelentkezni. Viszont automatikusan be lehet léptetni egy usert és utána meg elindulhat akár VNC akár Teamviewer startupból. Már ha nem mindenki saját loginnal kell bejelentkezzen erre a szerverre, gondolom erről nincs szó, tehát nem kell egy GUI-s bejelentkező felületet elérnie a usereknek távolról.
Linux alatt be kell lépni? Windowson serviceként fut mindkettő.
-
fatal`
titán
Van egy Exceles nyilvántartó rendszer azt az OpenOffice kezeli.
Azt szeretném meg oldani, hogy mások is hozzátudjanak férni a nyilvántartó táblázat menne a szerveren és mindenki bejelentkezik és kitölti a maga részét.
Gondoltam arra is, hogy át alakítom webes megoldásra, de nem lehet ezt más okok miatt tiltva van.Akiknek használni kellene ezt a távoli szervert valamilyen klienssel azok nem nagyon értenek az informatikához, szóval olyan megoldást keresnék ami egyszerű.
Esetleg valami más ötlet milyen távoli asztali klienst használjak akkor?
VNC?
-
fatal`
titán
Akkor viszont sok sikert kívánok a Debianhoz. Mire kell neked a DVD-s kiadás? Netinstallos isoból simán felrakod a Gnome felülettel, vagy csak a parancssoros alaprendszert telepítesz, és felrakod rá a KDE-t. Én KDE-t javaslom (mivel vele lehet használni a Midnight Commander saját menüsorát, Gnome alatt meg a funkció gombok nem azt vezérlik, hanem a terminál ablakát), telepítés + ked + proxy + flash + java + firefox, stb.-hez van egy kezdők és magam számára írt leírásom a logouton.
Hunfatal: igen, Ubinál van ilyen, Debiant meg nem használtam még Gnome-al 5 percnél tovább.
Tudom, hogy ubinál van ilyen, de úgy rémlik, hogy debiannál is.
-
fatal`
titán
Gnomeon ha jól emlékszem valami telepítő indul el. De lehet, hogy keverem már az ubuntuval

(#3448) Iscariah:
"sőt unom már hogy kb mindent csak grafikusan lehet megoldani a Windows-ban"
Hülyeség, powershellben nagyon sok mindent meg lehet oldani, maximum nem foglalkoztál vele.

Nekem 10GB-n van a Debian, bőven elég egyelőre.
-
fatal`
titán
Elhiszem h. nV driver sem olyan frankó, de sokat nem tudok rá mondatni mert a piaci magatartásuk miatt évek óta nem vettem nV kártyát és nem is fogok. Az az egy szem 5200-as az Envy féle driverrel meg jól ment szerencsére.
"a flash playert fel lehet rakni csomagból is." Persze, de pl. win után kipróbálsz egy Ubuntut, hogy mégis milyen ez a Linux, aztán böngésző kiírja, hogy nem található bővítmény. Máris megvan az első negatív tapasztalata az illetőnek a Linuxról.
"ha wines progit akarsz futtatni, miért linuxszal szenvedsz?" - mert csak a játék miatt vagyok winen, egyébként szakadnék el tőle. Szeretek játszani, viszont ezen kívül csaknem mindent meg tudok tenni Linux alatt, amire használom egyébként a gépet.
Hmm, mondjuk a Minecraft a javának köszönhetően megy Linuxon is.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"compiz: parasztvakítás szerintem." - pedig élvezhetőbbé teszi az életet. Darabokra hulló ablakok, asztalváltás 3D kockával, kész vizuális orgazmus, egyszerűen imádom. Kikapcsolásuk kb. olyan, mint mikor XP témáját visszakapcsolják az ocsmány Win98-at idéző szürke témára, mert hogy a zöld+kék az csicsás.
"ha herótod van a termináltól, akkor te nem vagy a linux célközönsége. ne erőltesd. terminálból mindent nagyon sokkal gyorsabban meg lehet oldani." Wintől is herótom van, most akkor mit csináljak?
Gyakorlati példa: suliban socks5 proxy van, otthon meg nincs proxy. Böngésző proxyt átállítom simán, de az apt, vagy terminál számára már su módban kell garázdálkodnom, ha akarok csinálni valamit a laptopommal bent.Kicsit gáz volt, mikor arra ment el 15 perc egyik órán, mire a googleben találtunk egy nem túl régi cikket arról, hogy hogyan kell beállítani az apt.conf fájlban a proxyt, mi a szintakszis...
Az az újratölthető tűzfal mit jelent egyszerűen megfogalmazva?
hunfatal: így is megy a flash telepítés? Ez nekem új.
Fglrx-nél meg nem tudom, hogy konkrétan mi a hiba. Pl. a 11.2-t felraktam kézi úton Debianra, aztán jött az új kernel, és ugye fglrx modul nem töltött be, kirakott terminálba. Felraktam dselect csomagkezelőből a 11.3-as fglrx csomagokat, aztán minden helyrejött. Csak még mindig nem indul el magától a "kompozit" nevű valami.
Egy debet szed le ha jól emlékszem.
-
fatal`
titán
A flash winen települ böngészőből fellépve youtubera. Linuxon meg kapod a hibaüzit, aztán old meg...
A terminal alap linuxon és sokminden gyorsabban configolható, főleg vállalati környezetben (bár ezirányú tapasztalatom nulla). - nyilván én sem erre a környezetre gondoltam, de ilyesmire ott a winben a powershell, ami elvileg hasonló dolgokra lehet jó.
Több asztal az külön program winen, plusz a megvalósítás minősége is kérdéses.
Aero kevés tudásáról mindig az az érzésem, hogy R=1 usert akarnak csinálni mindenkiből.
Ismerősöm barátnője mikor leült netezni Ubuntu elé, és ott ugye mozognak az ablakok, tényleg megkérdezte, hogy eltört-e a kijelző. OMFG, nem vicc. Ennyire nem gondolta, hogy lehet kis stílust belevinni a munkába, mert a Win már idejekorán kinevelte belőle.
Egyébként ezek véleményem szerint nem baromságok, hanem feldobják a monoton egyhangú munkát, stb.Ubira kitérve, elvileg a kernel frissüléskor kell fglrx újratelepítést is csinálnod. OpenSusésok dolgoztak valami scripten a 11.3 idején, ami elvileg része lesz a rendszernek (talán már ott van a 11.4-ben), és magától megcsinálja ami ilyenkor elromlik.
Linuxon beírod adobe com, rákattintasz install flash player, kész.
"Több asztal az külön program winen, plusz a megvalósítás minősége is kérdéses."
Külön program persze, nem is mondtam, hogy beépített feature.

Külső programmal az aero is továbbfejleszthető, nincs rá igény. Attól, hogy nem hullámoznak az ablakaid még nem leszel r=1 user, de egyébként ez a win koncepciója és ettől olyan sikeres. A himbálódzó ablakok meg szerintem 2 perc után baromi idegesítők.
Telepítgessen minden dist-upgradenel fglrxet a halál. Böngésző nélkül meg elég nehézkes volt, lynx nem volt fent és valamiért felrakni sem tudtam, talán nem volt a tárolóban.
-
fatal`
titán
Akkor mondj valamit, ami segíti ezt a témát. Én mint egyszerű Linux user, aki szeretne pl. játszani is mit látok?
-egyfolytában szopok az Ati driverrel a tisztelt cég töketlen driverei miatt
-radeonnal videó gyorsítás per pill elérhetetlen, örülünk ha nincs tearing
-jellemzően amit szeretnénk futtatni wines progit/gamét, azt sosem viszi a Wine, meg nincs belőle PlayonLinuxos verzió. Egyetlen pozitív élményem ilyen szempontból a Serious Sam, az csont nélkül megy Linuxon Wine-val neten multiban is.
-szopás van a rakás non free cucc miatt, az ember nincs rá felkészülve, hogy kézzel kell felvarázsolni flash playert, codeceket filmekhez, meg zárt drivereket.
-ha valami nem nagyon alap dolgot szeretnék beállítani, azonnal kell a terminál, és hozzá a google. Ha nincs google, beszoptam.
-valamint terminált használva az ember 1980-ban érzi magát. Akkor még nem is éltem, szóval szerintem a mai generáció nem vágyik már karakteres felületre. Véletlen sem azt mondom, hogy meg kell szüntetni, csak több dolognak kellene elérhetőnek lennie szerintem a GUI-ból.
Ami számomra pozitívum:
-több asztalos munkaterület, méghozzá értelmes megvalósításban
-compiz effektek, hozzájuk képest Win7 aero a bozótban sincs
-ha valami programot keresek, nem a googleben kell túrnom az n+1 triál, vacak, meg warez, vírusos stb. vackok között.
-az egész, Linuxokra jellemző logika, ami nincs meg a winekben. Vulkániaknak tetszene.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
hunfatal: Ubuntu 11.04 tiszta telepítés, FX5200-es VGA, CRT monitor. Bekapcsolom az nVidia drivert, erre minden összedől, még terminálig sem jutott el. Reinstall, kiválasztom a kísérleti nVidia drivert, azzal végre megy. Erre persze Unity felület bejön, ikonok nélkül. Maga a menü elemek megvoltak, csak nem volt egy darab ikon sem rajtuk. Visszakapcsolva Gnomera, végre használható. Az ilyen apróságok is beletartoznak a fent említett negatívum listába. Amióta Linuxozom, többnyire küzdelem vele az élet.
Ati driverek valóban szarok, a flash problémát nem értem ugyanúgy telepíthető az adobe.comon mint a wines verzió.
A terminal alap linuxon és sokminden gyorsabban configolható, főleg vállalati környezetben (bár ezirányú tapasztalatom nulla).
- Több asztal lehet winen is, bár én sosem erőltettem
- Az aero azért tud ennyit, mert a felmérések alapján ennyi elég. Én pl. idegbajt kapok az imbolygó ablakoktól és a többi baromságtól, nagyjából annyi van a compizban, mint winen az aero + a kocka.
- A csomagkezelő jó dolog
Elvileg lesz valami store szerűség a win8ban is.Unity óta nem néztem az ubit, nem is kívánok vele foglalkozni. Kb 3x játszotta el a fent említett problémát: Ubuntu felrak, darabig használ, új distro jajjdejó, lefrissít, újraindít x összedőlt. Lehet, hogy a zárt catalyst driver miatt, nem tudom, nem is kívántam vele foglalkozni.

-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
Biztosan nem kellett volna az ubuntut újratelepíteni, de én nem értek hozzá annyira, hogy összelapátoljam az x-et. Persze az sem kizárt, hogy 2 parancs lett volna az egész.
-
fatal`
titán
Nekem pl. disztró frissítés után rendszeresen összedőlt az x és kaptam egy karakteres felületet. Gondolom debian alatt ez nem jellemző, bár még nem jelent meg új verzió, amióta felraktam.

-
fatal`
titán
Igen, stabil mint a kő. Csak arra akartam kilyukadni, hogy egy desktop Linuxal meggyúlt a baja, akkor Debiannal kicsit több baja lesz, mert egy csomó dolog nem automatikus.
Pl. itt az fstab fájlt kell turkálni egy meghajtó csatoláshoz, holott pl. a desktop kategóriában az OpenSuse-n már a telepítés közben, a particionálásnál mindent oda csatolsz, ahová szeretnéd.
Ubuntuban is túrkálni kell (bár lehet hogy van grafikus megoldás, nem kerestem, ez egyszerűbb volt). Néhány évvel ezelőtt még magától megcsinálta, azóta kivették, fogalmam sincs miért.
-
fatal`
titán
Ebben igazad van, de, ha egyszer összerakja, akkor százszor stabilabb. Én is Ubunturól váltottam Debianra, bár tény, hogy nem sokat használok Linuxot, de százszor jobb.
-
fatal`
titán
Ja, valszeg kell chroot-olni is a grub-install előtt.
Megvan amúgy, hogy mit írt CPT kolléga, ezt: http://forums.debian.net/viewtopic.php?f=5&t=63043. Úgyhogy ezennel megkövetem, mert én nem értettem amit ír.

Na így már világos nekem is, ez meg pofon egyszerű. Köszi

-
fatal`
titán
Ez most vagy hülyeség, vagy nem értem.

De szerintem azt kell csinálni, mint minden más linux distro-nál, letöltöd a live cd-t innen: http://cdimage.debian.org/cdimage/release/current-live/, bebootolsz róla, majd kiadsz egy grub-install /dev/sda parancsot (vagy valami hasonlót, attól függően milyen lemezed van).
Na ezt már értem is.
Köszi, a grub-install parancsot nem ismertem (pedig logikus
) -
fatal`
titán
Ha újrarakom a wint, akkor utána mit kell csinálni, hogy újra GRUB legyen és el tudjam indítani a Debiant is?
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
Én stabilt tettem és utólag álltam át testingre, nincs vele semmi problémám egyelőre.
-
fatal`
titán
Ezt nem tudom. Egyes programok emlékeim szerint máshova is írnak, de nem vagyok benne biztos. Sok program viszont csak ezt használja.
Hogy a rendszer/gnome hol tárolja a beállításokat arról fogalmam sincs, majd valami linux guru leírja.

-
fatal`
titán
Evvel tisztában vagyok, a telepítő mégis Vista Loadert akart a menübe tenni, mondtam, hogy tegye, de nem történt semmi. Majd miután betöltött a rendszer update után Win7 került a menübe. Lényegtelen egyébként, működik azt kész.

(#3352) sh4d0w: Én többet Ubuntut biztosan nem teszek fel.
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
Nekem sem, telepítés közben eleve Vistanak látta a win7et.
Viszont, ha felért a rendszer, akkor root terminalban:
update-grub és már be is rakta

-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
Köszi a gyors választ!
Mivel eddig kizárólag SUSE-n " nőtem " fel, nem igazán értek hozzá mit és hogyan szerkesszek bele.
Suse csatolta.Ez egy friss Debian telepítés, még ugatom.
Nem szeretném tönkrevágni... Tudnál segíteni mit írjak át?
ext4 fájlrendszert használ a winchester.Az fstab tartalma:
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=af9edd24-d7f8-4099-8500-888ea07ba190 / ext3 errors=remount-ro 0 1
# swap was on /dev/sda5 during installation
UUID=dcab9323-8562-4140-871a-94f6038e5f6c none swap sw 0 0
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0
/dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto 0 0 -
fatal`
titán
-
fatal`
titán
így jártam a flashplayerrel:
....
5200K .......... .......... .......... .......... .......... 98% 2,68M 0s
5250K .......... .......... .......... .......... .......... 99% 2,58M 0s
5300K .......... .......... ........ 100% 2,24M=2,1s
2011-05-13 14:10:30 (2,47 MB/s) -- „./install_flash_player_10_linux.tar.gz” mentve [5456725/5456725]
ERROR: sha512sum rejected install_flash_player_10_linux.tar.gz
More information might be available at:
http://wiki.debian.org/FlashPlayerValamit elrontottak a csomag csinálói?
Éjjel raktam fel, akkor még működött.
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
Lehet valahogy pendrivera kirakni a netinstallt Windows alól? Googleval nem találtam csak olyan leírást, amihez telepített Linux kell.
-
fatal`
titán
A zárt catalyst felmegy rá. Igaz nekem mobility hd3470 van, de működött. Játékokat nem próbáltam csak a compizt így a teljesítményről nem nagyon tudok nyilatkozni.
-
fatal`
titán
Ja értem.
Azt hittem túrod a rendszert. 
g4l: köszi, megnézem.
-
fatal`
titán
A Compiz nálam alapból nem megy, csinálni kell neki egy "kompozit" újraindítást, az többnyire megoldja, és akkor vannak effektek. Nem értem a dolog okát, a driver megy rendesen, mindig van 3D gyorsításom.
Amúgy a testingben bent van a 11.3-as Catalyst, onnan telepítettem utoljára, és az egyből ment, a driver külön telepítése nem volt jó, holott először még úgy tettem fel a korábbi verziót.
A hálózati kareszos részt fejtsd ki, nem vágom mire gondolsz. Az írást meg én csináltam, miután embended programozáshoz (épp most fordítottunk le Linux kernelt ARM alapú 5*10cm-es "számítógépre") ha nem akarok szopni mindennel, akkor Debian kell a gépre, aztán akkor már összefoglaltam a tapasztalataimat, mert nem nagyon vannak ezek a dolgok leírva sehova.
Pl. az említett Ati driver kérdése. Nem könnyíti meg a Linuxról alkotott kép javulását, hogy órákig túrhatom a google-t a hülyeségei megoldásán, akár csak egy egyszerű driver frissítéshez. Tudom ez spec az Ati "sara", de mégis a Linux képébe rondít bele a dolog.
Persze ez csak egy dolog. A Linux a googlere nevel, mert bármit akarsz csinálni, ami nem elérhető a grafikus felületről, akkor jön az, hogy vagy tudod fejből a parancsot + szintaxisát (most a tab-os parancs kieget nem nézve), vagy nem.
Pl. ottvan az írásomban a proxy állítás 3 lehetősége. Mennyibe telte volna egy ilyen alapvető dolgot betenni a GUI-ba egy közös helyre? Se Gnome, se KDE alatt nincs megoldva. Sőt, gyakran rendszerproxynak van nevezve az internetböngésző proxyja.
A compiz nekem tökéletesen megy gnomeal és a gnome window managerrel. A KDE-Window-Manager nem tud elindulni, és így compizzal együtt nincs kde. Ha hagyom a gnome-window-managert + kde akkor működik az egész csak nyílván gtk kinézete van az ablakoknak

KWinnel tökéletes minden, de akkor meg compiz nincs ugye.
Én csak ma lőttem át testingre, a catalystot meg a múltéhten raktam fel.
Hálózati kártyára: Felraktam a debiant a gnomeal, volt hálózat, minden frankó volt de a panelen az értesítési területen nem volt látható az eszköz. Egy fájlt kellett szerkeszteni, hogy ott is tudjam tiltogatni meg ilyesmi.
Én azért raktam debiant, mert elegem lett az instabil ubuntuból

Rengeteg mindenre hiányolom a GUIt, de, ha nem találok valamit akkor általában terminal + google mert a parancsok vannak kint a neten.

-
fatal`
titán
Na látod valahogy a virtualizálás nem jutott eszembe, de lehet, hogy ez lesz. Mindenesetre fogalmam sincs, hogy miért nem megy a compizzal a kde.
Azt hittem bambano olvassa a topicot

Ezt a leírást te csináltad?
Nem is figyeltem, innen már szemezgettem a testing csomagokhoz, de az nekem a magyarral elpukkan, mert 403 valamelyik csomagra. Kénytelen vagyok az ftp.de.debian.org-ot használni.Alapból a hálózati ikonnál ugye nem látszik a hálózati kártya, mert benne van egy fájlban így grafikusan nem mutatja, legalábbis ezt olvastam mindenhol, ki kellett törölni. Az a baj, hogy mostanra pl. már fogalmam sincs mit.

A radeon install tippet is tőled lestem el innen a topicból és működött, utólag is köszi.

-
fatal`
titán
Erről van valami részletesebb leírásod, hogy mit hogyan?
Továbbá van valami ghost szerű adatmentő cucc linuxra, hogyha elszarnám, akkor a legalább gnomeal tökéletesen működő rendszeremet ne szarjam szét?

-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
CTRL+ALT+BACKSPACE:
- vagy bejelentkezéskor le kell futtatni a következő parancsot:
setxkbmap -option terminate:ctrl_alt_bksp
Ezt beteheted pl. a ~/.bashrc-be vagy a KDE vagy GNOME autostart fájljába, a lényeg, hogy grafikus bejelentkezéskor lefusson.Másik opció pedig az xorg.conf szerkesztése. Itt vagy a ServerFlags részbe kell ez:
Option "DontZap" "No"
vagy a Keyboard szakaszába ez:
Option "XkbOptions" "terminate:ctrl_alt_bksp"Valamelyik csak működik

Köszi, megpróbálom.

Már csak a másikra kellene valami

Van valami levelezőszoftver ami tud csoportosítani úgy, mint az outlook? PH-s levelekhez kellene, tárgy szerint vannak csoportosítva a levelek és azon belül rendezve idő szerint. Evolutiont próbáltam, de nem találtam ilyesmit, csak rendezést, de az nem jó, mert attól, hogy két módszer szerint rendezem még nem különülnek el a levelek.
-
fatal`
titán
Valóban hiányzott ez a két csomag, fel is raktam, legalább magyar lett, köszi. A gond a Compizzal van, ugyanis nélküle jó az ablakfejléc.
Így hát felraktam a kde4 window decoratort és a compiz-fusion-iconban ki is választom, azonban rögtön hibával leáll. Mi lehet a gond?
Executable: kde4-window-decorator PID: 19028 Signal: 11 (Segmentation fault)
Másik kérdés: Vissza lehet valahogy hozni, hogy ctrl+alt+backspacel újrainduljon az x?
-
fatal`
titán
Csak simán a kde csomagot telepítettem, meg külön kdmet. Hétfőn leszek legközelebb a debian közelében (lusta vagyok előszedni a notit
) majd megnézem. 
-
fatal`
titán
Már egy hete nem akar menni asztali Debin a frissítések befejezése,
az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
coreutils gawk gcc-4.6-base libacl1 libattr1 libbz2-1.0 libc-bin libc6 libc6-i686 libgcc1 liblzma2 libselinux1 mawk xz-utils zlib1g
Az alábbi csomagok frissítve lesznek:
base-files dpkg
2 frissített, 15 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
Letöltendő az archívumokból: 0 B/14,3 MB
E művelet után további 29,9 MB lemez-területetet használok fel.
Folytatni akarod [Y/n]? y
E: Could not perform immediate configuration on 'libc6'. Please see man 5 apt.conf under APT::Immediate-Configure for details. (2)
Some errors occurred while unpacking. Packages that were installed
will be configured. This may result in duplicate errors
vagy hiányzó függőségek miatti hibákat. Ez így OK, csak az ezen üzenet
előtti hibák fontosak. Javítsd azokat és futtasd az [I]nstallt újraEz a probléma, a dpkg frissítéséhez kell a coreutils, ahhoz a libc6 frissítése, ami meg az embeded GNU C könyvtár. Ezt nem tudom, honnan került ide, az embdebian.org nem volt hozzáadva a repókhoz. Hozzáadása és csomagkezelő kiszolgáló váltása sem oldotta meg a dolgot. Mit tudok csinálni ezzel vajon?
hunfatal: én úgy jártam, hogy gnome alappal felment, rátettem a kde-t, kiválasztottam a kde bejelentkezés kezelőjét, aztán restart után vége volt mindennek, csak parancssort kaptam. Aztán egy tiszta telepítést csináltam Gnome nélkül, arra húztam fel a KDE-t, így most frankó.
Nekem rendesen megy, csak az ablakok kinézete maradt gnomeos. A tálca (vagy nem tudom, hogy hívják Linuxon), meg ilyesmi az KDEs lett

-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
Sziasztok!
Nemrég feltelepítettem egy debiant a notebookomra, nagyjából sikerült is beállítani. Feltettem a kdet és az lenne a problémám, hogy az ablakok keretei nem váltottak témát, hanem még mindig a gnomeos témát használják, és hiába állítom át a KDEben az ablak témáját oxygenre vagy bármi másra, nem reagál rá. Mit kéne tennem, hogy jó legyen?

Más: Be lehet valahogy állítani, hogy a windows gombra a kde menü jöjjön fel?

Senki?

Mindenki csak az ubit nyúzza?

-
fatal`
titán
Sziasztok!
Nemrég feltelepítettem egy debiant a notebookomra, nagyjából sikerült is beállítani. Feltettem a kdet és az lenne a problémám, hogy az ablakok keretei nem váltottak témát, hanem még mindig a gnomeos témát használják, és hiába állítom át a KDEben az ablak témáját oxygenre vagy bármi másra, nem reagál rá. Mit kéne tennem, hogy jó legyen?

Más: Be lehet valahogy állítani, hogy a windows gombra a kde menü jöjjön fel?

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Június 18-án érkezik a Hell Let Loose: Vietnam PC-re és konzolokra
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Projektor topic
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus ZenBook UX433 - i7-10G I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell Inspiron 5441 Snapdragon X Plus / 16GB 512SSD/ AI PC Brutál akkuidő
- 27% - ASUS ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap.
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szóval segítséget szeretnék kérni, hogy melyiket érdemes feltenni. Nem vagyok otthon linuxba, de alap dolgokat el tudok végezni. Valami olyan kellene, amivel én is el tudok boldogulni. Egy normális webes elérésű kezelőfelülettel megáldottra gondoltam.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)