- Használt VGA / videókártya ajánló
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- Videós, mozgóképes topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
totispista #1198 üzenetére
Eszközök vagy Szöveg menüben, a Kódolás (Encode) opcióban állítsd át Latin1 kódlapra a beállítást. Ezt persze úgy tedd meg, hogy előtte kijelölöd a szövegdobozt, amire alkalmazni kívánod.
Ha jól csináltad, akkor működni fog. A probléma, hogy a Corel9 nem használ Unicode-ot, míg az X3 már azt várja el. A Corel 12-től ez már nem szívás, de régi Corelesek sokat szenvednek ezzel, ha régi betűik vannak.Feltételezem, hogy HU-s fontjaid vannak...
Corel Klub - technikai terméktámogatást Corel partnerként tudunk adni, klub gondolom azért nincs, mert sokszor a vak vezet világtalant effektus érvényes és mindenki csak találgat, hogy mitől lehet... Ugyanis sokszor az adott probléma munka, gép és szoftverkörnyezet-függő is... Én már láttam olyan gépet, amin a hangkártya okozott galibát és ettől szállt el a Corel rendszeresen... Ne kérdezd, hogy miért... De általában stabilan működik, bár igaz, hogy néha meg kell találni a programban a kiskapukat. De ez a program gondolkodásmódja miatt van - adott feladatot százféle módon is meg lehet benne oldani - ezért is szeretik régóta... Sok berendezés (vágógépek pl.) nem nagyon működnek mással... Legutóbb egy lézeres gravírozóhoz volt szerencsém, aminek egyetlen bemeneti fájlformátuma volt: CorelDRAW 12
-
Dexter68
addikt
válasz
totispista #1198 üzenetére
Sztem azért nincs klub, mert egy idő után mindenkinek elege lesz a szívásból és vált... én is így jártam.
Font ügyben meg nézd meg ezt. -
totispista
csendes tag
Sziasztok!
Olyan régóta keresek már ilyen oldalt, ahol corelesek egymás közt megoszthatják problémáikat, ötleteiket... De jó, hogy Rátok találtam! Egyébként miért nincs Magyarországon egy kifejezetten COREL KLUB? Na akkor egy idegesítő dolog: A X3-as miért nem látja a fincsi, hosszú ékezetes fontjaimat, amit még a 9-hez gyűjtögettem... Gyártogathatom állandóan külön az ékezeteket... (Igaz nem is omlik össze a fontoktól, mint anno a 9-es...)
Üdv -
beniman
csendes tag
válasz
ATM_automata #1195 üzenetére
Keresd meg a "bitmap -color mask" ablakot vagy dockert, és a cseppentővel válaszd ki a fehér színt, és ok. Ha nem tüökéletes, állíts a tolerancián.
Most a gépemen nincs 12-es, de nem hiszem, hogy nagyon másként működne a maszkolás. -
ATM_automata
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Corel 12-be szeretnék betenni egy háttér képet és rá egy logót. Mind a kettő .jpg. Betszem a hátteret, rá a logót, de a logó körül van egy fehér háttér, amit átlátszóra kéne állítanom valahogy, hogy az én általam berakott háttér látszon mögötte, de nem tudom, hogyan lehet. Ebben tudna valaki segíteni?
-
Hali
Nem kimondottan corel inkább win problemám van. A Fontnav-ot csak rendszergazdaként lehet futtatni. Namost XPn egy runas paranccsal szépen megoldottam (első futtatásnál admin jelszó) de win7en nem megy
Itt a "terminál" (vagy, h hívják winen) kimenet:
Microsoft Windows [verziószám: 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.
C:\Users\Dekor2>runas /savecred /user:LGM-Dekor2\Admin "C:\Program Files\Corel\C
orelDRAW Graphics Suite 13\FontNav\FontNav.exe"
C:\Program Files\Corel\CorelDRAW Graphics Suite 13\FontNav\FontNav.exe indítása
"LGM-Dekor2\Admin" néven...
RUNAS HIBA: Nem lehet futtatni - C:\Program Files\Corel\CorelDRAW Graphics Suite
13\FontNav\FontNav.exe
740: A kért művelethez magasabb felhasználói szint szükséges.
C:\Users\Dekor2>valakinek van ötlete?
-
csillik.s
csendes tag
Előbb elírtam a RadmonD-t az RomanD lenne.Bocsi
-
csillik.s
csendes tag
Köszi a segítséget!
Közben felmerült még egy probléma!Bemásoja a fontokat bár nem mindegyiket de amelyiket bemásolta abból ,is csak keveset jelenít meg.Vagy ha megjeleníti akkor vagy tudom használni vagy nem azt a betűtipust.Pl.: a Radmon D fontot bemásolja és tudom is használni a Serpentin Blog fontot bemásolja a corelba ki is tudom keresni mert megjeleníti de nem tudom a szöveget erre a fontra átváltani!!!Mi lehet a baj??? -
csillik.s
csendes tag
Segítséget kérnék!!!
Corel draw x4-em van.A régi gépemen Xp van és arra a gond nélkül tudtam fontkészleteket feltölteni.Vettem egy laptop-ot amin Vista Business van a régi gépre meg az új Win7-et rakattam fel és a corel x4-be nem tudok új fontokat betelepíteni,pedig ugyan azokat a fontokat szeretném feltelepíteni.Mi lehet az oka?Tud-e vki ebben segíteni?Már sok mindent kipróbáltunk de semmire nem haladtunk.
-
Dexter68
addikt
A prefetch mappát kézzel üríted (de ezt gondolom, tudod).
CCleaner
Eusing Free Registry Cleaner
Glary Utilities -
-
flurider
aktív tag
nemhanem a cégnél azt használom. Elég sok kép meg szöveg meg minden van az oldalon. Dreamvert beszereztem, meg hozzá egy 400oldalas manualt, de az eleg soklenne....
Tehát azt mondod, hogy csináljak képeket belőle? AMi nem gomb, azt lehet egybeis képként, a gombokat meg külön...
-
Met
nagyúr
válasz
flurider #1178 üzenetére
Nekem Corelből nem sikerült rendes html kódot kiszedni, ez a progi nem erre való!
Arra gondoltam, hogy ha csak a kép kell akkor azt mentegesd le külön és a html részét meg rakd össze más progiban, dreamweaver stb. vagy vannak ingyenes progik is (össze rakod a grafikát megint és az megcsinálja a html részét is)
.
Ha értenél a html íráshoz össze lehetne rakni notepad-ban is, de mivel a corel-el akartad megoldani gondolom nem értesz hozzá -
flurider
aktív tag
ap
-
flurider
aktív tag
Sziasztok!
Már régóta használok corelt 12-t majd X4-et.
Megcsináltam cdr-ben egy többlapos weboldalt, de amikor kiexportálom htmlbe (12-ben és X4-ben), akkor van egy-két olyan kép, ami több oldalon is megjelenik különböző méretekben (pl x tengelyen összezsugorítva a tizedére, az y változatlan)
Van egy olyan oldal, ahol van kb 30logo. Itt is van olyan, hogy némelyik kép rendben van, némelyik meg hol zsugorítva van, holmeg eltűnik, de feltűnik egy másik lapon.
Valójában nem tökéletes webdesignra, mertugye kis képekké darabolja az egész oldalt így kicsit (néhol nagyon) elmosódott lesz a szövegrész, de ezt ismerem, így akarom megoldani.Van valami ötletetek?
-
cableguy72
csendes tag
válasz
zzolika #1165 üzenetére
Tökéletes.
Pont ma kísérleteztem ki hogy ha a betűket átalakítom (Convert to curves) és az egészet kijelölve további vonali pontokat adok hozzá (add nodes) automatikusan megduplázom a pontokat az iv mentén és megközelíti a iv eredeti vonalát. de ezzel minden duplázással a plt fájl méretét is duplázom. Én kikerültem de te egyenesen megoldottad a problémát.
Erre volt szükségem.
köszönöm.
Ha ennyire vágod még egy kérdésem lenne.
Több esetben levág a plotter a kívánt szövegből vagy képből több centit.
a 3cm amit kihagy a plotter a fólia méretével ok.
De nem mindig és nem mindig egyformán.
Most hogy az előző ötletedet kipróbáljam 4db "O" betűt vágtam. Felkészülve hogy az elsőt nem a 2.at esetleg részben vágja ki. Most mind a 4db kijött egészben a plotter hagyta 3cm után. Mire figyeljek mi lehet a gond? Minden esetben a corelben a lap bal alsó sarkába illesztem a kivágandó ojjektumot -
sysloser
csendes tag
xp, sp3-al. A grafikus gyereknek újratelepítettem a gépét. corel9 és 12 is van rajt. Egy akármilyen egyszerű cdr-t ha el akar exportálni akár tif-be akár eps-be lefagy. Tök új szűz telepítés. mi lehet a baj? ciki, mindig haza kell vinnie a cdr-t, otthon elexportálja, úgy kell visszaküldenie az exportokat, ami bekerül az újságba. help plz!!
-
Met
nagyúr
-
d-boy
senior tag
Sziasztok, lenne egy pici segítségre szükségem
Corel X3-at használok, és egy A4-es lapot szeretnék 4 felé osztani a felezővonalak mentén vízszintesen is és függőlegesen is.
Szórólapokat szeretnék csinálni, és egy a4-es lapot négy részre vágva pont jó lenne a méret nekem.
De nem tudom hogyan osszam meg a lapot, már nagyon sokat ücsörögtem a program előtt, egyszerűen nem jövök ráElőre is köszönök minden segítséget.
-
hosszu68
csendes tag
Hahós!
Corel4 aktivációs kódra lenne szükségem - de izibe.
Tud valaki segíteni?
Üdv!
hosszu68@gmail.com -
zzolika
aktív tag
válasz
cableguy72 #1153 üzenetére
#1153: Amikor plt-be exportálsz, az advanced menüben állítsd a curve resolutiont 0-ra.
Így szépek lesznek az ívek. (Legalábbis visszaimportálva jól mutat, plotteren nem tudom kipróbálni.)#1163: Vagy körvonal, vagy Effects/Contour.
#1151: Azért mutatja a másik színt amikor színmodellt váltasz, mert abban a színtérben az a szín máshogy fog kinézni. Ez nem a program lükesége, hanem pont azért van hogy észrevedd ha az RGB vagy Pantone színek nem képezhetõk le 100%-osan a CMYK színtartományban.
-
Zoltánka
tag
Sziasztok!
Corel X3-at használok, a kérdésem az lenne, hogy miként tudok egy betűt "kövérebbé" tenni a Bold utasításon kívül? Az sajna nem elég! Egyáltalán lehet-e még vastagítani a betűkön a félkövéren kívül?
Köszi előre is!
Z
-
robafett
csendes tag
-
Met
nagyúr
válasz
cableguy72 #1159 üzenetére
Ha nem találsz tudok adni kipróbálni
-
Met
nagyúr
válasz
cableguy72 #1157 üzenetére
CaseMate-et nem próbáltad?
Amikor exportálod a plt corelből, lehet állítgatni mindenfélét, azokkal nem játszottál? -
cableguy72
csendes tag
-
Met
nagyúr
válasz
cableguy72 #1155 üzenetére
El exportáltam most pár o betűt plt-be és elég ragyás lett, eps-t nem tudod használni? Azzal nincs gond.
-
Met
nagyúr
válasz
cableguy72 #1153 üzenetére
Ctrl+q-ra gondolsz? Görbésíti a fontot.
Esetleg azt is kipróbálhatod, hogy kitöltöd feketével a betűket és úgy exportálod körvonal szín nélkül.
-
cableguy72
csendes tag
Tudásbeli hiányosságom egyértelmű
különben nem kérdezgetnék itt nálam okosabbakat
A Corel4 és az időbeni kiesésem erősen érzékelem.
Ha vektor-grafikusan exportálom a filét és az exportált filét megnyitom akkor már szögletesen jelenik meg a kivágni kívánt betű. Ezzel viszont nem oldottam meg azt hogy kerek legyen egy "ó" betü és a többi kerekded forma. Ezzal kizárhatjuk hogy nem a plotter és nem a Flexi vágó soft okozza a problémát.még mielőtt a *.plt filét ki exportálom akkor kellene vektorgrafikusra a *.cdr filében a karaktereket átkonvertálni de úgy hogy kerek maradjon. Hogy hívják ezt a parancsot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest