- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Számítógépház-választás 2025: airflow, kompatibilitás és hibák
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- MILC felhasználók szakmai topikja
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Egy érdekes problémával állunk szembe

Adott egy <50 Xp-s gépből álló hálózat, ~10 gép egy win sbs 2003 tartományban, a többi linuxos tartományban (Debian/Samba).
Az a probléma állt elő mostanság, hogyha újrateszünk egy gépet, akkor azt nem tudjuk beléptetni vissza a Linuxos tartományba Az egyik gép (amelyik eleve a linuxosban volt, PC) azt írja, hogy hozzáférés megtagadva, a másik (amelyiket a win-es tartományból akarunk áthozni a linuxosba, laptop) azt, hogy a felhasználónév nem található
Amiket eddig ellenőriztem:
- az újratelepített windowson a felhasználói fiókok, szolgáltatások, biztonsági beállítások, tűzfal, egyéb konfogurálás
- debianon az smb.conf file-t bogarásztam (ha érdekel valakit közzétehetem a global beállításokat), illetve a logokat nézegettem.A log file-ban a következő sor jelent meg sikertelen tartománybalépés után:
[2011/05/17 10:22:11, 2] smbd/sesssetup.c:setup_new_vc_session(799)
setup_new_vc_session: New VC == 0, if NT4.x compatible we would close all old resources.google-n rákeresve kiadott pár találtot de nem igazán találtam használható megoldást

Nemrégiben cseréltünk routert, azon van valami default tűzfal beállítás, azt kikapcsoltam, de az sem segített a dolgon. Lassan már nem tudunk mit kitalálni, hogy ez mitől lehet

Ha lenne valakinek valami ötlete hogy mi a hiba jelensége, vagy hogy mit ellenőrizzek a gépeken azt szívesen venném!

Előre is köszönöm a segítő hsz-okat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Hobby elektronika
- Elektromos autók - motorok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Revolut
- Nem is gondolnád, hogy milyen komplex külső akkut gyártani
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest