Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
atyuska #1482 üzenetére
Nikon 18-135mm f/3.5-5.6G AF-S DX IF ED.
Meglepően jó darab, pláne a zoomátfogásához képest, minőségi megoldásokkal, szó nélkül bevállalnám saját célra az 550D-re, ellentétben a Canon hasonló átfogásújával.
Amiben egyértelműen jobb volt nálam a Nikon D80, az a fókuszrendszere. Sokkal jobban felismerte a témát automata módban, mint az 550D. Erősen szubjektív vélemény, szó se róla, de nálam akkor is jobban bevált, ráadásul a Canon-ból nagyon hiányzik nekem a nikon 2 extra AF pontja. A Nikon D80-on nagyon bejön, hogy külön tárcsát kapott a rekesz és záridő állítás, gyorsabban kezelhető, nem kell az orrom alatt turkálni a rekeszhez. A Nikon optikai keresője is nagyobb, valamint nekem szimpatikusabb az AF visszajelzése is, nem icipici piros pöttyökre kell vadászni, jobban tudatosítja az emberben, mi lett éles, mi nem. A plussz státusz kijelző a tetején meg igen igen hasznos. Igaz, nálam az 550D-n is folyamatosan OFF a kijelző, és keresőben állítom általában a dolgokat, de azért néha jó, ha csak felülről ránézel és látod, és közben nem eszi meg az akksid ehhez, és kényelmes is így a fotó előtt belőni, hogy készüljön a kép. Valamint nagyobb a D80, jobb a fogása is. +már a D80-ban be lehetett paraméterezni, hogy milyen záridő felett váltson az automata ISO, ami nekem Canon-ból nagyon hiányzik, én mondjuk általában inkább lőnék ISO200-on 1/120-as záridővel, mint ISO100-on 1/60-assal, amit mindenképp erőltet az 550D ilyen szituban. Én tuti 1/80-ra vagy 1/100-ra tenném, mikor váltson, ha meg mégse ezt akarom, belövöm kézzel fix iso-ra, és akkor odafigyelek, ne mozdulhasson be.
Amúgy szó se róla, mindkét gépnek megvannak a maga erősségei és gyengéi. A D80 egy felsőbb kategória, de majdnem két generációval öregebb, mint az 550D, ez a kulcsa a dolgoknak...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós kamerák
- Autós topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Samsung LCD és LED TV-k
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest