Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• macikos

addikt

válasz Qru #345 üzenetére

A Sony F520 crt-nek pl. ugyanolyan éles képe van, mint egy tft-nek, azzal a különbséggel, hogy hála az vonalsimításnak éles a kép, de nem kockás. Viszont éppen a vonalsímítás miatt gondolják azt az emberek, hogy nem éles a kép. Ez olyan, mint a TrueType Font. Sokakat az pl. zavar.

Natív felbontás. Ez szép, addig, amíg az embernek van hozzá videókártyája. Viszont irodai használatra a TFT 100%-ig megfelel.

Kíméli a szemet, de ez minden embernél más. Én évekig 15'' 1024x768@60Hz mellett töltöttem napi 4-5 órát és engem egyáltalán nem zavart. Nem fájt a szemem, se a fejem. Volt már arról szó máshol is, hogy sok embernek már attól is megfájdul a szeme, hogy olvas, mondjuk egy könyvet. Szóval az ilyen kritikus eseteken még a TFT technológia sem segít. Azt meg ne mondja senki, hogy 100Hz felett még zavarja a frissítés. Ami zavarja, az inkább a fényerő, ami TFT-nél még magasabb is.

A fogyasztásról meg csak annyit, hogy ilyen szuper-quad-sli-s időkben, amikor egy videókártyának lassan külön tápegység kell, nem a monitor fogyasztására fog elmenni a gatyánk.

Ami engem a legjobban idegesít, az egyik ok, amiért anno nem vettem TFT-t, hogy a 21'' alattiak mind 5:4-es képarányúak, viszont a legtöbb media 4:3-as. Ennek tetejébe digitalis fényképezőgéppel meg 3:2-es képeket csinálok. Ezek közül persze mindegyik fontos egy bizonyos felhasználói réteg számára. Viszont az szemétség, hogy nem vehetek mondjuk egy 19''-os 4:3-as monitort. Marad a 21''-os kategória, persze ahoz meg pénz kell dögivel. De ha mégis van annyi pénzem és veszek egy 21''-os TFT-t, akkor ott a natív felbontás 1600x1200, ezt meg nem bírja a VGA. Marad a 800x600, az meg...

Nem baj, várjuk a SED-et.

Új hozzászólás Aktív témák