- Dobta az OLED kijelzőt a Honor MagicPad 3
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
Köszi. Igaz, a space-t nem vettem figyelembe.
Példa
Dr Kiss József Géza
Ez így jó.
De pl a
Dr. Kiss József Géza-ban a pont karakter már felesleges, vagy bármi más pl: , ; számok stb.A táblázatra fejből nem emlékszem de valahogy így néz ki
A, Á = 1
B = 5
C = 7
D = 11
stbA bevitt szövegből pedig karakterenként kiolvasom az elemeket és ha A van, akkor ugye 1-el növelve az értéket ha B, akkor 5-tel stb. A space és minden egyéb, viszont 0 kell, hogy legyen, vagy nem is ad hozzá semmit sem. Mert ha eleve nincs egyezés a táblázat elemeivel, akkor mehet tovább a következő karakterre.
Megnéztem az isalpha függvényt. Ha jól értem a működését, akkor azzal ellenőrizni tudom, hogy betű vagy más karakter van-e. Ha igen, akkor mehet a táblázattal való összehasonlítás, hogyha nem, akkor beolvassa a következő karaktert. Ha így oldom meg, akkor az isspace nem is kell. Viszont a toupper-t le kell futtatnom előtte.
Azt hiszem, vissza kell mennem az alapokhoz, olyan régen írtam már programot. Viszont jó kis hobbi ez nekem
buherton: Ezt nagyon jó, hogy leírtad. Az alap cézár kódolás feladat amikor egy szöveget a betű eltolással titkosítottunk. Hú de rég volt 99.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-10400, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (37)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I3-10105, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (36)
- SAPPHIRE Radeon RX 6650 XT PULSE 8GB + 1 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 645 G1 - AMD A6-5350M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest