- Az Intel volt vezére beismerte, hogy benézte az AI-t
- CPU léghűtés kibeszélő
- Monitor hiba topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
pethYeti #3475 üzenetére
Itt a zárt. Elvileg a HD2xxx is supported.
-
fatal`
titán
válasz
CPT.Pirk #3445 üzenetére
Gnomeon ha jól emlékszem valami telepítő indul el. De lehet, hogy keverem már az ubuntuval
(#3448) Iscariah:
"sőt unom már hogy kb mindent csak grafikusan lehet megoldani a Windows-ban"
Hülyeség, powershellben nagyon sok mindent meg lehet oldani, maximum nem foglalkoztál vele.
Nekem 10GB-n van a Debian, bőven elég egyelőre.
-
fatal`
titán
válasz
CPT.Pirk #3439 üzenetére
Linuxon beírod adobe com, rákattintasz install flash player, kész.
"Több asztal az külön program winen, plusz a megvalósítás minősége is kérdéses."
Külön program persze, nem is mondtam, hogy beépített feature.
Külső programmal az aero is továbbfejleszthető, nincs rá igény. Attól, hogy nem hullámoznak az ablakaid még nem leszel r=1 user, de egyébként ez a win koncepciója és ettől olyan sikeres. A himbálódzó ablakok meg szerintem 2 perc után baromi idegesítők.
Telepítgessen minden dist-upgradenel fglrxet a halál. Böngésző nélkül meg elég nehézkes volt, lynx nem volt fent és valamiért felrakni sem tudtam, talán nem volt a tárolóban.
-
fatal`
titán
válasz
CPT.Pirk #3437 üzenetére
Ati driverek valóban szarok, a flash problémát nem értem ugyanúgy telepíthető az adobe.comon mint a wines verzió.
A terminal alap linuxon és sokminden gyorsabban configolható, főleg vállalati környezetben (bár ezirányú tapasztalatom nulla).
- Több asztal lehet winen is, bár én sosem erőltettem
- Az aero azért tud ennyit, mert a felmérések alapján ennyi elég. Én pl. idegbajt kapok az imbolygó ablakoktól és a többi baromságtól, nagyjából annyi van a compizban, mint winen az aero + a kocka.
- A csomagkezelő jó dologElvileg lesz valami store szerűség a win8ban is.
Unity óta nem néztem az ubit, nem is kívánok vele foglalkozni. Kb 3x játszotta el a fent említett problémát: Ubuntu felrak, darabig használ, új distro jajjdejó, lefrissít, újraindít x összedőlt. Lehet, hogy a zárt catalyst driver miatt, nem tudom, nem is kívántam vele foglalkozni.
-
fatal`
titán
Ha újrarakom a wint, akkor utána mit kell csinálni, hogy újra GRUB legyen és el tudjam indítani a Debiant is?
-
fatal`
titán
válasz
CPT.Pirk #3353 üzenetére
Evvel tisztában vagyok, a telepítő mégis Vista Loadert akart a menübe tenni, mondtam, hogy tegye, de nem történt semmi. Majd miután betöltött a rendszer update után Win7 került a menübe. Lényegtelen egyébként, működik azt kész.
(#3352) sh4d0w: Én többet Ubuntut biztosan nem teszek fel.
-
fatal`
titán
Megoldva Unetbootinnel.
-
fatal`
titán
Lehet valahogy pendrivera kirakni a netinstallt Windows alól? Googleval nem találtam csak olyan leírást, amihez telepített Linux kell.
-
fatal`
titán
válasz
CPT.Pirk #3298 üzenetére
A compiz nekem tökéletesen megy gnomeal és a gnome window managerrel. A KDE-Window-Manager nem tud elindulni, és így compizzal együtt nincs kde. Ha hagyom a gnome-window-managert + kde akkor működik az egész csak nyílván gtk kinézete van az ablakoknak
KWinnel tökéletes minden, de akkor meg compiz nincs ugye.
Én csak ma lőttem át testingre, a catalystot meg a múltéhten raktam fel.
Hálózati kártyára: Felraktam a debiant a gnomeal, volt hálózat, minden frankó volt de a panelen az értesítési területen nem volt látható az eszköz. Egy fájlt kellett szerkeszteni, hogy ott is tudjam tiltogatni meg ilyesmi.
Én azért raktam debiant, mert elegem lett az instabil ubuntuból
Rengeteg mindenre hiányolom a GUIt, de, ha nem találok valamit akkor általában terminal + google mert a parancsok vannak kint a neten.
-
fatal`
titán
válasz
CPT.Pirk #3296 üzenetére
Na látod valahogy a virtualizálás nem jutott eszembe, de lehet, hogy ez lesz. Mindenesetre fogalmam sincs, hogy miért nem megy a compizzal a kde.
Azt hittem bambano olvassa a topicot
Ezt a leírást te csináltad?
Nem is figyeltem, innen már szemezgettem a testing csomagokhoz, de az nekem a magyarral elpukkan, mert 403 valamelyik csomagra. Kénytelen vagyok az ftp.de.debian.org-ot használni.
Alapból a hálózati ikonnál ugye nem látszik a hálózati kártya, mert benne van egy fájlban így grafikusan nem mutatja, legalábbis ezt olvastam mindenhol, ki kellett törölni. Az a baj, hogy mostanra pl. már fogalmam sincs mit.
A radeon install tippet is tőled lestem el innen a topicból és működött, utólag is köszi.
-
fatal`
titán
Köszi, megpróbálom.
Már csak a másikra kellene valami
Van valami levelezőszoftver ami tud csoportosítani úgy, mint az outlook? PH-s levelekhez kellene, tárgy szerint vannak csoportosítva a levelek és azon belül rendezve idő szerint. Evolutiont próbáltam, de nem találtam ilyesmit, csak rendezést, de az nem jó, mert attól, hogy két módszer szerint rendezem még nem különülnek el a levelek.
-
fatal`
titán
válasz
CPT.Pirk #3287 üzenetére
Valóban hiányzott ez a két csomag, fel is raktam, legalább magyar lett, köszi. A gond a Compizzal van, ugyanis nélküle jó az ablakfejléc.
Így hát felraktam a kde4 window decoratort és a compiz-fusion-iconban ki is választom, azonban rögtön hibával leáll. Mi lehet a gond?
Executable: kde4-window-decorator PID: 19028 Signal: 11 (Segmentation fault)
Másik kérdés: Vissza lehet valahogy hozni, hogy ctrl+alt+backspacel újrainduljon az x?
-
fatal`
titán
Sziasztok!
Nemrég feltelepítettem egy debiant a notebookomra, nagyjából sikerült is beállítani. Feltettem a kdet és az lenne a problémám, hogy az ablakok keretei nem váltottak témát, hanem még mindig a gnomeos témát használják, és hiába állítom át a KDEben az ablak témáját oxygenre vagy bármi másra, nem reagál rá. Mit kéne tennem, hogy jó legyen?
Más: Be lehet valahogy állítani, hogy a windows gombra a kde menü jöjjön fel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az Intel volt vezére beismerte, hogy benézte az AI-t
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- BestBuy topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nintendo Switch 2
- Bestbuy játékok
- Wise (ex-TransferWise)
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest