- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Hisense LCD és LED TV-k
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
addikt
válasz freaghill #8983 üzenetére
Attól függ hol töltötted és hasznosan/nem hasznosan. Szerintem nem kell nagyon lesüllyedni, aki megteheti keresgéljen, ha rendelkezik releváns szakmai tapasztalattal.
Aki üzemeltetésből megy át hálózat felé, junior szinten olyan 230-250 között kellene kapni + caf. Akinek meg legalább van egy CCNP-je 3-4 év tapasztalattal, 280-300 nettó a reális. Legalábbis ismerősöm ennyit keres, igaz neki CCNA-ja van csak + 3-4 év tapsztalata.
[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
válasz freaghill #8920 üzenetére
Na az buli lesz.
Ugyan bajorban sok embert keresnek, foleg München környeken, de ez pont az a regio, ahol katasztrofalis a lakas helyzet. Nincs, ami meg van, az arany arban. Versenyezni kell erte, sokszor 20 mentek megnezni egy lakast es hidd el, nem egy betolakodot valaszt ki a foberlo En dupla annyiert berelek itt, mint Lipcseben. Ha ugy szamolsz kb 1800 € val, az nagyon knapp lesz
De ne offoljunk, sok sikert es kitartast.[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
válasz freaghill #8909 üzenetére
Nagyon valtozo. Melyik Bundeslandban vagy, Beamte vagy-e, hany ev tapasztalat, melyik reszleg.......
Kb 2000 Netto, plussz minusz 2-300 kezdokent. Tokosnek kell lenni, a nemet is fillerba..ó10 napos tanfolyamrol gozom sincs...
En teljesen egyedul tettem le, otthon megtanulva. Csinaltam egy OKJ-st en is, kb. semmit nem er itt el sem fgadjak. Az itteni Ausbildung 3 eves es rengeteg gyakorlat van benne, kb a fele. Beqrnak egy ceghez - AZUBI Auszubildende - es dolgoztatnak.
De aztan mint tapasztalt kerulsz a piacra...[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz freaghill #8900 üzenetére
Nemetorszagban szerintem jobban jarsz juniorkent, ha el tudsz helyezkedni, de nehezebb lesz munkat talalni tapasztalat nelkul.
Itthon viszont szerintem leginkabb ehberert fogsz tudni csak talalni kezdo pozicot. Budapesten pl a lufthansa IT reszleget(mostmar IBM) probalnam meg a helyedben. Nem fizetnek tul sokat, meg muszakos melo is van, de legalabb jol mutat az oneletrajzban, es sokat tudsz tanulni.[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
válasz freaghill #7471 üzenetére
Jo valasztas
Nehogy azt hidd, hogy sokkal olcsobb. Arra keszulj, hogy versenyezned kell a lakasert. Nem te mondod meg, hogy OK kiveszem, hanem a Vermiter mondja, hogy ok, te veheted ki (Ha szerencsed van. Nem ritka, hogy honapokig kell lakasokat nezned, mire egyet kivehetsz, horror arert )
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
válasz freaghill #7469 üzenetére
Nemtom hol talaltad, de szvsz lehetetlen. Egy 50nm2-es lakas 700 € Warm-tol, plusz Strom, Net, Parkplatz....
Bayoron en München környeket ertem, ahol van is melo. Ober Bayernban persze lehet, Schweinfurt, Felsen es hasonlok, de hogy Münich környeken nem talalsz ennyiert, azt lefogadom
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
válasz freaghill #7448 üzenetére
Attol fugg. Ha egyedul allo vagy, akkor ado kategoria 1 =szar. Ha nos vagy, akkor lehetsz ado kategoria 3 , tobbet kapsz kezhez, de aszony kevesebbet valamivel. (Steuerklasse 5)
A 2300 szep, de attol fugg hol. Ha Bayorban vagy, akkor a fizetesed fele elmegy a lakasra. Ha keleten vagy, akkor kiraly, de ott nehezen keresel ennyit. Osszetett dolog ez...
eat, sleep, play, replay
-
NEOSIGNAL
tag
válasz freaghill #7419 üzenetére
Kíváncsivá tettél hogy melyik suliba jársz mert nekünk is CCNA anyagból kell okkulnunk
Én mondjuk nem merem bevállalni magát a Ciscot minősítővizygával együtt
Nekem van egy ismrősöm aki kint dolgozik Ciscoban (bár azt nem tudom hogy melyik vizsgája/papírja van róla) de azt tudom hogy 4000 euró körül keres.szóval nem rosz
hajrá -
oleeg
tag
válasz freaghill #7419 üzenetére
Szia!
A papírt/vizsgát kérik, de nagyon - nagyon fontos a tapasztalat is az adott szakmában! Továbbá Cyber_Bird véleményével én is maximálisan egyetértek.
Szerintem, ha eldöntötted, hogy kint akarsz dolgozni, akkor nincs más mint előre. Munkát keresni majd dolgozni napi szinten Cisco eszközökkel és gyűjteni, gyűjteni a tapasztalatot. Ez a része nem megkerülhető véleményem szerint.
Üdv:
o
[ Szerkesztve ]
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz freaghill #7416 üzenetére
Sokkal tobbet nyujt, ha tapasztalatod is van hozza. Egyebkent szerintem kulfoldon ugyse fogsz egybol olyan melot kapni, amihez ccnp kepesites kellene, bar ez csak az en maganvelemenyem. Ott sajna ha nincs helyi tapasztalatod vegig kell jarni tobbnyire a rangletrat level 1-tol. Persze vannak kivetelek.
-
Gesztiboy
tag
válasz freaghill #5440 üzenetére
Magam példájából kiindulva a 4-5 hónap alatt teljesíthető a dolog. Teszem hozzá, kell hozzá a sok olvasás és persze a sok sok laborozás.
Voltam 2x5 napos tanfolyamon (ICND1, ICND2) de ahhoz kevés a 10 nap, hogy sikeres CCNA vizsgát le tudj tenni. Két könyv és egy Packet Tracer nevű program a hasznodra fog válni, én is ezeket használtam. Viszont ha már CCNP-nél fogsz tartani, ott már a GNS3 és éles switchek fognak kelleni.Munkával kapcsolatban annyi a tapasztalatom, hogy nyáron, amikor nem volt még certem, álláshirdetésben kérték a diplomát meg a certet (CCNP), ettől függetlenül behívtak tesztet írni, ahol a 4. legjobb tesztet hoztam össze, majd később interjúra is, viszont ott az volt a probléma, hogy azonnal kellett volna ember, én meg csak 2 hónap múlva tudtam volna kezdeni.
Az engem is érdekelne, hogy CCNP certtel, 4év munkatapasztalattal mennyi esélyem van megcsípni egy Cisco-s állást. Megjegyzem, diplomám nincs, anyuci apuci nem finanszírozta Viszont idén szeretnék belevágni a dologba. A munkáltatók mennyire fogadják el azt, hogy a főiskolai tanulmány folyamatban van? Értem ezalatt, hogy olyan munkára jelentkezek, ahol kérik a diplomát, de még nincs meg.
[ Szerkesztve ]
Cisco CCNA \ CCNP
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz freaghill #5416 üzenetére
Vagy az ICND1 es ICND2-t csinalod meg egymas utan.
Vagy van egy Composite vizsga a 200-120 kodu.
Akermelyik lehetoseget valasztod meglesz vele a ccna-d.
En speciel a Composite-ot raktam le, de vannak tobben is itt akkik kulon csinaltak. Izles dolga.Immy: ccnphez, ahogy ccna eseteben is, tele van a net dumpokkal. Aztan meg sok dumphuszar lobogtatja a papirt, hogy o 1 honap alatt letolta a ccnp-t Mi meg hulyere tanuljuk magunkat vele.
[ Szerkesztve ]
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz freaghill #5409 üzenetére
Mit tanultam: [link] de ha visszaolvasgatsz a forumban illetve keresel, akkor ott is sok helyen le van irva, mi van benne.
Mit dolgozokot fentebb leirtam,
de par szoban bovebben: egy kis ospf egy kis bgp, egy kis vlanolas, egy kis vpnezes, egy kis halozattervezes/ujratervezes. Sok linux uzemeltetes, sok docsis provisioning support.[ Szerkesztve ]
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz freaghill #5407 üzenetére
CCNA-ra en netacadon tanultam eloszor(volt egy lehetoseg hogy ingyen tanulhattam), 3 honap volt. ccda-ra 1 honap, de azt mar munka mellett, ugy hogy benne voltam( es tamogatta a ceg)
Dikamunkara jottem a ceghez es onnan vettek at kesobb allandora.
Fizetesem IT szektorban is jonak szamit. Persze nekem nem csak a halozat, hanem a linux ismeretekre is szukseg van.[ Szerkesztve ]
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz freaghill #5402 üzenetére
En speciel halozati rendszermernok munkakorben vagyok, de ilyen kicsit vegyes munkakorben dolgozok.
Linux rendszer adminisztracio + halozati rendszer adminisztracio. (plusz kabelmodemes halozat provisioning support, mivel ez a ceg profilja)Szerk.:Alairasomban latod + a ccnp van folyamatban. Illetve van egy kollegam aki ugyanezeket vegzi, neki ccie-je is megvan mar.
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
válasz freaghill #5380 üzenetére
OKJ-s iskolával is lehet külföldön érvényesülni, és ha szerencséd van akkor ott lesz cisco és microsoft cert is.
Pécs környékén nem vagyok jártas, de ajánlatos ilyen esetben egyetemre jelentkezni. Ha tényleg akarsz valamit és tanulni is fogsz akkor az egyetemen megállod a helyed. Itt jobb esetben Cisco is lesz.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest