Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyGun
őstag
válasz
Dephnull #549 üzenetére
korrekt leírás....
Az a baj hogy ebben nemtok segíteni nekem LBX02BBB házam van és ebben 1 helyen van proszűrő a ház elején a kinyitható 5,25-ös sinek alatt...ahol a HDD-k vannak alul....amit nem nagyon értek mivel ott nincs is ventiVenti a ház jobboldalán onnan fújja a a winyákra a levegőt....de sajnos máshova sehova nem jár porszűrő hozzá....pedig 5db 92milis és 1db 120milis ventinek van benne hely.....
Arra gondoltam hogy veszek szúnyoghálót méretrevágom és belecsavarozom a venti és a ház közé a venti saját csavarjaival -
Dephnull
tag
Hy
Én a Chieftec nagytornyomból kiindulva próbálok segíteni rajtad. Mikor januárban hazavittem 1., dolgom volt szétkapni, majd összelegózni. Csak a miheztartás végett... Ahoz hogy le tudjam venni az előlapot nekem le kell vennem a bal oldali oldallapot(szemből nézve bal). Valahogy úgy van kialakítva hogy máskép nem megy. Ezután az előlap két oldalán található benyomható pöcökkel próbáltam....nem sok sikerrel. Pici feszegetés a tetején mondjuk egy lapos, széles fejű csavarhúzóval, persze csak óvatósan, nehogy meghúzd az elejét.
Kis feszegetés, aztán a két műanyag pöcök benyomása tökig és elvileg le kell jönnie. Mikor először lent van az előlap akkor a belső felén fogsz látni hosszúkás műanyag pöcköket amik helyre illesztéskor a fémvázba szorulnak. NA! mivel Chieftecék nem spórolták ki az anyagot, ezeket a pöcköket NEM MINDEGYIKET CSAK AMELYIK NAGYON SZORUL érdemes picit megfaragni mondjuk 1 sniccerrel vagy csiholópapírral. Hogy melyik szorul azt majd észreveszed levétel közben. Próbálgasd amíg jó nem lesz. CÉL: az előlap stabilan feküdjön fel a vázra, de ne lötyögjön mer akkor karácsonyig kókányolhatsz míg kijavítod, viszont tetszés szerint bármikor 1 perc alatt levehető legyen. Remélem tudok segíteni a tapasztalataimmal. Jelszó: ÓVATÓSSÁG MINDENEK FELETT !!!
Sok sikert.
[Szerkesztve] -
ESP
őstag
Mégegy kérdés:
Az előlapot hogyan kell leszedni? Amiatt, hogy szeretnék egy porszűrőt betenni...
Nem akartam feszegetni, mert még eltörök valamit... -
ESP
őstag
Ér valamit?
Ugyanis Starsky-tól vettem a kunyhót és hát ez nem járt hozzá...
De ezt ne tessék félreérteni, mert ilyen korrekt emberrel még nem üzleteltem, s szerintem senki sem... -
e.vid
senior tag
Talán ez jó Bővebben: link
-
ESP
őstag
Íme...
-
TommyGun
őstag
''Még egy kérdés...a neten láttam lépeket ilyen vinyó-ölelő-műanyagnak/szivacsnak-kinéző izékről...
Lehet ilyeneket utólag venni?''
LoooLFejtsd ki bővebben mer nemtom mire gondolsz
-
ESP
őstag
válasz
TommyGun #539 üzenetére
Nem lesz itt led, meg villogás...
Über-gagyi, amikor egy gép úgy néz ki mint Las Vegas...
A DPS-em is idegesít, de nem akarom kivenni...
Amúgy lehet, hogy nem plexizek...még átgondolom...bár az 5k nem tűnik túlzónak...
Még egy kérdés...a neten láttam lépeket ilyen vinyó-ölelő-műanyagnak/szivacsnak-kinéző izékről...
Lehet ilyeneket utólag venni? -
TommyGun
őstag
Nem érdemes ezzel sokat pöcsölni....elrontani nem lehet...asszem a mistralban is lehet külön oldallapot kapni lévén hogy hivatalos Chieftek forgalmazók....garancia a problematikus náluk de egy ilyen vas nem szokott elromlani....hívd fel őket kérdezd meg...vidd magaddala régit hogy tuti stimmeljen azt hajrá...
Bár én az optikai LED tuning elleni táborban foglalok helyet -
ESP
őstag
Ilyen most a kicsikém...
Ilyen lesz... -
ESP
őstag
Üdv Uraim!
Szóval van egy nagy tervem, ami nem is olyan nagy, de kellene pár dolog...
Vettem egy BX-01-BBB-t (Starsky-tól)
Ezen a házon van két 12cm.-es venti (egy oldalsó és egy a tetején), ezektől továbbra sem szeretnék megválni, mivel eképesztően profi módon lett kivágva...
Szeretnék egy plexis oldallapot...
Van-e valakinek, esetleg a sajátom fel tudom ajánlani csertébe...
Ha már boltban kell megvennem:
Hol érdemes?
Előre is köszi minden infót...
Tomi -
TommyGun
őstag
Én 5db ventit raktam a házba és kurva halk....
A ház két oldalába 2-2 Zalman ZM-F2-őt pakoltam 92mm...csak ilyen megy bele...
1k/db volt és adnak hozzá egy kis ellenállást amit a lap és a venti csatija közé kell rakni..akkor vmi 1500-at pörög és 20 decibell alatt van...gyakorlatban semmi hangja...igaz csúszócsapágyasok de alacsony fordulaton semmi mechanikai hangja nincs éshát mégicsak zalman
Bővebben: link
Nah tehát két ilyen van jobboldalt ami a winyókat hűti illetve másik kettő van baloldal ami meg a VGA meg a procira tolja a levegőt....ezeket is a nosie connectorral dugtam fől semmi hangja.....hátul emg egy 12 centis PrimeCooler van nekem....erről lelóg egy kis csavaros állító...levgettem alapra 1000-et pörög...ez szívja ki a meleget....
Procin és VGA-n is zalman van legalacsonyabb fordulaton van minden és kurva halk a gépem...és kurva hűvös...a VGA 55fok fölé nem megy terhelés alatt...
a CPU-m 3,9-en alapon 38fok....terhelve meg 52 fok főlé nem megy....
A winyóim 26 fokosak....ha sokat másolok vagy vmi akkorsem mennek 29 fölé....
[Szerkesztve] -
-
G.I.JOE
senior tag
válasz
Dephnull #533 üzenetére
Rárakom a kezem, érzem a rezgést. Kicsit benyomom középen, akkor jobb lesz. Ez az oldallap a bal alsó sarokban teljesen mozgott, ott raktam belülre egy rezgéscsillapító szivacsot. Meghajlítani nem igazán tudom, mint a régi Acorp tornyomét, de lehet hogy rakok valami ''távtartót'' a lap közepéhez. Valahogy csak +oldom!
-
G.I.JOE
senior tag
Bravo nagytornyom van, van venti a vinyóknál legfelül és hátul lent egy 12cm-es. Ami a gondom, hogy rezeg az alaplap mögötti oldalfal. Nálatok?
-
hétalvó
addikt
Látom nem csak nekem van bajom a ház szélességével. SATA vinyó kábelekre tudtok megoldást? Ha lehet ne csak elvben.
-
Hikvision
senior tag
HI VAlaki MEgtudná mondani hogy a 420W-os Dual fanos Táp A Ventiket hány RPM-en forgatja max? MErt nekem olyan 1300rol indul és 1500ig megy fel. KÖsz
-
balbla
tag
Ha valakit érdekel, a *elly-technél lehet kapni derékszögű sata kábelt, ami kényelmesen elfér az ajtó mögött.
-
braunz
tag
válasz
TommyGun #520 üzenetére
Mivel elég nagy a ház nekem le kellett cserélni a IDE kábeleket mert a régiek rövidek voltak , és ha már vennem kellett , 90cm-es kerek csatlakozót vettem...
Igaz drágább mint a hagyományos de jobban formálható és helytakarékosabb.
Nekem nem volt gondom vele, simán elfért..
Viszont azon gondolkozok vegyek-e bele hűtőventiket..Ahogy így elnéztem elég jó a szellőzése alapból is.. És ha veszek is milyen kell bele?
[Szerkesztve] -
Chieftec
őstag
válasz
somodisoma #522 üzenetére
Az ATX 2.0 ás szabványnak megfelelően a tápnak rendelkeznie kell 2 egymásól független 12V os ággal. Ami annyit jelent hogy külön ág látja el az alaplapot és külön ág a driveokat, ventiket stb. Nekem pl: csak az alaplap terhelheti 14A val, a többi cuccra meg jut 15, a 12V os ágról. Természetesen nem kell lecserélned mivel van visszaalakító is tehát 20 pinről 24 re.
-
somodisoma
senior tag
Tapvasarlas elott allok, es nem tudom, hogy mi a kulonbseg az ATX 1.0 es az ATX 2.0 kozt. 20 tus csati vs. 24 tus csati, azt tudom, az nem is erdekel, mert oda-vissza lehet alakitani nyugodt szivvel-lelekkel.
DE MIT JELENT AZ AZ EGYEL TOBB +12V ?!?!?
Ha most veszek egy ATX 1.0-as tapot, akkor azt lehet, hogy 3 ev mulva mundenkeppen le kell csereljem, mert az akkori lapok mar csak 2.0-val mennek majd?!??
Valaki vilagositson mar fel legyszi! -
PapaMaci
őstag
Fél év után sikerült találnom egy házat, amibe beleférek, és tetszik is.
BA-01B-B-B
Azt hiszem ezzel a házzal egy fanclubban a helyem! -
braunz
tag
Üdv. mindenkinek!!!
Vettem egy új házat és végül is a chieftec mellett döntöttem: Bővebben: link
nagyon bejött az eddigi gagyi noname házaimhoz képest, nagyon igényes a kidolgozása és a szerelése is egyszerüen lett kitalálva.(bár elsőre belezavarodtam, de pont azért mert a túlbonyolitott dolgokhoz szoktam
)
Táp szintén chieftec került bele, egyelőre 360-as de szerintem elég lesz....
Nem mondom ,hogy nem hallani a hangját de egyáltalán nem zavaró.
Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom a típust -
szilchi
őstag
válasz
TommyGun #509 üzenetére
Kössz.Hát mondjuk már van 1,5-2 éves a táp.Biztosra nem tudom,mert használtan vettem itt a PH-n.Bár a régi topikot már nem találom,de ha jól emlékszem,egy éves volt,amikor megvettem tavaly ősszel.Végülis minden fesz stabil,és a venti is nagyon halk,nem zörög kicsit sem.Csak amióta a 6600-as kártya van a gépben és azt húzva használom játékok alatt,akkor a táp is jobban melegszik,mint régen az 5900XT kártyámmal.Alapon 26 fok.De sok játék után 48-50 fok is volt.Ha nem játszok,akkor nem melegszik a táp több óra után sem.
-
veresp
tag
A Chieftec tápegységek szabályozzák a ventijük fordulatszámát a hőmérsékletük függvényében?
-
TommyGun
őstag
Amúgy engem az idegesít a legjobban hogy a Chieftec a használatiba azt írja hogy 90mm-es ventik kellenek a házba, a weblapokon meg 92mm....nemtom miért nem lehet pontosan odaírni ezt mivel 90es venti nincs... az kéremszépen 92mm-es...
ilyen házikom van csak full feketeBővebben: link
Amúgy 1 valamit nem csináltak meg tökéletesen...a 6 winyóhely az nagyon kint van...a SATA adatkábel igencsak elhajlik amikor rácsukod az oldalát....
[Szerkesztve] -
-
DuncanGhola
aktív tag
konkrétan ezt
LCX-01B-B-SL
eszméletlen jó volt összerakni, de nem ez lesz a kedvenc LAN házam -
szilchi
őstag
Érdemes a csere,vagy nem?Mármint a teljesítmény végett.
[Szerkesztve] -
TommyGun
őstag
válasz
DuncanGhola #504 üzenetére
-
DuncanGhola
aktív tag
megvettem ezt a chieftec clx mittomén hányast, és akkora dromedár álllat
-
TommyGun
őstag
válasz
somodisoma #501 üzenetére
Háámmmeee német technika precizitás neked nemmond semmit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Chrome
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Revolut
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- Garanciális ID-COOLING FX 360 ARGB WHITE
- GARIS!! MEGbIZHATÓ! CHIEFTEC POWER SMART 1250W 80 PLUS Gold
- Eladó GARANCIÁLIS Fél-moduláris CHIEFTEC A-90 GDP-650C 650W
- Fractal Design Torrent Compact White RGB TG Clear Tint
- Újszerű iCUE H100i ELITE CAPELLIX RGB - Corsair iCUE H115i ELITE CAPELLIX RGB Processzor Vízhűtés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest