- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Halasztja a gyártás felfuttatását a legújabb QLC-s V-NAND dizájnjánál a Samsung
- RAM topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert400
tag
Sziasztok.
Kérnék egy kis segitséget. Elkezdünk debiannal foglalkozni és telepítés közben két winyót raid 1el fűztünk össze.
Aztán annyit csavart óra végén hogy virtual boxból a tárolók résznél kiszedte az egyik winyót. így hibás a raid.
Órán megcsináltuk de otthon már nem sikerül megcsinálni. gondolom hibás a jegyzetem.
A folyamatot értem ahogy zajlik a dolog https://www.howtoforge.com/replacing_hard_disks_in_a_raid1_array
innen is próbáltam büvészkedni mert tök jól leírja de sajna már a legelején nem jó..a azt írja hogy nem sikerült failre állítani.
annyit még megtudtam hogy elméletileg előtte mást is csinálni kéne. sda átrakni sdbre és utána menjen a --fail majd a --remove
viszont két problémám is van. 1. fogalmam sincs hogy melyikre kell hivatkozni. hol kéne megnéznem hogy melyik winyó adta be magát?
próbáltam ezzel hogy cat /proc/mdstat de ez alapján sok mindent nem tudok.
ja igen elméletileg ezzel kéne hogy sfdisk -d /dev/sdac | /dev/sdb --force füzetemben is benne van de hát nem jó.valami ötlet esetleg valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Sorozatok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Proxmox VE
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS 560M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG ADATA 600W
- Bontatlan Lenovo T14S WUXGA Touch Ryzen5 Pro 7540U 16GB 256GB Radeon 740M Win11 Pro 3év Garancia
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- ELADVA. Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 G814JIR
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest