-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
beleszólok
senior tag
válasz
blattida #9163 üzenetére
No mindegy, lényeg, hogy nálam sem a korábbi verzióval, sem a hetessel nem akar működni a dolog.
Ha a HIPS és a Defense+ sandbox ki vannak kapcsolva, akkor nem fagy csontra a gép, de (lehet, hogy a silverlight hiánya miatt?) nincs semmi egyéb jele a működésének, mint az, hogy egy, esetenként két virtualkiosk.exe megjelenik a processz listában.Na mindegy, ez a rész kevésbé érdekel, mint a víruskeresős bug, ami viszont úgy fest, nem nagyon lesz javítva, miután július óta nem érkezett érdemi reakció a support részéről.
-
beleszólok
senior tag
válasz
beleszólok #9157 üzenetére
Hát annyit most sikerült kipróbálnom, hogy ha nincs megnyitva böngésző, akkor elindul egy virtualkiosk.exe, de semmi egyéb nem történik, leszámítva, hogy jelzi: nincs telepítve sem a Dragon böngésző, sem a MS Silverlight.
Ha elindítok egy böngészőt, akkor a windows desktop elérhetetlenné válik, gombokra nem reagál a gép (pl. Ctrl-alt-del-re sem) és csak az áramtalanítás segít. -
beleszólok
senior tag
válasz
blattida #9156 üzenetére
E szerint van akinek működik.
Még a korábbi (6-os?) verzióban találkoztam vele először, már akkor sem tudtam működőképessé tenni.
Most van egy kb. két hete újratelepített windows-om, rajta a CIS7, de ezen sem műxik.
Annyira nem, hogy ha elindítom, akkor az egész rendszer lefagy, csak az áramtalanítás segít rajta.Tény, ezen a gépen sok baj van bizonyos szoftverekkel, pl. a CIS7 víruskeresője nem keres hálózati drive-on, a Samsung Kies2/3 nem képes a mobil firmware-ét update-elni, mert szintén lefagy stb.
Korábban még ráfogtam volna mindezt arra, hogy valamit elcsesztem a telepítéskor vagy a Dell driverekkel összeakad, de a víruskereső akkor sem volt hajlandó működni hálózati meghajtón, ha a win7 SP1 telepítését követően az ethernet driver, majd azonnal a CIS7-t ment fel és a köv. boot után első dolgom volt a felcsatolt hálózati meghajtót ellenőrizni, de így sem nézte meg (log szerint a vizsgált fájlok száma 0)
Tehát vagy az inteles ethernet driverrel akad össze vagy a win7 tesz fel valamit már a DVD-ről, ami keresztbe tesz ezeknek a szoftvereknek, illetve még előfordulhat, hogy a BIOS-ban van valami, amitől megkergül.Más gépen nem tudtam kipróbálni, de ezen következetesen nem megy sem a Virtual Desktop, sem a víruskeresés hálózaton át. (víruskereső bugként már le lett jelentve mások által, de a kiosk módról nem találtam hasonlót)
-
beleszólok
senior tag
Van-e itt ember, aki legalább kipróbálta a CIS Virtual Desktop-ját?
-
beleszólok
senior tag
válasz
beleszólok #9129 üzenetére
Közben kiderült, hogy egy régi, ismert bugról van szó, de nyár óta nem sikerült javítani...
Érdekes, hogy viszonylag kevés embernél okoz gondot. Kíváncsi lennék, mi lehet az oka.
Talán hardverben van eltérés? Mindenesetre érdekes, mert safe mode + networking működik.
Ha normál módban indítom a windows-t, akkor nem és még csak hibát sem jelez. -
beleszólok
senior tag
Erről a topic-ról már elfeledkztem... Ide kellett volna írni ezt: http://prohardver.hu/tema/windows_7_olvasd_el_az_elso_hsz-t_warez_tilos/hsz_43076-43076.html
Egyszerűen nem értem. Egy szűz gép... csak nem az ethernet driveren akad ki a víruskereső?
-
beleszólok
senior tag
válasz
beleszólok #9123 üzenetére
Hát addig jutottam, hogy MSE-t hiába szedem le, hiába tiltom le a Windows Defendert (ami egyébként sem tudom, miért van bekapcsolva az MSE telepítése után is).
Ha safe mode + networking üzemmódban indítom a windows-t, akkor hajlandó network share-t is vizsgálni a CIS antivirus. Ha letiltok minden, nem MS szolgáltatást + szoftvert, az nem segít.
Hogy mi a túró indulhat el úgy, hogy a safe mode letiltja, de a sysconfig-ból nem tudom kitilitani... hát arra roppant kíváncsi lennék, de ennyire nem ismerem a windows-t. -
beleszólok
senior tag
http://forums.comodo.com/news-announcements-feedback-cis/cis-v7right-click-scan-problem-t102768.30.html
úgy látom, hasonló, bár kissé eltérő problémába más is belefutott.
Annyit még meg fogok próbálni, hogy a MSE eltávolítása javít-e a helyzeten.
Egyéb szoftverrel is összeakadhat, de a többi a gépem gyártójától származik, azok nélkül néhány eszköz használhatatlanná válna. -
beleszólok
senior tag
válasz
blattida #9121 üzenetére
Samba share-en is?
Nekem úgy csinál mintha működne, de egy kb 20GB-os anyagra egy villanásnyi szünet után azt mondja, hogy megvizsgálta és tisztának találta. Ha ennek az anyagnak egy töredékét átmásolom lokális SSD-re, akkor viszonylag sokat rágódik rajta és látszik, ahogy sorraveszi a fájlokat.
Frissen telepített windows, az első amit a dvd-ről telepítés után felraktam, a CIS7 volt.
MBAM, MSE szépen végigmennek ugyanazon a share-en.
Mivel a CIS máskor és máshol is csinált már disznóságot (lásd közelmúltban írt hozzászólásom), feltételezem, ez is inkább az ő sara. -
beleszólok
senior tag
Ha valaki betévedne ide: létezik az, hogy a CIS7 víruskeresője nem működik hálózatos meghajtókon? Esetleg a Sambára allergiás?
Másik windows-om nincs, hogy kipróbáljam, sambán nem hajlandó működni valamiért. -
beleszólok
senior tag
válasz
beleszólok #9118 üzenetére
Fura egy szerzet ez a comodo tűzfal. Hiába állítottam custom rules-ra, kiengedte a samsung ssd felügyelő szoftvert a netre, egészen a magician (ez az ssd szoftver) eltávolításáig. Miután újra felraktam, már jelezte a kisérletet és blokkolni is sikerült.
-
beleszólok
senior tag
Próbálgatom a CIS7-t, de pár dolog nagyon nem tetszik/vagy csak nem értem, hogy hogyan kellene működnie.
Például: virtual desktop gombra kattintva annyira lefagy a frissen telepített, up to date állapotú win7, hogy még a shutdown sem fut le. Ki kell kapcsolni a gépet, ha újra akarom indítani.
Jó, ez annyira nem izgat, nem igazán használnám, de valahol mégiscsak bosszantó - régi hiba, korábban is használtam Comodo-t, akkor is hasonló tapasztalatokat szereztem.De... a tűzfalával nem boldogulok: régebben a tűzfalak úgy működtek, hogy az ismeretlen programokat nem engedték automatikusan a netre, utóbb meg volt olyan lehetőség, hogy minden csatlakozási kísérletet jelezzen. Na ilyet a CIS-ben nem találok. Vagy blokkol mindent vagy enged mindent. Az advanced settings-ben a "Do NOT show popup" elől kivettem a pipát. Hiába safe mode/custom ruleset, mindkettő átengedi pl. a samsung magiciant is, meg az általam írt python scripteket is (holott az application rules alól eltávolítottam mind a samsung programját, mind a python .exe-jét)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Külföldi SIM-ek itthon
- Energiaital topic
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest