Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Androidos fejegységek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matthu
aktív tag
Ha már a 70-300 ért adnál 110k-t, akkor inkább spórolj még egy kicsit a 70-200L re. Vagy 100 körül találsz használtat. Ég és föld a külömbség, a fix 4es fényerőről nen is beszélve. Ilyen nagy gyutávnál nemtom mennyit ér az IS, de sztem vegyél egy monopodot. Nekem manfrotto 681B van. Olyan mint az asztal lába. Azon megáll a cucc..
-
Wolfs
csendes tag
válasz
Ren Hoek #1092 üzenetére
Viszont még egyet kérdeznék, mert a teszteken is, és is nélkül azért van különbség, álló tárgyak. De amiket írtál,az logikus, a sok fény nem árthat,és a gyors fókusz sem,viszont nem tudom a gyakorlati különbséget, hogy ki tudnám-e tartani kézből a 70-200 f4L-t. úgy,hogy az elfogadható legyen,ilyenekben semmi tapasztalatom-és el kéne dönteni,mert az akció erre a hónapra szól. (125-be lenne az új) Nagy dilemma...
-
Wolfs
csendes tag
Igen, a Sigma , és a Canon közt vaciláltam,de a sigmáról kevesebb infót tudtam összeszedni,viszont a képei tetszetek. De marad a canon 70-300 is usm, evvel egész jó kis videókat csinálnak (amatőr szinten,ha éppen kell nekem is jól fog jönni http://www.youtube.com/watch?v=xdkgdAZJIKQ)
-
Wolfs
csendes tag
válasz
Ren Hoek #1092 üzenetére
Üdv! Igen,a Canon EF 70-200mm f/4 L USM egy másik kategória,és minőség, a vele készült képek nekem is tetszettek-szebb kontraszt,részletgazdagabb,a háttér is szépen van elmosva sportképnél,és ami elég feltűnő,hogy a képek sokkal élethűbbek,szinte már megszólalnak. De gondolom kézből nem a legideálisabb,még ha emelem is az iso-t,mert akkor meg ott a zaj... És az U8 amit most fotózok, az most elég mobil,egy tornán belül többször változik a hely,a pálya ahol a meccsek vannak. Ezért gondoltam,hogy egy is-es,és amivel kézből tudok fotózni az praktikusabb. Ezt már én is így látom, az 55-250 nem igazán sportra való,sok kép van vele,de az itthoni monitoron (s-ips) néztem öket,és az a minőség már nem felelne meg nekem sem. Eddig úgy néz ki marad a Canon 70-300/F4-5.6 EF IS USM, most az E-digiben a kártyámra 109-ért megkapom,ami szerintem elég korrekt. És azért elég jó minőség az is amiket láttam sportról-kezdésnek ebben láttam a kisebb kompromisszumot.
-
k1csi
senior tag
A legtöbb fontos dolgot már elmondták a többiek. Ezek belépő obik a sportfotózás világában relative olcsóért. Egetverő különbségre kár számítani. Obiknál minden lényeges javulás mélyen zsebbe nyúlós.
A 250 és a 300mm között már alig van különbség. Egyébként ha csak jó fényviszonyok mellett akarsz sportot fotózni az IS sem kell. Viszont mindig elcsodálkozok, ha valaki csak egy adott konkrét dologra vesz obit. Szóval jól jöhet még az az IS is.
Amit még érdemes tudni, hogy bár a 70-300 USM, az nem a gyűrűs (ring), hanem a mikro (a kistestvére). Azaz messze nem olyan gyors mint amit az USM-től elvárna az ember.Viszont röviden: ha később váltani szeretnél akkor az is fontos lehet, hogy mennyiért tudsz kiszállni belőle. E-miatt érdemes lehet inkább dupla kitből kivett, vagy még garis használt 55-250 után nézni. Ha jól veszed majd ha váltani kell kis buktával tudod megtenni. A többi obi zűrösebb ilyen szempontból.
Azaz +1 az 55-250-re.Ren Hoek
Profi, gratula. -
MTbc
senior tag
válasz
access_denied #1091 üzenetére
Hopsz elnéztem azt hittem canon 70-300 nem Stabilizátoros!
-
Ren Hoek
veterán
Én egyiket sem venném, hanem egy 70-200 f4L-t. Sokkal szebb képe van mint ezeknek, és az USM motor is jobb.
Azt ne feledjük, hogy gyors mozgásnál az IS gyakorlatilag semmit nem ér, mert ígyis úgyis bemosódnak a mozgó objektumok. Ide fényerő kellene.
+1 EV, a végén és gyors fókusz szerintem sokkal fontosabb, mint az IS, főleg sportnál...55-250-hez mérve...(Főleg, hogy a 70-300-asba gagyibb IS-t raknak, mint az L-esekbe)
Használtan már egész jó áron lehet kapni.
Amatőr eszközökkel a sportfotózás nyüglődés csak. Erre költeni kell.Jól emlékszem, hogy fotós főnököm kosarazást fotózott egyszer (pedig csak studióban dolgozott azelőtt) [ezzel az obival]
és mondta, hogy még ezzel is nehéz volt jó képeket csinálni. Nem könnyű műfaj.Személy szerint én az 55-250-et próbálgattam (fél évig volt), szerintem abszolút alkalmatlan sportra. Max amatőr célokra.
-
Cancer
senior tag
A memoriakártya topicba tettem fel teszteredményeket. Amióta megvan az ADATA 16 GB Class 10, még nem kellett kivennem a gépből. (Valszeg, mert keveset használom.
) De egyébként gyors kártyának érzem. Videóban még egyszer sem akadt le, ellentétben a PQU CL6 és a Kingmax CL10-essel.
-
MTbc
senior tag
Szia, A-Data van nekem is 16GB-os Class10 és jó kártya előtte volt egy Apacer szintúgy 16Gb-os Class 10 ez de az állandóan akadt!
Én is a 55-250 ajánlom nálam most van kölcsön egy Sigma 70-300 ami meglepően szép képe van 250-300 között de ezzel videózni akár 70mm-en butaság szerintem nagyon fontos az IS!
Én teniszt fotózok és sokszor jól jött volna az 55 mm a 70 helyett ilyenkor meg jöhet az objektív csereilletve a 2500mm és 300mm között már olyan kevés a különbség, hogy nem éri meg szerintem az IS és a 55mm mellett.Nekem!
-
Wolfs
csendes tag
OK,köszi a figyelmeztetést. A canon honlapján kb. ugyanazt a felépítést írjí,egy ud lencsetag is stb. Viszont rákerestem,és az 55-250-el meglepően sok sportfotó van fent flickr-en... Gond, a TIPA díj is jelenthet valamit. A külömbséget még nem látom-mert itt melóban csak egy régi képcsöves monitor van. De egész jó kitnek tünik,föleg,hogy 88-400 (aps-c). A pálya másik végéig nem kell ellátnia,mert most még csak U8-at fotóznék. Valahol meg el kell kezdeni,aztán majd jöhet a 70-200 is. Gondolom avval is nélkül felejtős a kézből fotózás(?) Csütörtökig kell eldöntenem melyiket szeressem : Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM vagy Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS. illetve szóba jöhetne ez is Sigma 70-300mm f/4-5.6 DG OS (Canon) Van ahol azt mondják jobb minőség,mint a canon... Vélemények? Valakinek gyakorlati tapasztalata? Szép forma1 és foci képeket láttam vele. A-DATA kártyákról valakinek infó? A class 10 16GB 7-8k körül van,és 13-15 írás 20 mega olvasás amit írnak, ez így elég rendben volna ha tudja is... E-digis 550 kézikönyvről mit lehet tudni,érdemes megvenni?
-
vlevi
nagyúr
Ezek helyett a régi obik helyett inkább egy 55-250IS-t javasolnék. Nekem ilyenem van, és én egészen jól elvagyok vele. Tegyük hozzá, inkább csak kocafotós vagyok, de teszteken valahogy nem szerepel túl fényesen a 70-300, a 75-300 pedig végképp nem.
Persze tudom, az igazi egy 70-200F4IS (vagy 2.8) lenne, de ne legyünk telhetetlenek. Vagyishát legyünk azok, de a pénztárcánk úgysem engedi
Annyit azért elmondhatok, hogy ahova a 250, vagy a 200 nem elég (pl. focimeccsen a túlsó kapu), ott a 300 is kevés. Főleg azért, mert ezek a 300-asok képe eléggé lágyul 200 fölött, egyszóval úgysem lenne szíved ott használni, akkor meg minek.
Én az 55-250-el repülőnapokon szoktam fotózni. -
Ren Hoek
veterán
Urak! Elkészült a spot film a GVH pályázatára.
550D-vel forgott végig, egy 5x3 m-es fotós háttér mögött, Praktikeres halogén lámpákkal bevilágítva. Költségvetés kb 1500 Ft volt. Az animációk nagyrésze Blenderben készült.
Jah meg asszonykáról lőttem egyet 50-essel, miközben aludt a napon. Szép fények voltak délután
50 mm 5.6-onUgyan ez 18-55-össel:
18-551-ben Cropon kívül semmi PS nincs benne. Eredeti színek, fények. Napos WB-vel.
Tehát elmondható, hogy simán jól lehet használni mondjuk egy M42-es Carl Zeiss 50 1.8-at, mert tűéles a képe. Videóhoz is remek objektív, az 1.8 miatt. -
Wolfs
csendes tag
Sziasztok Vásárlási tanácsot kérnék,a héten veszek egy 550d-t, és az alap obin kívűl ezt a telét Canon 70-300/F4-5.6 EF IS USM ,és még egy Canon EF 50mm f/1.8 II szeretnék használni. Amire használnám, a telével néha sportot is fotóznék nappali fényviszonyokban szabadtéren,focit. Nem szeretnék az mti fotóriportere lenni,és kezdésnek megtanulni gondoltam ezt a szettet. Van valakinek tapasztalata erről a teléről,kerestem focis képeket,de nem igen találtam. ( Közben mégis találtan pár focis képet csak evvel az obival, Canon EF 75-300mm f/4-5.6 USM) http://www.flickr.com/photos/terryspinks-photography/5523314850/in/photostream/ Talán amit én szeretnék ennél csak jobb lehet az Is miatt-elvileg kézből szeretnél fotózni...
-
Frigetrus
aktív tag
Megnyílt a YONGNUO topik. Írjunk minél több tapasztalatot: [link]
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Frigetrus #1079 üzenetére
Ja ezt jobb volt így tisztába tenni, én is kissé félreérthetően írtam, mert nem tudtam pontosan mire gondol. Végülis annyiban összefügg, hogy olcsó nagylátó = nagy torzítás. (Lencsehibás)
De a drága nagylátó is elhúzza a fejeket rendesen a szélein
Sőt a halszem meg... Ez viszont normális jelenség.
Érdemes is játszani vele,nagyon közelről nagylátóval portrézni
Vicces jelenségeknek lehetünk tanúi.
-
Frigetrus
aktív tag
Perspektíva: csak és kizárólag a tárgytávolságtól függ, optikai jelenség.
Hordó/párnatorzítás: objektív által létrehozott optikai hiba.remélem hasznos
(bár csak saját szavakkal írtam le, nem feltétlenül így van a "nagykönyvben")
-
Cancer
senior tag
válasz
kazsmerlaca #1076 üzenetére
Most esik le, hogy te a perspektíva hatásból eredő "torzítást" kérdezted. Én először csak azt hittem, hogy a halszem miatti hordóhatás a kérdés.
Így más, ahhoz tényleg Tilt-Shift obi kell, ahogy a többiek is írták. -
Ren Hoek
veterán
válasz
kazsmerlaca #1070 üzenetére
Ez mondjuk a perspektíva miatt is így van. Maga a tér torzul...A görbe vonalakat persze lehet korrigálni. Amúgy pl itt néztük azthiszem Matthu-nak van egy Tokinak nagylátószögű csöve, és döbbenet jó a képe. Alig görbülnek a vonalak.
Lencsehibák pedig mindig is lesznek, nem lehet őket kiküszöbölni, de a hatásukat lehet csökkenteni spéci bevonatokkal, üvegekkel, lencseformákkal stb...
Minél több tagból áll egy optika, annál erősebbek a lencsehibák. Egy 18-200-as utazózoom szerintem pont ezért játékszer kategória...Ezért jó pl az 50-es, mert rohadt egyszerű felépítésű és pont emiatt a legjobb a képe
-
asthring
tag
féloff: a ts-e sorozat amúgy ami perpektívakorrekciós, nem? és azt rá lehet tenni nem ff vázra is vajon? (jótudom google
)
-
Cancer
senior tag
válasz
kazsmerlaca #1070 üzenetére
A fix 50-es meg a fix 85-ös nem torzít. Legalábbis csak nehezen, laboratóriumi körülmények között kimutathatóan.
-
kazsmerlaca
senior tag
Sziasztok! Melyik az az objektív ami nem torzítja el az egyenes vonalakat? Nekem a gyári 18-55mm-es van de a nagy látószüg miatt hajlanak benne az egyenes vonalak. Lehet olyan objektívet kapni ami egyáltalán nem torzít? Köszi!
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Frigetrus #1066 üzenetére
Csinálj csak nyugodtan
Engem tuti érdekelni fog, nem fogják bezárni... Csak sajnos megint nincs pénzem 467-re, ordas idők járnak (meg lett egy asszonykám hirtelen, így inkább tartalékolok - viszont legalább lesz portrés fotóalanyom VÉGRE
Majd az 50-essel csinálok róla párat nemsokára
)
Ja és mindjárt 15-e és kész az 550D-s spotfilmünk
-
matthiask
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, végülis egy Kingmaxra esett a választás (16 GB, Class 10), árban is baráti, 8300 ft. Remélem megszolgálja majd. :]
-
maxika2004
őstag
válasz
matthiask #1055 üzenetére
Szia !
Most vagyok túl én is a mem kártyás mizérián:
(nekem géphez adtak sandisk class 4 et, és már a fotóknál is belassult....:-(innen jött a tanács hogy ez okés, és nem is drága:
A-Data Secure Digital (SDHC) Turbo Class 10 16GB
http://www.argep.hu/product_1193232.htmlDe mivel kingmaxokra is jókat irtak, és nekem is azok voltak régebben, ilyet vettem,
és csak azt bánom hogy nem kettőt :Kingmax SDHC 16 GB CLASS 6 Memóriakártya 6138 ft
http://www.mediadepo.eu/Secure-Digital/Kingmax-Secure-Digital-SDHC-16-GB-Memoriakartya-/Reszletes-termeklap.html
(2 nap alatt megjött)Ezzel videóztam kb 2-3 órát és nem volt megállás.... a fotóknál sem !
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
ClintEastwoo #1064 üzenetére
Jó lenne a topic, más kérdés, hogy mekkora lenne az érdeklődés.
Mármint attól tartok, hogy bezárnák. Vagy azzal az indokkal, hogy nem kell ennek külön topic, vagy mert kevés az érdeklődés, én nincs hozzászólás.Olyanra gondoltam, hogy ez egy amolyan tapasztalat gyűjtő topic lehetne. Mindenki beírhatná, hogy milyen típusú cucca van, működik-e rendesen, mióta használja stb-stb..
Meg persze minden más kérdésre is lehetne választ kapni.
És mivel Yongnuo nem csak vakukat gyárt, ezért ugyebár nem teljesen helyettesíti a Vaku topic.Továbbá úgy látom egyre többen érdeklődnek a termékeik iránt.
Össze kellene állítani egy első hozzászólást, és mehetne is.
(Például benne lenne linkben a cikkem.)De előbb fel kellene mérni, hogy tényleg van-e igény a topicra.
Szóval ki, hogy van vele?? -
Picturemaker
őstag
válasz
kazsmerlaca #1063 üzenetére
Amíg a nálam lévő 460II működött, addig semmi baja nem volt az 550D-vel.
-
ClintEastwoo
tag
válasz
kazsmerlaca #1063 üzenetére
Én úgy tudom hogy az slave vaku, tehát arra van kitalálva hogy vezérlővel süsd el.
Yongnuo topicot erősen támogatom -
kazsmerlaca
senior tag
válasz
Picturemaker #1059 üzenetére
Nem lehet rossz szerintem mert a gépen kívül tökéletesen megy. Szerintem annyi hogy a canon 550d nem szereti ezt a típust
Azért köszi srácok! -
Cancer
senior tag
válasz
Frigetrus #1061 üzenetére
Még hozzá tartozik, hogy csináltam egy optocsatolós leválasztót, amivel akár 5 vakut tudok elsütni egyszerre. (Vezetékkel) és amikor arra volt csatlakoztatva a vaku, akkor elsütötte a gép. Tehát elvileg a középérintkező működik. Így tényleg csak arra tudok gondolni, hogy az elektronika "óvja önmagát"...
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
kazsmerlaca #1058 üzenetére
Sajna a 460-asok felejtős modellek.
Viszont az érdekes, amit Cancer ír: "Nekem régi manuális vakukkal írta ezt ki. Amúgy elvillannak, de a gépen nem."
Lehet a gép nem szereti a középérintkezős vakukat?(más, mindenkinek:
kellene egy topic, ahol lehetne gyűjteni a tapasztalatokat a Yongnuo eszközökről)
csak eszembe jutott... -
Cancer
senior tag
válasz
Nekem régi manuális vakukkal írta ezt ki. Amúgy elvillannak, de a gépen nem. Az mondjuk nem rosz, hogy az elektronika nem engedi rá a 40-60 Volt-ot a gépre..
-
Picturemaker
őstag
válasz
Rossz a vaku, ennyi. Középérintkezős vaku, a gépről semmit nem tudsz rajta állítani.
Vettem én is egy ilyen vakut, kb. 1 óra után megadta magát. Ennél is az van, mint a többi olcsó cuccnál, hogy nagy a szórás. Te is kifogtad. -
kazsmerlaca
senior tag
Sziasztok! Segítséget kérnék.
Van egy 550D-m amihez rendeltem SPEEDLITE YN460-II vakut. Az a gondom vele hogy a gépre felszerelve nem villant. Amikor a menüben nézem akkor azt írja hogy "A vaku nem megfelelő vagy ki van kapcsolva". Látja de nem engedi használni. Hogyan kell beállítani a gépet hogy villanjon mindig? Menüben be van állítva a vakuzás.
Köszönöm a válaszokat! -
matthiask
csendes tag
IS, néztem már a linkedet régebbi kommentednél. (segített is) :]
Akkora átfogású obit nem vennék, inkább a minőségre szeretnék rámenni a későbbiekben, mint az átfogható milliméterekre. Majd ahogy az anyagiak engedik.
Még egy kérdésem lenne: memóriakártyából milyet tudnátok ajánlani, hogy a videót is tudja írni szépen?
Amiket néztem:
SanDisk SDHC Ultra II 16GB ( class 4, 15MB/sec van ráírva)
Silicon Power SDHC Class10 16GB (viszont erről néztem egy tesztvideót, 4 kártyából nagyon utolsó lett.. )
13e mindkét kártya, ebben az árkategóriában jöhet bármi, ami megfelel a kritériumnak. :]
Köszi előre is! -
vlevi
nagyúr
válasz
matthiask #1050 üzenetére
Arra nagyon-nagyon figyelj oda, hogy a 18-55 obi milyen? Mert, ha az nem a képstabis változat, akkor egy nagy lendítéssel a kuka irányába vele!
Íme a különbség : [link]
Szóval, ha tényleg a 18-55IS van a kitben, akkor jó.
Ez 55-250 is megéri az árát, egész jól használható.
A 18-55IS-el sem jársz rosszul, ha megveszed, mert ha később mégis le akarod cserélni, használtan egész jó áron el lehet adni.
Sajnos hasonló árkategóriájú, kitobit leváltó objektív nem létezik. Vagyishát van, de nem jobbak. Itt van pl. a Sigma 17-70. Jó, mert 2.8-as fényerőtől indul, de pontatlanabb a fókusza, mint a Canon 18-55-nek. De én azért használom, mert a régi képeimet átnézve, nagyon sok képet csináltam 55mm felett. Ahova pedig nem volt elég a 70mm, oda minden teleobjektív kevésA mindenrejó 18-125, vagy 18-200 obiktól meg visítva menekülj, mert képtelenség olyan objektívet gyártani, ami nagylátószögön is jó, és telén is. Az ilyen obik általában 18mm-en hordótorzítástól szenvednek, tele állásban pedig lágy a képük.
-
matthiask
csendes tag
Köszi a gyors válaszokat!
Én is ugyanígy gondolom, mint ti, csak szerettem volna egy kis megerősítést. :]
Akkor hétvégétől belépek a klubba. -
Cancer
senior tag
válasz
Én anno szintén külön vettem hozzá az 55-250-et. De én is egy nagyon jó "kezdőszett"-nek tartom ezt az összeállítást, s mivel nekem is szükségem volt a telére de nem voltzsém komolyabbra, a 450D-ről pedig már ismertem, úgy gondoltam, hogy kiválló választás lesz.
Na, de nem ragozom tovább.
Ha most vennék kieszközölném, hogy az USA-ból szerezzem, mert ott a 60D kerül annyiba, mint itthon a 600D. -
Frigetrus
aktív tag
válasz
Szerintem ha van keret a két objektívre, akkor nyugodtan vedd meg úgy, mindenképpen hasznos a két obi.
Természetesen úgy vedd meg ahogyan jobban megéri. Ha külön éri meg jobban, akkor úgy. Ennyi.
18-55-nek nem valószínű, hogy találsz alternatívát, mármint ami az árat és az átfogást illeti.
Az 55-250 sem rossz cucc az áráért, dicsérni szokták. Ha komolyabb obit akarnál, akkor mélyebben a zsebbe kellene nyúlni.
Mindkettő belépő kategória, ennél már szinte csak feljebb van árban. Kezdésképpen tökéletesen megteszi mind kettő.
Csak akkor érdemes egy obival venned (18-55), ha ráér a tele, és esetleg egy komolyabb darabot (pl: 70-200 f4 L-et, kb 150ezer Ft) vennél a későbbiekben. -
matthiask
csendes tag
Sziasztok!
A napokban tervezek venni egy 550D-t, egy éve kinéztem magamnak, de most jutottam odáig, hogy sikerül megvenni.
Viszont nagyon vacillálok az obikon. KIT-ben veszem valószínűleg, de nem tudom, hogy érdemes-e mindkettővel, vagy csak az egyikkel... Első tükrös gépem lesz, ezért jó lenne dupla kitben venni (lehetne lőni szinte mindent). Néztem 220-nál, duplán 10-essel drágább, mintha megveszem a 18-55-el és mellé veszek egy 55-250-et. Elég érdekes. :]
Tudnátok esetleg valami okossággal segíteni? Kitobik alternatívái, hasonló árkategóriában persze. Egy idő után úgyis le lesznek cserélve, de tanulni tökéletesek lesznek szerintem.Köszöntem!
-
Matthu
aktív tag
Sziasztok.
Egy kis jóság hétvégére. Katt
-
Matthu
aktív tag
válasz
lacitilda #1045 üzenetére
Szia!
CBR a bitráta. Én nem találkoztam ezzel a jelenséggel. Youtubera feltöltve előfordul mert az nagyon letömöríti. Milyen codeket használsz?
OFF mert iPhone 4 : Time-lapse
-
lacitilda
csendes tag
hello kedves Matthu!
ez a bitrate CBR?? vagyis pl. ha nincs világosabb motívum a képen, hanem csak egy nagyon sötét, szinte egynemű barna ( a legkritikusabb szín ) hátteret veszel, akkor nem esik-e le a bitráta és nem zajos-kockásodik be?? Nekem egy eos 60d van és nagyon szarul vagyok az említett jelenségtől... Ettől függetlenül várom a magic lantern-t a 60d-re ...Kösz a választ! laci -
Cancer
senior tag
Elvileg a héten érkezik még +12 cm-nyi közgyűrű sor. Kíváncsi vagyok, hogy mennyit pakolhatok fel rá "bűntetlenül"
Ren: Az valami magaslégköri szívárvány volt. De zsírul néz ki.
Úgy látom nem egyedi dologról van szó.
Maxika a hangyás képek és a videó is az új ADATA-val készült. Eddig még egyszer sem akadt fenn videózás közben. Nagyon jól szuperál!
-
Matthu
aktív tag
Na utánanéztem. A Q-scale menüpont a bitráta variálgatás. Kipróbálgatom, hogy melyik érték pontosan mekkora bitráta és, hogy hoz e szemmel látható különbséget a magasabb ráta. Arra még jó lehet a dolog, hogy ha mondjuk riportot csinál az ember akkor leljebb veszi a bitrátát így megnő a felvételi limit. Ha nincs hirtelen mozgás a képen akkor szerintem nem zavaró az alacsonyabb bitráta.
Találtam ilyet is:
Q-Scale test results with Canon EOS 550D t2i with Magic Lantern Januari 5 build filming 1920x1080 24P ISO 200 with Toshiba 16GB Class 6 (SD-F16G) read/write 20MB/s:
Q-Scale -1: time 29.59 - 4.30mbits/sec - 933,76MBQ-Scale -2: time 29.59 - 4.67mbits/sec - 1012,96MB
Q-Scale -8: time 29.59 - 12.38mbits/sec - 2.59GB
Q-Scale -12: time 28.09 - 20.27mbits/sec - 3.98GB
Q-Scale -16: time 8.29 - 48.17mbits/sec - 2.85GB
-
Cancer
senior tag
A 30 MB/sec-et azért írják rá, mert annyit bír a kártya. Viszont védve a saját
seg...üzletpolitikájukat, 6 illetve 10 MB/sec-et "garantálnak". A SanDisk-ek ugyan drágábbak, mint a többi, de anno én is azért vettem egy 4 GB-os Extreme III-at, mert úgy gondoltam, hogy ne az fogja vissza a 450D-met.
Most viszont úgy vagyok vele, hogy egyszer bevásároltam a tolvajoknak, bízom benne, hogy olcsóbb karik is viszik a sebességet. -
Ren Hoek
veterán
De ez azért furcsa, mert van a gépben egy buffer, ami miatt nem szabadna 5 sec-nél megállnia. Szvsz itt lehet a fotógép hibája is egyeseknél. Mert mondjuk ír 4 MB/sec-el, akkor is elkéne mennie egy ideig. Nekem még a régi 2 GB-os memkártyánál sem állt meg az elején. Még a buffer jel sem jelzett sohasem.
16GB-ost, pedig hosszú videókra használtam sokat és soha nem volt gond. (kopkopkopkop)
Úgy néz ki, elég nagy a szórás...
-
k1csi
senior tag
válasz
maxika2004 #1027 üzenetére
A fotó sorozathoz az jön jól ha gyors a kártya (akár rövid ideig), a videóhoz meg az kell, hogy stabilan tudja akár hosszú ideig a kb. 5.5 MBbyte/s-et.
RAW+L kb. 30 MB, azaz egy kép még a 30MB/s-es kártyával is egy másodperc.
Matthu
Az 550D videója (full HD) kb. 44-45 Mbit/s, legalábbis gyári firmel. Nem vetted le ML-nél a bitrate-et?Nekem egyébként 8GB-os SanDisk Extreme-ek vannak (meg néhány 4GB-os). Ezekkel még nem volt gondom.
Vsz. ez a class besorolás egy vicc, az extreme III-ra class 6 van írva (meg az, hogy 30MB/s amit elég jól közelít) egyedül a legújabb szerzeményem az Extreme HD Videóra van class 10 megadva (meg erre is 30MB/s). Ez utóbbi kártyát kint vettem kb. 11k-ért átszámítva.
A gyengébb kártyák ott buknak ki, hogy nem bírják hosszabb ideig a videót...
Ma már kapható 45 MB/s-es SDHC is, de nekem nem éri meg a felárat, az sem biztos, hogy az 550D ki tudná használni.
-
Cancer
senior tag
Én egy Class6 PQI-t és egy Class10 Kingmax-ot használok. Mindkettővel állt már meg videó, de csak az első 5 mp-ben. Ha tovább ment, akkor a ~12 perc (4GB) végig futott.
Most vettem egy Class10 16GB-os A-Data-t 6.125.-ért. Még el kell mennem érte. Kíváncsi leszek, hogy mit tud... -
Matthu
aktív tag
válasz
Szia. Nekem van class4, class6 és class 10es karim is. Mindegyik jó bár én csak videózok. Mondjuk néha napján a class 6osom megáll. Főleg mióta fent van a magic lantern. Ha jól tudom a videó bitráta 25mbit/sec ami nem egèsz 4 megabyte/sec. Amúgy ha tudod érdemes a karit próbálni mert volt olyan class 10es goodram karim amivel azonnal megállt a video. Ha magic lanternt is használsz kell a jó minőségű class10. Üdv.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Class 10-es azaz minimum 10MB/sec-el ír. Fotózáshoz ez tuti jó. Videóhoz is annak kell lennie mert 5.5 megát ír / sec. Néhány gyártó, néhány kártyájánál lehetnek akadások, de akár a fotógép hibája is lehet. Sajnos ezt nem tudjuk. Általában működnek a Class 10-es SDHC-k. Az olcsóbbak is. Nekem Apacer Class 10 van, kb 12 ezer volt. 16 GB-os. Nekem soha nem akadt meg egy pillanatra sem, bufferelni sem bufferelt. Itt viszont előfordult akadás pár esetben. Szóval nem ajánlom inkább.
Fotónál ha RAW-ba fényképezel, akkor nagyon nagy file-okat csinál. Ez természetes. Ha nem szerkesztesz RAW-ot, csak hobbiként fotózol, akkor JPG is elég lehet. Ha később szeretnéd őket komolyabban foglalkozni fényeléssel és színkorrekcióval, akkor RAW-ba érdemes.
Én pl átlagos "partifotónál" vagy riportoknál JPG-et használok, mert tudom hogy nem moddolom őket, max dokumentációra használom. Kisebb file-ok, gyorsabb mentés, másolás, archiválás...
-
maxika2004
őstag
Üdv a mestereknek !
Lenne egy-két kérdésem hozzátok: (550d)
A full hd video, vagy a foto-sorozat követel-e gyorsabb kártyát ?
Én a videora saccolok, de nekem video nem állt meg ,igaz 3-4 perces videónál hosszabbat nem probáltam......
viszont fényképezéskor, nem is sorozaton, csak kb másodpercenként fényképezgetek,
akkor egy idő után, még nem számoltam, de kb 6-7. kép után kiirja hogy még ment....A második pedig az lenne, hogy milyen memcsi kártyát használtok ?
ami tuti nem áll meg és nem lassu !
Pláne a videós mestereké érdekelne, ha nem titok !Köszi elöre is !
-
Ren Hoek
veterán
Thx, ezt olvastam amúgy, de csak az első oldalt (Holnap ellátogatok Unicreditbe, ott szerintem tudok USD-t is befizetni)
Sliderhez pedig
Csináltam egyet nemrég ruha akasztóból.. egy crane szerűt
... Igazából csak fix kameraállásokra kell, de parkettán elég jól gurul, kipróbálom csúszásra is majd. Ruha akasztóhoz mérten jó DIY cucc lett, ingyen
-
surami
tag
válasz
Ren Hoek #1016 üzenetére
Slider-ekről és Dolly-król itt olvashatsz, nagyon jó fórum.
Ha jól láttam Matthu Igus slidert használt.
Én is tervezem, hogy építek magamnak egyet, csak még motorizálni is szeretném.
-
surami
tag
-
Matthu
aktív tag
Sziasztok!
-
Ren Hoek
veterán
válasz
atyuska #1013 üzenetére
Van egy 100 dollárosom, pont ezért nem akarom beváltani, mert szarul váltják. Akkor lehet arra regeljem a paypalt? Még sohasem csináltam ilyet, szóval ez csak ötlet.
Úgy gondoltam, hogy bemegyek OTP-be és onnan utalom dollárban.. vagy hümmm azt lehet nem is lehet... mert tényleg nincs deviza számlám. Nemlehet olyat csinálni, hogy bemegyek a PayPal hivatalos bankjába, már ha van ilyen, és ott befizetem?
Amúgy sem teljesen értem, hogy vagy egy paypal számlád, arra befizetsz a bankban forintot, azt szépen átváltják. Utána eBay-en meg devizában fizetsz vagy hogy?
-
Cancer
senior tag
Ráadásul nem is arról van szó, hogy van neki és 3 nap alatt megjön, hanem odaírja, hogy miután kifizettem, ő megrendeli, és onnan 2-3 hét, ha nem csúszik.
Szerintem 10-12e Ft-ot megér egy ebay regisztráció... és lehet, hogy legközelebb is vásárol az ember...
Sőt abban sem vagyok biztos, hogy a vaterás kolléga visszafizeti a vételárat, ha esetleg elkavarják a csomagot... -
Matthu
aktív tag
-
Ren Hoek
veterán
Bocs a 3.-ért de ezt még:
Szóval akkor ez a cél: [link]
Ez komoly, hogy 50 dolcsi? Hivatalos boltban 200%-al drágább itthon.
-
Ren Hoek
veterán
Egy csomagban nem para annak az esélye, hogy fennakad a vámon? és megvámolják erősen, vagy késik a csomag...Bár nem akkora tárgyak...
Általában ezeket ajándékként adják fel, és pl ZTE Blade topicban pont ez volt a para, hogy 100 tokot akart rendelni a srác kínából, kedvezményesen (azóta nemtudom megjött-e) és hogy így nagyobb eséllyel akad fent a vámon.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Ren Hoek #997 üzenetére
Én itt vettem Tomtop digital
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Sweet.tv - internetes TV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest