Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Raspberry Pi
- Micro Four Thirds
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Apple MacBook
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rover623
félisten
válasz
slab19811120 #4637 üzenetére
Ez a hétvége nem az IP4200-asoké!
2005-ben (vagy 2004? Fene se tudja!) vásárolt készülék a hétvégén visszaadta a lelkét a
tervezőnek!
Bekapcsolás után már a hangja sem olyan szegénynek mint máskor. Nem nyomtat semmit, sárga LED-et villogtat szorgalmasan. Fejet középre hozza lelkesen, de visszacsukáskor beteg a hangja, mintha nem tudna alaphelyzetbe állni!
Szép volt, jó volt, ennyi volt...valami új, gagyi multifunkci lesz helyette...ha az elmúlt 10 év használatát veszem alapul, nem éri meg már egy olyan, amiben minden szín külön patronban van! -
Rover623
félisten
Véletlenül tévedtem ide, kiváncsi voltam, él-e még a topic!
Mert a több mint tíz éve használt 4200-asom köszöni szépen, él és virul!
Fenntartom: a gondoskodás, a gyári kellékanyagok használata hozzásegíti a nyomtatót a hosszú élethez, a méltóságos öregedéshez!
Persze a kor azért meglátszik rajta: néha papírhiányt jelez, hiába van benne alul-felül papír...ilyenkor az sem segít rajta, ha kézzel választok papírforrást!
De aztán másnap dolgozik szépen megint...megbocsátható neki ilyen idősen! -
Rover623
félisten
válasz
schenker88 #337 üzenetére
Olcsóbb mint a 4200-es...
Reális... -
Rover623
félisten
H érted azt h ártalmas
Eredetileg nem szándékoztam válaszolni, de mivel kiderült hogy nem végfelhasználó vagy, hanem kereskedsz is a nem gyári kellékanyagokkal, ezért mégiscsak megteszem...
Ez itt egy friss munkalap egy a Canon márkaszervízből visszakapott nyomihoz...
[link]
Csak bátran azzal a töltögetéssel...kockázat nélkül nincs nyereség... -
Rover623
félisten
válasz
schenker88 #286 üzenetére
A 6 patron pack-ban (C13T048140BA) ''csak'' 16k...
szerk: most látom, nagyker ár 13...szal valszeg ''jó'' helyen ennyiért is van...úgy nem drága...
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
schenker88 #264 üzenetére
Én is hallottam...csakhogy messze van az EU...a tagságunk nagyon sok szempontból csak szemfényvesztés...
Holnap rámozdítom az aktuális helyzetre a garanciális dolgokkal foglalkozó kollégát... -
Rover623
félisten
Azt hiszem a szervíz átvágásával meg anyázásával a saját problémáját mondta el.
Pontosítsunk: vevő bejön, nyomit megveszi nálunk...
Minden alkalommal felhívjuk a figyelmét arra hogy használhat hozzá gyári patront - mi csak ezt tartunk, tehát ha ezt veszi és nálunk veszi (mert ugye ez sem kötelező) akkor valóban keresünk rajta - és használhat utángyártottat vagy töltögetheti a patronokat - amihez mi nem segédkezünk, nem tartunk ilyesmit (pedig azon is kereshetnénk ám, szal bukott az elmélet
) - de akkor számolnia kell azzal hogy a gyártók körülményesebben fognak eljárni bizonyos garanciális problémák kezelésénél...és akkor még finoman fogalmaztam...
Tehát a vásárló döntése hogy a továbbiakban bejár hozzánk patront venni, vagy le se szarja a fejünket és máshol vásárol, akár eredeti, akár utángyártott téntát...
Egy dolog viszont azonos mindkét (mindhárom) esetben: mi vagyunk az eladók, mi töltöttük ki az eladáskor a garancialevelet, tehát a ''kedves'' vásárló hozzánk hozza vissza a beteg nyomit...''velünk van jogviszonyban'', szokta volt mondani az okosabbja...
És nekünk kell vele a márkaszervízbe menni, nekünk vágja a pofánkba röhögve a szervíz hogy mi az ábra, a vevő pedig a mi pultunkat csapdossa hogy őt nem fogjuk átvágni, garos a nyomtató, javítsuk/javíttassuk meg, vagy adjuk vissza a pénzt...
Tisztán és világosan: a korrekt hozzáállásunkért, a vevő tájékoztatásáért, a gyártók felé tanúsított lojalitásunkért, az elmaradt haszonért (mert ugye az utángyártott patronon és a meg nem vásárolt gyárin is lenne hasznunk) mit kapunk ilyen esetben cserébe?
Kellemetlen szituációt, idegeskedést, szállítási költséget, pocsékba ment munkaidőt...veszteséget...magyarul a kedves vevő a mi nemiszerkezetünkkel óhajtja csépelni a csalánt...hát inkább tegye a sajátjával, ha már választani kell...
Továbbra is fenntartom:
A garanciális időn belül javasolt a gyári patronok, tonerek, festékkazetták használata...!
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Javaslom a témában (skizofrénia) való komolyabb elmélyülést...ismereteim szerint nem ''húzhatók'' rám a tünetek...a hangok is megmondták nekem hogy semmi bajom...
P.S.:
Az emberi butaságot nem szeretem, a szarrágást nem szeretem...
Hova lett a festéked?
A nyomtatóba került (nyomtatás előtti és közbeni önfejtisztítás), a papírba szívódott (ki tudja mivel töltötted ''után''), elgőzölgött (CANON pöttyképzés), a fejben maradt (ebből leszen majd az említett szervízlátogatás...anyázás
).
-
Rover623
félisten
De...ez ''annyira'' válasz...
Vesztek q*rva olcsón (mert bruttó 30 alatt q*rva olcsó) egy szuper nyomit, amiért 5 éve még a kisebb grafikai stúdiók is megnyalták volna a bal heréjüket...
Baromi gazdaságos a tintakezelése (5 patron, pici pöttyök, stb.), piszok olcsók bele a patronok (mert nekem ne mondja senki hogy az a 2500 Ft amibe egy patron kerül az sok, mikor a legtöbb HP patron 4-5-6.000HUF vagy még drágább)...és akkor képesek vagytok töltögetni, meg fecskendőzni, barkácsolni...aztán csodálkoztok hogy gajra ment a nyomi, szarul nyomtat, fossa a festéket...aztán megpróbáljátok a szervízzel garanciában elintézni amit elbasztatok, csaltok (''ki tud kölcsön gyári patronkészletet? Csak addig kell amig beviszem a nyomit a szervízbe...''), hazudtok...aztán anyázzátok a kereskedőt, a gyártót, a szervízt...
P.S.:
Tényleg, papírt tudtok bele olcsóbban? Vagy ragasszak össze négy papírzsepit A4-es formátumban...? -
-
Rover623
félisten
Nem kamus...
Nálunk is volt bent ilyen nyomi: az utántöltött patron ''bepisilt''...még a nyák is felhólyagosodott alatta...az egész elektronikát cserélni kellett volna...az akkori aktuális áron 50-55e Ft.-ba kerülő nyomtatót 70-80e-ből lehetett volna javítani...
P.S.:
Mielőtt félreértés lenne: mi nem vagyunk márkaszervíz, nem szokásunk és nem érdekünk ilyen stikliket csinálni...
Ennyibe kerülnek az alkatrészek, sajnos ilyen a gyártói hozzáállás...
A márkaszervíz még ennél is ''komolyabb'' ajánlatott adott volna rá...
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
hardy mester #83 üzenetére
2600HUF-nál sokkal olcsóbb nem lehet...nagykerára a kis patronoknak 2000+Á, vagyis 2400HUF.
Én mindenesetre maradok a gyárinál...
P.S.:
Inkább a papíron spórolok...2x50db GP-401 (Glossy Photo Paper) most csak 2K nettó...
Vmelyik köcsög nagyker/importőr/diszti megbontott egy nagy szállítmány ''bundlit'' és kiárusítottak egy vagon ''not to be sold separately'' feliratú papírost...
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
Never George #80 üzenetére
ezekután elég gáz ha valaki megint az árakkal fog jönni, hogy milyen drága!
Ez a lényeg... -
Rover623
félisten
válasz
schenker88 #75 üzenetére
mennyi lenne a javitasi koltsege, es mennyi idobe telne?
Fogalmam sincs....
Én csak vezetem...azt nem tudom mitől megy...
Hétfőn vázolom az esetet a ''főszerelőnek'' és visszajelzek!
Lehet fejhiba, elektronika...
Ha anyag (fej vagy hardware alkatrész, mert a pucolóanyag nem számít) nem kell hozzá, akkor 2-3.000+ÁFA egy ilyen ''szétkapommegpucolomszoftvertfrissítekhakellaztánösszerakomletesztelem'' akció...
Ha anyag is kell, ajánlatot adunk...ha nem kéri a delikvens, nem került semmibe az akció...csak sikerdíjat szoktunk számolni...
Hogy mások hogyan/mennyiért csinálják, nem tudom...de elképzeléseim vannak...hallok/látok ezt-azt...
Priviben megküldöm hol vagyunk... -
Rover623
félisten
válasz
Never George #76 üzenetére
Én végig elolvastam az egész hozzászólásodat! Egyet is értek veled...meg nem is...
Valóban nem értem azokat akik ilyen összegeken sírnak...azért a nyomtatási minőségért amit az IP4200 nyújt, abszolut nem drága hozzá a kellékanyag...
Neked riszpekt hogy bevallottad: kezdő vagy...
De a ''boltos''-nak javasolnék egy kis továbbképzést...
Valóban ''8-as'' patronok kellenek a 4200-asba (és az 5200-asba is), de a 3 alapszínen (CLI8 C/M/Y) kívül nem csak fekete patron (CLI8 Bk) van ebben a nyomiban, hanem egy ötödik, ún. pigment alapú fekete patron is (PGI5B) ami a jobb minőségű/finomabb árnyalatképzéshez kell...
Tehát az árak: 4x2400 (ami egyébként q*rva jó ár, így magunk közt szólva) és még kb. 1x2800, vagyis kb. 12-13.000HUF.
Vagyis szó sincs 16-17.000 magyar forintokról, de az ''épp egy 10-es lenne'' sem állja meg a helyét...
Utángyártott patron, stb.:
A 4000-es patronjai (''6-os'') nem fognak belemenni...
Utángyártott sem valószínű hogy lesz hozzá, mivel valóban nem ''buta'' patronokról van szó...ráadásul a pigment alapú festéket nem lehet a konyhában kikavarni a kuktafazékban...
Szóval ''nem gyári'' patron max. akkor lesz, ha a gyári beszállító piacra dob vmit....de ezt az idén még valószínűleg nem fogja engedni a Canon...
P.S.:
Belegondolt már mindenki?
Az IP4200 nagyker ára jelenleg 27-28.000HUF...ebben benne van az 5 patron, ami a bótba kb. 13.000HUF...
Tehát a nyomi ára csak 14-15.000 pénz...egy ilyen nyomtató 5 évvel ezelőtt vagyonokba került (volna)...
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Mindenki a maga kárán tanul.
Ezt én kicsit másképp tudom: ''Más kárán tanul az okos, a buta a magáén se...''
Ha nekem tönkremegy a cuccom a suxx alapanyag miatt, nyilván nem fogok többet ilyet játszani a nyomikkal.
Nem gondolod hogy még takarékosabb megoldás lenne ha okulnál a másokkal történtekből és még csak esélyt sem adnál az esetleges tönkremenetelnek...?
P.S.:
Nem tom miért nem lehet hinni itt másoknak? Akkor minek kérdezősködsz itt...?
Ha leírom hogy (sok más minden mellett) nyomtató szervízünk is van (minősített HP és EPSON) és soxoros gyakorlati tapasztalatból beszélek, akkor milyen leszen a leányzó fekvése...?
De tudod mit? Vegyél amit akarsz...csak ne nálunk... -
Rover623
félisten
Sosem fogom megérteni azokat, akik vesznek egy alapvetően kiváló berendezést, aztán megpróbálják minden létező eszközzel meggátolni hogy végezhesse a feladatát...
- lehető legolcsóbb ''tescogazdaságos'' fénymásolópapír
- utángyártott patronok (de még jobb a Pelikán tus ''befecskendezése'')
Aztán meg jönnek a panaszok:
- elázott a papír
- összefolynak a színek
- ragad a nyomat (nehezen szárad a fényképpapírra köpött tinta)
- tönkrement a fej, beszáradt a patron/fej, szétmarta a nyomi belsejét a kifolyt tinta (megtörtént esetek)
- szerviz megtagadta a javítást a gyáritól eltérő kellékanyagok használata miatt
És jön a szemforgató kérdés: miért? -
Rover623
félisten
válasz
schenker88 #67 üzenetére
neked mindez biztos teljesen termeszetes
Igen...nekem sajnos teljesen természetes...
A kereskedők zöme a nagykerből szerzi be a cuccot, rátesz 3-20%-ot és ebből próbál megélni...és van egy kör, akik pontosan a nagyker ár szintjére (vagy kicsivel alá) lövik be az árakat, mert ők ''ügyesek''...ne firtassuk a cuccok eredetét...
P.S.:
Stílus?
1. bocsi, de még nem láttam ezen a fórumon (se) hogy a magázódás lenne a default...
2. talán ha schenker44 lenne a nicked, a ''kis barátom'' helyett a ''kedves kolléga'' fordulat jött volna először a (virtuális) nyelvemre...de a PH! felhasználói táborának kor szerinti megoszlását megbecsülve valszeg én vok az idősebb...
Persze semmi baj, tegezhetsz továbbra is... -
Rover623
félisten
válasz
schenker88 #64 üzenetére
Miért lenne beetetés, kis barátom...
Az 5200-es nagyker ára 34 nettó, a 4200-es meg 23...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- ZIDOO médialejátszók
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Old Skies teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest