Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Köszönöm, értem. Láttam egy olyan YouTube videót, ahol a feltöltő egy minimal netinstallból pakolgatta össze csomagonként a saját rendszerét. Egyfelől csodáltam a tudását, másfelől praktikusnak tűnt az egész. Nyilván Ő nem 2 hete kezdte a Debiant tanulni.

De lényegében nem minimalizálni akarom a rendszert, csak a nem használt alkalmazásokat eltávolítani. Ehhez meg a Synaptic is elég.

Szerk.: amúgy ez nálam csak egy ilyen esztétikai dolog. Ne legyen olyan dolog a gépen, amit nem fogok soha használni. Win10-nél is leszedegettem a gyári alkalmazásokat debloaterrel. Azok sem zavartak sok vizet, csak... minek legyen a gépen?

A Synaptic-ot nem árt megtanulni jól használni. Épp most a thai téma kapcsán eltávolítottam szinte minden csomagot, ami ehhez a nyelvhez kötődik. Kíváncsi voltam, hogy mikor kerül elő az a csomag, ami annyira függősége oda-vissza valaminek. Amikor már vinné a fél rendszert. Két ilyen csomag van, a libthai0 és a libthai-data.
    Ha ezt a két csomagot vagy csak az egyiket is akár kijelölöd teljes eltávolításra. A Synaptic máris mutatja, hogy még ezen kívül 36 másik csomagot is törölne. Ilyenkor kell észnél lenni és ránézni, hogy mit akar törölni.

Új hozzászólás Aktív témák