- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
don_peter
senior tag
Mikrokontroller programozásról van szó.
A program nyelvünk a C.
A mikrokontroller alap programmemóriája 2KB így csínján kell bánni vele.
Elég nagy lesz a program szóval spórolni szeretnék ahol tudok.
A mikrokontroller Eeprom memóriája 256bájt, ezen területen fogom tárolni az utolsó betöltött állásokat, áramszünet vagy kikapcsolás esetére...
Természetesen csatolni fogok SPI csatlakoztatással egy 64KB-os memóriát is melyben a profil adatokat fogom tárolni.
Ezen memória területeket el kell lássam egy azonosító jellel melyet vissza keresve tudom majd ellenőrizni, hogy az érvényes profilbeállítás.
Ez az érvényes azonosító kerül be az Eeprom területre, és ez alapján töltöm be a memóriából az utolsó elmentett profil állapotot.
A kijelzés egy 2x16 és vagy 4x20karakteres LCD kijelző lesz amelyen a lehető legkifejezőbben szeretném értesíteni a felhasználót az éppen aktuális állapotról.A név hosszán már is spóroltam így csak maximum 16karakter lehet.
A kérdésem pont arra vonatkozott, hogy megoldható e az összevont tárolás, hogy karaktert és számot egyaránt tudjak tárolni.
De úgy fest külön kell megoldanom mint ahogy én is megcsináltam azt eredetileg.
Talán így érthetőbb.
Így meg szerintem totál meg fogod érteni az eredeti elképzelésem: nézd meg kérlek
Köszi...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- ASUS routerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kés topik
- Xbox Series X|S
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Battlefield 6
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- LG 49SE3D-B 49" FullHD LED Monitor
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3510
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest