- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi hangfal építés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Kompakt vízhűtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyber_Bird
senior tag
Igen, nyilvan tapasztalat fuggo a dolog
Munkatapasztalat nelkul, egy ccnaval ertendo a 130 Netto, tobb ev munkatapasztalattal nyilvanvaloan joval magasabb, bar figyelembe kell venni, hogy ha junior pozicioba mesz, akkor hiba van mas teruleten tapasztalatod, szerintem nem fogsz jelentosen tobbet kapni, mert szimplan nem eri meg a cegnek.
-
Gesztiboy
tag
Juniorként a nettó 200-250 esélyes, nyilván ha több év tapasztalat van és esetleg cert. akkor értelemszerűen több. Amúgy szerintem attól is függ, hogyan teljesít a jelentkező az interjún. Szerencsére (tapasztalatom szerint) a komolyabb helyeken úgyis telefonos interjúval (magyar és/vagy angol nyelven) indul a dolog és ha jó vagy, akkor szakmai interjún megmutathatod, mit tudsz. Ez legalább esélyt ad annak is, akinek nincs certje, diplomája. Ha látják, hogy képben vagy a munkához szükséges technológiákkal, akkor be lehet próbálni a nagyobb fizetési igényt (ésszerű határok között), max lejjebb nyomja a munkáltató és megálltok egy közös nevezőn.
-
Cyber_Bird
senior tag
Oh, nehogy azt hidd hogy nem varjak el egy halozatostol hogy ertsen ezer dologhoz
Scripteleshez erteni nem art, mar alap halozatoskent sem.
Vmware? distributalt switchek? bizony, a halozatosnak szolnak.
Vlanok nem mennek at a trunkon, nem mukodik a load-balance az etherchanelen?
Kinek szolnak vajon?Mostanaban kezd elterjedni a a virtualizalt routerek alkalmazasa, ehhez szinten nem art erteni az esxi-hez legalabb viszonylag alapszinten.
Sok gyarto sokfele halozati termekehez sem art erteni, jo ha tudod, hogy ezek hogyan mukodnek egyutt.
Legalabb valamilyen szinten erdemes erteni a voiphoz, hogy amikor jonnek, hogy dadog a vonal MERT szar a halozat, akkor meg tudd nekik mutatni, hogy miert nem nalad van a hiba.
A security onmagaban olyan szeles vonal, hogy boven eleg azt az egy tracket rendesen megtanulni/megtapasztalni ahhoz, hogy napi 8 orat eltolthess vele.
Persze, hiaba tanulod meg azt az egyet, ugyis muszaj leszel hozza routingot/switchinget ismerni, illetve vice versa. Kulsoskent nekem pl a windows rendszergazda elete konnyu. Kattintgat a gui-n, aztan kesz is van
Nyilvan amig nem vagy benne, addig nem latod, hogy mennyi szo**s van a masik teruleten.
(Mondom ezt ugy, hogy en linuxos rendszergazdakent is tevekenykedek.)Fizu: fene tudja, kevesebbert is akartak engem ccna + tapasztalattal felvenni poziciokba. Persze elkoszontunk hamar egymastol, de biztosan talaltak olyat, aki elvallalta.
-
Cyber_Bird
senior tag
Szerintem ami nem vilagos, azt erdemes atolvasni a foundation learning guide-bol, vagy masik nem ciscopress kiadvanybol is. Nekem ez a megoldas valt be mikor ccnp-re keszultem. Ha valami nem volt vilagos laborozas utan sem, akkor utanaolvastam masik konyvben, vagy a googleben rakerestem, preferalva a cisco.com-os linkeket.
Illetve itt a forumban is kereshetsz/ kerdezhetsz, szerintem valaszolunk szivesen ra. -
zsolti.22
senior tag
Ez nem vers, hogy szó szerint kelljen tudni...a lényeget értsd és a saját szavaiddal tudd elmondani, hogy adott protokoll hogyan és miért úgy működik, ahogy; mire való, mik az előnyei/hátrányai, hogyan konfigurálod.
A parancsokat nem kell bemagolni, magadtól megjegyzed őket, ha elég sokat laborozol. Ha meg nem jut eszedbe, akkor meg ott a kveszcsön mark és kikérdőjelezed
-
Cyber_Bird
senior tag
Ha elsore is megerted, es megjegyzed, akkor egyszer
Alapvetoen nincs szerintem ilyen, hogy elolvasod ketszer, es akkor atmesz.
Gyakorolni kell, es megnezni, hogy erted-e miert ugy mukodik a protokoll, ahogy. Ha igen, akkor nem kell tobbszor nekifutni. Illetve nem kell feltetlen az ocg-t olvasni, hanem lehet mast is mellette. -
-
józsi9995
tag
Igen, abból is. Meg a Wendell Odom féle könyvből. A kettőt egymás után olvastam , már ami a témákat illeti, így felfrissítettem a tudásom + más szemszögből is ráláttam a dolgokra.
Először az Odom könyvet bogarásztam,az ábrái borzasztóan hasznosak, csak aztán rájöttem, hogy abban nincs minden benne (lásd pl. DR, BDR koncepció az ICND1-hoz) és Todd bácsinak egészen más, közvetlenebb a stílusa. Bár az amerikai phrasal verb-jei kiakasztóak tudnak lenni :-)
És Todd valós életből vett példái+ a Hands on Labs-ek és a Written Labs-ek aranyat érnek.Szóval és azt javaslom ha van időd kukkants bele az Odom féle könyvbe is.
Én még gyúrtam CBT Nuggets+ CBT exam walkthrough+ hivatalos Cisco videókkal is.
-
józsi9995
tag
Szia, én most tettem le az CCENT+ ICND2 párost nem olyan rég. Gyors subneting számolás bizony nem árt, főleg az overlapping kérdéseknél. Ahogy Todd Lammle mondta: minden kérdés subnetting kérdés.
Két dolgot tudok javasolni amit én csináltam:1.Megtanulni a 16 többszöröseit. Ha subnetet számolsz, rájössz, hogy a /28 /20 subnetekkel a legnehezebb számolni.
2. http://www.subnettingquestions.com/
Napi 100 közvetlen felkelés után.Kávé helyett.
Eleinte papíron számoltam. Pár nap után már nem.Kérdés?
-
FecoGee
Topikgazda
Ezt is megbeszeltuk mar parszor. Rajtad mulik. Penz es tapasztalat kerdese. En kulon csinaltam. Mert 0-rol indultam, es magamnak fizettem.
Nekem fel ev volt, de nem siettem. Ha sietsz es nyomas alatt vagy, akkor kevesebb. De nem latom ertelmet a kapkodasnak, mert akkor nem tudsz a tudasra epitkezni kesobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged