Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
alvaro
senior tag
válasz
werttzui #247 üzenetére
Épp az a baj, hogy nem ugyanolyan távolságban éles a jobb és a bal oldalon. Egyébként az aktív fókuszpont mindig a középső volt. A 70mm-es képen újrakomponálással csináltam a képet, mert nem mertem megkockáztatni egy oldalsó AF pontot, örülnék, ha a középsővel működne... de nem teszi...
Szóval a jobbra 20 méterre levő dolog éles, a balra 20 méterre levő meg nem. Ez a rohadt ebben a hibában, itt incseleg nekem az egyik oldala, hogy milyennek kéne lennie a képnek...
És, újra írom, a többi meglévő és múltban volt objektívemmel elég pontosan működik/működött az AF
Sőt, egy rakás csak úgy kipróbálttal is (kivéve 2 renitens sigmát, de így utóbb már egyáltalán nem csodálkozom ezen...) -
alvaro
senior tag
Próbáltál már sima lapot gépre merőlegesen tartani?
Ráadásul a négyzetrács, az túró. A falevelek, azok mutatják az élességet. Meg egy kicsit életszerűbb is
Ráadásul az olyan teszttel csak idegelem magam, a boltban is affélét csináltam (szemben lévő polcok, csak éppen 800 isora volt összevissz elég a fény, meg a jpeghez se szokott a szemem, meg a középtartományra nem is gyanakodtam, hanem a végeket néztem, amik tűrhetőbbek, vagy legalábbis azok voltak...), aztán át is csúszott a hiba, pedig elég szarvas...
Kíváncsi vagyok, az slrfoto.hu 8 napos cseréjével mi a helyzet, mert az pl. megóvhatott volna ettől az egésztől. Viszont amit tőlük vettem, azt nem kellett cserélni (canon 100/2.8 macro) -
Dtomi
őstag
Ez régóta így van a M.o-i garancia sz@rt se ér sőt ha + próbálod átha akkor az eredmény 0 csak még a gépet-obit stb. esetleg nélkülözheted is 1-2 hónapra viszont ezekkel a képekkel esélyt adtál a szervíznek, hogy ilyet mondjanak ha egy négyzethálós homogén hátterű lapot szimmetrikus mintát fényképezel le ott már nem mondhatott volna ilyet.
-
alvaro
senior tag
válasz
Fryskitt #242 üzenetére
Nagyon tipikus, eddig a váz vakucsatlakozóját és a gripet is másodszorra javították meg nekem, pedig azok fizetős javítások voltak.Most viszont garanciális problémával kellett sajnos hozzájuk fordulnom. Tulajdonképpen átkozhatom is magam a hülyeségemért, amiért garanciális cuccot vettem magyar, hivatalos boltban, nem volt sokkal drágább a geizhals.at árainál, én meg siettem... és most szívom rendesen a levét.
Ott kezdődik a sztori, hogy augusztusban vettem egy sigma 17-70 objektívet, megfizethető ár, a tesztek jót mutattak róla. Óvatosan álltam hozzá a vételhez, elcibáltam a vevőmet (akinek eladtam a 17-35-ös tamronomat épp akkor) az Optiformba, nézzük meg a laptopján a képét, mielőtt megvenném. De mindez nem volt elég, nagyon nem kedvezett az egész a tesztnek, ő sietett valahova, a gépemben meg lemerült az akkumulátor, úgyhogy pár kép után rávágtam, egye fene, jó lesz. Ez volt a második hülyeségem.
Pár nap után kiviláglott, hogy nem egyszerűen pontatlan a fókusz (bezzeg a boltban mindig helyén volt...), hanem lehetne szegény akármilyen pontos, csak hát centering problémája van az objektívnek: legtöbbször (de nem mindig! egy-két két képen ugyanis fordítva volt...) a kép bal oldala sokkal életlenebb volt a jobb oldalnál és a közepénél. De nem értem rá, mert mentünk nyaralni.
A nyaralási képeken már látszott, hogy súlyosabb a probléma, nem csak nagy látószögnél jön elő, sőt... és 8-10-es rekesz kell, hogy eltűnjön a képről. Három hete be is vittem (pontosabban beküldtem) garanciális javításra a Camera kft-hez. Hibásnak találták (ennyit mondtak), és múlt héten vissza is kaptam, hogy kész. Lőttem vele néhány képet, és rögtön világos lett, hogy valamit csináltak vele, de attól csak rosszabb lett: és valóban, a jótállási jegyre felvésték, hogy átállították a szerintük 70mm-en backfókuszos AF-et. Valószínűleg így történhetett, mert azóta 70mm-en képtelenség éles képet lőni vele. Viszont érdekes mellékhatás, hogy most a rövidebb fókusztávval készült képek jobb oldala életlen
Írtam a boltnak, hogy ilyenkor mégis mi a fenét csináljak, láthatóan képtelenek megcsinálni, talán mégis cserélni kéne. Bolt küldött a forgalmazóhoz (Hama kft.), ők vissza a szervizbe.
Be is mentem pénteken (mindenhhez tegyük hozzá, hogy fehérvári vagyok, nem a szomszéd sarkon lakom...) a szervizbe, a remek tesztképekkel... Íme:
[link]
[link]
[link]
Megnézték, és nagy szakértő módon kijelentették, hogy ezekkel a képekkel semmi baj nincs, pedig elég nagy monitoron nézték.(Ettől a beszólástól azóta se tértem magamhoz...) Ehhez képest a 70mm-es képen még 1024*768-ban is látszik, hogy életlen, de a többi sem panaszkodhat: kb. egy-másfél megapixelre kicsinyítve képesek viszonylag tisztességesen kinézni a jobb oldalukon, holott 10*15cm-es nyomathoz 2 MP az ajánlott felbontás, azonkívül 6-8-10 megapixeles vázakra tervezik ezeket az optikákat, és a nem gyári hibás darabok ezt teljesítik is, lásd: [link]
Azért nagy kegyesen bevették, hogy majd ''jövő héten'' (az ez) értesítenek, hát nagyon várom a fejleményeket...mindenesetre tekintetemmel már a fogyvédet és a sigma központot keresem, mert ezektől semmi jóra nem számítok.
Mindenesetre sikerült elvenni a kedvemet attól, hogy itt bármit újonnan, hivatalosan megvegyek, nem csak drágább, mint a külföldi, ebayes, bolhapiacos beszerzések, de a hozzáadott szolgáltatások is messze alulmúlják azt (értsd úgy, hogy a magyar garancia értéke nem hogy nulla, de egyenesen negatív lett a szememben...)
(bocs, ha valamit elírtam ebben a novellában, de csak kétszer olvastam át)
-
Fryskitt
addikt
Sajnos nekem is vannak rossz tapasztalataim: Canon A85 leejt, exponálógomb meghal. Irány a szervíz. 70-es évekbeli állapotok, de persze nem a külcsíny... Vállalás egy hétre, gép vissza, kipróbálás, ugyanaz a hiba. Reklamáció, 30 perc javítás a szomszédban, azóta jó. És az előzőeket figyelembe véve, még jól jártam.
-
Márton
nagyúr
Én videókamerát szoktam (sajnos) szervizbe vinni.
Idén 2x jártam ott, mindkét esetben korrektül, gyorsan (3-4 nap) kijavították a hibát, persze nem kevés pénzért. Persze azt nem tudhatom, hogyha a munkalapra ráírnak egy belső alkatrész cserét, az valóban megtörtént-e több mint 40e ft-ért, vagy csak egy kis csavart kellett meghúzni.. Dehát ez minden szervizzel így lehet. -
pe de
csendes tag
Nyugodtan vidd be, a Camera kft-nél nincs kivizsgálási díj. Tapasztalat.
-
BEE
addikt
Mire vergődsz ?
Kaptál konkrét választ és árat is Kolbee-től.
Nem tudom hogy ő mire alapozta ezt, de szerintem tudhat valamit ez ügyben.
Ha nem hiszed , akkor vidd a szervízbe és kérdezd meg, de semmi értelme
hogy itt a fórumon vacakolj, mert ettől nem oldódik meg a problémád.
Választhatsz, vagy a rosszhírű szervíz, vagy bármely üzlet ahol újat vehetsz.
BEE -
-
róland
veterán
Szerintem olcsóbb új gépet venni. Márkaszervízek garancián túl irtózatos összegekért javítanak. Annak idején a jó öreg Panasonic walkman-em rádiója ment tönkre. Megkerestem ismerős szerelőt, hogy mennyiért lehetne javítani. Ránézett, majd rám és közölte, hogy vegyek újat. Erősködtem, hogy mégis mennyiért tudná megjavítani. Közölte, hogy kb. 60.000,- Ft körül tudna lakatrészt hozatni hozzá. (Az egész cucc került újonnan 13.000,- Ft-ba. S mostanában is hasonló áron vehetnék egy újat.) Ja, és ez nem Camera Kft.
-
pitman
őstag
Szerinted egy ilyen nevű topicban milyen véleményeket fogsz olvasni? Ide csak az fog írni, akinek gondja volt...
Pontosan tudom, hogy ez nem garanciális javítás, de egy próbát csak megérne bevinni hozzájuk. Ezért is írtam úgy, hogy ha szerencséd van (pl. mert csak egy alkatrész kiugrott a helyéről és nem kell egységet cserélni benne), akkor lehet, hogy ingyen, esetleg csak munkadíjat számolva megúszod. Ha nem így van, mondanak egy árat, ami alapján eldöntöd, hogy megéri-e foglalkozni vele. Ha túl drága lenne, lehet keresni alternatív megoldásokat, hiszen ekkor már tényleg nem garanciális a dolog.
Amig nem viszed be a gépet, kár azon filozofálni, hogy mi fog történni, illetve hogy milyen a hozzállásuk.
''De hát ez itt abszurdisztán ... olyan nagyon nem is vagyok meglepve.''
Sajnos ebben egyet kell értsek veled, számos területen van ez így nálunk, nem tudom mikorra fog ez megváltozni. -
Jozzef
csendes tag
Talán elolvastam az összes hozzászólást és leszűrtem a lényeget, nem gondolod?
Végülis, igaz, elég lenne egy szervíz is, de akkor az legyen normális.
A hozzászólásokból sajnos ennek az ellenkezője derült ki.
De hát ez itt abszurdisztán ... olyan nagyon nem is vagyok meglepve.
Ez nem garis javítás, de ha elintézed nekem, hogy megcsinálják garba, akkor vendégem vagy egy sörre. -
pitman
őstag
Szerinted hány szervizt kellene működtetniük egy ilyen kicsi felvevőpiacon?
(Egyébként a legegyszerűbb az lett vona, ha ezt a kört eleve nem futod le itt, hanem egyből viszed a gépet hozzájuk és utána írod meg a tapasztalataidat legyen az negatív vagy pozitív.
Mellesleg, ha szerencséd van lehet, hogy garanciában megoldható, ha nem, akkor az drága lesz, akárhova is viszed.
Persze, ha vannak már velük negatív tapasztalataid, az más, de nekem ez eddig nem úgy tűnik. Látatlanba ilyen véleményeket írni kicsit merész, még akkor is, ha itt többeknek volt már panaszuk velük, míg másoknak nem.
Ismerősöm jelenleg egy másik világmárka magyar képviseletével van kapcsolatban gépjavítás ügyben, mit mondjak nem szeretnék a helyében lenni. Ettől függetlenül nem merném kijelenteni, hogy az a szerviz ilyen, vagy olyan....) -
*Ropi*
félisten
Egyik barátom egy 1 hónapos PS A520-assal járt majdnem ugyanígy, annyi plusszal, hogy az optikazáró lamellák közül is letört az egyik. Nem kellett volna a húga kezébe adni, előszeretettel dobál mindent...3 heti várakozás, és láss csodát: ingyen megcsinálták gariban.
Persze az EDigitalban lett véve, és kiküldték Németo.-ba, azért kellett ennyit várni.
-
Jozzef
csendes tag
Nem.
Engem a rendőrök, őket a hullaszállító.
De ez tényleg durva.
Canon, világmárka, nem gagyit gyártanak és egy helyen van szervizük az országban?
Az is a szánalmasan borzadály szint alatt működik. Nesze neked presztizs meg hirnév meg mindent a vevőért meg a kutyafüle.
You can. Ja. Majdnem.
Abszurdisztán, 2006. -
lesaux
veterán
akiknek nem lehet reagálni azok nehezen fognak válaszolni arra amit írtál
X alkalommal voltam bent a boltban, édesanyám többször beszélt velük telefonon. Lett volna alkalmuk a párbeszédre, ha nagyon akarják. Pl. kétszer írtunk be a panaszkönyvbe, arra törvény által megszabott kötelességük 30 napon belül válaszolni. Azóta is várom a második bejegyzésre a választ. De igazából mindegy, mert az elsőre is fasságot írtak. Ennyit a párbeszédről.
azért önkínzó alkat lehetsz, ha ennyi idő és probléma után is a Camera Kft. keresed fel szervizelésre
Annyiszor voltam ott, ahányszor muszáj volt, illetve ameddig nem cserélték ki a hibás berendezést.
és nem küldöd a csodálatos bécsi szervizbe a cuccot
Nem érzem feladatomnak, hogy külföldre postázzam a Magyarországon garanciális terméket.
Igen, van ott ismerősöm.
Akkor még jó, hogy nem qrnak át...
Amúgy a tanulságot levontam. Nem kell a Canon Hungária-Camera Kft. bandától vásárolni semmit. Mivel az új 50 f/1.8-asomat leejtettem, így már egyetlen CH-s garanciális cuccom sincs. -
Calibos
addikt
-
Jozzef
csendes tag
Sziasztok!
Azt hiszem megjártam
3 hetes Canon A610 nyitott optikára zuhant, kicsit kificamodott, azóta nem húzza vissza a motor (ugyan küzd vele, de az egész cucc be van szorulva a csinos kis ficamtól).
A gép garos, a javítás fizetős lesz (ilyenre nem érvényesíthető a gar.) és adott a Camera Kft.
Ezt hívják szopásnak, ugye?
Mennyi lehet egy ilyen javítás? Mert ha akarnak, úgy húznak le, mint annak a rendje... kicserélnek benne papíron mindent.
Hirtelen felindulásból legszívesebben falhoz vágnám a gépet.
Esetleg létezik más hely a sokat emlegetett poklon kívül, ahol hozzá tudnak szagolni egy ilyesmi géphez?
Vagy próbáljam meg a Camera Kft-t, hátha pozitív tapasztalatot gyűjtök?
Totál tanácstalan vagyok ...
Válaszokat előre is köszi. -
VaniliásRönk
nagyúr
Apa pár hónapja kapott egy EOS 350D-t, azt hiszem kezdek imádkozni, nehogy baj legyen vele.
Egyébként ez általános Magyarországon, amikor elveszik a pénzedet, akkor minden gördülékenyen megy, amikor adni is kéne érte valamit, akkor már akadoznak a dolgok rendesen. -
Pompi
nagyúr
Érdekes. Nekem - ahogy már írtam itt is - szintén 2002-ben többhetes huzavona árán (lásd: [link]) cseréltek csak érzékelőt (majd a teljes gépet) egy akkor 325 ezer forintos G2-ben. Többször is arra hivatkoztak, hogy ez (G) nem az a kategória aminél ez garanciális hiba. Ennek fényében furcsállom, hogy mindenféle közjáték nélkül cseréltek neked érzékelőt egy ennél lényegesen egyszerübb A kategóriás gépben. De végülis 4 év távlatából ez már mind1 is. Legalábbis nekem.
Én nem mondtam le ezek maitt a Canon termékekről, csak nem fogok hivatalos Canon Magyarországos gépet venni. -
Rosep
senior tag
Végigolvastam...
Nekem egyszer volt dolgom velük. 2002-ben (asszem) az akkori A10-esemen volt egy pixelhiba. És hát egy 1.3 mpixeles gépen ez eléggé zavart. Garanciába kicserélték a CCD-t. Az már más kérdés, hogy gari lejárta után is lett egy. Pedig végig nagyon vigyáztam rá. (naná, akkor 100e Ft volt) -
Lortech
addikt
Nem vettem észre közkívánatot.
Egyébként semmilyen rokonod nem volt benne a hozzászólásomban, szidás meg főleg nem.
Az, hogy ismerek onnan valakit és elmondtam, hogy ismerek onnan valakit az miért gond?
Ennyire nehéz felfogni.Nem gond, csak ismerősként nem úgy állnak hozzád valószínűleg, mint bárki máshoz, ezért a véleményed, akár pro, akár kontra fabatkát sem ér. Semmi konkrétumot nem mondtál, így meg aztán főleg nem sokat.
Nem tűnik logikusnak, hogy a bécsi szervizhez fordultál, miközben van ismerősöd a Camera kft-nél. De bizonyára erre is van magyarázatod. Nem kell leírnod, ha mégis, nem nagyon fogok hajlani rá, hogy elhiggyem.
[Szerkesztve] -
seawolf
csendes tag
Jó, közkívánatra írok még. Igen, tart a szünidő, ráérek gondoltam regisztrálok asszem’ ez egy fórum
, Apám 93 –ban. halt meg tehát ha csak ki nem ásod a tiéd mellől nem ér bántani
Szidhatsz de kizárólag anyai ágon!
Nem akartam se pro se kontra hozzászólni, csak elmondtam egy véleményt: „..Camera kft segített..” Az, hogy ismerek onnan valakit és elmondtam, hogy ismerek onnan valakit az miért gond? Amikor a pezsgőgyárat avatják hajót vágnak hozzá!? Nem szerettem volna semmit mondani azzal amit írtam, csak a fent említett egyetlen dolgot, de ha ezt leírnám még egyszer akkor elérkeznénk a 22 –es. csapdájához. Írjak még?
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
Az utolsó mondatoddal feltetted a pontot az i-re... ennek fényében mi értelme volt egyáltalán ide írni?!?!?
Nem írtam még ide, nem is fogok többet, de azért beírok ide egy kicsit. Igaz semmi konkrétumot, de mivel ismerősöm van ott megvédem őket... nekem kb. ennyi jött le ebből. -
seawolf
csendes tag
Hát lehet, hogy nem a megfelelőbb hely arra, hogy valakik mellé álljon az ember, mert itt mindenki szid egy szervizt, de mégis megteszem kivívva a közharagot. Elöljáróban szeretném közölni mindenkivel:
1. Igen, van ott ismerősöm.
Ezek után tehát, kedves lesaux, akiknek nem lehet reagálni azok nehezen fognak válaszolni arra amit írtál (egyik fent említett oldalról sem). Lehet, hogy úgy van, lehet, hogy nem ez egy fórum és mindenki azt ír le amit csak szeretne. Általában nem dicsérő szavakat zengtek de a fórumoknak már csak az a szokása, hogy nem mindig a jó dolgokat írják meg, mivel azonban itt sehol nem találtam meg azokat az embereket akik elégedettek voltak a szervizzel ezért azt hiszem és úgy érzem meg kell tennem. Nem a szerviz védelmében, hanem azért, mert mindennek két oldala van.
Én a bécsi és németországi szervizekben csalódtam és mit ad isten a Camera kft segített.
Vannak hibák a szervizben, ezeket javítani kell. Azonban nincs olyan szerviz a világon ami hibák nélkül dolgozna. Ahogy a korábbi hozzászólásaidat elnéztem, azért önkínzó alkat lehetsz, ha ennyi idő és probléma után is a Camera Kft. keresed fel szervizelésre, és nem küldöd a csodálatos bécsi szervizbe a cuccot. Mivel nem akartam ide írni, és valószínű nem is fogok többet, ezért köszönöm a figyelmet és a megértést. -
_Gudella
senior tag
Egyszer volt velük dolgom, és ezek szerint szerencsém volt, 1 hét alatt, garisan, szó nélkül megcsinálták. Powershot S50, zajszrés alatt nem záródott be az optika, így mindenféle furcsa képek keletkezdtek, a képeken időnként minden másod pixelsor teljesen szar volt, a rekesz nem ment 2,8-nál beljebb. 1 hét múlva visszakaptam hibátlanul, ingyen, és nem volt részekröl semmi méltatlankodás.
Egyébként meg a hiba úgy jött létre, hogy leesett a gép az asztalról...
De ezek után a történetek után már nem tudom vegyek-e itthon DSLR-t....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Futás, futópályák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- További aktív témák...
- Canon RF 200-800mm f/6.3-9 IS USM teleobjektív -Újszerű-
- Canon EOS M100 + 15-45mm + 22mm + Samyang 14mm + tartozékok
- Sigma 150-600mm objektív + 1.4x Telekonverter TC-1401 Kit ( Canon ) -Újszerű-
- Eladó Samsung NX300 újszerű állapotban
- Új kompozit AV RCA kábel kamerákhoz, konzolokhoz, videókamerákhoz Mini DIN + csak 295 forint házhoz!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest