Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Valami baja van a tápomnak
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Melyik tápegységet vegyem?
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Akciókamerák
- Videós, mozgóképes topik
- Napok óta legyőzhetetlen a 32 GB-os új Radeon pletykája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
scavy
tag
válasz
_DiEGO_ #17372 üzenetére
Köszi már sikerült közben, találtam egy másik linket, felraktam a drivert, és most megy minden hiba nélkül. Mondjuk még full low-on megy a játék, így is néha vannak gondok. Csak azt tudnám hogy a drága "szakemberek" a boltban miért nem a megfelelő drivert rakták rá, érdekes.
-
pethYeti
addikt
Nem tudjátok régebbi catalysthez lehet újabb CAO-et felrakni? Vagy így nem is működne?
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Az ati oldaláról már eltűntek a sima dd driverek, honnan tudom leszedni csak a drivert? ccc nem kellene.[ Szerkesztve ]
-
-
madmike
őstag
válasz
InfiniteReality #17390 üzenetére
ezzel kezdtem ma. Nem ment... Több órás cumi után adtam fel és tértem vissza a lenovos windowshoz.
Nem müködött a win7 prof és az AMD driver, chipset driver meg nincs a laptophoz... -
InfiniteReality
őstag
válasz
madmike #17389 üzenetére
Működik, ha nem a Lenovo féle előtelepített windowst teszed fel, hanem valami normálisat. A branded windowsban direkt megoldották, hogy csak a lenovo féle (elavult) drivereket tehesd fel.
Ha win7 akkor a telepités sem nehéz, fogsz egy 64bites professionalt, felteszed, s mehetnek a driverek. -
madmike
őstag
válasz
InfiniteReality #17388 üzenetére
lenovonál nem müködnek az amd driverei, csak azok amiket a lenovo oldalárol lehet letölteni.
Egyébként közben sikerült megoldanom, nagy nehezen sikerült visszaállítanom a recovery partícióról a windowst, de nem volt az se egyszerű.
-
madmike
őstag
válasz
InfiniteReality #17386 üzenetére
lenovo z575. nem tudom milyen chipsetes, AMD+ATI cpu és gpu van benne
-
madmike
őstag
válasz
InfiniteReality #17383 üzenetére
a lenovo oldalán nem látok, de ha lenne se tudnám letölteni, annyira halott az a szerver.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
_DiEGO_ #17376 üzenetére
Laptop, tuti nincs húzva a GPU-ja (lassan 3 éve nálam van és én nem birizgáltam soha).
De ellenben megoldódott a gond úgy néz ki! Eddig a Lenovo oldaláról leszedett Catalyst volt fent de most feltettem a valaki által korábban linkelt 12.3-ast, beállítottam és láss csodát nincs semmi gond.everesttel egyébként monitoroztam a hőmérsékletet és a GPU olyan 55-60 fok között mozgott mikor a hiba még előjött. De ez nem tűnt nekem olyan magas értéknek.
[ Szerkesztve ]
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Napfénysüti #17374 üzenetére
Szia !
Ha mégis túl meleg a GPU és mégsem elég "meleg"-nek érezhető a kifújt levegő , akkor tuti hogy nem fekszik fel tökéletesen , nem tudja leszipkázni a megtermelt hőt ...
Jobb lesz mielőbb ujra megnézni akkor . Ellenben ha elég tüzes meleget tol ki , akkor meg nézz rá nincs-e túlhúzva GPU és már az sok neki .... Mondjuk a venti ezen esetekben szinte folyamatosan kellene hogy menjen hőérzékelő miatt ... szóval összerakás után érdemes kézzel is tapizni CPU & GPU hőmérsékleteket , illetve hővezető csövet , hogy bordáig kiviszi-e a megtermelt hőt . Ha minden smakkol csak akkor felcsavarozni a takarófedelet . -
Muerte
addikt
válasz
Napfénysüti #17374 üzenetére
Aida64-el ki tudod monitorozni a hőfokokat és egyből kiderül melegszik-e.
-
Jakuu
őstag
válasz
Napfénysüti #17371 üzenetére
Az inkabb melegedesi problema lehetett. Lehet letakartad a szellozo nyilasokat a laptopnal es az okozta a hibat. Vagy mar tul sok koszt szivott fel a venti a VGAnal es ideje lenne tisztitani.
-
_DiEGO_
őstag
Előbb tedd be a letöltendők listába ( Add to download list), m ajd válasz ki a felette lévő ikon ( My download list) letöltéseim listája , ott tegyél pipát a sor elé és download ... és máris letölthető
[How do I download drivers?]
Nem csak úgy egyszerűen lehet ám letölteni ... csakis ha a megfelelő gépre szeded le , mert ez csak neked jó ... azaz Lenovo gépre.[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
Mobil ATI HD3470-hez melyik Catalyst drivert ajánljátok?
Tegnap egy programban durván elkezdett csíkozódni a képernyő és gondoltam újratelepíteném a Catalyst drivert csak nem tudom melyiket lenne érdemes. -
scavy
tag
válasz
_DiEGO_ #17359 üzenetére
Pont a graphics drivernél nem működik a link, már jelentettem nekik, remélem lesz rá válasz, másikat pedig nem találok a lenovo honlapon. Eddig no comment a véleményem az egész dologgal kapcsolatban, ezt amúgy a boltban mi a tetves jóistenért nem tudják közölni? Annyian ajánlották a notebook topikban ezt a gépet, ilyen jó olyan jó, erről egy szó sem esett fogalmam sem volt róla. De hogy a boltban feltelepített driverrel aminek elvileg jónak kéne lennie miért megy 20 fps -t egy olyan játék aminek kellene mennie 40 -et, az megintcsak furcsa. Illetve pl. nem tudom hogy van ez, de a control panelben a programoknál meg sem jeleníti a graphics drivert, csak valami catalyst install managert. Így pl. uninstallálni is csak egy másik driver setupjával lehet, setup file okat úgyszintén nem hagytak rajta.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Findzs #17365 üzenetére
Kapásból üritsd ki FFox gyorsítótárját ... CCC- ben nyomj egy Default-ot ... jah és 2D -ben a gond gondolom ... Monitoron is nyomj egy AUTO Adjust -ot FFox alatt . Hirtelen kapásból ennyi most . Saját kijelző - ugye 60Hz -en van ?
szerk .: a 12.3 nálam , az én esetemben azóta is hibátlanul megyen
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
sziasztok
nekem olyan problémám van hogy cseréltem 6770 -ről 7770 -re és azóta a firefox remeg, ugrál, már próbáltam driver sweeperrel leszedni újrarakni a 12.3 -as drivert de akkor is fennál a hiba
semmi másban nincsen hiba játékok is jól mennek,
még az szokott lenni, hogy fekete képernyő jön elő ha úgy hagyom a gépet hosszabb időre és nem tud feléledni belőleolvasom, hogy ez a fekete képernyő a 12.2 -vel is előjön
esetleg valakinek ötlet ?
[ Szerkesztve ]
-
gera021
aktív tag
hali,
Az lenne a kérdésem, h a CCC-ben tuningnál mindig 20%-ra huzzam a csuszkát?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
_DiEGO_ #17357 üzenetére
Ez szoftveres kérdéskör. A Lenovo az előtelepített Windowst alakítja úgy, hogy egyes driverekből csak az általuk hitelesítettet fogadja el. Ha lecseréli a felhasználó rajta a Windowst egy hagyományos OEM-re, akkor a gyártó egyéni korlátjai megszűnnek, vagyis a rendszer úgy fog viselkedni, ahogy elvárja a user.
Sajnos ez a forma tényleg kezd általánossá válni. A CPU/GPU gyártójától függetlenül próbálják a notebookgyártók tiltani a gyári támogatást. Ez főleg azért van, mert anyagilag a gyári támogatás teher. Erről már számtalanszor beszéltem a notebookgyártókkal. Azzal, hogy megjelenik egy új meghajtó a rendszerhez, megnő a support felé irányuló panaszok száma. Ezt nekik ki kell vizsgálni, ami ugye pénz, de az esetek 90%-ában a felhasználó által jelzett hiba nem reprodukálható. Innentől kezdve a notebook gyártója nem tud mit tenni, ugyanakkor a felhasználó szájíze keserű, mert nem segítettek a problémáján. Ez egyébként a saját maguk által kiadott driverekkel is így szokott lenni, de nagyon ritkát frissít az adott gyártó. Pontosan azért, hogy a supportra ne menjen el sok zsé feleslegesen.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
_DiEGO_ #17357 üzenetére
Nos itt egy bővebb leírás , vagy inkább kis [T E S Z T] -elés .
-
_DiEGO_
őstag
Lenovonál fontos, hogy csak az Ő honlapjáról leszedett általa hitelesített amd drivert tedd fel !
Így jár aki nem olvas vásárlás előtt - havernak ACER full AMD ( VISION ) konfigja van ... itt gyártó nem ugat be , hogy csak az Ő általa belekutyult szoftverrel müködhet normálisan ... Az nem AMD/ATI hibája , de ez van GF karival is ... Jó laptopok , de vannak ilyen jellegű hiányosságai
-
scavy
tag
Úristen ha erre a topikra rátalálok még notebook vásárlás előtt, latba dobtam volna minden észérvet, ár-érték arányt, és szakértői véleményt, és soha az életbe nem vettem volna AMD / ATI videokártyás notebookot. Működik ez egyáltalán valakinek normálisan?
A problémám speciel dióhéjban:
(notim
[link]
Az 1. probléma már ott kezdődött hogy mivel az üzletből úgy hozza ki az ember a notebookot, hogy rajta van a win7, csak besetupolhatja, + rápakolták a drivereket, de nem tudtam vajon friss-e vagy sem, letöltöttem a legújabb catalyst-et. Eleve az installnál olyanról mint az nvidiánál a tiszta telepítés stb. még nem hallottak, jól rápakolta az előzőre, be is akadt az egész, utána reboot, leszedtem minden amd szoftvert, aztán rá az újat. Most annyi a probléma, hogy érezhetően megnőtt az usb eszközök beviteli ideje + játékban nevetségesen kevés fps. Biosban összesen 1 dolgot találtam ami a GPU ra utal, vmi "dynamic" meg "UMA only" ez a 2 mód közül lehet választani, alapból dynamic-on van. Szóval valamiért mintha nem használná az erősebb GPU-t a játékban, de nem értem miért. Eleve ennek az AMD vision engine control center vagy mi a csuda a neve olyan fapados a menüje, hogy alig tud az ember beállítani valamit. Szóval egy kis útmutatást ha esetleg tudna adni valaki, hogy mégis mi merre hány méter merre induljak azt nagyon megköszönném.
-
scavy
tag
Gyorskérdés: csak nekem nevetségesen lassú az egész AMD honlap, vagy másnál is?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
vpetya72 #17347 üzenetére
2 kártyával is megoldható de nem olcsó:
Powercolor HD 6870 Eyefinity 6 Edition CrossfireX
With two of these cards you could theoretically power 12 screens, although for gaming demands we would recommend either 3 or 4 maximum.
Miért mondtad, hogy nem működik Eyefinity-vel?
Szerk: Ja, igen a te gépedben nem működik Eyefinity, mert nincsenek CF-be kötve a kártyák.[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
Bátyám gépében egy X1950Pro - AGP szolgál, és most felraktam neki egy újabb drivert, (legfrisebbet) amivel +20FPS-e van egy játékban ami nagyon jó, viszont, nem tudjuk normálisan TV-re küldeni a képet, a régi ATi driverben amit adtak a VGA-hoz MSI-ék, abban volt egy gomb amivel a tévére küldött kép, full screen ment a TV-n (CRT tv) és most ezzel nem nagyon tudjuk összehozni van esetre rá valami külső progi, vagy mit kellene jól beállítani?
-
vpetya72
csendes tag
Sziasztok!
Van-e vkinek infója pc alapú 12 monitoros rendszerről.
A gondom az, hogy 10 monitorig jó vagyok, az utolsó videókártyát nem látja, így még két monitor hiányzik.
Az alaplap gigabyte 990fxa-ud7, am3+-os procival, 8gb ram, 750-es táp, 6 db ati hd 5450-es passzív videokártya. Az alaplapnak van 6 db pcie slotja, plusz egy pci. A slotok mindenféle variációban mennek, kezelik a kártyákat. Szóval a kártya jó, slot jó. Egyszerre már 5 slot jó. Az op rendszer win 7 prof 64 bit. Nincs sli, crossfire sem, nem kell. Csak a 12 monitornak kell hd képet kiadnia, tőzsdéhez kell ez a kombináció. Az eyefinity már bukott ennyi monitorral. A catalyst már próbáltam egy pár verziót, de csak 8 monitorig működik megbízhatóan, 4 kártya, és dvi+hdmi kimenettel majdnem hd-ban megy. Ha nincs fenn a catalyst a windows felismer 10 monitort, és megy. Szóval van-e ötlet a maradék két monitorra?Előre is köszi.
-
Visormail
addikt
Ha már itt tartunk egy hagyományos tv-nél ha ez a két lehetőség van a képfrissítésnél: 29hertz vagy 30hertz, ezek közül melyik jobb avi/dvd filmnézéshez, persze ha van bármi különbség?
-
zborai
csendes tag
Na ezzel nem vagyok előbre de köszi
-
zborai
csendes tag
-
Tizel325
csendes tag
Helló!
2 problémám is lenne amivel nem tudok dülőre jutni.
1. Van egy Fujitsu Siemens Scaleo L P4GE-FSC típusú gép nálam amiben nem működik tökéletesen az integrált hálókártya. (Azt írja hogy a kapcsolat korlátozott de azt észleli ha nincs bedugva kábel) Elméletileg Realtek RTL8139/810X tipusú hálókártya van bent, feltettem de nem volt jó.
2.Ugyenebben a gépben van egy Radeon 3650 512DDR2 Dual DVI kártya amihez vagy már fél tucat Catalyst-ot kipróbáltam de egyszerűen nem jó. Lefut a legújabb telepítő, újraindul, és semmi. Nincs fent a driver, meg a CCC sem.
Ha valaki látott már hasonlót akkor kérem segítsen mert teljesen tanácstalan vagyok.
A OP Rendszer XP SP3 32bit -
miko_
tag
Köszi a segítséget.
Amúgy nem lehet hogy alaplap hiba lesz? Mert egyszer haveromnál is volt ilyen hiba és nála az alaplapi PCIE csatlakozó volt a rossz nála is általában játékoknál jött a fekete képernyő és naki is írta hogy a képernyő illesztő nem válaszolt, utána meg helyreállt.
-
zack
nagyúr
Abu. Bárhogy csűröd-csavarod ez Catalyst hiba. Most este visszaraktam a 12.2 drivert, és semmi hiba. Se kék halál, se VRAM túlcsordulás. Semmi máshoz nem nyúltam.
Kókler egy banda ez, és egyre kóklerebb. A 7xxx szériát persze pofátlanul drágán kínálják. Ehhez van eszük, de normális drivert írni évek óta nem sikerül nekik.
Rövidesen 680 projekt fog életbe lépni. Mert ez a 6970 CF...Minden csak nem jó BF3 alatt. Micro lagok miatt szinte játszhatatlan a multiplayer. Persze van benne szerver lag is, ilyenkor aztán amit látok...Inkább le se írom. -
totyax
aktív tag
válasz
_DiEGO_ #17277 üzenetére
Natív felbontásban nyújt éles képet nyilván (bár ez filmeknél annyira nem számít), de ha mindenképpen átméretezni kell, akkor nyilván jobb a valós információból lecsípni (lefelé méretezés) mint a semmiből előállítani a kép jó részét (nagyítás). Ezért írtam hogy 1080 soros forrással jobban jár. Olvasom hogy már más a monitora.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Stylewars_kp #17322 üzenetére
Ez eléggé lekorlátozza a hibát a HDMI driverre.
A HP-től töltsd le a legújabb drivert, ami ehhez a notihoz van. -
Stylewars_kp
őstag
3 óra hosszán keresztül nyúztam és kiderült pár dolog. Tök mindegy mivel játszom le bezöldül mèg youtube közben is, sőt szimplán csak netezek akkor is bezöldül a kép. 3 tv-n 3 fajta hdmivel is ki lett próbálva és ezt produkálta. Azt is észre vettem, hogy amikor bezöldül és kihúzom majd vissza dugom a hdmi kábelt akkor visszadugáskor megszűnik a jelenség!
Vslami ötlet!?
Köszi!
-
siva
aktív tag
Ezzel én is egyet értek
nekem fenn van egy 64 bites és egy 32-es is.
a 64 bites saját ffdshow-al lav spliter DXVA, EVR Sync renderrel 23 Mhz (12,3 catalystban van, hiába áll át 24-re utánna).
Ha valami geba van, tömörítés, framerate .... miatt laggol, akkor jön
32 bites haali spliter (de valszeg jó a lav is) MadVR (directX) render, ez szinte mindenre jó csak többet eszik CPU-ból, + a színskála nem állítható. (Erőteljesebb színeket jobban kedvelem)Gondom az csupán, hogy hiába vannak más mappában, az egyik beállítása érvénysülnek a másikra is, ez nem jó mert mindig állítgatni kell a kimeneti DirectShow rendert.
De egyre kevesebb laggolos darabbal találkozom, DXVA-s lejátszás 95%- ban jó. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Bármivel lehet VRAM gond, ha a motorba beépítik a limitálást. Ha eléri a 2 GB-ot (a te kártyáidat figyelembe véve), akkor onnantól csak a motoron múlik, hogy hagyja futni, vagy bedobja hibaüzenetben, hogy nincs elég VRAM-od. Az persze elképzelhető, hogy lehet kezelni driverből. Mindenképpen probléma volt a motorral. A PCPer írt róla. [link] Eléggé valószínű, hogy az új limitációk erre probálnak megoldást találni. Na most ez hiába érintette csak az NV-t, a megoldást lehet, hogy általánosan kell alkalmazni.
A hardcore PC gamingnek túl nagy jövője nincs ez tiszta sor. A konzol már rég elhúzott. A kiadók is tolják a népet a konzol felé, mert több pénzük van onnan.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Igazából nem érdekel mi miért van. Mindenre van nagyarázat, de a végeredmény u.a. Az, hogy ez a játékgyártó, vagy a driver gyártó sara, teljesen mindegy, ha a júzer csak az adott játékkal játszik, ez nem vígasztalja. 6950@6970 CF nem az alsó kategória, hogy VRAM gondok legyenek vele. Engem nem érdekel hogy az AMD kúrt el valamit vagy a DICE, a lényeg az, hogy egy 10k játékkal és egy 100k körüli VGA rendszerrel játszhatatlan a legújabb driverrel.
Hozzáteszem, hogy a patch már akkor fent volt amig csak a 12.2 volt fent, és nem volt hasonló gondom. Most meg random dobja a VRAM elfogyós hibát, néha blue screen kíséretében.
Így tényleg hanyatlani fog a PC-s ipar drasztikus mértékben. De nem a felhasználók miatt, hanem azok miatt a fejlesztők miatt, akik elsőként nyitják ki a szájukat, és óbégatnak a warez és a kevés bevétel miatt, holott ők az elsődleges okozói a leépülésnek.
Ebbe vastagon beletartoznak az AMD driver fejlesztői is, ill. a játékgyártók is. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Stylewars_kp #17316 üzenetére
Az MPC-HC a legjobb lejátszó szerintem manapság.
-
Stylewars_kp
őstag
Lehet. Mert a TV-n bármit játszok le WD Media Boxal vagy DVD lejátszóval akármilyen nagy felbontású még sosem csinált ilyet. De ha notiról megy néha bezöldül, de teljesen spontán. Van olyan, hogy zsinórba 5 film semmi, de van olyan, hogy 5mp után bezöldül. De még a gép se meleg, tehát friss boot áll egy éjszakát akkor is, megpróbálom ha hazaértem másik kodekkel, mit ajánlasz?
Köszi!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Stylewars_kp #17314 üzenetére
Nem. Olyan nincs, hogy spontán bezöldül csak a színkezeléstől. Ebben a dologban a dekóder a ludas.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az amdkmdap képernyőillesztő nem reagálós hiba rendszerint általános instabilitással kapcsolatos. Mivel két VGA-t próbáltál már, így érdemes rálesni a memóriára. Mivel kettő modulod van, így egyesével ellenőrizd, hogy csinálja-e. Én nemrég egy ilyen problémát RAM cserével oldottam meg. Aztán még lehet probléma a vinyón is, ha hibás szektorok vannak rajta.
Az alaplap kompatibilitási problémája is opció, de az ritka. De ha a memóriák, vagy utána egy friss Win install nem hoz javulást (itt próbálj egy új partícióra installálni), akkor érdemes ránézni az ASUS lapra egy friss BIOS-szal.
Ha pont ugyanolyan a VGA, akkor érdemes lenne megnézni a tied a haverod gépében. Ha ott megy, akkor felerősödik a gyanú az alaplappal való kompatibilitási hibára.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Stylewars_kp #17311 üzenetére
Ha DivX-ben is csinálja, akkor inkább a lejátszószoftvert cseréld, mert a DivX-et nem gyorsítja a notiba épített GPU, így a driver mindegy ilyenkor, mert a dekódolás a procin történik. Az egyetlen hibaforrás ezzel a szoftver dekódere lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Stylewars_kp
őstag
Helló mindenki!
Volna egy HP ProBook 4720s típusú notim ATi vidkarival. Olyat szokott csinálni filmezés közbe, hogy ha rá van kötve az lcd-re, hogy teljesen spontán bezöldül a kép aztán kis idő múlva mintha mise történt volna visszaáll a kép, de a zöldülés közbe van hang stb... Még nem is kell, hogy 1050p legyen, akár egy alap divxnél is megcsinálja, de teljesen spontán. Drivert cseréljek rajta? Ha igen akkor miképpen tudom teljesen levakarni róla?
Köszi!
Üdv!
-
miko_
tag
Sziasztok
konfig:
QuadCore Intel Core i5-2400, 3200 MHz. Asus P8H61-M LX, 2X Kingston Hyper X 4 GB DDR3-1600 DDR3, Gigabyte Radeon 6850OC 1GB, WDC Western Digital 3200AAJS 320GB ,Western Digital 10EARS 1TB ,Pioneer BDR-206D, Optiarc 7280S, Samsung SH-B123L, Chiefteh CTG-500-80P 500WRendszer
indows 7 64bit
A következő lenne a problémám pár játéknál randomra megáll a kép és utána jön egy fekete képernyő utána alkalmazáskezelővel tudom csak bezárni. Eseménynaplóba ez szerepel:A(z) amdkmdap képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt. A legtöbbször a Battlefield 3-ba jelentkezik de előfordlt már a Batman arkham citybe is. Az Assassins Creed Revelations hiba nélkül ki tudtam játszani. Kértem egy ugyanilyen kártyát havertól és azzal is csinálta így kizárnám a VGA hibát. Nála meg tökéletesen fut a Battlefield 3. Monitor is cseréltem már. Mi lehet a probléma alaplap hiba esetleg? Vagy csak a lap meg meg a vga nem szeretik egymást? Most raktam újra a rendszert de a hiba továbbra is fennáll. driverekből próbáltam már a 12.1 12.2 12.3-t is. Mivel érdemes tesztelni a rendszert hogy ez egy hardveres hiba vagy csak szoftverbaja van? Előre is köszönöm a segítségeket.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
-Solt- #17303 üzenetére
Küld be a hibát. [link]
(#17305) Dj Tommy: A Switchable Graphics Technology esetében nincs gyári támogatás. A notebook gyártója gondoskodik erről. Ki kell kapcsolni a notebookban az IGP-t. Azután lehet telepíteni a drivert. Ha erre nincs mód, akkor a HP-től kell kérni újabb drivert.
[ Szerkesztve ]
-
TommyX_
őstag
Nekem olyan gondom lenne, hogy van nekem egy HP laptopom, amiben AMD Switchable Graphics Technology van és nem találok hozzá új videókártya driver-t.
Néztem a HP oldalán, ott régiek vannak fent, megnéztem az AMD honlapját, ott meg azt írja, hogy nem kompatibilis a driver ezzel, akkor honnét tudnék új driver-t leszedni -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
-Solt- #17300 üzenetére
Kérdés, hogy ez számít-e. Mert az is lehet, hogy már hibernálta azelőtt a második Cayman GPU-t, hogy az elküldte volna az új órajeleket. Ha hibernálva van a GPU, akkor az már nem tud a Catalyst számára adatokat küldeni, így az utolsó beküldött információ van megjelenítve. Konkrétan kikapcsolnak a shaderek, mert az asztal megjelenítésére elég egy GPU is. Valamennyit persze még így is fogyaszt a második GPU (úgy 15 watt körül), de nem 20-at. Ezért van ez a hibernálós dolog a HD 6990-nél (meg a CF rendszereknél általánosan). Tehát azt kellene nézni, hogy valóban megy a második GPU, vagy csak azelőtt lekapcsol, mielőtt az alacsonyabb órajel beállt volna. Ha megy, akkor az nyilván rossz, ha nem megy, akkor mindegy, hogy a szoftver milyen órajeleket jelez vissza, mert egy hibernált GPU nem képes új adatot biztosítani neki, vagyis addig nem fog az utolsó jelzett órajel frissülni, amíg újra nem lesz aktív a második GPU.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Valami baja van a tápomnak
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Politika
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Robotporszívók
- Mobil flották
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...