- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
snowdog
veterán
válasz
hampidampi #498 üzenetére
Nálam ott nem jelenik meg semmi, és ez lehet a probléma.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
hampidampi #498 üzenetére
Aha, nem tudom megnézni, mert a PPW miatt semmilyen kommentet nem pakol le.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
hampidampi #495 üzenetére
Szerintem azt a szöveget a Kindle generálja (generálta, a régebbi firmware-rel), mindig angolul, hiszen csak a saját oprendszere értelmezte
Szerk: na, akkor K3-on ezek szerint még jó, valóban csak a dátum fölismerését kell megigazítani (semmi mást nem tesz vele, csak kiemeli, tehát csak a regexpet kell ráilleszteni)
-
snowdog
veterán
válasz
hampidampi #495 üzenetére
Köszi, azt hittem ez valami külön menüpont. Ott nálam ez olvasható: Read status: Not Read
Ehhez hasonlót kerestem, de nem találtam:
This is just an example of what I could get with my K3:
25-12-2010
Last Page Read: Location 7365 (68%)
Location 4603 � Bookmark
Location 4942 � Bookmark
Location 4980 � Bookmark
Location 5984 � Bookmark
Location 7363 � BookmarkLehet hogy ez az egész csak bizonyos könyv fájlokkal működik? És mondjuk a mobi-val (mbp) éppen nem?
Szerintem nem a script-tel van a baj, mert már anélkül sem jelennek meg ezek az információk. Inkább az adatok kiolvasásával lehet probléma.
-
snowdog
veterán
válasz
hampidampi #493 üzenetére
A felületet átállítottam angolra, de nem változott semmi. Maradt a Not Read.
Ezt a komment mezőt hol találom? -
-
snowdog
veterán
Az egyik olvasott mobi könyv mellett találtam egy mbp fájlt. Azt írják ebben vannak az olvasással kapcsolatos adatok. Keresgélek a neten, hátha találok róla információt, hogy egy hex editorral hogyan tudnám érthetővé tenni a látottakat.
MBP: marks, bookmarks, position (last location read)
-
Degeczi
nagyúr
Nem, sajnos az van, amit tippeltem, már nem támogatott funkció az új eszközökön: "Fetching annotations is not supported on newer Kindles. status: New → Won't Fix "
Ez így tehát nem megy PPW-on (bár a könyvek mellett vannak "könyvnév.sdr" mappák, azokban bináris tartalmú file-ok, valszeg azok tárolják ezt, majd megnézem, van-e vmi infó a tartalmukról. De könyvtípustól is függő: MOBI mellett .MBS és .MBP1 file-okat látok ezekben, AZW mellett viszont .AZW3R és .AZW3F file-okat)
-
snowdog
veterán
Köszönöm, feltételeztem hogy a formátummal van valami probléma. Kísérleteztem is vele, de mivel ezt a nyelvet nem ismerem, nem sok sikerrel. Az általad adott formátumot elfogadta, működik is, de minden könyvre azt mondja: "Not Read". Szóval valami még nem jól van megadva.
-
Degeczi
nagyúr
"igen nem mezővel csak azt tudja megadni, hogy olvasta, vagy sem"
Természetesen - de kézzel állítgatáshoz aligha kell több (bár persze hozhatna létre egész szám típusú oszlopot is), hiszen nem fogja folyton módosítgatni épp hol tart.
Automatikusan frissítve már jó lenne a %, még játszok majd vele este, hátha sikerül valahogy működésre bírni a "jegyezetek letöltését"
-
snowdog
veterán
válasz
hampidampi #474 üzenetére
Az első módszernél a megjegyzések letöltésekor történik valami, mert a végén azt írta ki, hogy az adatokat betöltötte az adatbázisba, de a Last Page Read nálam nem jelenik meg, vagy nem jó helyen keresem. A könyv adatainál csak az uuid és az id látható.
A korábbi bejegyzéseim a második módszerre vonatkoztak.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
hampidampi #483 üzenetére
Ezzel kínlódom, de ha a hozzászólásomból copyzom vissza a kódrészletet, abban már nincsenek sor eleji szóközök/tabok, így pedig ismét érvénytelen kód lesz a vége...
-
Degeczi
nagyúr
Írja is az ablakban, h ügyelj a beszúrt Python kód behúzási szabályaira!
Ha egyetlen sorként másolod be, ahogy a fórumon van, úgy persze, h nem lesz jó, hiszen egyáltalán nincs behúzása...Tedd be a hiányzó sortöréseket, vmi ilyesmire, így már helyes:
def evaluate(self, formatter, kwargs, mi, locals, val, is_read_pct, is_reading_str, no_page_read_str):
try:
test_val = int(is_read_pct)
except:
return 'is_read_pct is not a number'
import re
mg = re.match('.*\s(\d+[-/]\d+[-/]\d+).*?Last Page Read: Location \d+ \((\d+)%\)', val, re.I + re.DOTALL);
if mg is None:
return no_page_read_str
date = mg.group(1)
pct = mg.group(2)
try:
f = int(pct)
if f > test_val:
return date
elif f > 0:
return is_reading_str + ': ' + pct + '%'
except: pass
return no_page_read_strViszont ettől függetlenülk egyelőre nem akarja a jót, talán a PPW-ról már nem képes leszedni az ilyen infót (a "könyv küldése" gomb legördülő listájában a "Megjegyzések letöltése" pontnak kellene ezt begyűjtenie, valszeg az nem megy)
-
snowdog
veterán
válasz
hampidampi #476 üzenetére
Bár az 1.12 verzió is megfelelt a követelményeknek, de azért frissítettem a legújabb 2.3 verzióra. Az eredmény ugyan az, szintaktikai hiba a programban. Várom a többiek véleményét, hogy nekik sikerült-e a telepítés.
-
lazlogogola
tag
válasz
Ezt is kipróbálom
-
lazlogogola
tag
válasz
-
snowdog
veterán
válasz
Nekem nem sikerült. Nem fogadja el a kódot, valami baja van vele: "Exception while compiling function"
"calibre, version 1.12.0
ERROR: Template functions: Exception while compiling functionTraceback (most recent call last):
File "site-packages\calibre\gui2\preferences\template_functions.py", line 170, in create_button_clicked
File "site-packages\calibre\utils\formatter_functions.py", line 1355, in compile_user_function
File "<string>", line 5
def evaluate(self, formatter, kwargs, mi, locals, val, is_read_pct, is_read_str, is_reading_str, no_page_read_str): try: test_val = int(is_read_pct) except: return 'is_read_pct is not a number' import re mg = re.match('.*\s(\d+[-/]\d+[-/]\d+).*?Last Page Read: Location \d+ \((\d+)%\)', val, re.I + re.DOTALL); if mg is None: return no_page_read_str date = mg.group(1) pct = mg.group(2) try: f = int(pct) if f > test_val: return is_read_str elif f > 0: return is_reading_str + ': ' + pct + '%' except: pass return no_page_read_str
^
SyntaxError: invalid syntax
..." -
hampidampi
őstag
válasz
lazlogogola #471 üzenetére
Ha meg csak azt jelölnéd, hogy elolvasott-e a könyv, akkor szerintem a legegyszerűbb saját oszlopot adni neki
- Beállítások
- saját oszlop hozzáadása
- zöld "+"-jel
- bökj a "gyorskészítő"-nél az "igen/nem"-re
- Oszlop címe legyen mondjuk Elolvasva
- OK
Ekkor megjelenik egy új oszlop, aminek a cellájára rákattintva tudsz pipát vagy x-et rakni.Degeczi: Azért írd meg, ha sikerült!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Ez tök jó, kipróbálom, köszi!
-
hampidampi
őstag
válasz
Nem egyszerű, de nem is lehetetlen, itt.
-
snowdog
veterán
válasz
Beírod a könyv metaadatába. Ha nem használod valamelyik mezőt, oda is beírhatod. Vagy egyszerűen a megjegyzés mezőbe.
u.i. Az igen nem mezővel csak azt tudja megadni, hogy olvasta, vagy sem. Százalékos értéket nem tud megadni. Szerintem ezért jobb megoldás a metaadat használata.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Érdekes kérdés.
Elméletben tényleg lehetne automatizálni: a Kindle wifi kapcsolat megléte esetén tudja szinkronizálni az olvasási pozíciót, ezt akár más programmal is lehetséges lenne lekérdezni - de úgy néz ki, nincs ilyen plugin (valszeg eleve nem dokumentált a szinkronizálás folyamata, először azt kellene földeríteni)Kézzel mindenképpen meg tudod oldani: egyszerűen hozzáadsz Calibre-ben egy saját "Igen/Nem" oszlopot, de azt kézzel kell igenre állítanod a már olvasottaknál
-
lazlogogola
tag
Van olyan plugin,hogy a calibren látom,hogy melyik könyvet hány %-ig olvastam el?
Vagy hogyan tudnám jelölni,hogy elolvastam?
"Elolvastam " mappa? -
BBéci
legenda
Kicsit hülye vagyok, mert nem pontosan vázoltam a helyzetet.
Amikor Author rendezést választok, ténylegesen szerző szerint rakja sorba a könyveket, de nem az van felül, vastag betűvel, hanem a cím. Kivétel 6 db Robert Ludlum regény, amik a lista legelejére, az első oldalra kerültek, mert a címük A betűvel kezdődik.Arra még szintén nem jöttem rá, hogy T.O.Teas könyveimet (5 db) miért
index
Ismeretlenjelzéssel látja el?
-
BBéci
legenda
Az első perctől repülőgép üzemmódban használom, még soha nem csatlakoztattam netre.
Nem ma fogom végrehajtani az említett műveletet, mert vannak rajta olyan könyvek, amiket nem olvastam. Ha azokkal végzek, (1-2-3 nap) utána törlés és újratöltés. Majd beszámolok, mire jutottam.
Köszi a tippeket! -
Degeczi
nagyúr
Igen, ez jó ötlet, és valszeg helyre is áll tőle
(mert egyébként a Kindle-nek nem ismert ilyen hibája, tehát csak a könyvekkel lehet gond)
Kábellel másold rá, mert ha emailes küldést választasz, akkor az eredeti, hibás MOBI-t küldheti (mert AZW3-at úgy nem enged), látatlanban ez is lehetett ok. -
BBéci
legenda
Pontosan úgy, ahogy írtad. Zöld alapon felcserélve, de arról tudom, hogy normális viselkedés.
Arra nem emlékszem, hogyan nézett ki, mielőtt hozzáadtam a Calibre könyvtárához, de az tuti, hogy AZW3-ra konvertálás előtt ellenőriztem az adatokat. Majd eszközre küldés előtt is.
Arra gondoltam, lepucolom a Kindle memóriáját és újra ráküldöm az olvasni kívánt könyveket, persze alapos ellenőrzés és vizsgálat után. -
Degeczi
nagyúr
Mindkét változata jó? (normál és rendezési - utóbbiban persze May, Karl és Sziklafészek, A)
Egyébként az "A"-t a Kindle is kezeli (vagyis elhagyja) a címekben, lévén az angolban is névelő, tehát cím szerinti sorrendben elvileg az S betűsökhöz kerül,
de ugye nem ezzel van gondodMég esetleg azt tudnám elképzelni, h rossz volt a cím, fölcserélve a szerzővel, ezt javítottad is Calibre-ben - de a Kindle-ön még eredeti állapotában van fönn a hibás könyv
-
Degeczi
nagyúr
Ezzel semmit nem mondasz, hiszen Calibre-ben olyan oszlopsorrendet állítasz be, amilyet csak szeretnél...
Egy hibás könyvön (ami a Kindle-ön rossz, cím szerinti sorrendben jelenik meg, hiába Author szerinti van kiválasztva) Calibre-ben nyomj egy metaadat szerkesztése gombot (kis kék i betű ikon), ott nézd meg az első 4 mező tartalmát: ott van előttük a megnevezés, melyikben kellene legyen a cím, melyikben a szerző
-
BBéci
legenda
Természetesen az olvasón, amihez eszköz a Calibre.
Próbálkoztam a keresővel, mindig azzal kezdem, mielőtt kérdeznék.
Köszi a tippeket, megvizsgálom őket!(#454) Degeczi
Nem az a bajom, hogy felcseréli a vezeték és keresztneveket, hanem akkor is cím szerint rakja ABC sorendbe, ha "author"-t választok. Illetve 50-ből 8 szerző szerint és a többi a cím alapján. de 5 db csak "index" jelöléssel jelenik meg az olvasóban, míg a Calibre szerint - látszólag - ugyanolyan, mint a többi. -
Degeczi
nagyúr
Esetleg azt nem árt szem előtt tartani, h az e-book olvasók sajnos jellemzően nem kezelik az extra metaadat jellemzőket, így pl. szerzőből is csak a normál mezőt használják, a Calibre-ben látható "rendezési szerző" mezőt nem
Vagyis "Arthur C. Clarke" az A betűsök között jelenik majd meg - hacsak nem úgy van már a normál név is kitöltve, h "Clarke, Arthur C.", mert némely könyvnél előfordul (mint ahogy gyakran az is, h egyszerűen fölcserélték benne a "szerző" és a "cím" mezőket...)
Könyv Calibre-be beimportálása után ezért mindig érdemes átnézni a metaadatokat, és javítani az ilyesmit, egységesíteni a saját konvencióiddal
Egyébként ehhez is vannak nagyon jó pluginok, amik könyves oldalakról (nem csak külföldről: moly.hu-s is van!) begyűjtik az összes infót (még borítóképet is), ha a név és a cím már jó, az alapján megtalálható -
BBéci
legenda
Soha nem kértem efféle értesítést, már azért sem, mert a PH! folyamatosan meg van nyitva, amikor be van kapcsolva a laptopom, a levelező klienst csak napi 2-3 alkalommal nézem meg. Ne zaklassanak!
Szerintem erősen túlragoztuk a témát. Majd igyekszem jobban belemélyedni a Calibre működésébe, talán rájövök magamtól, hogyan lehet szerző szerinti betűrendbe csoportosítani az e-könyveket.
-
BonFire
veterán
Tévedés, mert ahogy te kapsz értesítéseket, úgy mindenki más is kap, aki fel van iratkozva a témára, azaz monitorozza a topicot. Én is. Minden új hozzászólásról jön email értesítő, és el is szoktam olvasni. De ha nem tudom a választ, akkor nem írok semmit. Gondolom, nem vagyok ezzel egyedül.
Nagyon valószínűtlen, hogy ne olvasnák a feltett kérdést.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elektromos autók - motorok
- Politikai mémek
- Yettel topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Gyúrósok ide!
- Lexus, Toyota topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Politika
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest