Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PumpkinSeed

addikt

válasz martonx #1781 üzenetére

Amikkel találkoztam eddig Oracle szerverekkel vállalati környezetben Red Hat Linux ment, illetve elvétve Win Server. De A leggyakoribb esett, hogy mind a kettő platform (Linux, Win) is megy rajta és a bejelentkezési képernyő előtt döntheted el, hogy melyiket szeretnéd használni. Bár ezek nem fejlesztés ügyileg dolgoztak rajta, szóval nem tudom mennyire kapcsolódik a te témádhoz. Azt tekintve, hogy már irodai környezetben is egyre többen használnak valamilyen Linux disztribúciót elég erősen az ő malmára hajtja a vizet. Kis és közép vállalatok (ahol egyre több mindenen spórolnak) kezdenek rájönni a szoftverek ingyen alternatíváinak az előnyeire.

Én amúgy erősen Linux párti vagyok szervereket tekintve. A laptopomon van mind a kettő, egy Kali a tesztelések miatt és egy Win is, de amikor programozok akkor azt Win-en teszem (Notepad++-ban). :D

• Jim-Y

veterán

válasz martonx #1781 üzenetére

"Illetve a korrektség kedvéért még megemlíteném, hogy ahol nem MS technológiákkal fejlesztenek, és nagyban játszanak (pl. pénzügyi világ jó része), ott erősen jelen szokott lenni az Oracle technológiai is, mondjuk hirtelenjében nem tudom, hogy a méregdrága Oracle szervereken milyen oprendszer fut, de szvsz nem linux."

Hat, mivel tortenetesen nalunk pont van ilyen ezert el tudom mondani, hogy SunOS - Solaris

Amugy, tisztaban vagyok vele, hogy nem csak ez a vonal letezik, es nem is vagyok u.n "szakbarbar", vagy erre a helyzetre nem tudom milyen szo illik, de teny, hogy a klasszikus ertelemben vett szoftveres cegeknel a szervereken leginkabb Linux fut. Ezt a tapasztalataimra meg masok tapasztalataira alapozom.

Meg.. ezen nem is vitatkozni akarok, volt, hogy Windowson fejlesztettem, meg volt hogy windows alol kellett szerverre ssh-znom, es en is a jo oreg puttyhoz folyamodtam, de na.. egy fejleszto csak ertsen mar a bash-hez, es azt csak terminalbol nyissa mar meg :D

Új hozzászólás Aktív témák