Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penty
    aktív tag

"Még majd neki kell esnem a rxvt-unicode beállításának is (hol kezdjem el?)"

Arch Wiki: Rxvt-unicode
    URxvt Customization and Optimization with Xresources

Én a demon-client mód miatt szeretem igazán (gyors, alacsony fogyasztás) és a bővíthetőség miatt (perl extensions). De ha esetleg ez nem szempont és fontosabb az egyszerűbb konfigolhatóság, a többféle (unicode) karakter támogatás és a több, mint 256 szín, akkor a termite is egy elég jó terminál emulátor.

PDF-re én a zathurát használom.

Ha komolyan gondoljátok a vim-centrikusságot, akkor a Firefox alá ajánlott felrakni a Vimperator nevű addont, így nagyon nagy mértékben billentyűvel is könnyen vezérelhető lesz a böngésző, ráadásul eltünteti a sallangot is, jól konfigurálható, egyéni parancsokkal bővíthető, szóval ez is olyan cucc, amin kell egy kicsit dolgozni, de kifizetődő. :)

A másik alternatíva a qutebrowser: egyszerű konfig fájl, önálló böngésző (azaz nem Firefox addon/fork), jelenleg Webkit alapú, de a fejlesztő nagyon aktív, a nyár végére megkapja QtWebEngine-t (lényegében a Blink motor). (Igaz, hogy ettől nem lesz lightweight, de a kompatibilitási és biztonsági okok miatt szükséges a modern motor használata. A jövőben talán a Mozilla Servo-ját fogja használni, ha egyszer elkészül.)

Vim kezdőknek hasznos videók lehetnek: Vim training class 1-2: [link]

Amúgy ha esetleg kellene még segítség/támpont valakinek konfig ügyben, itt van a konfigjaim repója, de érdemes a githubon is keresni, nagyon sok konfig (dotfile) lelhető fel mindenféle programhoz, lehet ihletet meríteni belőlük. :)

"Amúgy ha esetleg kellene még segítség/támpont valakinek konfig ügyben, itt van a konfigjaim repója, de érdemes a githubon is keresni, nagyon sok konfig (dotfile) lelhető fel mindenféle programhoz, lehet ihletet meríteni belőlük"

Köszi szépen, valami ilyesmire gondoltam. Az ihlet hiányzik, meg hogy hol és hogyan álljak neki. Ha van egy jó alap, akkor onnan már ki tudok indulni, aztán elboldogulok vele; nem vagyok az a fajta, aki egy kis "bonyolultságtól" visszaretten és feladja...
    :R

MOD: Frissítettem az Iceweasel-emet én is. Jelenleg most Firefox, de a frissítés után a FontAwesome oldalon nincsenek ott a kis ikonok (eddig jó volt), hanem csak ilyen krikszkrakszok. Mit kell beállítanom, hogy lássam rendesen az ikonokat?

Új hozzászólás Aktív témák