-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Egy érdekes problémával állunk szembe
Adott egy <50 Xp-s gépből álló hálózat, ~10 gép egy win sbs 2003 tartományban, a többi linuxos tartományban (Debian/Samba).
Az a probléma állt elő mostanság, hogyha újrateszünk egy gépet, akkor azt nem tudjuk beléptetni vissza a Linuxos tartományba Az egyik gép (amelyik eleve a linuxosban volt, PC) azt írja, hogy hozzáférés megtagadva, a másik (amelyiket a win-es tartományból akarunk áthozni a linuxosba, laptop) azt, hogy a felhasználónév nem találhatóAmiket eddig ellenőriztem:
- az újratelepített windowson a felhasználói fiókok, szolgáltatások, biztonsági beállítások, tűzfal, egyéb konfogurálás
- debianon az smb.conf file-t bogarásztam (ha érdekel valakit közzétehetem a global beállításokat), illetve a logokat nézegettem.A log file-ban a következő sor jelent meg sikertelen tartománybalépés után:
[2011/05/17 10:22:11, 2] smbd/sesssetup.c:setup_new_vc_session(799)
setup_new_vc_session: New VC == 0, if NT4.x compatible we would close all old resources.google-n rákeresve kiadott pár találtot de nem igazán találtam használható megoldást
Nemrégiben cseréltünk routert, azon van valami default tűzfal beállítás, azt kikapcsoltam, de az sem segített a dolgon. Lassan már nem tudunk mit kitalálni, hogy ez mitől lehet
Ha lenne valakinek valami ötlete hogy mi a hiba jelensége, vagy hogy mit ellenőrizzek a gépeken azt szívesen venném!
Előre is köszönöm a segítő hsz-okat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest