- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
CJ3
senior tag
Szerintem bújj el velük a kingmax amúgy is az egyik legsza.....abb
gyártó, soha nem vennék semmiből olyat... Jahh hallottam én már ilyet.....más is mondta már hogy neki milyen jól mennekAztán meg leégtek....
Az enyémek az előző tulaj szerint az 1100 at is vitték v az 1066 ot cl5 ben de nekem inkább kisebb időzítés a jobb......
De ezt akkor se tudja überelni egyik ram sem
Itt ez a lényeg 950MHz 4-4-3-8-----maradjunk ennyiben.
Majdnem annyit visz így mint a te ramjaid CL5ben
-
CJ3
senior tag
-
hatter
tag
Szerintem ha az északi híd a rossz akkor nem csak a ramokat vágta volna haza...
2x2Gb-ot 1066Mhz-en amúgy is jobban ki tud használni a lapom mint a 800Mhz-kat? 1066Mhz-ig támogat ramokat a lapom.
Érdembeli sebesség változás van 1066 és 800Mhz közt? vagy mivel a 1066Mhz CL5 és a 800Mhz CL4 így valamelyest egy szinten van a kettő?
Mostaniak 2,1V-on mennek 4-4-4-12őn és Geil ultra, szerintem ha jól szellőzik a házad nem vészes ahogy melegednek. -
yolan
őstag
mond, mit találsz nevetségesnek? érted amit írtam?
az általad linkelt tesztben, ddr2-800-as ramokat cl3-ban hajtják. amit írtam, olvass vissza, hogy 1:1-es arány a legideálisabb. szó nem volt arról, hogy melyik órajelhez milyen időzítés a legjobb, és hogy az egyes játékok a magasabb órajelből és alacsonyabb időzítésekből vagy az alacsonyabb órajelből és a szűkebb időzítésekből tud többet profitálni.
általánosságban az 1:1-es arány javasolt, nem a 4:5-ös amit a srác kérdezett.
hogy emellett hogy járatja a ramokat az egy másik kérdés, 667-en cl5-ben vagy 800-on cl5-ben vagy 800-on cl6-ban. természetesen elfogadott tény, hogy a minél magasabb órajel és a minél szűkebb időzítés a legjobb párosítás. kérdés, hogy az adott modulok mit és hogy bírnak.
erre írtam, hogy 800-on a cl6-os de még a cl5-ös időzítés is silány, mikor egy jó ram cl4-et is tud, egy mégjobb (lásd a tesztben) cl3-at is. -
yolan
őstag
1:1-es arány esetén lesz szimmetrikus a ram és a lap sávszélessége
legtöbb esetben a ram van nagyobb órajelen járatva, ekkor ugyebár a ramnak nagyobb a sávszélessége, de mivel a proci a lapon keresztül éri el, ezért az lesz a szűk keresztmetszet. ezért érdemes 1:1-es arányon hajtani. -
yolan
őstag
aida szintetikus tesztet csinál, az egy dolog lesz, az játékok alatt hozott teljesítmény egy másik, az érzésre mondott egy harmadik.
pld egy 775-ös intel procis konfignál: 1:1-es arány a legjobb, e mellől ilyen platformnál ne tágítsunk, 800-as ramokhoz 2.4-es ram szorzó kell, viszont 800-as ramokat ne akarjunk cl6-ban hajtani, nagyon magas ez a késleltetés. jobb ramok 800-at cl4-ben tudnak.
viszont egy am2-es platformnál tökmindegy az fsb, hogy 10x300-al lesz meg a proci órajele és 4x300-al a ramé vagy nagyobb szorzóval és kisebb "fsb"-vel (refclock) -
Attól függ, hogy a BIOS mit állít és mit nem, hogy hogy hajtod a modulokat.
Hajthatod őket by SPD-n, ekkor a BIOS kiolvassa a modulok SPD-jéből az adott frekvenciához tartozó késleltetési értékeket, és azokat állítja be. Ezeket az értékeket a gyártó programozza fel, az SPD-ről itt olvashatsz.
Így néznek ki ezek az értékek pl.:
Ha ezen a beállításon emeled a frekvenciát, akkor a BIOS arányosan (illetve kicsit jobban) emeli az időzítéseket. Tehát, ha egy 5-5-5-18-as, 800MHz-es modulnak beállítasz egy olyan DRAM/FSB arányt, amivel mondjuk 1000MHz-en mennek, a BIOS beállít laza, 7-7-7-24-es időzítést pl.
A másik lehetőség, hogy BIOS-ban a RAM jellemző értékeit manuálisan állítod be. Ez a jobb megoldás, bár így ki kell kísérletezned, hogy adott frekvencián mik a legalacsonyabb késleltetések, amiken még stabil a gép, vagy azt, hogy adott késleltetésekkel mi az a legnagyobb frekvencia, ahol még stabil.
A RAM chipek teljesítményét - bizonyos határok között - úgy lehet növelni, hogy emeled a VDimm értéket, vagyis a nekik adott feszültséget, így stabilizálva a működésüket alacsonyabb időzítésen és/vagy magasabb frekin.
Javasolt először alafeszen megnézni, mit tudnak a modulok adott időzítésen, vagy milyen időzítésekkel bírják a magasabb órajelet. Feszültséget ráérsz akkor emelni, ha elérted a modulok alapfeszes határait. Fontos dolog, hogy a VDimm értéket ne hagyd AUTO-n, ha húzod a RAM-okat, mert a lapok jellemzősen jobban emelik a feszt, mint az feltétlenül szükséges lenne. Ezt mindig manuálisan állítsd be! Csakúgy, mint az MCH feszt. Ha komolyabban húzod a modulokat, laptól függően az MCH is fog majd némi plusz feszt kérni.
800-as cl5-ös modulokat egyébként vagy cl5-ön hajtasz 1066-on emelt VDimm-mel (ha bírják), vagy cl6-on, cl7-en 1066-on, normál fesszel. Azt neked kell megmérni, kitapasztalni, hogy az általad használt alkalmazásokban melyikkel nyersz többet - a magasabb frekivel vagy az alacsonyabb időzítésekkel, és melyiket, milyen feszen tudod stabilizálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- BestBuy ruhás topik
- PlayStation 3
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux Mint
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest