Hirdetés
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Igaz Proxmox, de mivel Debian alapú, gondoltam inkább itt kérdezek rá.
Ma reggel nekiláttam frissíteni az otthoni média szervert Proxmox 8-ról 9-es kiadásra, ez alapján. [link]
A
pve8to9 --fullparanccsal ellenőriztem a meglévő rendszert, és egyesével megoldottam a problémákat és a figyelmeztetéseket.Kaptam egy figyelmeztetést a
systemd-bootnevű csomaggal kapcsolatban, miszerint azt jó lenne törölni, a leírás is kifejezetten hivatkozik rá.As Proxmox Systems usually use
systemd-bootfor booting only in some configurations (ZFS on root and UEFI booted without secure boot), which are managed byproxmox-boot-tool, the meta-packagesystemd-bootshould be removed. The package was automatically shipped for systems installed from the PVE 8.1 to PVE 8.4 ISOs, as it containedbootctlin bookworm.
If thepve8to9checklist script suggests it, thesystemd-bootmeta-package is safe to remove unless you manually installed it and are usingsystemd-bootas a bootloader. Shouldsystemd-boot-efiandsystemd-boot-toolsbe required,pve8to9will warn you accordingly. Thepve8to9checklist script will change its output depending on the state of the upgrade, and should be run continuously before and after the upgrade. It will print which packages should be removed or added at the appropriate time.Ennek megfelelően töröltem a
systemd-bootnevű csomagot, telepítettem asystem-boot-eficsomagot, mivel azt javasolta a script, és eltűntek a hibák és figyelmeztetések.A tárolók beállítását követően rendben lefutott a frissítés, majd újraindítást követően jött a meglepetés, uefi módban a számítógép, miután felvillant a 'Welcome to GRUB' üzenet a képernyőn, az uefi biosba bootolt az oprendszer helyett. Ha már ott voltam, hirtelen csináltam egy bios resetet, majd újraindítást követően legacy módban indult a gép, látszólag minden rendben működik, mégis, érdekelne, hogy mi történt az uefi móddal? A telepítés, ha jól emlékszem annak idején uefi módban történt, a Secure boot be volt kapcsolva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- LEGO klub
- Samsung kuponkunyeráló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- EAFC 26
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Léghűtés topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 3930K / 32GB DDR3 / RX 480 8GB / 500GB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest