- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik tápegységet vegyem?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Memóriakártya topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Androidos fejegységek
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noémike
csendes tag
Sziasztok!
Én már jó párszor cseréltem patront és Hysont használok, nagyon meg vagyok vele elégedve, de néhány fényképnél kicsit zöldes árnyalatú a kép. Epson fotopapírt használok, aminél a gyári patronokkal, gyönyörű képeket tudtam nyomtatni, de amióta mind hyson azóta kicsit zöldek a képek, de ha sima papírra nyomtatok akkor tök jók a színek, lehet, hogy a papír miatt ilyen???
-
Asztee
aktív tag
Azt nem tom,hogy hasnyál-e,de én 2-3 naponta beszoktam kapcsolni a nyomtatót -még akkor is ha nem nyomtatok semmit- abban a reményben,hogy igy nem szárad be.
-
artos
tag
válasz
istvansz #642 üzenetére
Hát nem akarok elkeseríteni senkit, de aki keveset használja a nyomtatóját azt a gyári festék is tönkre vágja. Ez piezo fejes nyomtatókra mint pl. az epson fokozottan érvényesek. Most van egy mutoh plakátnyomtatók ami ''vizes'' tintát használ, és a gyártó szerint ajánlatos pár naponként nyomtatni vele akkor is ha nincs rá munka. Az oldószerrel működő nagyformátumú nyomtatóknak pedig mindennap mennie kell, különben beszáradnak.
-
istvansz
csendes tag
válasz
fefe1968 #639 üzenetére
Nekem is az szűrődött le, hogy aki intezíven nyomtat annak kevésbé vágja haza a nyomiját az utángyártott patron. Viszont aki keveset használja a gépet annak gyári patronokat érdemes használnia, amik kímélik a nyomtatót is a hosszú állások alatt. Pénzügyileg is így van kiszámolva
Én például meg se vettem volna a Canont ha havonta 15-20 ezer lenne a fenntartása. Így is csak a véletlenen múlt, hogy nem Epson lett. De most már örülök, hogy így lett.
-
fefe1968
csendes tag
Kétségkívül számít, hogy ki mennyit használja a nyomtatót. Nálam 1 garnitúra patron kb. 1 év. Kifogyott a gyári és vettem bele utángyártottat, semmi gond, majd a második garnitúra utángyártottal behalt. Próbálkoztam még ilyen-olyan típussal, tisztítással stb., de csak pénzkidobás volt. Nyomtató ment a kukába. Szövegnyomtatásnál viszont szerintem csak a gyári fekete nyomtat szépen. A többi elmosódik.
-
-
istvansz
csendes tag
Sziasztok!
Ma szomorúan tapasztaltam, hogy Hyson patronokat már nem lehet kapni. Mindenhol csak Procolort árulnak. Hát egye fene vettem belőle egy garnitúrát. Egyenlőre csak a bíbor volt fogyóban, így csak azt cseréltem ki. Nyomtam két teszt fotót is sok pirossal. Az eredmény: kitűnő.Nem volt semmi minőségi romlás egy korábban nyomtatott változathoz képest. Sőt mintha egy kicsit szebbek lettek volna a pirosak az új patronnal, de lehet nem attól van, hanem én állítgattam azóta valamit
Csak aztán nehogy tönkre vágja a nyomtatót.
[Szerkesztve] -
tsyl
aktív tag
Véleményem szerint ez attól is függ, hogy ki-ki mennyit is használja a nyomtatót. Nálam mindennapos a használata és havonta 2x is cserélnem kell a patronokat. Lekopogom idáig még az IP4200-al semmi problémám nem volt.
Persze lehet, hogy pár nap vagy pár hét múlva engem is elkap a ''gépszíj''. Nincs kizárva ez benne van a pakliba.Egy helyről rendelem a festékeket ami ez idáig kifogástalan minőséget hozott.
Viszont ha kiszámolom, hogy gyári patronra kb. 120 ezret kellett volna már kiadnom mióta a printer meg van és utángyártottal ezt kb. 15 ezerből megúsztam(postaköltséggel együtt), akkor -bár biztos rosszul fog esni a dolog ha bekövetkezik, de nyugtathatom magam azzal, hogy bőven megspóroltam már egy új nyomtató árát. -
artos
tag
válasz
fefe1968 #626 üzenetére
Az utángyártott tintákról csak annyit, hogy régebben volt egy Colorspan palkátnyomtatónk amiben Hp fej volt és csövön keresztül csatlakozott egy fél literes dobozba amiben a tinta volt. Nem emlékszem pontosan a fej típusára, de ugyanaz volt a régebbi Hp nyomtatókban is kb 20 ml liter tintával. Utángyártott Inkmate tintát használtunk, ráadásul pigmenteset amiben a festék szemcsék sokkal nagyobbak mint a dye tintánál. Kb 1 liter festéket kinyomtam vele amikor elkezdtek eltömődni a fúvókák. Ennyit az utángyártott tintákról. Ki lehet számolni kb. hányszoros utántöltésnek felel meg. A lényeg hogy festék váltásnál a fejeket át kell mosni, ne keveredjenek a különböző típusú festék.
-
zsulboy
senior tag
-
fefe1968
csendes tag
Érdemes ide belelapozni: egy tucat Canon nyomtatós emberke pofáraesve mert utángyártott patront használt...
[link] -
fefe1968
csendes tag
válasz
papp-imi #624 üzenetére
Nekem is így kezdte... Aztán majd meghal a sárga és így tovább. A fejet szétgyilkolta az utángyártott patron! Mehet a kukába a cucc valószínüleg. Nekem sem sikerült kipucolni. Illetve nem volt beszáradva, szabályosan átfolyt rajta azonnal a tinta, csak nem nyomtatott bizonyos színeket. Te döntesz, hogy veszel gyári patront és sokáig problémamentesen nyomtatsz, vagy veszel utángyártott patront és 1-2 csere után új nyomtatót. Árban végül is egyformán jössz ki, csak az idegeskedés, pacsálás és küszködés több a noname patronos, pucolgatós megoldásnál.
-
papp-imi
csendes tag
sziasztok!
azt szeretném kérdezni hogy van egy ip 4000-es nyomtatom és mostanában nagyon lilás árnyalata van mindennek amit nyomtatok, mint ha sok lenne a piros benne mi lehet vele ?Ha valaki tud valami megoldást kérem irjon kősszi -
tsyl
aktív tag
Egyszerű, bár anno nekem is kis fejtörést okozott
Cd-Labelprint:
File menü / Select paper
Válaszd a NEW-t !
adj nevet (pld. kis lyukú)
add meg a paramétereket és OK!
Nekem általában (korongtól függő azért) a következő beállítás van:
Outer Size:118mm
Inner size 22mm
(De az igazán pontos nyomtatást, CorelDraw alatt egy sajátkészítésű sablonnal lehet elérni! -ezért nem is nagyon használom a printerhez adott programot.) -
Topi21
csendes tag
Szép napot mindenkinek!!!Ma vettem egy ip4200-as nyomtatót!!!Az lenne a kérdésem,hogy hogyan lehet beállítani a labelprint programba hogy fullprintes lemzre teljes egészében nyomtason mert a középen kb 1 centis szakszra nem nyomtat pedig a lemez az FULLPRINT és ott fehér marad!!!Örülnék ha vki megírná hogy milyen beállítást kellenne alkalmazni hogy oda is nyomtasson!!A válaszokat előre is köszönöm!!!
-
istvansz
csendes tag
Helló!
Elvileg a chipet kellene lenullázni ami a patronon van. Ez viszont még nem megoldott. Még én is az eredeti készletet használom így tapasztalatokkal sajnos nem tudok szolgálni. Állítólag azt lehet kikapcsolni, hogy ne jelezzen mindíg alacsony tintaszintet az utángyártott patronnál, azzal hogy kikapcsolod a tinta szint figyelését. -
Cob
csendes tag
Hali!
Szóval ha jól olvasok itt a sorok között akkor vissza lehet állítani a tintaszint jelző működését, mintha gyári patron lenne benne ugye ?
Másik dolog ha ez valóban megy akkor az összesét újra indítja vagy 1esével kell.
Nekem még a gyári garitúra van benne csak a fekete fog mindjárt kifogyni és nem akarok eredetit venni hanem megpróbálnám inkább ezt trükköt. -
istvansz
csendes tag
válasz
paroczip #612 üzenetére
Azt hiszem itt valamit nem jól csináltál:
- Középső lenyomva,aztán Felső lenyomva, aztán K felenged, K lenyomvatart(itt csak kétszer meg kell nyomni a középsőt, miközben a felső be van nyomva) F felenged, K felenged
Ezek után a power led világít és gyakorlatilag bent vagy a nyomtató lelki menüjében (kb. hipnotizáltad)
Most a középső gomb nyomogatásával bármire rá tudod venni. Attól függően hogy hányszor nyomod meg (lépegetsz a menüben) csinál valamit. Minden egyes gombnyomásnál váltogatva a power és a resume/cancel led világít. Ha például csak egyszer nyomod meg akkor nyomtatja ki a szervíz tesztoldalt. -
paroczip
csendes tag
A duplex nyomtatást, a nyomtató beállításainál kell megadnod, és akkor ő megfordítja a papírt.
Az alsó tálcát húzd szét és rögtön bele fog férni az a/4-es papír.
De szeretném javasolni, hogy olvasd el a felhasználói kézikönyvet, biztosan segít hasonló kérdésekben.
Más:
Hogyan síkerült megoldani a hogy nyomtasson service test lapot?
nekem ezek közül csak a tintaszint reset működött
Jól csináltam: Középső lenyomva,aztán Felső lenyomva, aztán K felenged, K lenyomvatart F felenged, K felenged
Jól csináltam?
Üdv
Péter -
Asztee
aktív tag
Jo patron a Hyson ? Vagy esetleg ForUse ? Es az ilyen Tesco (stb) eloterei mukodo patron-feltoltokrol van valkinek valamilyen tapasztalata ?
Mas: az ''automata duplex'' egyseg az nem azt jelenti,hogy a lap mind ket oldalara tud nyomtatni (valhogy megforitja a papirt) ? Mert ugyebar ennek a nyomtatonak a leirasaban [link] szerepel,hogy tud ilyet,de hogy hogyan azt nem tudom. Estleg valaki mar tudta ezt hasznalni ? Vagy ez csak azt jelentene,hogy lehet valasztani az also es a felso talca kozul ?
Apro po ! Az also talcaba hogy lehet A4es lapot rakni ? Mert A4es jeloles az van,de ahogy en probaltam ugy nem fert bele. -
istvansz
csendes tag
Sziasztok!
Lassan kiiürülnek a gyári patrononok az ip4200-asomban és elgondolkodtam az utángyártottakon. De előbb még megkérdezlek titeket, milyen tapasztalaitok vannak utángyártott Canon patronokkal, főleg az újabb nyomikhoz valókkal? A különbözö gyártmányok megbízhatóságára lennék különösen kíváncsi. Írjatok pozitív, negatív tapasztalatokat, kinek milyen adatottElőre is köszi.
-
zsulboy
senior tag
Én átmenetileg megoldottam azt a gondott hogy állandóan azt írja ki a 4200-em hogy kifogyott ez+az patron!
Mégpedig ugy hogy most egyáltalán nem jelez ki titaszintet!
Persze ilyenkor csak akkor derül ki hogy kifogyott az adott szín nincs rajta a képen!
Szóval a lényeg hogy amikor kiírja hogy kifogytott a pl. sárga patron akkor nem kell kivenni hanem csak benyomva kell tartani folyamatosan az újrakezd gombot a nyomtatón(középső) és közben nyomkodni az OK-k az üzenetnél amig al nem tünik,ennyi! -
szeva000
addikt
Sziasztok!
Utángyártott patronból melyik márkát érdemes megvenni szerintetek?igaz nekem MP530-am van,de a patronok egyformák. -
istvansz
csendes tag
Üdv!
Kipróbáltam a fenti leírást friss ip4200-esemen. MűködikBár még csak szervíz tesztlapot nyomtattam vele és az EEPROM tartalmát nyomtattam ki. A többire még nem volt szükség.
Fotópapír ügyben ajánlhatok egy helyet:
http://epson.qwerty.hu/?cmd=kind&cat=41
Én Epson Premium Glossy papírra kezdtem el nyomtatni és naaoon szépJa és árban is nagyon ott van. Ilyen olcsón még sehol nem láttam jó minőségű fotópapírt.
-
Hitman
aktív tag
Sajonos a patronokat nem lehet resetelni semmilyen módszerrel, de van egy alternatív megoldás (ha jól értettem az egyik hozzászóló -neil- leírását): szal a lényeg annyi, hogy az utángyártott patron (természetesen átchippelt) behelyezése után az alacsony tintaszint figyelmeztetés továbbra is működik, ezért ki kell kapcsolni a tintaszint mérést, hogy működjön egyáltalán a cucc, (ekkor elvileg bejegyzi az EEPROM-ba a nyomtató, hogy bibi van nem originaly a patron-- ez természetesen garivesztést von maga után) VISZONT neil állítása szerint az EEPROM-ot lehet resetelni, tartalmát nyomtatni, ami akkor jöhet jól, ha meghal a nyomtató, egyszerűen EEPROM reset, eredeti(használt) canon patronok vissza aztán mehet gariztatni
itt a teljesi hozzászólás, bocsi a hossza miatt:
Here's the present known situation;
The new Canon line of printers present a problem for people wanting to refill their carts with bulk ink. Canon has made the cartridges signal the printer via an electronic counter the number of prints- as opposed to the earlier system of a purely optical device to signal low ink level.
This means, that if you refill the original carts, the printer will not sense a full cart- because its COUNTING PRINTS as well.
This is how Canon ''encourages'' the consumer to only buy their cartridges, which are obscenely priced.
How to get around this?
Here's the bad news--- THERE IS NO WAY TO RESET THE INK TANK LEVEL INDICATORS from my research, despite rumours here and elsewhere. Don't waste your time asking people to send you the code. It doesn't exist- and that's why its not posting ANYWHERE.
But there is a work-around so you can refill and keep using the printer without shelling out $14 for an official cart.
(please visit my site for all kinds of Canon and other brand printer and ink information - free, non-commercial at
http://www.neilslade.com/papers/inkjetstuff.html
INK CART REFILLING ON NEW ip4200 Printers (and similar)
WORK-AROUND
Here's what you can do....
METHOD #1 - Easiest, but it disables the ink tank level indicators.
1) Ignore the low ink indicator, and press the RESET BUTTON to continue printing. If you press and hold the reset button for 5+ seconds, it will disable the counter for that particular ink tank. Refill tank now.
2) Repeat as needed.
You will get a dire warning that this will void you warranty, blah blah blah. If you do need to take your printer in during warranty and you've disabled ink tank counting, simple reset the entire printer as describe below for the wate tank warning, and nobody will ever know. SAVE YOUR CANON CARTS with a bit of ink left in- your printer will need to have Canon carts installed for warranty service.
3) Eventually you may be warned that the tank is empty. Press reset as above to disable and continue printing.
If you think this entire thing is ridiculous- you are right.
Get an earlier model that takes un-chip carts, like an ip6000, or ip3000, or i960. Much simpler and you get to use the ink tank indicators after refilling.
Here's the ip4200 reset options:
1) With the printer power turned off, while pressing
the Resume/Cancel button, press and hold the Power
button. (DO NOT release the buttons. The Power LED
lights in green to indicate that a function is
selectable.)
2) While holding the Power button, release the
resume/Cancel button. (DO NOT release the Power
button.)
3) While holding the Power button, press the
Resume/Cancel button 2 times, and then release both
the Power and Resume/Cancel buttons. (Each time the
Resume/Cancel button is pressed, the Alarm and
Power LEDs light alternately, Alarm in orange and Power
in green, starting with Alarm LED.)
4) When the Power LED lights in green, press the
Resume/Cancel button the specified number of
time(s)
setting).
Time(s) LED indication Function Remarks
0 times Green (Power) Power off When the print head is
not installed, the carriage returns and locks in the
home position capped.
1 time Orange (Alarm) Service test print .
2 times Green (Power) EEPROM information print
3 times Orange (Alarm) EEPROM initialization
4 times Green (Power) Waste ink counter resetting
5 times Orange (Alarm) Destination settings After
entering the destination settings mode, press the
Resume/Cancel button the specified number of time(s)
to select the destination. For detail, see
''Destination settings procedures'' below.
6 times Green (Power) Print head deep cleaning
(Cleaning of both black and color)
7 times Orange (Alarm) Reserved
8 times Green (Power) CD / DVD check pattern
9 times Orange (Alarm) CD / DVD print position
correction (horizontal: X direction)
10 times Green (Power) CD / DVD print position
correction (vertical: Y direction)
11 to 13 times Orange, Green, Orange(Alarm,
Power,Alarm) Return to the menu selection
14 times Green (Power) Left margin correction Not used
in servicing.
15 times Orange (Alarm) Return to the menu selection
Time(s) LED indication Destination CD / DVD print
0 times Green (Power) No change of the destination
1 time Orange (Alarm) Japan Supported
2 times Green (Power) Korea Not supported
3 times Orange (Alarm) US Not supported
4 times Green (Power) Europe Supported
5 times Orange (Alarm) Australia Supported -
tsyl
aktív tag
Húhh...ha valaki esetleg le is tudná magyarra fordítani az ott írt infókat...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Metal topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest