Új hozzászólás Aktív témák
-
MaciG
addikt
Én csak a tapasztalataimat írtam le, ugyanis sajnos elromlott a tft-m (crt is elromolhat
) és most ideiglenesen amég nem cserélik ki (javítják meg
) előkotortam a régi LG flatron 17"-es crt-t (nem adtam el mert annyit úgyse adtak volna érte , hogy megérje...) ,és hát... A külömbség szemmel látható, egy ideig mert azán folyik ki a szeme ettől
-
tupacamaru
veterán
Jaja, én megmondom őszintén hogy még mindig nem nagyon cserélném le a mostanit. Esetleg egy TFT-t mellé tennék, de ki nem cserélném. Most beledugtátok a bogarat a fülembe ezzel a fogyasztással kapcsolatban. Egy mai kor követelményeinek megfelelő TFT 22-24"-os mennyit fogyaszt??
-
Racecam
nagyúr
Ezek közül az input lagot, az alacsony élettartamot és a pixelhibát nyugodtan kiveheted, plusz ha már "csúcs CRT" hasonlítsz, akkor "csúcs TFT"-hez hasonlítsd és ott színekben már elveri és a háttérvilágítás is egyenletesebb. (Az más kérdés, hogy ez IPS panel és horror ár...
)u.i.: Igen, úgy is mondhattad volna, hogy minden felbontásban ugyanolyan homályos, amíg TFT-nél legalább van egy, amelyikben tűéles.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
MaciG
addikt
Egy átlag crt és egy átlag tft közül a tft szebb. A Sony F520-t nem ismerem, de úgy tudom az valmi high end crt. DE ha mondjuk mégis szebb lenne ,mint egy jó minőségű tft, akkor is a tft kisebb, energiatakarékosabb és jobban kíméli a szemet (ami nekem nagyon fontos, mint ahogy már írtam)

-
Qru
MODERÁTOR
Azért szerintem hosszútávon sztámít, hogy mennyit fogyaszt a monitor, másrészről meg nem igazán vaan olyan MO-n akinek quadSLI-s rendszere lenne. Egy átlagos erős játékos konfig meg max 200-300W-ot eszik.
Nem mindegy, hogy napi 8-10 órátnézed a monitort vagy ''csak'' 4-5 órát. Másrészről, pedig a tft-n levehető a fényerő, mint ahogy a kontraszt is állítható stb. 100Hz felett meg tényleg nem lehet érzékelni. Sőt szerintem már 85 fölött sem nagyon. (max vmi white szemű fps fan láthat
)
Sajnos nagy a gépigénye az új játékoknak (pl Oblivion, NWN2), de érdekes, hogy nwn2-ben pl a felbontáshoz csak 60Hz-es értéket enged beállítani. Vagyis ha nem tft-n nézed akkor kifolyik a szemed. (ez persze a játék ''hibája'' tudom, biztos a tft szövetség támogatta a programozókat.
) -
Qru
MODERÁTOR
Egyértelműen nem dönthető el, hogy melyik a jobb. Mind a kettőnek van előnye és hátránya. Pl: tft-nek natívfelbontáson sokkal élesebb képe van a többiben meg csúnya, a crt-nek nem olyan éles de azt minden felbontásban ugyanúgy tudja nyújtani. Másrészről sztem nem csak a vékonyság miatt akarnak váltani az emberek (legalábbis aki ért hozzá kicsit is). TFT jobban kíméli a szemet, kevesebb áramot fogyaszt. Ezek egyértlemű előnyök a crt-hez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- Anime filmek és sorozatok
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- További aktív témák...
- DELL P2714H "27 colos kalibrált IPS panellal rendelkező monitorom eladó tökéletes állapotban!
- Samsung Odyssey G7 32" Ívelt Gaming monitor 1440p - 240 Hz
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- xiaomi a24i 23,8 100hz monitor
- 27% számlával! Samsung Odyssey OLED G8 S32DG802 OLED Monitor! 3840x2160 / 0.03ms /240Hz / FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3109
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) és most ideiglenesen amég nem cserélik ki (javítják meg
) előkotortam a régi LG flatron 17"-es crt-t (nem adtam el mert annyit úgyse adtak volna érte , hogy megérje...) ,és hát... A külömbség szemmel látható, egy ideig mert azán folyik ki a szeme ettől
Most jelenleg az enyém 140W-ot fogyaszt, konektorba dugható fogyasztásmérővel mérve. A fogyasztás amúgy sem érdekel, mert kedvezményes tarifát fizetek.
)

)