Hirdetés
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Milyen széket vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pánik a memóriapiacon
- Projektor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cancer
senior tag
válasz
atyuska
üzenetére
Én anno tettem az 550D-mre egy régi manuális vakut. ~40 V-ot mértem rajta. Az eredmény az volt, hogy nem sült el. A menüben pedig azt írta, hogy a fényképezőgéphez nincs vaku csatlakoztatva, vagy az nincs bekapcsolva. Gondolom ezekbe már betesznek egy egyszerű vdő áramkört, hogy a "felfedező típusok" se nyírják ki azonnal a drága gépüket.

----------------------------
Nektek nem vált még le a gumi markolat? Nekem már szinte teljesen. Azon gondolkozom, hogy mivel ragasszam vissza, mert kicsit meg is van nyúlva...
-
.DLL
veterán
válasz
atyuska
üzenetére
Nem tudom Sgt milyen videózásra gondolt, de pl. kézből való felvételnél segít a stabi, és annyivel nem rosszabb a képe. Persze ha azt nézzük, hogy drágább is, de legalább rosszabb a képminősége, akkor azért b@sszák meg, mindenesetre én csak annyit mondok, hogy ha videóra használná többet akkor nem gond hogy a rajzolat kicsit gyengébb, az úgy is csak 2 megapix.
-
-
-
válasz
atyuska
üzenetére
Az tiszta sor, hogy alapból nem műxenek, de a kérdésem arra irányult, hogy van-e valamilyen megoldás, amivel mégis. Egy adapter, vagy házibarkács, vagy akármi... akár rádiós vezérlés (60D-ről volna szó).
Ugyan ez a kérdésem lenne objektív terén is. Valahogy 4/3-as obit lehet-e tenni EF-S bajonettre?
-
ziggi_zug
aktív tag
válasz
atyuska
üzenetére
Úgy ám!
Ráadásul ha nem cserélgetsz minden nap homokviharban lencsét, akkor nagyon nem is megy tele semmivel. Akkor kell porolni, ha valóban szükséges. Az én 2 éves 550-esem eddig egyszer volt. Ma/holnap a M--mutban az X-nél ingyen takarítanak. Bevittem. Kiröhögtek, hogy egy új gépet nem kell takarítani. - ja. Kb 18k expo és 3 lencse rendszeresen váltogatva. -
.DLL
veterán
válasz
atyuska
üzenetére
Vegyünk példának most egy szobát, tele sötét tárggyal.
Manuál mód, beállítok pl. 1/60 másodpercet és f/2.8 rekeszt, az Auto iso pedig dob egy 400-as értéket.
Ha átállítom a gépet 1/30-ra, akkor a gép ad iso-200-at, ha 1/60-ra akkor iso-800-at, stb, ha a rekeszt állítom, akkor ugyan így.
Minden kép fényessége elvileg ugyan olyan lesz, DE ha én azt akarom, hogy sötétebb legyen, mert a fénymérés túllő a célon, akkor nem tudok kompenzálni ebben a felállásban.Tudom Manuál mód, akkor minek kéne Auto iso? Mert néha jól jön, ha fix záridő/rekesz páros mellett is a gép magától utánaállít egy kicsit: pl. egy sorteseményen árnyékba fényképezek utána napos területre fényképezek. És tudom: az elkényelmesedett mindenünket, de bizony van hogy szeretném átadni magam a történéseknek, csak előre, az emberekre koncentrálni, a keresőbe nézni, a pillanatra és a kompozícióra figyelni, és nem a technikával, a tárcsa tekergetésével foglalkozni.
Na ennyi lenne a történet.

-
zgospel
őstag
válasz
atyuska
üzenetére
Árban viszonylag közel voltak egymáshoz még a múlt hónapban, a Canon 180 fölött volt picivel ha jól emlékszem, a Sigma pedig 192. Nekem mindenképpen stabis kell, ezért is esett ki az a Tamron számomra az opciók közül. Illetve volt egy USM-es obim amíg el nem romlott, azóta is nagyon hiányzik az USM, úgyhogy ez is szempont.
-
Clemi
veterán
válasz
atyuska
üzenetére
De ha videozni akartok, akkor valóban stabis kell
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy bár jellemzően nem használom a vázam videózásra, de azt vettem észre, hogy bekapcsolt stabival svenkelés közben brutál módon szaggatja, rángatja a képet, legalábbis én ezt tapasztaltam, míg miután kikapcsoltam a stabit, szép simán ment keresztben a kép. (Canon EF-S 17-85 4-5,6 IS 24-35mm-es állásban)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
atyuska
üzenetére
Azannyát! Ez üt, mint a kalapács. Igaz, ehhez azért kell még eszköz ráfordítás. 10K-n kívül.
[link]
FullHD-ben tudja 1-60 FPS, 1K-ban pedig 1-120 FPS
Azért az a fotógép markolat mekkora jó

Szerintetek mennyi idő alatt hozná vissza az árát, ha csak kibérlésért venném meg?
Napi 60 ropogóért simán kiadható bérbe 
-
Cancer
senior tag
válasz
atyuska
üzenetére
Nekem a lencse szokott bepárásodni, de ha attól meghalna a gép, akkor nem lenne elég hagyni szobahőmérsékletre melegedni, hanem ki is kellene szárítani...
Egyszer a párásodás miatt levettem bent az objektívet és bnőm huga odaslattyogot és teli tüdőből belelehelt a gépházba a tükörre...
...aztán eltemettük! 
De szerencsére a gépnek nem esett baja.
Persze gondolom, ha állandóan ki van téve a komolyabb hőingadozásnak, azért elfárad az anyag... -
maxika2004
őstag
válasz
atyuska
üzenetére
Köszi !
Én is valahogy igy gondoltam... csak lesz gyergőcöknél müsor az oviban,
ami kint kezdődik, és bennt folytatódik.....és elég gáz lenne beérve 15-20 percet várni....és közben felötlött bennem a gondolat, hogy pl, esküvő fotózásán hogy oldják ezt meg :
mult héten voltam, és ott sem volt kint melegebb, 5-10 fok !
És nyomta a fotós ezerrel kint, és bent is utána.... bár nem láttam egyfolytában , arra gondoltam hogy lehet gépet cserélt.... -
Aaron14
őstag
válasz
atyuska
üzenetére
Hát nagy itt a dilemma, de sajnos pénz kérdése is.
Ha vásárolok egy 550D-t, akkor marad még pénzem egy 23" IPS monitorra, ami létszükséglet lesz már sulikezdéskor.
Ha Nikont veszek, akkor nem marad, de éppenséggel addig még lehet sikerül eladnom valamit, és akkor már lesz pénzem rá. :-)
Sajnos nagyon ki van számítva a keret, így ezért nagy a dilemma. Ki ezt mondja, ki azt mondja. Még mindig a Nikont érzem közelebb magamhoz, és megpróbálok összeszedni annyit pénzt, hogy megvásárolhassam.
-
zgospel
őstag
válasz
atyuska
üzenetére
Biztos egyáltalán nem vagyok benne, hiszen nincs D90-em, csak 550D-m, viszont ahogy sokan mások én is a neten található tesztek és tesztképek alapján, illetve a számok alapján nézem. Nem akarom leírni mindet és persze tudom, hogy a számok bűvöletében élni nem minden, de fotós képességek terén a D90 szerintem jobb.
Én számomra az 550D az egy tökéletes ár/érték arányú (na jó, lehetne fele ennyi is az ára
) gép, és fontos szempont a videós képesség is, ezért nem vennék semmilyen Nikont sem, mert egyelőre a Canon videós téren jóval erősebb. Viszont ha csak a fotózás számítana akkor Nikonra szántam volna a pénzem. -
Brianko
tag
válasz
atyuska
üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm az érdeklődésetek. A túra a [link] következő volt. Nehéz kezdéssel kb 1.5 órás többletet jelentő alternatív útvonallal próbáltuk fejleszteni a hegymászó képességünket az erdőben.
Utána visszataláltunk az útvonalra ami alapból dúrva emelkedéssel kezdett. A hátizsákom egy Kata 3in1 22-es volt, amit felváltva használtam 2 vállpántal vagy 1et keresztbe. Az egylábú Manfrotto MMC3-01 állvány kissé kényelmetlen volt a sok ki be csavargatás miatt, különben nagyon jó szolgálatot tett. Ha a terep engedte akkor be volt csavarva a gépbe és úgy vittem a kezemben. Használata gyors szétnyitás miatt kényelmes és a nehezebb szakaszokon az utolsó láb (legvéknyabb/gyengébb) kiengedése nélkül túrabotként is jó szolgálatott tett.
Majd folytatom... -
Matthu
aktív tag
válasz
atyuska
üzenetére
Az. Nem egy Zacuto de ennyit megér. A műanyag jó minőségű, a szemkagyló is kellemes szilikon. Amit a kijelzőre kell ragasztani az is rendben van, ráadásul védi is azt. A optikai minősége is megfelelő. Azért nem egy zeiss. Némi párnatorzítása van a keresőnek. Összességében igen jó vétel volt. A hasznosságát nem firtatnám.
-
Cancer
senior tag
válasz
atyuska
üzenetére
Ahogy DLL. mondja, ez nem a ragasztós fajta, hanem az alsó állványmenetbe kell csavarni. Nekem ez szimpatikusabb is.
Azért is érdekelne a minősége, mert az ingyenposta mellett rendkívül kedvező az ára és attól tartok, hogy a nagyítólencse benne gagyi és tönkrevágja a szememet...de szerintem leszek próbacásárló.
-
.DLL
veterán
válasz
atyuska
üzenetére
Nem, a képek alapján keret az állványmenethez rögzül, alul pedig rendelkezik egy újabb csavarhellyel, hogy ez ne legyen gond.
Jó lenne látni egyet, ha valaki vesz szóljon, aztán össze kéne ugrani páran, megsasolni a készülék, majd pedig rendelni közösen egyszerre, mindenkinek akinek kell (ha érdekel annyiunkat, hogy legyen értelme).
-
-
HSM
félisten
válasz
atyuska
üzenetére
Nikon 18-135mm f/3.5-5.6G AF-S DX IF ED.
Meglepően jó darab, pláne a zoomátfogásához képest, minőségi megoldásokkal, szó nélkül bevállalnám saját célra az 550D-re, ellentétben a Canon hasonló átfogásújával. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amiben egyértelműen jobb volt nálam a Nikon D80, az a fókuszrendszere. Sokkal jobban felismerte a témát automata módban, mint az 550D. Erősen szubjektív vélemény, szó se róla, de nálam akkor is jobban bevált, ráadásul a Canon-ból nagyon hiányzik nekem a nikon 2 extra AF pontja. A Nikon D80-on nagyon bejön, hogy külön tárcsát kapott a rekesz és záridő állítás, gyorsabban kezelhető, nem kell az orrom alatt turkálni a rekeszhez. A Nikon optikai keresője is nagyobb, valamint nekem szimpatikusabb az AF visszajelzése is, nem icipici piros pöttyökre kell vadászni, jobban tudatosítja az emberben, mi lett éles, mi nem. A plussz státusz kijelző a tetején meg igen igen hasznos. Igaz, nálam az 550D-n is folyamatosan OFF a kijelző, és keresőben állítom általában a dolgokat, de azért néha jó, ha csak felülről ránézel és látod, és közben nem eszi meg az akksid ehhez, és kényelmes is így a fotó előtt belőni, hogy készüljön a kép. Valamint nagyobb a D80, jobb a fogása is. +már a D80-ban be lehetett paraméterezni, hogy milyen záridő felett váltson az automata ISO, ami nekem Canon-ból nagyon hiányzik, én mondjuk általában inkább lőnék ISO200-on 1/120-as záridővel, mint ISO100-on 1/60-assal, amit mindenképp erőltet az 550D ilyen szituban. Én tuti 1/80-ra vagy 1/100-ra tenném, mikor váltson, ha meg mégse ezt akarom, belövöm kézzel fix iso-ra, és akkor odafigyelek, ne mozdulhasson be.
Amúgy szó se róla, mindkét gépnek megvannak a maga erősségei és gyengéi. A D80 egy felsőbb kategória, de majdnem két generációval öregebb, mint az 550D, ez a kulcsa a dolgoknak...
-
HSM
félisten
válasz
atyuska
üzenetére
Öcsém ballagásán teljesen szuper volt a manuál 135mm + 18-55 IS....
Nyilván meg kell valahol találni az ár/érték kompromisszumot, nekem ez tökéletes. Nem véletlen hangsúlyoztam, hogy neki kell döntenie, az ő szempontjai szerint.
Nem írhatjuk, vegyen 70-200 F4L-t, ha nem szán rá annyit.... 
Amúgy én még sokkal jobban is szeretek a manuális obijaimmal fotózni, kivéve, ha valami indokolja a zoom-ot, és a gyors autofókuszt. Bár meggyőződésem, hogy kis gyakorlással és megfelelő mérőékes mattüveggel manuálfókusszal kenterbe lehet verni az agyatlan AF-et sebességben, pontosságban egy jó obival... Bár lehet, itt is sokat segítene a 7D komolyabb AF rendszere és kezelhetősége, de nekem az 550-é nem jön be túlzottan ilyen téren. -
Ren Hoek
veterán
válasz
atyuska
üzenetére
Van egy 100 dollárosom, pont ezért nem akarom beváltani, mert szarul váltják. Akkor lehet arra regeljem a paypalt? Még sohasem csináltam ilyet, szóval ez csak ötlet.
Úgy gondoltam, hogy bemegyek OTP-be és onnan utalom dollárban.. vagy hümmm azt lehet nem is lehet... mert tényleg nincs deviza számlám. Nemlehet olyat csinálni, hogy bemegyek a PayPal hivatalos bankjába, már ha van ilyen, és ott befizetem?
Amúgy sem teljesen értem, hogy vagy egy paypal számlád, arra befizetsz a bankban forintot, azt szépen átváltják. Utána eBay-en meg devizában fizetsz vagy hogy?
-
törölt tag
Igen, attól hogy az angol ebayen van még lehet kínai, de azt jelzik is, ha az az eset forog fenn.
Ha viszont oda van írva, hogy a location Brighton, és a Royal Mail szállít 3 napon belül és 99% feletti a pozitív feedback, akkor elég valószínű, hogy tényleg angol a cég.
A digigood amúgy tényleg megbízható, jó munkásember és olcsó. Ennyi.
Ha mondjuk bármi miatt vissza akarod postázni, akkor azért a zsebedbe kell majd nyúlni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Cancer
senior tag
Akkor rápróbálom a telepítést. QuickTime van a gépen.
Én ezt azért nem értem, 2x2,1GHz, 3GB ram,HD4670,Win7 és szaggat az eredeti full-hd.mov videó. Milyen vas kell neki, hogy zökkenőmentes legyen a lejátszás?
Nyilván a szerkesztés utáni renderelés az idő. De a Full-HD tartalom lejátszásához elég már mondjuk egy Athlon II 3 Ghz + 4 GB ram? Ne adj Isten egy HD5-ös VGA?
-
k1csi
senior tag
A 15-85 már rég nem a fillérekről szól.
Sokkal inkább közelebb van az L-es obikhoz árban (tény, hogy az UD elem miatt paramétereiben is közelebb van azokhoz mint a kit obihoz).Na mindegy, nem is ez lenne a lényeg. Megnéztem egy-két review-t és sikerült magam meggyőzni, hogy tényleg jól sikerült obi.
http://photo.net/equipment/canon/efs15-85is/review/.
A 17-85 összehasonlításban rögtön az első kép nagyon szemléletes. Bár tipikusan nem a kép széle lenne a legértékesebb rész, viszont amíg a torzítások nagyon jól kezelhetők SW-el, ha valamikor a kép szélére kerül a lényeg a maszatból nincs az a SW ami normális képet csinál.Kár, hogy a 18-55-öt nem vették be az összehasonlításba.
Viszont jobban örültem volna, ha a gap-less szenzort nem a pixelek növelésére használják, hanem inkább a zajt csökkentették volna vele.
A kis pixel méret miatt a difrakciós korlát f/6.8-on van (nincs még Canon DSLR a 7D-n kívül ahol ennyire lent lenne), azaz kisebb rekesznél szépen finoman elkezd esni a felbontás.
Referencia: Link (rögtön az elején).
Referencia 2: LinkAmi ugye azt jelenti, hogy ahol legjobban teljesít az optika (f/8) a diffrakciós korlát már csökkenti a szenzor használható felbontását...
Meg ugye ez azt is jelenti, hogy a crop-os (1.6x tényezős) gépeknél már nem igazán van érteleme tovább növelni a pixelszámot. Azaz a jövőben várhatólag még több FF-es gép fog kijönni, amivel meg az EF-S-es obi nem használható...
Na ez lenne az ami miatt kicsit drágának tartom ezt az obit. A sima EF-es obi várhatólag 10 év múlva kijövő gépeknél is ugyanúgy használható lesz. Az EF-S-es obik meg ki tudja.
Egy biztos: A fizika korlátai ugyanazok lesznek mint ma.
-
Ren Hoek
veterán
Ezt az obi számlájára írnám... Ugyanis 550D-ben is elég jó az AF. Sőt mintha olvastam is volna hogy 50D-vel simány versenyképes. De majd utánanézek mindjárt.
Az obikban meg USM motor van. 550D-t kipróbáltam egy ilyen USM-es uborkával... hát durvaság tényleg

Ez az amit meg kell fizetni... Bár 70-200 f4 még nem is olyan drága szerintem.
-
Ren Hoek
veterán
18-55 IS ugye?
Miért adod el? Elég jó a rajzolata a többihez képest.. Főleg 18 mm-en nagyon szép éles.
10mm-től indulva azok nem olcsóak
Amúgy amit nagyon ajánlok az egy 50 mm 1.8 II.... ez low light-ban, portrézni tökéletes... Ráadásul mivel ez a legkönnyebben gyártható obi, és a legjobb látószög (mint a szemé) ezért a legélesebb, legkontrasztosabb. Ha összehasonlítod, csak az L-es 200-300K közötti obik hozzák ezt a képet. (telében)
Pl Kit obi @5.6 vs 50 mm 1.8 @ 5.6
Még a sarkokban is tűéles a képe...
Szóval nekem most ez a cél
Mert 55-250 nagyon lágy rajzú szerintem... Nem bírja kirajzolni a 18 mpixelt 
-
Ren Hoek
veterán
Érdekes mert nekem is ment class 2-essel bár én sosem próbáltam végig a kb 12 percnyi max hosszt. Csak 10-20 seceket de sohasem telt be a buffer. Valakinél viszont class 4-esnél már elvérzik a rendszer, és 12 sec után leáll.
Viszont tényleg megéri egy Class 10-es kártya, Minimum egy olyan ami 20 megával olvas, mert különben egy örökkévalóság leszedni 16 GB-ot róla. (Class 6-hoz képest alig drágább)
Így is kb már ott tart a buli, ahol a kazettáról captureölés... Bemásolod az SDHC kártyát, 15 perc, utána átkell konvertálni vmi vágható formátumba mert a 4 magos gépen is akadozik...
-
Ren Hoek
veterán
Hát rossz nem lehet
csak pár drót meg egy váz... Iszonyat pénzeket képesek elkérni ezért a gyártók... Szal jó az utángyártott. Akksiról már nemtudok ilyen jókat mondani, élettartamban jóval gyengébbek szoktak lenni. Nekem már ment tönkre kamerához, egyik pillanatról a másikra. A gyári mindig kissé jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- YouTube
- Hálózati / IP kamera
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nyaralás topik
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

...aztán eltemettük! 

Meglepően jó darab, pláne a zoomátfogásához képest, minőségi megoldásokkal, szó nélkül bevállalnám saját célra az 550D-re, ellentétben a Canon hasonló átfogásújával. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nyilván meg kell valahol találni az ár/érték kompromisszumot, nekem ez tökéletes. Nem véletlen hangsúlyoztam, hogy neki kell döntenie, az ő szempontjai szerint. 
Viszont ilyen fura villámlások jöttek oldalról, pedig egy felhő sem volt... Nemtudom mi lehetett.