Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
heurisztika1
csendes tag
Asus M4A88T-V EVO/USB3 alaplap, 3 giga ram, Win 7 Az alaplapon van egy integrált Hd 4550-es már annak a drivere se egyszerűen ment fel /ne kérdezd hogyan/ de a most vásárolt Gigabyte HD 5670- nek most sehogy sem sikerül! Valamit mindig felrakok de mintha driver nem is lenne köztük!
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Ki mondta, hogy nem veszek nVidiát?
Ha egyébként megnézed, nem nekem vannak problémáim az AMD-vel, illetve a jelenlegieket tudom kezelni. Soha nem volt kevesebb driver-problémám AMD kártyával, mint a jelenlegivel, amihez persze az is hozzájárul, hogy bőven elmúlt már fél éves a konstrukció. (Bár a 3870-nek 8 hónap kellett, mire használható meghajtót írtak hozzá, anno 20%-os gyorsulással mindenben.
)
[ Szerkesztve ]
-
lemusz
addikt
Közbe utána olvastam több helyen is és igen, ez lehet a problem, hogy az olyan moncsiknak, amiknek csak dsubja van azokat crt-nek érzékeli a ccc. Ez érdekes info nekem, mert már egy ideje gondolkodom a monitor cserén és így ez egy fontos kritérium lesz nekem, hogy ne csak dsub legyen rajta. Sokat segít egyébként ez az LCD overdriver egy 60Hz-es átlagos monitor válaszidején, ghostingján, stb? Néhány fórumon, mint megváltásként írnak róla.
[ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
Sikerült végül.
A legfrissebb VC++ javítottam, majd töröltem, kb 1 órán keresztül csinálta, majd a ATI driver fel.
Aztán beugrott, hogy jártam már így korábban is és azt hiszem akkor is az volt a megoldás, hogy manuálisan töröltem és hagytam, hogy az ATI telepítő tegye fel magának. -
VGYke
addikt
Köszönöm válaszod! De ha magától nem állít át semmit, akkor mi ez a lehetőség:
Pontokat lehet gyűjteni......: Nem álltam meg a kísérletet, bejelentkeztem és állítólag rögtön lett 795 jutalom pontom, játszás nélkül:
Viszont látok ilyet:
Nem tudom összerakni a mozaikokat a túrista angolommal. Tudnátok segíteni?
-
-
Raidon
őstag
Ugy elvileg nem....
Jatekok kozbe semmi ilyen nem volt csak a kep lement meg hasonlok de miota megmozgattam a HDMI kabelt azota nem volt...
Lehet kontatkhiba? vagy megoxidalodott a kabel?No meg 24 oraja ment a gep torrent meg egyebek attol esetleg hogy a memoria megtelt? Elvileg ujrainditasnal chache-el.
[ Szerkesztve ]
-
Én is!
Nem, de ez az általános reakcióm a vak arroganciára.
A: Na ne már! Ez változó mértékű gyorsulás helyett egyértelműen lassul!
B: Azóta már pontosították az ígéretet, hogy csak bizonyos esetekben gyorsít.
C: De itt arról van szó, hogy kimondottan lassít!
B: Igen, az a bajom, hogy egyenesen lassít.
A: Miért kötözködsz? Megmondták, hogy nem mindig gyorsít.Csak én érzek itt némi logikai bakit az érvelésben?
A "csak bizonyos esetekben gyorsít" az nem egyenlő azzal, hogy "néha lassít"!
Továbbá, az eredeti ígéret az volt, hogy szinte mindig gyorsít mindkét oldalon, tehát a GPU és a CPU oldalán is. Arról véletlenül sem volt szó, hogy erős CPU-val akár még lassíthat is!
Az eredeti ígéretek szerint a GCN GPU-kat is hatékonyabban kéne használnia végtelenül erős CPU mellett is, miközben egy erős GPU-t jobban tud hajtani egy sovány CPU-val is, mert kisebb CPU-val is elboldogul.
Ezt nem én és nem Abu vagy mások találtuk ki, hanem ezt volt a médiában!Mindemellett én is leírtam a legelső ez irányú hozzászólásomban, hogy az "ítélkezés" előtt meg kéne még várni egy új "stable" driver-t és pár más programot, mert most még nem tudjuk, hogy melyik oldalon milyen problémák lehetnek (tehát lehet a játékfejlesztő hibája, illetve lehet hogy csak driver probléma, stb). De az eddigi tényeken, vagyis a konkrét mérési eredményeken ez nem változtat. A még tavaly leírt Mante mesék sem íródnak már újra és ezek a számok is ott vannak feketén-fehéren. Ezt ezzel az érvelési stílussal nem tudod megváltoztatni. Ugyan úgy, ahogy személyeskedéssel sem.
[ Szerkesztve ]
-
Ok én értem, csak nem tudom elfogadni. Van egy viszonylag korrekt procim, GCN-es radeon-om, és lassabb lesz a játék? De azt sem tudnám elfogadni, hogy ha ugyanazt hozná, mint a dx. BF4-et még nem néztem, de a Thief nagyon kiábrándító. Ez így nemhogy előrelépés, hanem inkább kettő hátra. Ez van akkor ha valaki kiskapukat keres és ügyeskedni próbál. Szabvány megoldások kellenek, nem pedig sufni fejlesztések. A Dx12 lesz remélhetőleg az üdvösség. A Mantle arra volt jó, hogy meggyorsítsa a folyamatokat másra jelen formájában nemigazán.
-
1. Ki az aki berak egy 290x mellé, mondjuk egy FX4300-at, csak azért, hogy segítsen neki a mantli.
2. Idézem még egyszer: ha a mai nyolcmagos processzorok után esetleg lesznek 10-12-16 magos opciók, akkor abból a DirectX leképző tulajdonképpen nem profitál, miközben a Mantle kód folyamatosan gyorsul.
Most vagy én nem tudok magyarul, vagy a cikkíró nézett be valamit, de nekem ebből az jön, le, hogy minél erősebb a CPU annál jobban gyorsul a játék.3. Ha elolvastad a cikket, akkor kb 2 oldalon az van részletezve, hogy a mantli milyen jól kihasználja a GCN-ben lévő erőforrásokat. Ennek semmi köze nincs a CPU-hoz. Kb 0 ráhatása van. Akkor most miért is nem gyorsul?
4. Ez a mantli kb úgy volt beállítva, hogy ehhez képest Jézus Krisztus megváltása kismiska volt, sőt valószínűleg a második eljövetel is a mantli-ban fog megtestesülni, nem pedig a galamb képében.
Szóval szerintem jogos, hogy kicsit többet várna az ember mint mínusz 9 FPS sebességcsökkenést.
-
-
Ja. Én kérek elnézést.
Idézek Abu egyik cikkéből: A vállalat mérései szerint a Mantle API másodpercenként kilencszer több rajzolási parancs kezelésére képes, mint a DirectX és az OpenGL, így drámaian gyorsulhatnak majd a játékok az alkalmazásával, de az extra sebesség akár jobb grafikára is elkölthető
Se gyorsulás, és néhol még a grafika is szarabb.
Másik: A Mantle eltérő működése azonban technikailag lineáris skálázást tesz lehetővé, ráadásul tényleg rengeteg szál futhat párhuzamosan. Ez a jövő szempontjából még kedvezőbb, mivel ha a mai nyolcmagos processzorok után esetleg lesznek 10-12-16 magos opciók, akkor abból a DirectX leképző tulajdonképpen nem profitál, miközben a Mantle kód folyamatosan gyorsul.
Most akkor mivan? Nem épp nekem kéne, hogy gyorsuljon? Meg nem is értem ezt az egészet. Végre itt van az alacsony szintű hozzáférés a GPU-hoz.De semmit nem gyorsul? Akkor ezek szerint a dx 11 is elég lenne? Az is kihajtja a GPU-t? Megint a szemünkbe hazudtak?
Én nagyon becsapva érzem magamat. 1 az AMD felől, 2 az itteni cikkektől. Én bizalmat szavaztam az AMD-nek, vártam türelemmel, de egy dupla nullát kaptam. Kiábrándító.
janos666: Teljesen egyet értek. CPU-t és VGA-t is direkt AMD-ből vettem, most már látom, hogy nagy hiba volt. Az áron kívül az AMD semmiben sem versenyképes. Nem is hiába csökken a piaci részesedésük.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
Jézusom!
Itt szívok már vagy 3 órája, mert nem ment fel a 3870-emhez a 11.2. Gugliba már beírtam mindent, ami hibaüzenetet csak kaptam, de semmi.
Gondoltam még itt rákeresek a "nem talál"-ra (állandóan azt kaptam, hogy a rendszer nem találja a megadott fájl-t, de még véletlenül sem segítene, hogy melyiket).
Ha manuálisan próbáltam telepíteni, kézzel megadva az .inf fájl helyét, akkor sem volt jó.Erre ahogy írod, így meg jó. Komolyan mondom, ez hihetetlen. Semmi bajom nem volt eddig a driverekkel, remélem nagyobb ez után sem lesz.
De egy ilyen bugot bennehagyni...Abu: Kell még trükközni. A RtCW még mindig befagy az első képkockáknál, míg az említett programmal nem fagyott.
Vagy valamit rosszul csináltam? Driver van fent, CCC nincs, ATT van, abban beállítottam a Catalyst AI-t magas-ra.[ Szerkesztve ]
-
-
BIZ0906
aktív tag
-
Gamerguru777
csendes tag
Letöröltem teljesen, de amikor újra telepíteni akarom a gyári CD-ről a drivert, megint problémája van... [A hiba...]
Próbáltam új, régi, mindenféle driverrel, ami AGP-s kártyához jó, de semmi.[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Ja és mindezt tegye azért csökkentett módban
hoffman
Miért is nem jó a kiterjesztett asztal mód? Ilyenkor a másodlagos képernyő a monitorhoz jobboldalról csatlakozik, tehát pl. az egérkurzort jobbra kiviszed a monitoron és megjelenik a TV-n, Így bármilyen alkalmazást át tudsz tenni a TV-re. Pl a TV-n megy fullképernyőben egy film, míg a monitoron lehet fejtegetni pl. az excel rejtelmeit.Másik megoldásként a másodlagos kijelzőt ki kell jelölni teljes képernyős eszköznek és így maxigázon megy a film huzogatás nélkül is. (Mondjuk Win7-nél speckózni kell hozzá, Vista-t meg nem ismerem) Nem kell semmit letiltogatni. De ha mindenképp klónozni akarsz, akkor marad a letiltogatás.
-
asd6
csendes tag
Igen, a Catalyst Control Centerre gondoltam. Nem tudtam, hogy csak simán Catalyst az a vga driver neve.
Pontosan arra gondoltam, hogy ha a CCC-t kikapcsolom amikor játszok, akkor az ott beállított grafikai nyalánkságokat (AA, AAA, TAA, AF, stb.) nem is alkalmazza a játék?
Tehát a lényeg, hogy ebben az esetben romlana a grafika minősége?[ Szerkesztve ]
-
Moleskin
tag
igen!
Hiába trölöm le és noymok egy registry clean-t azután se jönnek vissza.
De ezért nemaakrom újra tenni a windows-t
A WDM driverrel 5fps-el jobb a GTA IV plKaptam egy tippet, hogy valakinek volt már ugynailyen problémája, és az volt a baj, hogy a catalyst a másik desktopra tette, de hiába állítom be hogy csak egy desktopom van (nincs klón mód) nem jönnek vissza az ikonok
-
lordjancso
senior tag
az volt a baj hogy a fallout 3 launcherében lehet állítani a képarányt, szóval lehet 800x600-ban játszani 16:9-es képarányban, ami ugye ellentmondásos, de be lehet állítani, de az SP3 vindózon valamiért nem engedte. SP2-n minden gond nélkül.
Ez azért kell, mert ugye 15,4-es monitorom van. -
Tyca
senior tag
Ezt én is megtaláltam, de nem ez segített.
Ugyanis közben megoldódott a probléma. Az alaplapi cucc, amiről azt hittem, hogy felraktam, valószínű nem vista-s volt, viszont szó nélkül fölment.
A vista szólt később, hogy hibát észlelt és a megoldásoknál írta, hogy szedjem le az intel-től a jó drivert.
Utána még tornásztam egy kicsit a monitor vezérlőjével is, de most úgy néz ki működik.
-
Jazz
veterán
Pci-e (x600Pro). Most 7.12 végre fennt van + ccc is megy (külön raktam fel a kettőt, előtte driver cleanert használtam...)
Az meg hogy túlmelegszik, nem értem. A jelenség olyan, hogy pl. egy egész este ki volt kapcsolva a gépem, win feláll, elindít, és ez van amit írtam...
Fejelmény:Azt sikerült elérnem, hogy C&C 3-ban, mituán benn vagyok a game-ben 2 katitntás, fagy, vadul nyomogatom win billentyűt, közben elfeketedik a képernyő, még vadabbul nyomogatom, kilép win-be, feladatkezelőben leállítom --> innentől kezdve bármilyen game-már tökéletesen elsőre megy.
Én sem értem. Mintha valamit betöltene. Túl jut valamilyen hibás algoritmuson, vagy én nem tudom, de onnantól kezdve minden műkszik. Akkor is ha hibernálom, kikapcsolom (ugye memóriát a vinyóra írja), gép be, win feláll, és ugyan úgy működik minden. Csak értelemszerűen amikor egy újbóli rendszerfelállás van, akkor Re...
-
katt777
félisten
És nem árt kipipálni a mentés profilba beállítást, majd alkalmazni, és úgy menteni a beállításokat.
Az új ATT verzióhoz szükségessé vált néhány módosítás a magyarításban, ezekkel végeztem, letölthető az 1.1-es magyarítás (is). A régi ATT beállítások gond nélkül importálhatóak. Oldalamon csak PCI-E 1900XTX és 1950XT van fent, de ha küldtök más karikhoz működő beállításokat, szívesen felteszem (természetesen a küldő feltűntetésével), és akkor másoknak nem kell szívniuk, ha van már egy kitesztelt megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
J.J. András
őstag
de nem lehet ra olyan drivert irni :?
vagy mi a szösz :?
alairom nem angy durranas, de az ember nem is azert evsz ilyen deszkat, de mi az hogy egy PCI-E VGA nem megy el benne, mig maisk hasonlo csaladbol igen :?
pl 2900XT-t tamogat.... es 2600XT-t is....nos en ezert vagyok kicsit pipa
-
InfiniteReality
őstag
És/vagy esetleg gyenge a tápja. Az ATI 700W-os tápot ajánl a kártyához. Aki ért hozzá az tudja, hogy ez miért van. Aki nem ért hozzá az legyint hogy ezek hülyék és használja a régi tápjával...
A legidiótább hibákat általában az elhasználódott/alulméretezett tápegységek okozzák. -
mcs
veterán
Nem tudom, mennyire jó az, ha készenlétiben csak úgy egyszerűen lekapcsolom az elosztót.Amúgy is szokásom kikapcsolni a moncsit a géppel együtt.
Nincs különösebb baj azzal, hogy először be kell kapcsolni a moncsit, csak van, mikor a bátyám, vagy az anyám utoljára kapcsolja be, és amikor jövök a géphez, kicsit idegesítő a 60 hz, és indíthatom újra az egészet.
Azt meg nem értem, hogy ha be is kapcsolom a monitort előre, időnként miért nyomódik össze, vagy húzódik szét a kép.
[Szerkesztve] -
InfiniteReality
őstag
Úgyértettem a régi celeronok. Azok celeroncsok
A CeleronD már használható, bár a TDU egy 2.6-ossal borzasztóan muzsikált (X1900XT mellett 640x480ban sem volt játszható. Betettünk a gépbe egy 2.8-as P4-et és láss csodát...). Az új celeronok nyilván jobbak lesznek és főleg régebbi játékokat is lehet majd rajtuk játszani. De ha valakinek TELJESÍTMÉNY kell és az hogy ki tudja hajtani a kártyáját (ne a proci legyen a limit) ahhoz P4 vagy inkább Core2 illetve A64 kell...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kedvenc zene a mai napra
- Hell Let Loose
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Formula-1
- OLED TV topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- További aktív témák...
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Palit GeForce RTX 5080 GameRock OC 16GB GDDR7 256bit Új/Garanciális
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd
- SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7800 XT 16GB Bonatatlan, garanciával!
- Nvida RTX 5080 FE-t keresek