- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TV antenna és jelerősítés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
A source motor hihetetlen módon elsz@rt netkóddal rendelkezik. A régi cs és dod óta eszméletlen változáson ment keresztül. Próbálják a valve-s arcok heggeszteni, de néha 1-1 update csak ront a helyzeten, mint javulna.
Elsősorban a 3 fő netkód paraméterre kelle figyelni. Hogy mik is azok: rate/ cl_updaterate/
cl_cmdrate
Ezeket az értékeket kell nagyjából belőni, mindegyik hihetetlen mértékű változást tud előidézni egy pillanat alatt.
Persze a túlzott félreállítás sem éppen célravezető mert könnyen vonhat kick-et vagy ban-t maga után. (ratehax...)
Hogy mire is kell beállítani ezeket az értékeket?? Az saját netedtől függ, sebesség illetve attól, hogy wi-fi-s vagy normál kábeles.
Szóval az átlagos rate értékek így nézhetnek ki: rate 20000, cl_updaterate 100, cl_cmdrate 100.
Ez egy 1Mbit/s (le) | 256Kbit/s (fel) net kapcsolatra ajánlott. Ha valakinek gyorsabb nettel rendelkezik, akkor az teheti 30k/100/100-ra is a ratejeit. Az update/cmdrate-et nincs értelme 100 fölé emelni. Akinek kisebb net sebessége van annak a 16k/80/80-as rate-eket ajánlom, feltéve ha a szerver / adminok engedik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Djuree
félisten
válasz
jolti05 #2526 üzenetére
64 bites rendszerrel még sok proginak gondja van, főleg ha vista is.
vista meg 64 bit még most halálos kombináció a játékoknak soxor.
én még ki szoktam kapcsolni a win automatikus frissítését is, mindig elbassza a gépet, mióta nem frissül semmi baja nincs.
legjobb ha visszarakod a 32 bites xp-t, ha csak nem kell valami különleges dologra a pista.
amúgy nekem a steam.exe hibát észlelt-et szokta kiíírni. akkor csinálja mikor netezek meg cs-zek egyszerre (ezt úgy csinálom hogy mikor meghalok, nem nézem a többieket hogy játszanak hanem netezek addig, mikor visszalépnék a játékba meghal a steam) de mostanában már nem netezek közbe, így nem szokott behalni. -
-
Djuree
félisten
válasz
jolti05 #2484 üzenetére
nem kell róla tudomást venni, mert akkor hamar kiesel
én már csak jót röhögök a szidásokon
szidjuk egymást mint a fakutyát, de amíg nincs anyázás addig elviselem.
egyszer felmentem egy angol szerverre, nem ment valami jól, erre elkezdtek szidni (tudok angolul) mint az állat, hogy miért nem tudom, mert nem mondták, csak kirugtak egyből, mentem még1szer hogy tisztázzuk a dolgot, de megint kibasztak. ennyit a külföldi szerverekről
a kocsmán már vannak ismik ezért a legjobb nekem. -
satomee
senior tag
-
satomee
senior tag
válasz
jolti05 #2478 üzenetére
Hát ez a ''nem küldtek el a francba'' szerintem csak idő kérdése sajna.Egy forgalmasabb szerveren előbb-utóbb úgyis bele fogsz futni egy-két vérmesebb játékosba aki nem tudja tűrtőztetni magát,mert ő úgy érzi hogy a tudása alapján megengedheti magának hogy leoltson bárkit aki nála rosszabbul játszik.Ez sajna nem egy bizonyos szerverre jellemző,hanem a magyar cs:s közösség elég nagy részére.Szal tényleg csak annyit tehetsz hogy nem veszel róluk tudomást,különben egy percig se fogod élvezni a játékot.Mellesleg minél többet jársz fel egy helyre,minél több ''ismerősöd'' lesz a játékosok közt,annál kevésbé fognak csesztetni (ezt saját tapasztalatból tudom) szal kitartás...
MOD: amúgy honnan tudod hogy a japánok pl nem fikáznak játék közben...?
[Szerkesztve] -
bana'n
tag
válasz
jolti05 #2464 üzenetére
ez csak azért van, hogy mindenki azonos feltételek mellett játsszon
mindenki lelőhető legyen, valamint maximálisan kihasználja a szerver által nyújtott lehetőségeket
(az csak pár alapvető parancs, amivel nem árt, ha a szerveradminok tisztában vannak, jelentősége nincs sok) -
satomee
senior tag
válasz
jolti05 #2453 üzenetére
A szervert bérelni szokták,ami tulajdonképp egy progi ami fut a szolgáltató gépén.A gáz az,hogy a nagyobb bevétel érdekében általában több ilyen szervert is kiadnak ugyanazon a gépen,ami ugye a teljesítmény szempontjából nem épp előnyös.Nálunk ez annyiból másabb,hogy saját szervergép van letéve,aminek csak a helyet béreljük,így ezen csak ez az egy public ill. még egy war szerver fut.Bár a szerver már kb fél éve üzemel,így ebben a formájában csak pár hónapja (talán 3...?).Egyébként 18 férőhelyes,többek közt ez is a megfelelő teljesítmény érdekében csak ennyi.Vannak custom mapok is,de egy kezemen meg tudnám számolni hány ilyen pályán szoktunk játszani,és amit meg is szavaznak azok általában tényleg jól játszható,élvezetes mapok szerintem.
-
Sleed
aktív tag
válasz
jolti05 #2446 üzenetére
ma én is kedvet kaptam hozzá és felmentem játszani...
hát minden elismerésem.. ilyen szerverrel még nem találkoztam
senki nemszól egy rossz szót se a másikra,mindenki élvezheti a játékot...
A voice-chaten nemtom h van-e káosz,mert azt már rég kikapcsoltam
Pigstick is fentvolt(még van is) +1 pont
szal,szerintem mostantól oda fogok járni -
satomee
senior tag
válasz
jolti05 #2440 üzenetére
Fun mapok sok szerveren előfordulnak,ha nem is sűrűn,de ami kifejezetten ezekre épít az talán egyedül az SG szervere.Itt megtalálod a magyar szerverek zömét :[link]
És talán nem ordítják le a hajat a fejemről ha kicsit hazabeszélek,ez itt a mi kis kocsmánk címe: 195.70.35.202:27015
[Szerkesztve] -
satomee
senior tag
válasz
jolti05 #2433 üzenetére
Hát ha nagyon kíváncsi vagy rá,vedd meg online.Én amúgy is jobbnak tartom mint a boltban történő vásárlást,mert így nem tudják beregizni,a kódot lenyúlni,stb.Arról nem beszélve hogy így az 1.6 pl olyan 2k körül kijön.Bár kíváncsi lennék source után mennyit játszol majd 1.6-al...
-
satomee
senior tag
válasz
jolti05 #2431 üzenetére
Ha csak a CS:Source annyi,akkor drága.Ha viszont jól sejtem és a sárga tokos kiadásra gondolsz (HL2 DM+D.o.D:S+CS:S egyben),akkor jó ára van mert az a Média Marktban pl 7.4e körül van ha jól emlékszem.Online viszont magában tudod megvenni átszámítva 42xx HUF-ért...Az 1.6 viszont egyik esetben sem lesz sajna része az accountnak,azt külön kell megvenni.Vistával nincs tapasztalatom,de amennyire én tudom egyenlőre felejtős a dolog...
Csalók pedig sajna mindenhol előfordulnak,csak jobban moderált szervereken talán kevesebben.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Archívum 1: [link]
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest