Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Lehet tévedek, de ez egy hülye és gondolom drága megoldás.
duree54
-
Acélfarkas
senior tag
Kiváncsi lennék az input lagjára.
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
törölt tag
Ha a födémen is átviszi a jelet, akkor át lehet rakni a mindenféle zajos eszközt mondjuk a pincébe vagy padlásra, a lakótérben pedig csend lesz és persze egy szép nagy tévé is.
Alapvetően úgy látom benne a rációt, ha a források valamiért messze vannak a kijelzőtől, vagy olyan helyen, hogy a kábelezés nehézkes. Amúgy inkább a G sorozat, vagy a Samsung-féle connect box.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Hangos cuccot? Vagy majd a Tv mellé nem lesz hangcucc, csak nézik rajta a TV2-t?
Úgyis annyi kábel lesz még, hogy senki sem érekel az a +1. Ha már van 1 akkor már 2 sem több. Előfordulhat elvétve eset amikor tényleg lesz haszna, de az amúgy is kevés ember aki ilyet vesz azok között is inkább csak a néddmá mekkola kilá vaok lesz a fő csapásirány.
(de asszem a zajos cuccon mást értünk)
Több értelme lenne ha csinálnak egy külön köntróler boxot amihez tarozik megfelelően hosszú kábel és azt oda rakod ahova jólesik. Nem csak ilyen 1-2 méteres. Lehet benne akár 50 ér is, hogy minden sávszél is átmenjen rajta.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
És a hangcucc az folyton dübörög, nincsenek is csendes részek? Egy PS5-öt is simán hallani amikor nincs akció adott játékban, pedig az már nem számít hangosnak. Azért a szmájlit is
veddvegyétek észre az előző végén, ez nyilván csak egy techdemó, mint a feltekerhető tévéjük.Egyébként nem, nincs feltétlenül hangcucc se a tévék mellett.
[ Szerkesztve ]
-
GoldhandRent
őstag
Én most is 2 szobával arrábbról küldöm a TV-nek a PC desktopot ->(*)
VLC-vel gyönyörű képe van, hang is rendben.
Nyilván játékra alkalmatlan, de szerintem ez és ezek nem is arra valók(*)-> minden másra meg a beépített appok alkalmasak
a cikkben lévő megoldás házimozival kombinálva értelmét veszti. azt is be kell kötni valamivel[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz GoldhandRent #8 üzenetére
Mertem elengedni a fantáziám, ez a tévé amúgy is csak érdekesség. Eggyel hátrébb lépve maga a technológia megjelenhet más eszközökben, például projektorokban, vezeték (jelkábel) nélküli hangszórókban is.
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
Rendezvényterembe, kiegészítő monitornak jó lehet.
Ott általában nem kell hang, és ha sok készülék tudja venni ugyanazt a jelet, akkor rohadt sok kábelezéstől megmenekül az ember.
Értsd: jön egy kábelen jel , amit sok készülékre kell szétosztani. Ehhez kell valami splitter, ami áramot igényel -> kábel. Jelkábel a kijelzők közé -> még plusz kábel. Ha ez nincs, akkor kevesebbet kell drótozni, az meg rövidíti a kitelepülési időt.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
bteebi
veterán
válasz Acélfarkas #3 üzenetére
Valószínűleg elég alacsony ahhoz (mondjuk <50, de akár 20-30 ms), hogy HC gaminget leszámítva bármilyen jelentősége legyen. A jel gyorsan eljut a TV-ig, azt meg akkor is fel kell dolgozni, ha kanócon érkezik.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
bteebi
veterán
A födém az egy érdekes kérdés, meg hogy eleve mennyire lehet messze a TV-től, mikor mennyit csökken a jelszint. Mondjuk eléggé rétegigény lehet, mert mivel ez a TV nem akkumulátoros, ezért elektromos dugaljnak minimum kell lennie, ha meg már az van, akkor akár lehetne ott fali koax vagy Ethernet, sőt akár még HDMI is. Ez utóbbi mondjuk végképp nagyon rétegigény, mert ha mondjuk egy konzolt, lejátszót, PC-t vagy urambocsá' set top boxot kötsz rá, akkor az úgyis ott lesz mellette (hacsak nem száműzöd azt, azokat is).
Persze lehet olyan, hogy tényleg szempont, hogy csak a TV látszódjon, vagy pl. nem lehet, vagy leginkább nem akarnak több kábelt eljuttatni a TV-hez, áram viszont van. Így vagy úgy, szerintem amúgy nagyon rétegtermék, még ha az ötlet egyébként nem is rossz. Simán lehetne egy "média" helyiség, ahol ott van a net/kábelszolgáltató modemje, és közvetlenül ott, onnan kötsz rá minden TV-re mindent.
Mondjuk az egy érdekes kérdés, hogy ha több ilyen TV-d van, akkor lehet-e egy-egy "boxot" másik TV-vel párosítani (ha pl. az egyik box tönkremenne).
-
Zsombors97
tag
Én látok benne potenciált. Szerintem a vezetéknélküliség mindig egy + kényelmi pont, ami szerintem megéri a pénzét. Én munkahelyen mindenből vezeték nélkülit használok, éjszakára feldobom tölteni, reggel lehúzom, egész nap nem látok kábelt, nem gurulok át a füles kábelén a székemmel, az egeret is könnyedén átvihetem a 3 méterrel arrébbi másik asztalhoz. Nem hiszem, hogy mostanában lesz befutott, meg elérhető árú, de szerintem egy király ötlet.
-
bteebi
veterán
válasz Zsombors97 #14 üzenetére
Ezek mind valid szempontok, de egy TV - pláne egy baromi nagyé - elhelyezése eléggé statikus, és áram mindenképp kell hozzá. Szóval ott már jóval kevésbé szempont a vezetékmentesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest