- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- VR topik
- Hobby elektronika
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
olivera88
veterán
válasz
blattida #9333 üzenetére
Remélem ez már nem fogja galyra vágni a rendszert mint az előző build. Pár napig Internet Security configot használtam HIPS nélkül mert nem volt időm beállítani, tegnap este átettem Proaktivra. Aztán ma reggel sorba jöttek a gondok gép bekapcsolás után percre. Befagyott a Chrome, a CIS t se lehetett megnyitni azt irja telepítsem újra, a Chromebol se bírtam kilépni, azt írta nincs elég rendszer erőforrás a feladat befejezéséhez, még a Win feladatkezelő megnyitása se ment, arra is ezt írta h nincs elég rendszer erőforrás.
Most visszatettem IS re konfigot HIPS nélkül. Most semmi baj.
A rendszerem tiszta, nem volt más AV fent, 7 es re lett rátelepítve a 8 as. -
CanibelZ
aktív tag
válasz
blattida #9311 üzenetére
Így próbáltam először én is, akkor nem sikerült, de szerintem most jó. Meg most vettem észre, hogy a comodo-ban csak úgy lehet megadni az ip-t, hogy 4x3 karakter, nekem meg az egyik pl: így néz ki: 209.197.29.0. A comodo meg így írja be: 209.197.029.000. Gondolom a végén nem számít, de a 29-nél ez számít valamit vagy nem?
-
soldi3r
veterán
válasz
blattida #9301 üzenetére
A tuzfal beallitasoknal meg kellett 1-2 pipat kivenni, berakni, hogy lassam milyen program szeretne kifele menni, de most ugy nez ki mukodik, kossz. Illetve kicsit feljebb huztam a biztonsagi szintet, az artani nem arthat, ha nagyon fogja a gepet, akkor visszabb veszem.
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #9196 üzenetére
Az alap. Telepítés után mikor személyre szabom CIS-t, az engedélyezett
legnagyobb értékre, 999-re szoktam állítani. De ilyen lehetőség a vírusirtóba,
tűzfalba és hips-be van csak.
Ezen beállítások ellenére, ahogy használom a gépet és nyitogatom meg a
progikat, úgy pakolgatja fű alatt, sunyiba a beazonosíthatatlanokhoz némelyiket.
Olyan, mintha csak a tűzfal és av üzemelne. A hips persze működik, de nem
akarom bekapcsolva hagyni, mert roppant idegesítő a tengernyi felugró ablak.
Nálad riasztott már bármire is a D+? -
daimonion
senior tag
válasz
blattida #9188 üzenetére
Köszi az infót..Viszont újra leírnám, hogy ha valaki szépen belövi a szabályokat akkor pl a gyerek gépét szépen lehet védeni a honlapszűrővel...2 nap használat után annyit vettem észre hogy a honlap szürönél ha hozzáadott saját kategóriát akarom törölni akkor szépen összefossa magát a progi..Érteni kell ez alatt azt hogy kiirja hogy várjon és pörög pörög a cucc de semmi sem történik...Marad a jobb egérgomb ablak bezárás opció
azt a program ujraindítása -
daimonion
senior tag
válasz
blattida #9186 üzenetére
Ahan azt észrevettem de amíg pl a BD free vagy a forticlient vagy az adguard tiltja a Malware domain listen szereplö linket addig a Comodo még nem..Lehet hogy még nem akkorra az adatbázisuk ? Vagy csak saját honlapszürö cuccal dolgoznak vagy igénybe vesznek egyéb gyártók listáját ?
-
daimonion
senior tag
válasz
blattida #9183 üzenetére
GRATULA a fordítói munkáért ezer köszönet
még egy kérdés ez a honlap szürés hogyan müködik ? mert ÉN nem látom azt hogy csinálna valamit pedig be van kapcsolva..Ahol pl a BD free vagy a adblock jelzett vagy a forticlient ez meg sem mukkan
meg hogyan lehet itt fekete listára rakni egy weblapot vagy valamit ?? Nézegettem de még nem látom át sajnos
-
daimonion
senior tag
válasz
blattida #9180 üzenetére
Au új bétánál megjelenik már az állapotikon a tálcán ? Azért kérdem mert a 8-as verzió már hála istennek nem okoz rendszerösszeomlást Nálam..Azt jó lenne már használni újra egy kicsit..Mennyi Beta várható még ?
egyébként egy szolgálati kérdés a magyarosítást most már teljesen egyedül csinálod ?Hungarian - Blattida (present), Arkangyal (till Jul 2010)
-
daimonion
senior tag
válasz
blattida #9153 üzenetére
Én azt nem értem, hogy miért nem lehetett mindenzt Dragon Név alatt kiadni ??? Hisz a dragonnak is chromium az alapja és a comodo secure browsernek is igaz itt a 36.1-es az alap..Nem teljesen világos, hogy miért nem lehetett Dragon alatt csinálni ? Semmi olyan ujdonságot nem pakolnak bele ami indokolná a névváltást szerintem.. Ezen fórumbejegyzés sem tett tisztába számomra semmit..Esetleg tudsz valami Bövebb infót a változásokról amelyek olyan egetrengetőek hogy nem fértek bele a dragon brndbe ???
Nekem az a sanda gyanúm, hogy mint Dragon böngészőt nem nagyon akarták használni és úgy gondolták, hogy ha benne van hogy Chromium meg secure majd többen használják...lehet rosszul gondolom.
Hi Sanya,
Currently there are a couple of technical differences with Dragon having a feature list which is a superset of the features in Chromium Secure. Shortly this will disappear as we add the last couple of features to Chromium Secure (such as force SSL connections for sites visited) and we’ll be releasing a new version of Dragon too also based on this later Chromium codebase.
Did you install CS and take a look? Initially you’ll see they look very different.
For Comodo we want to currently keep the Comodo Dragon branding we add to our browser to reflect Comodo’s colours (just like this forum) and a lot of our user love it with things like Dragon logos as forums avatars and even desktop wallpapers. At the same time we’ve had a lot of demand from users and our partner distribution channels for a browser with the same look and feel as Chromium but with the same added value of Comodo’s DNA of security. This is where Chromium Secure comes in.
We’re just throwing this out there and gathering feedback from everyone to find out what people love and which suits them best.
Sanya, which do you prefer? The Comodo Dragon branding or Chrome/Chromium look and feel?
p.s. and of course Chromium Secure will have all the wonderful security and privacy features of Dragon, why would anyone want to use a browser without them
-
beleszólok
senior tag
válasz
blattida #9163 üzenetére
No mindegy, lényeg, hogy nálam sem a korábbi verzióval, sem a hetessel nem akar működni a dolog.
Ha a HIPS és a Defense+ sandbox ki vannak kapcsolva, akkor nem fagy csontra a gép, de (lehet, hogy a silverlight hiánya miatt?) nincs semmi egyéb jele a működésének, mint az, hogy egy, esetenként két virtualkiosk.exe megjelenik a processz listában.Na mindegy, ez a rész kevésbé érdekel, mint a víruskeresős bug, ami viszont úgy fest, nem nagyon lesz javítva, miután július óta nem érkezett érdemi reakció a support részéről.
-
beleszólok
senior tag
válasz
blattida #9156 üzenetére
E szerint van akinek működik.
Még a korábbi (6-os?) verzióban találkoztam vele először, már akkor sem tudtam működőképessé tenni.
Most van egy kb. két hete újratelepített windows-om, rajta a CIS7, de ezen sem műxik.
Annyira nem, hogy ha elindítom, akkor az egész rendszer lefagy, csak az áramtalanítás segít rajta.Tény, ezen a gépen sok baj van bizonyos szoftverekkel, pl. a CIS7 víruskeresője nem keres hálózati drive-on, a Samsung Kies2/3 nem képes a mobil firmware-ét update-elni, mert szintén lefagy stb.
Korábban még ráfogtam volna mindezt arra, hogy valamit elcsesztem a telepítéskor vagy a Dell driverekkel összeakad, de a víruskereső akkor sem volt hajlandó működni hálózati meghajtón, ha a win7 SP1 telepítését követően az ethernet driver, majd azonnal a CIS7-t ment fel és a köv. boot után első dolgom volt a felcsatolt hálózati meghajtót ellenőrizni, de így sem nézte meg (log szerint a vizsgált fájlok száma 0)
Tehát vagy az inteles ethernet driverrel akad össze vagy a win7 tesz fel valamit már a DVD-ről, ami keresztbe tesz ezeknek a szoftvereknek, illetve még előfordulhat, hogy a BIOS-ban van valami, amitől megkergül.Más gépen nem tudtam kipróbálni, de ezen következetesen nem megy sem a Virtual Desktop, sem a víruskeresés hálózaton át. (víruskereső bugként már le lett jelentve mások által, de a kiosk módról nem találtam hasonlót)
-
beleszólok
senior tag
válasz
blattida #9121 üzenetére
Samba share-en is?
Nekem úgy csinál mintha működne, de egy kb 20GB-os anyagra egy villanásnyi szünet után azt mondja, hogy megvizsgálta és tisztának találta. Ha ennek az anyagnak egy töredékét átmásolom lokális SSD-re, akkor viszonylag sokat rágódik rajta és látszik, ahogy sorraveszi a fájlokat.
Frissen telepített windows, az első amit a dvd-ről telepítés után felraktam, a CIS7 volt.
MBAM, MSE szépen végigmennek ugyanazon a share-en.
Mivel a CIS máskor és máshol is csinált már disznóságot (lásd közelmúltban írt hozzászólásom), feltételezem, ez is inkább az ő sara. -
-
Dévacsen
senior tag
válasz
blattida #9057 üzenetére
Megmondom neked őszintén hogy időnként kipróbálok/kipróbáltam a tűzfala mellett más antivírust,nem volt vele semmi bajom,"cmdagent.exe"-időnként túráztatta a procit,de ez sem volt vészes.Valahogy olyan érzésem van vele hogy sok már nekem az egész úgy egyben,de felszoktam rakni,jelenleg a Bitdefender free vel vannak tökéletes harmóniában,amióta firewall security módban használom a konfigot,(5 éve először)addig tekerte a cmdagent.exe a procit időnként,biztos összeakadt valamely elemük időnként.Minden esetre fájóan alulértékelt ez a program mind a mai napig kis hazánkban,persze megértem az embereket ezt nem lehet akárkinek feltenni,nem mindenkinek a hobbija hogy ilyen programokkal foglalkozzon,időt szánjon rá.Viszont az Etikus hacker konferencián előszeretettel ajánlják,és használják a szakemberek,de ha nem tennék is,az 5 éves tiszta rendszerem,nekem elég hitel,és bizonyíték.Pedig szándékosan mentem olyan oldalakra,Arab,Orosz,Kínai mindenre rámentem hogy bedőljön a rendszer azt sem tudtam itt vagyok e még a bolygón,de nem sikerült befertőzni a gépet,nekem ez elég.De a tűzfal meg a defense + al is elvoltam simán,még így önmagában is rendkívüli program,és védelem.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
blattida #9052 üzenetére
Először is tudni kell hogy naponta szétfertőztem a gépem abban az időben,mikor ide keveredtem és rá találtam erre a gyöngyszemre,előtte nem használtam tűzfalat még soha csak a beépített xp s falat.A magyar nyelv fontos volt,érthető beállítások,no mondom ezt kipróbálom,és azóta tart a szerelem,elsőre beletrafáltam a világ legjobb tűzfalába kiegészítve a defense + al.Kipróbáltam minden falat,vírusirtót,de ha leszedem a Comodót,olyan mintha levágnám a fél karom,hozzám nőtt,nem érdekel ha nyűgje van vagy kérdez,had tegye értem teszi,nem ellenem,szeretem.Jelenleg a falat használom csak,hát arra a kérdésre hogy miért maradtam mellette,azt mondanám neked,miért hagytam volna el.Nálam rendben van vele minden,és a nyelv döntő volt anno,úgy hogy ezért hála,áldás a családodra és rád is.
-
daimonion
senior tag
válasz
blattida #9041 üzenetére
Ahan értem világos..De az azért nem megy a fejembe hogy mi a francért kell megoldani a progikat..mert pl ennél
hiába jelöltem be azt hogy nem akarom a segédprogikat egy speed boostert vagy mit feltelepített..A telepítés közben meg folyamatosan jött a Quihoo tól a vörös felugró abalk hogy adware meg generic trojan meg stb stb..vagy négy ilyet törölt a progim..
Na mindegy konvertálásra ugysem ezt a progit használom -
-
olivera88
veterán
-
olivera88
veterán
válasz
blattida #8938 üzenetére
Újra indítottam a gépet csökkentet a módban, igy már nem halt be a gép amikor megnyitottam CFW et, a tűzfal is betöltődött egy idő után de ez se blokkolta amit kértem. Kiszedtem az automatikusan indulok közül, de igy is kék halál lett a vége bekapcsolás után nem sokkal. Mi az a Win javitókonzol?
-
zserrbo
aktív tag
válasz
blattida #8911 üzenetére
Nem értem miért kellene a HiPS ide, mikor felismeri, hogy beazonosítatlan, sandboxba is teszi, csak nem kérdez meg minden esetben
Bekapcsoltam a HiPS-et próbaképp, de teljesen mind1 volt, mert nem futtatta sandboxba azt az alkalmazást, amelyiket akkor tette, amikor bekapcsoltam az auto-sandboxot. Ha bekapcsoltam az utóbbit nem dobott figyelmeztetést csak felvette a beazonosítatlan fájlok közép az alkalmazást és magától sand-boxba futtatta.Most kikapcsoltam a HiPS-et, maradt az auto-sandbox és alatta lévő 2 opció bekapcsolva. Pl dobott egy ilyet:
Tehát itt megkérdezte, de pl a jpgtopdf.exe alkalmazást csak besorolta a beazonosítatlanok közé és rögtön ment a sandboxba kérdés nélkül miért?
És persze tudom, hogy a fájl besorolás / megbízható fájlokon belül ott van az olyan, amit megbízhatónak jelöltem és nem fog több kérdést feldobni ugyanarra az alkalmazásra, de itt más a helyzet.
-
zserrbo
aktív tag
válasz
blattida #8908 üzenetére
Mert kipróbáltam, csak az auto-sandboxot kapcsoltam ki és az kikapcsolja az egészet szerintem, mert utána semmire nem dobott alertet. A HiPS nincs bekapcsolva am, ha ez számít. Az a furcsa, hogy egy ismeretlen telepítőre ugrik, de pl a játék elindítására nem, csak auto-sandboxba indítja.
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #8888 üzenetére
A Data Protection egy külön beállítható rész, vagy alapból így működik?
Most, hogy átnéztem a beállításokat eszembe jutott, hogy egy programtelepítés közben milyen sokszor szokott kérdezni a Hips a CIS 6-ban, ezért telepítéskor tanulóra kell állítanom a hips-t. Van két olyan beállítás, hogy Fokozott jogosultságot igénylő..és Fokozott jogosultsági riaszatások...Ezek be vannak pipálva. Nem ez kavarhat be a telepítésnél?
Azt hittem ez pont a telepítőt érzékeli és akkor csak magára a setup.exe-re egyszer rákérdez és kész, de nálam nem így teszi, hanem a telepítőn belül minden egyes fájlra és folyamatra egyeséve kérdezgetne, akár 10-20x is. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #8888 üzenetére
Á ne is mondd, az előbb frissítette az egészet és nem gondoltam, hogy a 7-et telepíti...még nem akartam feltenni.
Kivettem a pipát a Privdognál, de azt is telepítette.
Látom lett weblapszűrés, ezt érdemes használni? Mennyire lehet hatékony? Nem lassít? Még nem volt időm tesztelni, se használni...
Jah és a Viruscope jól működik? Még nem kapcsoltam be. -
realmadrid92
tag
válasz
blattida #8847 üzenetére
én sem a comodo-t "gyanúsítottam" elsősorban,hogy maga a program okozza, hanem valamely beállításra HIPS-en belül.
Hol tudnám ezt jelenteni?Más: Az másnál is előfordul, hogyha felugrik egy ablak comodo, hogy pl egy adott alkalmazás internethez szeretne csatlakozni, és ott pl rá akarok kattintani h engedélyezem, de nemtok semmire sem kattintani egy darabig, mintha befagyna egy pár sec-re??
-
realmadrid92
tag
válasz
blattida #8836 üzenetére
Ellenőriztem.
Ma net nélkül kapcsoltam be a gépet, ment úgy fél órát, és nem történt adatírás! 4gb volt bekapcs után, és maradt is 4gb.
Viszont ahogy rákötöttem netet, 10 perc alatt a 4gb-ból 8gb lett, és így megy fel folyamatosan.
De néztem comodo tálcaikont is, ott nemlátszik hogy lenne aktív fel/letöltés.itt látszik, hogy elég gyakran felugrik az írási sebesség 25-30MB/s-re is. (jobb oldalt feladatkezelő)
-
micafighter
nagyúr
válasz
blattida #8830 üzenetére
A VC csak lassít és írást is csak akkor generál, ha éppen megfigyel és a visszaállítás miatt mentenie kell, de az sem ekkora mennyiség és azt sem automatikusan teszi, hanem kérdez, illetve értesít. -> azért kérdeztem erre, mert a Comodonál (ahogy a WRnél is) a naplózás okozza a legtöbb írási müveletet, de nyílván egyáltalán nem ekkora mértékben. Illetve a Comodonál a frissítés lehet még, ami a lemezre ír.
Nála meg amúgy sincs. -> igen, azért kérdeztem a verziót is
-
realmadrid92
tag
válasz
blattida #8832 üzenetére
így van, ugyanúgy ment minden más mellette mint addig amikor kikapcsoltam.
Talán 0,5-1gb-tal lett több 1 óra alatt.
Utána visszakapcsoltam és rohamosan megindul az írt adatmennyiség.
Mai napon pl 145gb lett az írt adatmennyiség.Azért remélem bízhatok benne hogy ez megjelen a TV-ben
-
micafighter
nagyúr
válasz
blattida #8808 üzenetére
Egy tipp: amikor csak egy linket akarsz rakni a hsz-be, akkor is érdemes beleszőni néhány kulcsszót, hogy ha rákeres valaki, jelen esetben mondjuk a takarításra, akkor könnyebben megtalálja a linket
Tudom egyébként hogy amit most linkeltél eredeti hsz abban benne van a "takarító" kulcsszó
-
-
L7wy
őstag
válasz
blattida #8739 üzenetére
Kipróbáltam én is, nem sokat teszteltem, főleg a GUI-t néztem meg jobban (ebből is a modern témát). Én ezt mondanám az első olyannak aminek megfelelő a GUIja. Vannak még kisebb hibái a kinézetnek, de azok már nem veszélyesek (sok helyen kis ikonok nincsenek középre helyezve, szövegek magasabban alacsonyabban vannak, mint az optimális lenne).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Le Mans Ultimate
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Konteó topic
- Bestbuy játékok
- Az OpenAI vezérigazgatója felhívta a Microsoft vezetőjét
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest